Mangalia – politica locală

30 ianuarie 2015

Consiliul Local Mangalia a aprobat bugetul pe anul 2015

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:00

Consiliul Local Mangalia a adoptat, în şedinţa extraordinară de joi, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, precum şi bugetele societăţilor din subordine, respectiv Goldterm şi Parcul Industrial. Cu aceeaşi ocazie, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile, prin emisiune de obligaţiuni, în valoare de până la 40 de milioane de lei. Referitor la această iniţiativă a municipalităţii, primarul Radu Cristian a declarat că votul consilierilor reprezintă doar un acord de principiu, urmând ca în perioada următoare să se urmeze toţi paşii legali, în vederea finalizării acţiunii. “Mai trebuie să facem demersurile necesare la Ministerul de Finanţe, apoi la bănci, ca să vedem exact ce sumă putem obţine, în cele mai bune condiţii pentru Primărie. Ulterior, vom veni din nou în faţa Consiliului Local pentru a stabili destinaţia fondurilor obţinute prin emisiunea de obligaţiuni. Oricum, dacă vom reuşi acest demers, banii se vor duce exclusiv în investiţii din domeniul infrastructurii”, a explicat edilul. El a mai spus că, în prezent, Primăria Mangalia are un grad redus de îndatorare, astfel încât instituţia se va încadra în criteriile impuse de lege, în privinţa contractării unei finanţări. În cadrul şedinţei Consiliului Local, s-a mai votat un proiect de hotărâre privind branşarea lăcaşelor de cult la sistemul centralizat de termoficare. “În această perioadă se lucrează la branşarea blocurilor cu sobe la reţeaua de gaze naturale, iar în câteva săptămâni proiectul se va finaliza. De asemenea, în scurt timp vom începe racordarea la gaz a unităţilor de învăţământ, astfel încât să reducem consturile cu încălzirea pe timpul iernii”, a mai spus primarul Mangaliei. El a reamintit că, în baza unei Hotărâri a CL, Primăria sprijină şi locuitorii de la case, prin decontarea taxei de branşament.

29 ianuarie 2015                              Biroul de presă

2 Comments

 1. S-a votat noul buget, dar execuţia bugetară pe 2014, e tot secretă. S-au votat nişte venituri pentru 2015, dar nu se spune cât s-a încasat în 2014.
  Având în vedere că s-au votat iar venituri exagerate, e posibil să apară spre finalul anului un nou împrumut, pentru a plăti noile lucrări care se vor contracta. În şedinţă, Maganu a spus că primăria se mai poate împrumuta, pentru că n-a depăşit plafonul impus de lege.

  Referitor la dezbaterea publică, secretara Boiţă a spus că nu ştie, iar directoarea economică a bălmăjit-o total.

  Vezi şi http://www.telegrafonline.ro/1422568800/articol/search/291141/o_noua_repriza_de_scandal_in_consiliul_local_mangalia.html

  Comentariu by lucian visa — 30 ianuarie 2015 @ 10:03

 2. cand vom scapa de mincinos? numai lucrari pentru anumiti interpusi…pacat ca pana se desteapta partidele care sunt in opozitie se termina mandatul si sunt cu banii plecati

  Comentariu by auci — 30 ianuarie 2015 @ 15:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress