Politica locală

11 februarie 2015

Stăpâni şi sclavi

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 17:54

Până azi am crezut că am ceva experienţă în administraţia publică locală. După ce am văzut pe uşa primăriei afişul de mai jos, mă îndoiesc. E greu să crezi că la 25 de ani de la revoluţie, funcţionari publici cu vechime de peste 15, 20 de ani sau mai mult şi care au făcut realmente ceva pentru acest oraş, nu au voie să intre pe uşa principală a primăriei (intrarea A). Pe acolo pot intra doar stăpânii şi aceia nu aleşi, ci numiţi. Ei, sclavii, trebuie să intre prin spate, eventual cu capul în jos şi să mulţumească marilor stăpâni din Constanţa că le mai permit să mai slujească oraşul.
Nici comuniştii n-au avut acest tupeu, comisare ! Zilele astea blogul face 7 ani online. Tu îi ai pe cei 7 de acasă ? Te-au învăţat părinţii respectul pentru semenii tăi ?

Scuzaţi calitatea fotografiei, afişul era pe geam şi erau multe reflexii. La acest articol nu există nicio restricţie la comentarii. Nu voi şterge nimic şi nu voi restricţiona pe nimeni.

 

acces-primarie

32 Comments

 1. Evident că şi firma de pază e din Constanţa
  http://www.paza.me/total-security-inter-expert-s-r-l-firma-de-paza-cu-licenta-1843p/

  Comentariu by lucian visa — 11 februarie 2015 @ 18:01

 2. Adica, cei de executie ce au?!!! Iar cei de conducere nu semneaza condica?!

  Comentariu by Ionut — 11 februarie 2015 @ 18:24

 3. Ce se intimpla daca nu se respecta acest regulament? Ce face competentul Mihai Angelescu cu numele si prenumele functionarului care intra peste program fara aprobarea sefului?

  Comentariu by dexter — 11 februarie 2015 @ 18:44

 4. Pt 3. Se va face o gazetă de perete ca la miliție. Prăpădiții care se vor aburca pe scara șefilor vor fi fotogrfiați față și profil și vor fi dați spre exemplu la rubrica „Asa NU!” Apoi marele milițian agrofitotehnist moldovean, dacă nu va putea să-i sancționeze, măcar să-i pupe ….

  Comentariu by Zoga — 11 februarie 2015 @ 19:00

 5. Domnule Mihai Angelescu, corect la punctul 2 este „Accesul ………..va fi permis numai functionarilor publici cu functie de conducere,consilieriLOR, invitatiLOR ….”. Iar la punctul 3, formularea lasa de dorit. S-ar putea intelege ca accesul este cel care va semna condica.

  Comentariu by dexter — 11 februarie 2015 @ 19:00

 6. O mizerie marca Mincinosul. Mai bine te-ai uita in oglinda si te-ai intreba ce dracu ai realizat pana acum pentru acest oras.

  Comentariu by anonim — 11 februarie 2015 @ 20:05

 7. Ei ,d-le Visa, ti-am scris ca nu le stii pe toate! Daca au intrari separate au si program de lucru diferit .Directorimea pe teren, cu treburi pe la judet,eventuale intalniri de ( sau nu) serviciu, iar executorii la program de 8 ore (cf.C.M.)Imparati si proletari in 2015!

  Comentariu by Anonim — 11 februarie 2015 @ 20:12

 8. Ba e bine.Asa o sa stie care pe unde umbla aiurea toata ziua.Avand acces pe cartela se va stii la ce ora vine la program,cand pleaca si cat sta(prin birt sau la cumparaturi) si evident la ce ora pleaca (mai devreme) de la serviciu.D-le Visa acum nu sunt de acord cu d-voastra.

  Comentariu by Un alt angajat — 11 februarie 2015 @ 20:20

 9. ptr 8 – chestia cu cartel, era si pe vremea tusacului, cel cu usa pe primarie. asa um intrati la tusac, asa intrati si la asta numit. eu am ajuns, cu aprobarea lui, pina la usa si cind sa intru la el imi spunea secretara”tocmai a intrat intr-o sedinta”. Mi-a servit-o de doua ori, dupa care am renuntat. NU VROIAM NIMIC PTR MINE, AVEAM NISTE PROPUNERI, doar atit…
  ptr 4– moldovenii sint oameni harnici si cu frica de Dumnezeu, nu-I insulta, spunindu-i acestui angelescu „moldovean”.

  Comentariu by zek — 11 februarie 2015 @ 21:05

 10. Pt. 9. – Rectific: cu facultatea făcută la Chișinău

  Comentariu by Zoga — 11 februarie 2015 @ 21:09

 11. Ptr. 8. Draga angajat, aceia care aveau timp imainte de stat hai hui vor gasi si acum timp si motive pentru asta, n-ai grija. Numai ca mie mi se pare interesanta partea cu aprobare pentru intrarea in birou in afara orelor de program. Pentru ca ma intreb de ce. Adica, imi uit in birou telefonul si trebuie sa il anunt pe dl Angelescu, de la Constanta ca vreau sa mi-l recuperez? Stiti ceva, disperatilor? De ce iti e frica, de aia nu scapi. Sau, altfel spus, numai hotului ii e frica hot!

  Comentariu by Anonim — 11 februarie 2015 @ 22:23

 12. corecţie 11: frică de hoţ (pierzi şirul când vezi atâta prostie)…

  Comentariu by Anonim — 11 februarie 2015 @ 22:25

 13. Piticania zootehnistă ar fi avut dreptul să impună o astfel de regulă doar la el acasă. Clădirea Primăriei nu este a lui. Chestia cu cartela este total inutilă pentru că nu există persoana care să ştie să urmărească ce cartelă şi la ce oră a folosit scanerul. Sunt doar nişte bani aruncaţi aiurea, cum a fost şi pe vremea moldoveanului tuciuriu. Impotenţa raţiunii acţionează ca o teslă abătută cu perseverenţă peste ce nu prea are bietul navetist.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 11 februarie 2015 @ 23:27

 14. Multe comentarii fara substanta.
  Aici este vorba despre incalcarea Constitutiei si a statului de drept.
  Un asemenea fapt nu poate fi tolerat sau trecut cu vederea intr-un stat democrat.
  Vai de cei ce vor iesi definitiv pe usa din spate. Oricare.

  Comentariu by Anonim — 11 februarie 2015 @ 23:50

 15. CACIULA

  de Ioan Hagiu

  Taică-meu in primărie
  Avea dreptul ca să intre cu căciula-n cap,
  Obicei de pă moşie,
  De la moşii şi strămosii mei păstrat……………………………………………………………….Balada plugarului
  de Ioan Hagiu
  Tatăl meu era plugar
  N-avea boi, dar avea car
  Moştenit de la bunicul meu
  Sărac plugar.
  Bani din banca împrumuta
  Doi boi buni îşi cumpăra
  Şi-un ghici de cânepă-n şase-npletea.
  Tatăl meu era plugar
  Avea boi, avea şi car
  Ghici de cânepă avea
  Şi din el pocnea.
  Din ghici tata când pocnea
  Se pornea boul de cea
  Iar carul leneş scârţia…………………………….Dar la impozit grâu dădea
  Preceptorul tot grâu lua
  Şi aproape cu nimica rămânea.
  Banca boii sechestra
  Carul pe camătă-l lua
  Şi cu ghiciul în mână
  Tata rămânea.
  Tatăl meu era plugar
  Fără boi şi fără car
  Doar cu ghiciul rămânea
  Şi eu cu el pocneam.
  Din ghici tata nu mai pocnea
  Carul nu mai scârţia
  Cumpana fântânii încet se legăna.
  Din ghici tata nu mai pocnea
  Carul nu mai scârţia…………….Paunescu nu l-a lansat pe acest invatator de la tara cu ale sale balade de prisos ! Populism,da-insa era si respect pentru cel ce este jupuit de taxe si impozite ! Am lucrat in acea institutie din 1978 cu 9 primari,timp in care au urcat acele scari fel de fel de capete tuguiate si galonati,fara sa fie „deranjati” de vulg ! Inganfarea asta n-au avut-o nici cei mai inversunati pupincuristi comunisti ! Da, este adevarat ca au fost probleme cu arhivarea documentelor(desi sunt legi clare pentru aceasta activitate,numai sa se vrea acest lucru ! Cum adica nu s-a vazut de catre nimeni cand Tusac pleca cu dosare cu care incarca masina,sau cand Palaz a venit cu madam Andrei si au rascolit arhiva si birourile (dupa ce tot ei mai inainte facusera programul de arhivare…defect ? Una-i una si alta-i alta si nu trebuie sa vina un sef de politie locala sa organizeze…dupa model mai estic decat al nostru…paza hartiilor ! Este pur si simplu o motivatie pentru a acoperi un moft,o inganfare a unuia care nu vrea sa-si amestece…batista de la buzunarul exterior al hainei de firma,cu caciula tugulanului,pe scarile comune ! Nu e vorba numai de frica hotului de hot,ci pur si simplu niste hoti mai mari decat cei dinaintea lor, nu vor sa se mai vada nimic…decat ceea ce vor sa arate ei !

  Comentariu by I.S — 12 februarie 2015 @ 0:55

 16. Pt.8
  Nicio problemă că nu eşti de acord cu mine Un alt angajat.
  O parte dintre voi o să vedeţi la penitenciar cum e cu uşile pe care (nu) aveţi acces. Deocamdată fostul vostru coleg Teoniu e cel mai aproape, dar vântul bate spre sud.

  Pt.10
  E făcută pe bune sau cumpărată ? Pun această întrebare deoarece un constanţean bine intenţionat şi normal la cap, ar alege una dintre multele facultăţi din apropiere. N-am auzit vreodată ca la Chişinău să existe vreo universitate cotată prin topuri de specialitate. Poate doar la numărul de prostituate pe cap de student.

  Pt.15
  E totuşi o mare diferenţă între comunişti şi golani.

  Comentariu by lucian visa — 12 februarie 2015 @ 8:56

 17. pentru ce mai exista condica de prezenta daca tot s-au plătit niște cartele de acces si se vede clar cand iese si intra omul? ori nu functioneaza sistemul care a costat bani? intrebare retorica

  Comentariu by auci — 12 februarie 2015 @ 10:37

 18. http://www.lavalledeitempli.net/wp-content/uploads/2015/01/fannullone-267×300.png

  Comentariu by nabuco — 12 februarie 2015 @ 15:13

 19. Cartela e ca cea de la interfon,simpla probabil, de acces, de aceea e nevoie si de condica de prezenta .Iar condica este obligatorie cf.CM.Asa ca , plugarul Ion, nu poate sa intre in primarie, fara sa faca o plecaciune cu palaria!

  Comentariu by Anonim — 12 februarie 2015 @ 16:26

 20. Azi dimineata la ora 9,20 – caci primarul si ceilalti sefi de constanta vin pe la 9-10 la lucru , primaru a facut sedinta la serviciul impozite si taxe.
  A tinut sa spuna IN MOD EXPRES sa nu se mai intre pe usa din fata. Ca totul este urmarit pe camere, se vede pe unde se intra, la ce ora, cine fumeaza.
  Asa ca angelescu este unu care semneaza hirtii. El, primaru, e capu pestelui.

  Comentariu by boala grava — 12 februarie 2015 @ 19:30

 21. Care sefi din Constanta???V-a prostit conu Iorgus pe toti cu mangla asta cu sefii din Constanta.Poti enumera macar 7-8 persoane care sa lucreze in Primarie,daramite sefi si sa fie din Constanta?

  Comentariu by Pt 20 — 12 februarie 2015 @ 21:40

 22. Pai hai sa-i numim:
  Dumitrana Romulus, EnachePaul, Calota Razvan, Budurescu Emi, Calin Didi, Stamate(e la Social, a fost la ADPP si da ordine si-n primarie in continuare, asa cum da ordine si Dragos Angelescu, si el tot sef), la care adugam consilierii personali Chirila, Toma (din Bucuresti).

  Comentariu by pt. 21 — 13 februarie 2015 @ 6:00

 23. Ah, am uitat-o pe Mititescu Stefania care e in concediu de maternitate.

  Comentariu by tot pt. 21 — 13 februarie 2015 @ 6:02

 24. Pt.20 – După această bine meritată ședință de instruire a personalului needucat care trebuie să urce și să coboare niște scări pentru că așa vrea mușchiul lu’ prichindelu’, o să vezi cum o să pornească la treabă programul lui Fantomas! Ce să mai vorbim, a găsit pertinenta rezolvare.

  Comentariu by Zoga — 13 februarie 2015 @ 9:17

 25. Si la care se adauga sefi locali, lingai fara carater care au spalat cu limba clantele tuturor primarilor: duca, gomeaja, toader, bejan si alti… astia intra pa usa din fata

  Comentariu by Anonim — 13 februarie 2015 @ 9:19

 26. Pt.20
  Păi altceva decât miliţie mai ştie să facă ?

  Comentariu by lucian visa — 13 februarie 2015 @ 11:25

 27. Da, mai ştie…jumi-juma !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 13 februarie 2015 @ 14:10

 28. Pentru buna informare a cetatenilor: Mazalescu, dupa-amiaza, seara si noaptea, pe unde iese-intra? Si la cine semneaza? Si cum trece intervalul orar?
  Mai e loc la rubrica acces persoane sau s-a tiparit deja un registru separat?
  Teo, ai uitat sa stingi lumina!

  Comentariu by bau-bau — 13 februarie 2015 @ 19:48

 29. Treburile stau cam asa :
  – Daca asta e dispozitia nu comentam nu da in cap la nimeni primarul , pana la urma si diferenta dintre un functionar care ridica 2200 lei si altul care face acelasi lucru si ridica 750 mi se pare mult mai nedreapta.
  – problemele sunt altele :
  1. functionarul intra prin spate dar daca iese sa conduca un cetatean la CIC si apuca sa faca un pas pe intrarea A in afara , trebuie sa ocoleasca cladirea sa o ia inapoi ?
  2. compartimentele nu au directori , nici macar sefi doar birourile si serviciile au sefi si directiile directori
  3. nu prea exista discriminare , sincer e mai misto sa intri prin spate decat prin fata , toata lumea il injura pe Tusy ca a blocat spatele
  4. cum vor intra angajatii primariei care … nu lucreaza de obicei in … primarie ( S.P.C.L.E.P. – Politie , Politia Locala , Stare Civila … e.t.c ?
  5. 22 si 23 , ai mai uitat cativa pe la politia locala prin primarie dar cu exceptia lui Bogdan care mai mult incurca , astia din Constanta chiar fac treaba … vin ei la 9 sau 10 dar pleca la 19 …
  6. 24 scarile oricum le urcau doar ca pe alta traiectorie.
  7. si acum cea mai tare problema … exista cateva programe pe telefoane cu android unde poti fi localizat in orice moment si care costa mai putin decat orice s-a incercat pana acum .. exista si apel video . Cred la faza asta voi capata multe injuraturi.

  Comentariu by OBIEKTIV — 14 februarie 2015 @ 1:03

 30. Ai perfectă dreptate, confirmi că o grămadă de bani publici au fost aruncaţi pe fantezii bolnăvicioase, spaime şi frici patologice. Uşi comandate electronic, camere de supraveghere şi poate chiar microfoane au ca rezultat prinderea teroriştilor care mişună pe holurile primăriei nemulţumiţi că nu au pe cine tâlhări, răpi sau batăr decapita. Pe când un cuib de mitralieră instalat la intrare ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 februarie 2015 @ 12:03

 31. Nu spune de mai multe ori, că cine ştie, poate apare.

  Comentariu by lucian visa — 14 februarie 2015 @ 12:12

 32. Pt.28
  Se aude si se vede cum tatăl sau îi da târcoale lui Iorgus .Se reânoada vechia prietenie?

  Comentariu by fn — 15 februarie 2015 @ 15:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress