Mangalia – politica locală

13 ianuarie 2015

Pe mine ma intereseaza, dar pe voi?!? Este vorba de taxele si impozitele pentru anul 2015

Filed under: PSD — lucian visa @ 12:31

Dupa cum este bine stiut deja de toata lumea, Consiliul Local este cel care, prin lege, stabileste si aproba taxele si impozitele locale, atat pentru persoanele fizice cat si cele juridice.

Tot legea spune ca inainte de a fi aprobate si de a devenii obligatorii, ele trebuie sa fie supuse unei dezbateri publice in care fiecare dintre cei interesati, sa aiba posibilitatea sa-si spuna parerea si sa o argumenteze.

Dezbaterea cu privire la cat de mari sau cat de mici vor fi aceste impozite este obligatorie tot, prin lege, in cadrul sedintelor Consiliului Local, binenteles pe baza unui proiect pe care fiecare dintre membrii Consiliului Local trebuie sa-l cunoasca si asupra caruia este liber sa-si spuna parerea, sa-l voteze sau sa nu-l voteze.

Asta e ce spune legea, sa vedem acum ce se intampla de fapt:

La sedinta ordinara din 23.12.2014, fara ca cineva dintre cei prezenti sa fi avut in fata, scris negru pe alb, proiectul de hotarare pentru taxe si impozite, “proiectul” a fost supus “dezbaterii” si, ulterior , “aprobarii” membrilor Consiliului Local.

Suntem 19 consilieri locali, dintre acestia subsemnatul, Laura Cirlan, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu, Vasile  Iorga si Ciociia Marin, am protestat si am aratat atat in sedinta cat si, ulterior, printr-o solicitare adresata aparatului executiv, ca nu s-a respectat legea, ca nu au fost dezbateri publice, ca proiectul nu stim daca exista sau nu, motiv pentru care ne-am abtinut de la vot.

Va intreb si pe dumneavoastra, oare cei care l-au votat: Linica Stan, Ghiulgiean Membulat, Bogdan Maganu, Gheorghe Mazalu, Danut Moldovan, Vasile Olan, Ion Minca, Andrei Sorin, Ariciu Mihaela si Levent Beghim, l-au votat tinand cont numai de interesele personale si ale conducerii actuale?

Taxa pentru cresterea gradului de liniste, taxa verde, taxa de promovare a turismului, taxa de habitat ce s-a dorit a fi introdusa pentru fiecare cetatean al orasului, si nu numai acestea, privesc pe toti agentii economici ai municipiului Mangalia, iar prin ei, pe familiile lor si pe toti cetatenii acestui oras.

Haideti sa fim solidari, caci avem aceleasi interese, aceleasi problme si ma incumet sa spun, aceleasi greutati. In fond, noi, cei din Consiliul Local, suntem alesi de dumneavoastra ca sa va aparam interesele care nu sunt diferite de interesele noastre, cred eu.

Pe cei mai multi dintre dumneavoastra nu am avut ocazia sa va cunosc personal, dar pe colegii mei din Consiliul Local ii cunosc foarte bine si de mai mult timp si ii intreb, ce motiv i-a determinat ca sa actioneze in felul in care au facut-o. Astept cu incredere un raspuns prin fapte, nu prin explicatii.

Mai mentionez ca, in calitatea mea de consilier local, nici pana la aceasta data  nu am primit din partea aparatului executiv, nici proiectul de taxe si impozite pe 2015, nici un raspuns, in scris, la solicitarile pe care le-am facut inca din sedinta din 23.12.2014, prin care sa mi se motiveze lipsa transmiterii acestui proiect.

dragosbociog.ro

6 Comments

 1. in atentia primarului, ATI OMIS, la cap taxe:
  – TAXA PE AERUL RESPIRAT
  – TAXA PE TEAVA ( nu va ginditi la prostii). ASA CUM ponta a pus taxa pe stilp, SE POATE SI ACESTA TAXA, PTR CA TOATE LOCUINTELE AU CEL PUTIN O TEAVA.

  Comentariu by zek — 13 ianuarie 2015 @ 13:57

 2. Mintenaş apare şi taxa pe capacul de la wc.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 13 ianuarie 2015 @ 16:55

 3. Daa si taxa pe plimbare de la un partid la altul.

  Comentariu by Garide — 13 ianuarie 2015 @ 19:59

 4. Asta cu plimbatul se va numi taxa pe prostituţie politică.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 13 ianuarie 2015 @ 21:34

 5. Si cum prostitutia nu este legalizata,deci nu plateste taxe,aceasta prostitutie politica va inflori in continuare.Traiasta interesul national(a se citi..personal).

  Comentariu by mihaela — 14 ianuarie 2015 @ 9:04

 6. Traiasca…nici tastatura nu te mai ajuta cand vezi asemenea mizerii.

  Comentariu by mihaela — 14 ianuarie 2015 @ 9:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress