Cercetat din nou pentru fapte de corupţie, senatorul PNL Tudor Chiuariu a anunţat că se va autosuspenda din partid, după ce DNA a dispus controlul judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit DNA, Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Paltin Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică. „Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legatede acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva Partidului Naţional Liberal, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulţumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor şi valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcţiile politice şi demnităţilepublice pe care le-am deţinut”, a transmis Chiuariu.
DNA susține că Chiuariu este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat, în dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure, în care sunt arestaţi preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi beneficiarul retrocedării, Gheorghe Paltin Sturdza.
Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv, pe 24 ianuarie 2014, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română.
Deşi Chiuariu a anunţat că se va autosuspenda, demers venit după solicitarea co-preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, ca acesta să demisioneze din partid, o serie de colegi sar în apărarea senatorului. Printre aceştia, Puiu Haşotti. Senatorul constănţean, încă lider al senatorilor PNL, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, Tudor Chiuariu poate să activeze în continuare în grupul parlamentar, dar că ar trebui să facă parte din altă comisie parlamentară decât cea juridică. „Cred însă că domnul Chiuariu, fiind autosuspendat din PNL, din câte îmi spuneţi dumneavoastră, el îşi poate continua activitatea în grupul parlamentar PNL”, a spus Haşotti.
De cealaltă parte, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, salută decizia lui Chiuariu. „ Mi se pare un gest firesc, atâta timp cât planează suspiciuni asupra domniei sale, este mai bine așa, până la un proces care va hotărî definitiv despre ce este vorba. Este foarte bine ceea ce a făcut”, a spus Dragomir, pentru Replica. De asemenea, liderul local al PNL a lămurit și declarațiile halucinante ale lui Hașotti. „ Orice parlamentar poate să activeze pe lângă un grup. Atâta timp cât timp încă este parlamentar este firesc să activeze undeva, doar n-o să stea degeaba, trebuie să aibă activitate. Asta nu înseamnă că va hotărî ceva în numele partidului, n-are vot în cadrul grupului. Atâta timp cât este în Parlament este absurd să-l lași să nu facă nimic. Poate să aibă acces la materiale, să poată să lucreze, să participe la ședințe, să se informeze despre program”, a mai spus Dragomir, pentru Replica.
Marius Florian VASILE, Replica 14.01.2015
Ăsta e măr stricat, nu măr al discordiei. Ce mai caută în Parlament ? A fost condamnat odată, acum e pus sub control judiciar şi culmea e şi în comisia juridică a Senatului. Iohannis a promis înlăturarea din PNL a celor cu anumite probleme în justiţie. Alina Gorghiu ar trebui să fie fermă şi să ceară excluderea lui din partid, aşa cum a promis.
Un alt exemplu de mare liberal http://www.replicaonline.ro/radu-stroe-a-demisionat-din-plr-si-va-merge-la-unpr-205008/
Comentariu by lucian visa — 14 ianuarie 2015 @ 9:21
la puscarie toti !!!!!!!!!!sa avem ce papa mai bine
Comentariu by puscariasul — 14 ianuarie 2015 @ 15:13
Nesătuii se apără că de, corb la corb nu-şi scoate ochii, dreapta spală pe stânga şi amândouă faţa. Ăştia ar trebui gratulaţi cu „lighioane nesătule”, nu cu parlamentari.
Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 ianuarie 2015 @ 16:22
http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/niste-bani-ar-fi-ajuns-si-la-victor-ponta-si-vasile-blaga-elena-udrea-invoca-doua-nume-in-dosarul-microsoft-527997.html
Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2015 @ 16:30
Noul statut al noului PNL, în vigoare la această dată, are prevederi destul de clare pentru viitor. Din păcate nu se poate aplica retroactiv, recte la cazul Chiuariu, care are condamnare definitivă !
Art. 22
Calitatea de membru al PNL se pierde prin retragere, radiere sau excludere.
(1) Retragerea are loc în baza şi la data depunerii cererii scrise de demisie, ca expresie a voinţei liber exprimate a persoanei în cauză. Cererea scrisă se depune la BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia persoana figura ca membru, care o transmite către BPJ, pentru scoaterea din evidenţă.
Demisia se poate trimite şi electronic în conformitate cu procedura prevăzută în ROLJ şi afişată pe site-ul PNL.
În cazul unei demisii depuse ca urmare a unui caz de incompatibilitate, în situaţia revenirii în partid, după încetarea incompatibilităţii, este recunoscută vechimea anterioară datei demisiei.
(2) Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri:
(a) neplata cotizaţiei sau a contribuțiilor stabilite in conf cu Art. 139, timp de mai mult de un an ;
(b) înscrierea într-un alt partid sau formaţiune politică;
(c) aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice;
(d) declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia;
(e) deces.
(f) condamnarea penală definitivă, la pedepse cu executare, pentru infracţiune săvârşită cu intenţie;
(g) condamnarea penală definitivă pentru infracțiuni de corupție;
(h) stabilirea, printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a calităţii de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
(i) interzicerea exercitării drepturilor politice şi cetăţeneşti prin hotărâre judecătorească definitivă.
Pierderea calităţii de membru din cauzele enumerate la art. 22 alin. (2) lit. (f)-(h) nu poate fi contestată la niciunul din organismele partidului.
(3) Excluderea se hotărăşte în conformitate cu prevederile din prezentul Statut.
(4) Fără a afecta prevederile alin (1) – (3) persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL.
(5) Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL.
(6) Achitarea persoanei condamnate penal încetează suspendarea și șterge efectele ei de drept
(7) Reabilitarea persoanei condamnate penal definitiv înlătură excluderea și efectele ei de drept
Comentariu by valentin ciuraru — 14 ianuarie 2015 @ 17:00
http://www.replicaonline.ro/basescu-seful-unei-noi-formatiuni-politice-vezi-cand-ar-urma-sa-fie-lansata-205577/
Comentariu by nabuco — 17 ianuarie 2015 @ 14:50