Mangalia – politica locală

14 ianuarie 2015

Tusac a pierdut procesul cu Palaz! Nu primeşte 3 milioane de euro

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 8:23

Fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, n-a uitat momentul suspendării sale din funcţie, intentând în acest sens un proces împotriva fostului prefect Claudiu Palaz. Pentru cei care au uitat, amintim că, la sfârşitul anului 2009, mai exact pe 17 decembrie, Tusac era suspendat din funcţia de primar, pe motiv că primarul Mangaliei avea şi funcţia de reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Asociaţilor de la SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL. Cel care a depus toate eforturile pentru ca Tusac să fie suspendat a fost nimeni altul decât Palaz, prefect al judeţului Constanţa la acea dată. Între timp, Tusac şi-a recăpătat postul de primar, urmare a unei acţiuni în instanţă. Nu pentru mult timp, pentru că Palaz a procedat din nou la suspendarea primarului, în 2011. Lucrurile s-au succedat cu repeziciune, au urmat apoi alegerile, pe care Tusac le-a pierdut. Populaţia, sătulă de scandaluri şi pe fondul unei ierni cu calorifere reci ca gheaţa, nu l-a mai vrut primar pentru încă patru ani. În paralel cu evenimentele, Tusac l-a dat în judecată pe Palaz, cerând daune pentru perioada cât a fost suspendat din funcţia de primar. Vorbim despre dosarul 13135/118/2012, prin care Tusac a cerut 3.000.000 de euro daune.

„L-am dat în judecată pentru tot ce mi-a făcut, când m-a suspendat. Prima oară am luat-o ca pe o greşeală umană. A doua oară, deja a fost rea intenţie, abuz în serviciu, abuz de putere (…). A doua oară, lumea nu a avut nici căldură, ca să nu mă mai voteze, să spună că din vina mea au stat fără căldură. Astea au fost comenzi politice. În politică şi-n viaţă trebuie să faci lucruri bune. Cine face ceva cu iz de răutate, mai devreme sau mai târziu, va plăti scump„, declara, la momentul respective, Tusac.

Ce s-a mai petrecut între timp? Ei bine, Tusac a pierdut procesul, irevocabil!

A.A., Replica 14.01.2015

4 Comments

 1. Tusac a fost suspendat pe nedrept. Dacă era altfel, n-ar mai fi avut drept de a fi ales 3 ani. Că instanţa nu i-a aprobat banii, e altă poveste.

  Referitor la lipsa de căldură din iarna 2011-2012, ea i se datorează integral lui Tusac. Prima data a gonit firma Rompetrolului şi a înlocuit-o cu o firmă a finului său. Când a văzut că nu vin gazele, ca să nu rămână în offside, a măritat furnizarea căldurii către Callatis Therm. În compensaţie le-a mai oferit şi alte lucrări publice. Apoi i-a păcălit şi pe aceea, n-a mai vrut să plătească subvenţia. În plus, guvernul Boc a eliminat partea de subvenţie a statului şi Tusac în loc de căldură, a început să dea vina pe Iorguş şi Palaz. Să nu uităm că 2 săptămâni n-a fost căldură, pentru că ajutorul de la guvern aflat în contul primăriei, n-a fost folosit de primarul interimar Filimon, pus în funcţie de acelaşi Tusac.

  Citatul lui Tusac „Cine face ceva cu iz de răutate, mai devreme sau mai târziu, va plăti scump”, sper să i se aplice şi lui 100 %.

  Comentariu by lucian visa — 14 ianuarie 2015 @ 8:35

 2. suspendat sau nu conteaza ce a lasat dupa el …haos …si nici cu mincinosul nu-mi este rusine

  Comentariu by puscariasul — 14 ianuarie 2015 @ 15:21

 3. Aportul tusacului la administrarea oraşului se rezumă la oficializarea şpăgii în instituţie şi la numirea unor hahalere în posturile de conducere. Lipsirea de căldură a fost cireaşa de pe r…..l la care au contribuit cu multă sârguinţă şi liberalii locali.
  Prin Callatis Therm Tuciuriul şi-a tras destui bani, aşa că nu e mare pierdere că nu i-a dat instanţa 3 milioane.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 ianuarie 2015 @ 16:36

 4. http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/rechizitoriu/rechizitoriu-trimitere-in-judecata-mihai-claudiu-tusac-fost-primar-al-municipiului-mangalia-document-525533.html

  Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2015 @ 16:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress