Politica locală

28 ianuarie 2015

Eco Parc Aventura – fara autorizatie de construire, fara contract de concesiune valabil

Filed under: PSD — lucian visa @ 9:09

Aparatul executiv, doreste in sedinta extraordinara din 29.01.2015, aprobarea unui proiect tehnic si a detaliilor de executie “Amenajare parc de aventura – Eco Parc Aventura – prin construirea unei cladiri P+1E+M, cu rampa de acces stradal, doua foisoare, amenajari peisagistice si imprejmuire”, in statiunea Neptun, pentru un contract de concesiune ce trebuia reziliat si pentru lucrari deja executate fara autorizatie de construire.

Lucrarile de amenajare peisagistica pentru parcul “Eco Parc Aventura”, au fost deja executate, iar in acest sens nu a fost emisa pana in prezent o autorizatie de construire.

Contractul de concesiune nr 31609/17.06.2014, avea conform art. 5.1 aliniatul 8 urmatoarea obligatie: “sa realizeze proiectul tehnic si detaliile de executie in termen de 60 de zile de la data semnarii contractului de concesiune, urmand a fi supus dezbaterii si aprobarii Consiliului Local Mangalia”;

Conform articol 8, aliniat 4, din contractual de concesiune: “Incetarea prezentului contract are loc in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale de catre concedent, prin rezilierea unilaterala de catre concesionar, partile convin de comun acord incetarea contractului.”  

Primaria Municipiului Mangalia a confirmat prin adresa cu nr R1441/16.01.2015 ca nu a fost eliberata o autorizatie de construire, datorita faptului ca pana in prezent nu a fost prezentat un proiect tehnic. (regasiti adresa mai jos)

In acest caz, de ce nu s-a reziliat contractul, de ce nu s-au luat masuri pentru lucrarile executate fara autorizatie de construire, de ce se doreste aprobarea proiectului tehnic pentru un contract ce trebuia sa fie reziliat?

Oare se mai aplica vreo lege in Primaria Municipiului Mangalia?

dragosbociog.ro

4 Comments

 1. si ce se intampla? continuarea o stim …se merge mai departe fara luarea niciunei masuri

  Comentariu by auci — 28 ianuarie 2015 @ 11:09

 2. Ce se întâpla acolo este de natura penala,mai bine zis de competenta DNA.Alo DNA-ul se aude.

  Comentariu by fn — 28 ianuarie 2015 @ 18:57

 3. Un proiect tehnic cu detaliile de executie al unei constructii este un document stufos si tine de specialitatea unui inginer constructor. Cine dintre cei 19 consilieri are asemenea studii care sa-i permita sa „analizeze” acest document? Asa ceva poate face doar o comisie de specialitate, ceea ce consiliul local Mangalia NU ARE. Comisia de urbanism NU este o comisie de specialitate. Documentatia care va fi aprobata (daca va fi aprobata) poate fi ORICE, pentru ca nimeni nu stie sa se uite pe ea !! Este o aiureala pentru care secretarul consilului local isi va da si avizul de legalitate….

  Comentariu by dexter — 28 ianuarie 2015 @ 20:00

 4. De fapt, in ce consta toata aiureala despre care vorbeam : nu se va supune spre dezbatere si aprobare „proiectul tehnic si detaliile de executie” asa cum se spune in contract, ci se va supune spre dezbatere si aprobare „proiectul de hotarire privind aprobarea proiectului si ……” pe care nu-l va comenta nici un consilier(poate cei 6) dar il vor vota ceilalti in necunostinta de cauza, asa cum l-au aprobat si in super comisia de urbanism (ca altfel nu intra in sedinta de consiliu, nu-i asa?).

  Comentariu by dexter — 28 ianuarie 2015 @ 20:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress