Ideea ghenelor subterane a fost bună, numai că după implementare n-a ieşit ceea ce trebuie. Lozinca mincinosului că ei muncesc din greu, e doar necesară, dar nu suficientă, pentru a face un lucru bun. Mai trebuie şi gândit impactul unei acţiuni. Eu încă mai cred că dezbaterea publică este utilă întotdeauna.
Cele 4 cărucioare de gunoi subterane sunt insuficiente pentru majoritatea ghenelor. Vara şi toamna, când ferestrele erau deschise iar multă lume stătea pe afară şi când „miresmele” se simţeau cel mai bine, au fost suplimentate cu cărucioare suplimentare. Evident că asta a fost invitaţie suplimentară pentru cei care răscolesc prin ele. Mirosurile nu s-au redus cu nimic. În acea perioadă recipientele de plastic pentru reciclarea unor deşeuri, mai funcţionau încă în scopul pentru care au fost puse. Când s-a făcut frig, cărucioarele suplimentare au fost ridicate, iar recipientelelor din plastic li s-au ridicat intenţionat capacele şi au devenit recuperatoare universale. Evident că a fost o altă invitaţie pentru căutătorii prin gunoi. Ghenele subterane se mai folosesc, dar în mică măsură. Singurul câştigător pare a fi Polarisul, care nu cred că făcea vreun profit pe reciclare. Iar noi ca oraş, aşa zis european, am renunţat şi la reciclare. Suntem pe calea cea bună.
16 ianuarie 2015
Ghenele noi şi neselectarea gunoielor
10 Comments
RSS feed for comments on this post.
Sorry, the comment form is closed at this time.
Ghenele subterane ar trebui folosite doar pentru depozitarea gunoiului care miroase. Sticla, plasticul, metalul, nu au ce cauta acolo. Simplu !
Comentariu by Nemo — 16 ianuarie 2015 @ 12:19
Observaţie bună.
Comentariu by lucian visa — 16 ianuarie 2015 @ 12:26
+ gropile din asfalt..dupa cei de la gaze potopul..mai avem putin si mergem cu trenul prin oras
Comentariu by ca sa vezi — 16 ianuarie 2015 @ 12:31
@1si @2 Cred ca mai bine este sa se discute despre locatia de depozitare,actuala,a gunoiului menajer-functie de care vom vedea daca se mai pune problema unei sortari.O alta discutie pornita si franata de multe ori aici,este:Cine sunt actionarii gropii ecologice…si daca sunt agreati de actuala administratie.Insfarsit,ar mai trebui sa se stie ale cui sunt pubelele negre din plastic,cum s-a stabilit pretul de ridicare gunoi si cine cu cine a „negociat” ! Nu va ganditi la asociatii de loc. pen’ca ele…sunt vaca de muls !
Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2015 @ 12:48
http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/companiile-private-vor-detine-in-judet-monopolul-gunoiului-menajer-29934.html
Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2015 @ 13:19
In tari cu grad de civilizatie superior noua ,primariile ajuta acest sistem de colectare a deseurilor diferentiat,cu saci menajeri,pe care ii da gratis si un orar zilnic de colectare pe fiecare tip de deseu .Iar ridicarea gunoiului se face noaptea.
Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2015 @ 18:20
Lipseste ceva avem STICLA , HARTIE , PLASTIC si mai trebuia POLITICIENI
Comentariu by Babay — 16 ianuarie 2015 @ 23:45
Plantarea la fiecare ghena de gunoi a unui politist local si a unui asistat social. Politistul verifica ca cel care arunca gunoiul sa aiba separat gunoiul organic de celelalte, cu avertizari si amenzi ulterioare, asistatul social sorteaza apoi sticla,plasticul,etc, asa cetateanul va trebui sa foloseasca doar doi saci, va fi determinat sa o faca, asistatii vor presta intradevar orele de munca in folosul comunitatii,politistii locali vor face un lucru util, toata lumea castiga 🙂
Comentariu by Parerea mea... — 17 ianuarie 2015 @ 11:05
Şi pe alea 2 genii de la ghenă trebuie musai să le păzească un director de zonă şi mai musai, din Constaţa !
Comentariu by cârcotaş apolitic — 17 ianuarie 2015 @ 11:46
http://www.cugetliber.ro/stiri-social-cand-se-deschide-si-cum-va-arata-parcul-de-aventuri-de-la-neptun-244204?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Social&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Social
Comentariu by nabuco — 20 ianuarie 2015 @ 15:00