Mangalia – politica locală

12 februarie 2015

O clădire abandonată, dorită de Protoierie pentru înfiinţarea unui centru social

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:27

În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local a fost respins un proiect de hotărâre prin care Protoieriei Mangalia urma să îi fie atribuită o clădire, aflată, în acest moment, într-o avansată stare de degradare. Imobilul, situat în imediata apropiere a Cimitirului Militar, aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Abandonată, cu ferestrele sparte şi plină de mizerie, clădirea oferă un jalnic spectacol pentru locuitorii zonei, dar şi pentru turiştii care şofează către Vama Veche.

În 2006, imobilul a fost trecut, prin Hotărâre de Guvern, în administrarea Consiliului Local Mangalia, în vederea folosirii sale ca sediu pentru administraţia Cimitirului Sfânta Maria. La rândul sau, Consiliul Local a decis trecerea sub oblăduirea Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat. În urmă cu câţiva ani, serviciul l-a închiriat unei firme private.

În actele justificative întocmite, recent, de ADPP Mangalia pentru proiectul de hotărâre oferit consilierilor locali, se arată că: „de reţinut este faptul că acest spaţiu a fost lăsat în paragină, chiriaşul aflându-se, în acest moment, în procedură de executare pentru recuperarea debitului”. „În acest sens, ADPP a procedat la notificarea chiriaşului cu privire la eliberarea spaţiului, notificare ce a fost primită şi necontestată”, se mai arată în analiza înaintată de ADPP Mangalia Consiliului Local.

Prin urmare, spaţiul cu pricina a fost preluat de administratorul de drept, ADPP Mangalia, de la societatea care nu şi-ar fi îndeplinit clauzele contractuale, instituţia publică susţinând, totodată, proiectul de cedare spre folosinţă a imobilului către Protoieria Callatis.

Potrivit protoiereului de Mangalia, pr. Vasile Cîrlan, în clădirea cu pricina s-ar urmări înfiinţarea unui centru social de zi pentru copiii cu risc de abandon şcolar. „Aceştia urmează să fie hrăniţi, schimbaţi şi ajutaţi să se integreze în sistemul şcolar. Fac apel la aleşii locali ca, în proxima şedinţă a Consiliului Local, să aprobe transferul imobilului către instituţia pe care o conduce. În acest moment clădirea este abandonată, iar WC-ul fostului bar care funcţiona aici se află la numai 30 de centrimetri de ultimul mormânt din Cimitirul Militar. Dacă nu se doreşte cedarea imobilului către Protoierie, măcar să se utilizeze acesta pentru scopul său iniţial: acela de arhivă a Cimitirului Militar”.

La rândul său, primarul Cristian Radu, spune că va reintroduce proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a primei şedinţe de consiliu, fiind de părere că utilizarea imobilului drept cârciumă a fost ilegală.

editiadesud.ro 12.02.2015

3 Comments

  1. cand e vorba de bani se voteaza imediat cand e vorba de a construi ceva se pun bete in roate se voteaza de doua ori … hahalerelor ce sunteti…consilierii lui peste prajit si cu piticul mincinos in frunte…

    Comentariu by auci — 12 februarie 2015 @ 10:34

  2. Cumva proiectul a fost respins tot de consilierii PSD???

    Comentariu by Anonim — 12 februarie 2015 @ 14:37

  3. Daca se construia vreo carciumioara la sosea unde sa serveasca si gura lor ceva ,nu stateau pe ganduri, dar asa amaratii si oropsitii de soarta sa ramana in grija domnului .

    Comentariu by Anonim — 13 februarie 2015 @ 20:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress