Mangalia – politica locală

22 ianuarie 2015

“LUCRĂRI DE AMENAJARE ŞI MODERNIZARE, ZONE DE INTERES TURISTIC – SUDUL LITORALULUI (MANGALIA – SATURN)”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:12

Comunicat de presă

_DSC0366 _DSC0373s _DSC0377s

Primăria Municipiului Mangalia a organizat miercuri, 21 ianuarie 2015, orele 14.00, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului “LUCRĂRI DE AMENAJARE ŞI MODERNIZARE, ZONE DE INTERES TURISTIC – SUDUL LITORALULUI (MANGALIA – SATURN)”. Proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”. Valoarea totală a proiectului este de a 34053602,63 de lei, valoarea maximă nerambursabilă este de 33372530,58 lei, data finalizării lucrărilor fiind prevăzută la sfârşitul acestui an. Obiectivele proiectului constau în valorificarea resurselor naturale în scop turistic, diversificarea serviciilor turistice şi atragerea unui număr mai mare de turişti în sudul litoralului. Potrivit documentaţiei tehnice, faleza pietonală adiacentă plajei se va reabilita pe o distanţă de peste 2,5 km, între Hotel Paradiso şi limita staţiunii Saturn, dinspre Cordonul Saturn-Venus. De asemenea, proiectul prevede realizarea unui punct de belvedere acoperit, zone verzi, căi de acces către plajă, mobilier urban şi sisteme de iluminat. Dezvoltarea ofertei turistice prin implementarea proiectului de investiţii va contribui la reducerea fenomenului de sezonalitate care afectează în general sectorul turistic din regiune. Totodată, se va diminua efectul concurenţial manifestat de ofertele turistice din alte zone ale ţării sau din străinătate. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de turiştii români şi străini, având, totodată, impact asupra mediului de afaceri local, prin atragerea de noi investitori. Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. În cadrul evenimentului, Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian a declarat că : “Ne dorim ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp, mai ales dacă vremea ne va permite acest lucru. Sperăm să putem finaliza reabilitarea aleii pietonale de la Neptun, pană la începerea sezonului estival, iar cea de la Saturn, pană la sfârşitul anului 2015. Ne cerem scuze de pe acum, pentru disconfortul creat în zonă, în perioada lucrărilor, însă suntem siguri că rezulatul final va fi unul pe măsura aşteptărilor.”

nb1 nb2 nb3 nb4 nb5 nb6 nb7 nb8 nb9 nb10 nb11 nb12 nb13

 

21 ianuarie 2015                   Biroul de presă

3 Comments

 1. Cele 13 pozele e de fapt una. Locația e în fața spitalului. În fața vilei lui Erchin. Dacă aici se bagă grămada aia mare de lovele – e clar: nu mai e valabil sloganul jumi-juma ci 1/10 la noi și restul la zootehniști! Dar să vedem cum se vor desfășura ostilitățile. Probabil că asemănător cu activitatea de la spațiile foste verzi. Vremea e bună – spune mincinosul. Vremurile sunt de tot rucăcarul la Mangalia – spunem noi. Așa că așteptările sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire!

  Comentariu by Zoga — 22 ianuarie 2015 @ 19:04

 2. Vor fi bani aruncati pe nimic pentru ca la noi oricum nu rezista nimic iar Mincinosul si haita lui se vor imbogati. E foarte logic.

  Comentariu by Dan — 22 ianuarie 2015 @ 19:48

 3. Asa baietii dati in el sa nu faca treaba ! Acolo vreau sa concesionez eu sa fac o carciuma infecta ca pe aia de pe dig au daramat o si nu mai are lumea unde sa se imbolnaveasca.
  Eeee a promis el ca o darama si curata locul si s-a tinut de cuvant dar noi tot mincinos il facem ca prostii care voteaza nu se prind…

  Comentariu by Garide — 23 ianuarie 2015 @ 3:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress