Mangalia – politica locală

22 ianuarie 2015

Noul prefect al Constanţei, asociat cu acoliţii primarului de la Mangalia

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 9:49

PSD-istul Constantin Ion a fost uns, în urmă cu câteva ore, în funcţia de prefect al judeţului Constanţa, funcţie rămasă vacantă după destituirea lui Radu Volcinschi pentru gestionarea dezastruoasă a situaţiei create în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Câteva date oficiale atestă existenţa unor legături de afaceri create în timp între actualul prefect şi oamenii de casă ai primarului de la Mangalia, PNL-istul Cristian Radu. Astfel, Constantin Ion este asociat în firma ASCI Industry SRL Constanţa, important producător de ambalaje din carton, care funcţionează în incinta Agrostar – unul din cei mai mari jucători de pe piaţa cerealelor (piaţă în parte viciată de evaziuni şi alte fapte de competenţa Gărzii Financiare). ASCI a luat fiinţă pe 23 septembrie 2004, prin voinţa de asociere a lui Constantin Ion şi Constantin-Adrian Crăciunescu. La un moment dat, cei doi Costici l-au cooptat în firmă şi pe numitul Romulus Dumitrana, care a îndeplinit inclusiv actele de administrare ale societăţii.

2012: Asociaţii prefectului se transferă la Primăria Mangalia

În 2012, Crăciunescu a fost numit membru în Consiliul de Administraţie de la GoldTerm SA Mangalia, companie de termoficare deţinută de autoritatea locală, în baza unui proiect iniţiat de primarul Cristian Radu şi aprobat de o largă majoritate a consilierilor mangalioţi. În acelaşi an, Romulus Dumitrana a devenit angajat al Primăriei Mangalia, pe o funcţie de consilier al primarului. Ulterior a fost numit city manager, semnând majoritatea documentelor oficiliale ale municipalităţii, inclusiv contractele de concesiune cu redevenţe modice (de 57 de bani pe metru pătrat). Pentru a evita orice speculaţie, Dumitrana s-a retras din ASCI şi din toate celelalte firme în care era asociat, având în momentul de faţă o declaraţie de interese de-a dreptul virgină. Părţile sociale de la ASCI au fost cesionate către Florentina Angelescu, o ilustră necunoscută. Soţul acestei doamne, pe numele său Dragoş Angelescu, a lucrat şi el ca economist la ASCI, vreun an şi două luni (după ce îşi începuse cariera ca grafician şi editor video la TV Neptun). Din iunie 2013, Dragoş Angelescu (vezi CV-ul său aici) a devenit director adjunct la ADPP Mangalia, numit acolo prin decizia primarului Cristian Radu şi influenţa city-managerului Romulus Dumitrana.

Din tripleta de la ASCI, singurul care nu s-a aciuat pe lângă Primăria Mangalia şi tânărul ei primar liberal, fost independent, iar şi mai demult fost şef de Gardă Financiară, a rămas Constantin Ion. Acum, Ion a devenit chiar prefectul judeţului Constanţa, urmând să exercite, potrivit noilor competenţe, controlul de legalitate al hotărârilor şi dispoziţiilor emise de unităţile administrativ-teritoriale… printre care şi Mangalia. Date fiind legăturile mai sus arătate, îi transmitem noului prefect că vom monitoriza îndeaproape atitudinea pe care o va manifesta faţă de oraşul condus de drept de Radu, dar de facto, ca city-manager, de fostul său asociat Dumitrana.

2012: Soţia lui Ion îşi deschide un birou notarial vizavi de Primăria Mangalia

Ca un amănunt banal, trebuie să mai spunem că soţia noului prefect este notar public în municipiul Mangalia, din anul 2011, când desfăşura activitatea profesională prin intermediul unui Birou Notarial Public (BNP) individual, într-un sediu situat pe şoseaua Constanţei. În 2012, Cătălina-Mihaela Ion a dizolvat BNP-ul pe care îl deţinea individual şi a fondat Societatea Profesională Notarială Ion Cătălina Mihaela şi Tănase Alina. Totodată, SPN-ul şi-a deschis sediul pe strada Mihai Viteazu nr. 1 Mangalia, exact peste drum de Primăria pe atunci proaspăt câştigată de Radu Cristian. În acest sediu aflat, repetăm!, peste drum de Primăria Mangaliei, Cătălina Ion şi-a câştigat venituri consistente: 228.000 de lei în 2013, aşa cum reiese din declaraţia de avere a noului prefect. Nu deţinem informaţii cu privire la clienţii soţiei prefectului, astfel încât nu ştim, cu certidudine, dacă aceasta a prestat activităţi notariale către Primăria în care s-au aciuat asociaţii noului prefect.

Adrian Cârlescu, constanta.ro 21.01.2015

6 Comments

 1. Adrian Cârlescu, prietenul lui Mincă, a revenit.

  Comentariu by lucian visa — 22 ianuarie 2015 @ 9:51

 2. Poate sa fie si prietenul satanei, daca spune adevarul, documentat, e de folos…

  Comentariu by Parerea mea... — 22 ianuarie 2015 @ 19:39

 3. off topic !
  M-ar bucura să știu că mai mulți lideri politici locali să uită la teve la interviul lui KJ de la Realitatea !
  A repetat de vreo trei ori: prin votul dat mie oamenii au dat semnalul că vor ”altfel de politică”. Va trebui să ținem cont de semnalul dat de electorat. Altfel de politică înseamnă reformarea clasei politice, eradicarea corupție și promovarea competenței.

  Comentariu by valentin ciuraru — 22 ianuarie 2015 @ 21:54

 4. Bai Adriane intai l-ai muscat de fund pe Iorgus , pe urma pe Tusac acum pe Radu , ce dracu mai nesimtii astia chiar nu raspund la santaje ? Sau nu le ai tu cu presa ?

  Comentariu by Alt ziarist — 23 ianuarie 2015 @ 3:52

 5. Pt2.
  Mie mi se pare că e un semnal.
  Pt.4
  Un ziarist de investigaţii caută şi scrie. Mai degrabă îl plătesc adversarii politici ai celui criticat. S-a văzut când a fost consilierul primarului interimar Mincă.
  Pt.3
  Cum să faci altă politică, când partitidele au în frunte aceeaşi oameni de mulţi ani. Noroc cu DNA-ul pentru că a anticipat interviul lui Johannis şi mai primeneşte clasa politică. Cu cine vrei să reformezi clasa politică, cu Chiuariu, cu Fenechiu, cu David, cu Videanu …? Crezi că o să se dea toţi la o parte ca să te lase pe tine ?

  Comentariu by lucian visa — 23 ianuarie 2015 @ 8:30

 6. http://www.replicaonline.ro/pnl-vrea-sa-introduca-sanctiuni-pentru-membrii-de-partid-in-functie-de-fazele-procesuale-206869/

  Comentariu by nabuco — 26 ianuarie 2015 @ 16:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress