Mangalia – politica locală

9 februarie 2015

După ani şi ani în care a părut de neatins Mutare neaşteptată a SIF Transilvania: Linica Stan nu mai este directorul general al THR Marea Neagră! Vezi cine i-a luat locul

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 10:03

Linica Stan nu mai este director general al THR Marea Neagră SA, după ce acţionarul majoritar, SIF Transilvania, a decis s-o schimbe din funcţie, printr-o decizie luată pe 5 februarie a.c. Înlocuirea suprinzătoare a consilierei locale din Mangalia vine după circa 10 ani de mandat neîntrerupt, timp în care Linica Stan s-a identificat practic cu tot ce a însemnat THR Marea Neagră, fiind văzută ca om de bază în afacerile din turism de pe litoral al şefului SIF Transilvania, Mihai Fercală. Din motive neştiute, acesta a decis s-o înlocuiască din funcţie, noul director general al THR Marea Neagră fiind în acest moment Mihai Zamfir, în timp ce Linica Stan va ocupa funcţia de director executiv, ambii pe baza unor contracte de mandat de un an de zile.

Iar schimbările la cea mai mare firmă de turism de pe litoral vor continua, pentru şedinţa AGA de pe 19.03.2015 fiind programate revocarea actualululi Consiliu de Administraţia (CA) şi numirea altuia nou. În prezent, CA-ul de la THR Marea Neagră este alcătuit din Lucian Ionescu, Titus Prescura şi Nicolae Butoi, toţi trei adevăraţi dinozauri comunişti, cu funcţii importante în partidul de stat şi Securitate de dinainte de 1989. Noul director general, Mihai Zamfir, este originar din Tuzla, locuieşte în Bucureşti, unde este unic asociat al firmei de consultanţă Alfa Hospitality Consulting SRL, dar s-a înregistrat ca persoană fizică autorizată şi în Tulcea. În vârstă de 42 de ani, Mihai Zamfir este din iunie 2013 manager al hotelului Caro, din Bucureşti, deţinut de milionarii Ion şi Octavian Lazăr, iar anterior a mai condus hotelurile Trianon, Angelo Airporthotel, Tulip Inn, Crowne Plaza, toate din Bucureşti, dar şi un hotel Holiday Inn din Londra. THR Marea Neagră SA, care deţine câteva zeci de hoteluri pe litoral, este controlată în proporţie de 77,7131% de SIF Transilvania, 22,1976% de alţi acţionari şi 0,0893% de statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). Firma condusă până zilele trecute de Linica Stan, în prezent consilier local independent, ex-PSD, ex-PDL, a raportat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 28.157.726 lei şi un profit net de 714.345 lei, cu 369 de angajaţi, iar situaţiile financiare de la finele lui septembrie 2014 indicau pentru anul trecut venituri superioare celor din 2013.

Cristian ANTON, Replica 09.02.2015

9 Comments

 1. Prin 1997 sau 1998, directorul SIF Transilvania filiala Constanţa, îl suna pe Iorguş să-i ceară o propunere pentru viitorul director al Saturn SA. Iorguş nu cunoştea pe nimeni bun pentru funcţie şi m-a întrebat pe mine. Eu lucrasem 2 ani la Saturn SA (1991-1993) şi îi cunoşteam pe majoritatea. Linica Stan mi s-a părut a fi persoana potrivită. Ea lucrase ca şef al dispeceratului de cazare, cunoştea bine turismul local şi avea o imagine de ansamblu asupra stţiunii. Pe atunci avea simpatii PDSR-iste, dar ne-am gândit că profesionalismul trebuie să primeze (eram încă visători). Iorguş şi Linica s-au înţeles foarte bine de la început. Mai târziu, se pare că s-au înţeles şi în afaceri. Linica a dovedit că poate manageria bine Saturn SA şi apoi după comasarea activelor SIF Transilvania de pe litoral, a fost promovată director la THR Marea Neagră. În campania din 2008 era certată cu Iorguş, probabil ceva legat de Corsa, iar la hotelul său din Saturn se semna de majoritatea partidelor din Mangalia, pactul anti Iorguş pentru turul II.
  Personal n-am făcut nicio afacere cu Saturn SA sau THR, nici direct nici indirect. În 2011 am vrut să rezolv ceva cu THR-ul. Am sunat-o pe Linica de vreo 100 de ori cam într-o lună de zile. Nu mai m-a cunoscut, fără ca anterior să fi avut măcar vreo discuţie în contradictoriu. Apoi ne-am întâlnit întâmplător şi s-a scuzat că era în străinătate. I-am spus despre ce este vorba. Mi-a dat adresa de email a THR unde pot să-i depun propunerea mea. Evident că nici azi nu mi-a răspuns, pozitiv sau negativ. Poate acum nu va mai fi cu nasul pe sus, dar pentru mine a rămas o mare deziluzie şi un om mic. Şi ca să pună bomboana pe colivă, mai trece peste două partide ca să slujească un mincinos. Sublim !

  Comentariu by lucian visa — 9 februarie 2015 @ 10:16

 2. https://www.youtube.com/watch?v=gXruG8itj_w

  Comentariu by nabuco — 9 februarie 2015 @ 10:36

 3. Cunostea , ca-i placea sa faca mult teren, nu sa stea contopista intr-un birou,a trecut si pe la dispecerat cazare, dar greii au fost mazdrache, tanase .Dar a stiut ce vrea :s-a casatorit cu Stan si a dorit ascensiune cu orice pret.

  Comentariu by Anonim — 9 februarie 2015 @ 10:38

 4. Pt.2
  !!!

  Pt.3
  E o glumă că Mazdrache şi Tănase erau greii. Poate eşti machedon şi atunci se explică.

  Comentariu by lucian visa — 9 februarie 2015 @ 10:44

 5. la cum arata activele THR eu spun ca e mare deziluzie si s-a vrut distrugerea hotelurilor dar capacitatea ei de a le conduce nu cred

  Comentariu by auci — 9 februarie 2015 @ 12:16

 6. Saturnul era cenuşăreasa staţiunilor.

  Comentariu by lucian visa — 9 februarie 2015 @ 14:18

 7. Se cunoaste ca vii dintr-un alt domeniu si din alte vremuri , poate si din alte locuri decat cele de aici si nu le stii chiar pe toate .Poate ca domeniu iT iti ofera o arie mai larga de informare virtuala, insa realitatea bate filmul!

  Comentariu by Anonim — 9 februarie 2015 @ 15:47

 8. :)#7

  http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/

  Comentariu by nabuco — 9 februarie 2015 @ 16:36

 9. Va fi anchetata cit de curind de DNA si isi va pierde mandatul de Consilier . Si credetima ca poate sa aiba toti bani din lume dar tot 0 barat va ajunge . Sau cel mult o bunicuta simpatica care se plimba cu nepotelul prin Saturn pt ca in Mangalia nu va pune piciorul de rusine . Ce sa mai vorbim de nea Stan …. Cel mai mare mincinos din oras .

  Comentariu by 123 — 10 februarie 2015 @ 15:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress