Aproape că nu mai există cetăţean din Mangalia care să nu fi auzit de Daf Trans 2000 SRL. Firma în cauză este prezentă cu utilajele ei la mai toate lucrările efectuate din bani publici, pe domeniul la fel de public al municipiului. Cu toate acestea, nu există încă dovezi privind existenţa unor raporturi contractuale directe între Primăria condusă de Cristian Radu şi această firmă. Cel mai adesea, DAF-ul este un simplu subcontractant, dar unul atât de prezent şi de vizibil, încât, repetăm, întreaga suflare din Mangalia ştie că firma se adapă cu nesaţ din banul public. Puţină lume cunoaşte însă că societatea a fost deţinută de o persoană arestată, nu de mult, pentru fapte penale de cea mai joasă speţă, respectiv furtul din TIR-uri de anvelope destinate exportului, urmat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Da, aţi înţeles bine, această firmă deţinută, en passant, de hoţii evazionişti şi spălători de bani a ajuns să fie prezentă la mai toate proiectele de dezvoltare ale oraşului. Firma a ajuns în Mangalia tocmai după venirea lui Cristian Radu la cârma Primăriei. Căci înainte nimeni nu auzise de ea, prin părţile locului.
Patronul şi argatul
Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului, Daf Trans 2000 SRL a fost înfiinţată în anul 2000 de numitul Florin Beu, născut pe 26 august 1977 în Mangalia, dar domiciliat în Constanţa. Doi ani mai târziu, acesta cesionează firma către soţia sa Daniela, însă continuă să conducă întreaga activitate în baza unei procuri notariale din 10 martie 2003. Pe 11 mai 2006, firma ajunge în mod oficial în proprietatea lui Adrian-Cristian Cârcea, care rămâne asociat unic şi administrator până în august 2009. În toată perioada în care Cârcea a fost patron în acte, firma a avut sediul social acasă la soţii Beu. Până pe 26 aprilie 2007 a funcţionat într-un apartament din Tomis Nord, iar după această dată într-un imobil de pe strada Micşunelelor, cumpărat de soţii Beu încă din 2001. Pura coincidenţă a făcut ca unul din vecinii proprietăţii de pe strada Micşunelelor să fie Ovidiu Mihai, comisar în Garda Financiară Constanţa, cel care avea să-i ia locul de şef lui Cristian Radu, când acesta din urmă a devenit primar de Mangalia.
În 2009, Cârcea s-a retras din Daf Trans 2000 şi, aşa cum avea să reiaşă dintr-o anchetă a DIICOT, s-a raliat unui grup infracţional specializat în furtul mărfurilor transportate cu TIR-uri. Hoţii foloseau drept interfaţă firmele Patronul şi Argatul SRL şi Diadora SRL, care încheiau contracte de transport cu diverse companii. Pe traseu, marfa era sustrasă, astfel că la destinaţie ajungeau doar cartoanele ambalajelor. În 2012, aceşti tâlhari economici au prăduit 10.000 de anvelope Pirelli, pe care trebuiau să le transporte de la Slatina spre Portul Constanţa. Aşa a intrat pe fir DIICOT Craiova, care a descins la Constanţa, săltând nouă suspecţi. Ulterior s-a demonstrat că indivizii furaseră plasme, calculatoare, combine frigorifice, anvelope şi alte mărfuri neperisabile, în valoare de 2,5 milioane de euro. Banii rezultaţi din vânzarea bunurilor au fost spălaţi prin intermediul mai multor firme, iar în cele din urmă au fost investiţi în case, maşini de lux şi yahturi.
Răzvan Stanca, veriga dintre DAF Trans şi acoliţii lui Radu
După plecarea lui Cârcea, Daf Trans 2000 a ajuns în posesia unor iluştri anonimi, care s-au succedat la butoane, după cum urmează: Dumitru Ungureanu din satul Viroaga, Mihaela Macovei din Dorohoi şi Răzvan Stanca din Constanţa. Numele lui Răzvan Stanca apare şi în firma ECO LUNDRY MEMCAB – S.R.L, unde a fost asociat alături de Constantin-Adrian Crăciunescu şi Romulus Dumitrana, doi colaboratori statornici ai primarului Radu. Astfel, Constantin-Adrian Crăciunescu a fost adus în Mangalia de Cristian Radu, încă din timpul campaniei electorale (2012). După ce a preluat Primăria, Radu l-a uns pe Crăciunescu drept membru în consiliul de administraţie de la GoldTerm SA, companie locală de termoficare deţinută integral de Consiliul Local. Romulus Dumitrana este actualul administrator public (city-manager) al Mangaliei, semnând documentele oficiale ale Primăriei, inclusiv contractele de concesiune. Înainte de a fi uns în această funcţie, Dumitrana a fost asociat cu soacra lui Radu în firma R.D.G.-Grup SRL. Firma a funcţionat în perioada 2006-2012, chiar în apartamentul în care a locuit o viaţă soacra fostului comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, actualmente primar de Mangalia, Cristian Radu. Multe din terenurile care îi aparţin în momentul de faţă primarului Mangaliei au fost deţinute, în trecut, în calitate de coproprietari, de acest Dumitrana şi de soacra lui Radu – o modestă pensionară, care trăia singură din 1976 şi nu a avut niciodată profilul şi banii personali de a investi în mii de metri pătraţi de teren intravilan, locuinţe luxoase şi spaţii comerciale premium. Un astfel de profil avea ginerele ei, Cristian Radu, însă acesta nu putea face investiţii pe numele său, date fiind restricţiile care-i erau impuse ca şef al Gărzii Financiare din Constanţa. Legăturile sunt vechi şi deja evidente. Revenind la Răzvan Stanca de la Daf Trans 2000 SRL, trebuie să mai spunem că acesta a fost asociat în firmă o scurtă perioadă de timp. Scurtă, dar suficientă pentru a devoala ţesătura de interese care a făcut ca DAF-ul să fie acum campionul subcontractărilor din Mangalia. După plecarea lui Stanca, firma a revenit în proprietatea deplină a mangaliotului Florin Beu, cel care o şi fondase în anul 2000. Sub bagheta acestuia, compania a reuşit să facă afaceri de 226 de miliarde de lei vechi, în anul 2013.
Două hectare, pe malul mării
În acelaşi an 2013, primarul Cristian Radu s-a înfăţişat de vreo trei ori în plenul Consiliului Local, cerând aprobare pentru un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, către firma Megaconstruct SA (concesionarul distribuţiei de gaze naturale), a unui teren de două hectare situat pe malul mării, în vecinătatea căminelor DMHI de pe strada Portului. Cum terenul în cauză era ocupat deja de utilaje şi materiale de construcţie aparţinând subcontractorului DAF Trans 2000 SRL, consilierii au refuzat de fiecare dată să voteze proiectul. Chiar şi aşa, terenul este utilizat în continuare, nu ştim în baza cărui titlu. Pe gardul de împrejmuire tronează un banner pe care scrie „Baza de aprovizionare Megaconstruct SA”, însă în interior sunt parcate utilajele Daf Trans 2000 SRL.
ziarulputerea.ro/?p=26
Cautati si scotociti bine si la Magaconstruct ca se pare ca aici e infiltrata sotia lui Radu Cristian .Zvonuri, dar nu iese fum pana nu faci foc.
Comentariu by Anonim — 8 februarie 2015 @ 15:37
frumoasa descriere poate se autosesizeaza si in aceasta problema DNA..
Comentariu by auci — 8 februarie 2015 @ 16:57
daca e pe autosesizare sa se duca sa o ia pe sora-sa lui radu care are contract cu primaria pe internet prin wingstelecom srl si primul constract a fost de 5000 euroi in prima saptamana de mandat al lui frate-su
Comentariu by sesizari — 8 februarie 2015 @ 19:30
Si apropo de politica locala, doamna consilier , Linica Stan nu mai este director general la THR ! I se datoreaza cumva statutului de independent , si-a tradat „Fratia „?
Comentariu by Anonim — 9 februarie 2015 @ 1:58
Daca erau semnalate acum doi ani treburile astea chiar aveau valoare. Dar … orice intarziere miroase a santaj si a .. adversar politic , adica de obicei unul care frea sa fure muuult mai mult. Deci votam tot pe aia care sunt caci macar sunt satui .. sorry Carly , mai incearca si cu altceva ca asa nu merge. Si o veste buna : s-a inventat munca ! Uite chiar firma asta DAF are nevoie de muncitori .
Comentariu by Gore — 9 februarie 2015 @ 7:49
http://www.replicaonline.ro/reorganizare-la-ipj-constanta-vama-veche-nu-mai-apartine-de-sectia-3-rurala-209222/
Comentariu by nabuco — 10 februarie 2015 @ 16:09