Mangalia – politica locală

12 ianuarie 2015

Asistaţii social al scăpat de datorii: în schimbul orelor în folosul comunităţii, acestora le-au fost radiate debitele

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:30

Consilierii locali au fost de acord cu scăderea, prin compensare, din debitele restante la chirie şi întreţinere, pentru 2015, a contravalorii cuantumului orelor prestate în folosul comunităţii pentru beneficiarii de ajutor social, în valoare totală de 409.000 lei. Decizia este o continuare a unei hotărâri aprobate de aleşii locali, în 2013, special pentru chiriaşii rău platnici din locuinţele sociale deţinute de primărie, care efectuaseră ore în folosul comunităţii. În urma prestării acestor ore, acestora li s-a decis radierea datoriilor restante la întreţinere, curent electric şi apă.
Potrivit Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, prin hotărâri ale consiliilor locale. Fondurile pentru stingerea acestor datorii provin de la bugetul local.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilieri, asistaţii social au solicitat, atât la audienţele ţinute la Primărie, cât şi Serviciului Social, să li se ofere posibilitatea achitării datoriilor restante la chirie şi întreţinere, prin efectuarea de ore de muncă în folosul comunităţii. 395 de persoane au efectuat, în perioada iulie-decembrie 2012, aproape 80.000 de ore în folosul comunităţii, în valoare de 330.216 de lei, iar în perioada martie-mai 2013, circa 18.000 de ore, în cuantum de 79.112 lei.
Orele prestate au fost pontate potrivit Legii 416/2001, care prevede că, pentru sumele acordate ca ajutor social, cel puţin una din persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta, lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, cu un tarif corespunzător salariului de bază minim brut pe ţară. Printre activităţile în care sunt implicaţi asistaţii beneficiari ai ajutoarelor sociale se numără îndepărtarea vegetaţiei, toaletarea copacilor şi gardurilor vii, îndepărtarea gunoaielor şi a zăpezii etc.
191 de familii din Mangalia trăiesc în locuinţele sociale ale Primăriei Mangalia, alături de alte 190 în apartamente în regim de închiriere. Mai trebuie menţionat faptul că, în vara lui 2013, în Cartierul „Barăci”, zonă în care trăiesc cei mai numeroşi cetăţeni ce beneficiază de ajutor social, a existat un început de revoltă în urma deciziei ENEl de întrerupere a curentului electric, din cauza datoriilor.

editiadesud.ro 12.01.2015

7 Comments

 1. Golănie electorală model MTC. Dacă ar fi efectuat muncă în folosul comunităţii, atunci pe întreţinerea spaţiului verde din Mangalia, n-ar mai fi trebuit cheltuit niciun ban.
  Plăţiţi-vă impozitele stimaţi cetăţeni, ca să aibă mincinosu votanţi. Cetăţeni din cartierul Colonişti, nu-i aşa că sunteţi mulţumiţi ?

  Comentariu by lucian visa — 12 ianuarie 2015 @ 14:32

 2. http://www.capital.ro/culmea-taxarii-fiscul-calculeaza-contributii-la-venituri-fictive.html

  Comentariu by nabuco — 12 ianuarie 2015 @ 14:41

 3. Buna treaba face administratia noastra locala,unii muncesc de rup pe minim pe economie si sant la zi cu datoriile, in detrimentul nivelului de trai cel putin normal ,ca sa ne rada in nas ” cei prosti ,da multi”! Sa vedem si noi concret ce au facut domniile sale in folosul comunitatii. Asteptam administratia!

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2015 @ 16:23

 4. domnu visa au dat zapada la o parte..si ei si polarisu..prin august parca…iar acum numara firele de iarba puse sa nu lipseasca la apel …de gunoaie pai zilnic ii vad cum imprastie gunoaiele din ghene scotocind prin pungi…iar politia locala se face ca nu i vede

  Comentariu by milivanili — 12 ianuarie 2015 @ 17:02

 5. Doar celor de la barăci care nu muncesc niciodată dar li se duc pachete atunci când este nevoie mare de ei le-au fost șterse datoriile, cei cu adevărat amărâți nu contează pentru actuala administrație.

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2015 @ 20:30

 6. pfiuu…atunci de ce naiba sa-i platesc taxele la zi unui primar care isi vede numai interesele personale? sa nu mai zic ca de abia au inceput platirea taxelor si este un haos total..nimeni nu stie nimic acolo e o nebunie totala cu 3 programe

  Comentariu by xxx — 12 ianuarie 2015 @ 20:47

 7. Dormiti linistiti, primarul lucreaza la pacalirea voastra! Cu astia or sa faca pista aia de biciclete in padure la neptun!Dom’ Primar parca ati trecut la PNL si va declarati mare om de DREAPTA! va intreb, stiti ce inseamna politoca de dreapta? Eu vad ca o faceti pe aia de stanga…..si ca sa va vin in ajutor am sa va lamuresc eu. Politica de dreapta incurajeaza crearea de locuri de munca nu asistatii sociali, politica de dreapta inseamna mai putine taxe nu taierea reducerii operatorilor din turism, politica de dreapta inseamna tineri nu pachete si sedinte foto cu batrani in fiecare saptamama! Sa le spuneti batranilor cand ii chemati ca peste ceva timp nu va mai avea cine sa le plateasca pensiile pentru ca locurile de munca pentru tineri scad in loc sa creasca!

  Comentariu by mangalianul — 13 ianuarie 2015 @ 0:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress