Deputatul Andreea Paul susţine că vacanţa parlamentară trebuie diminuată la o singură lună şi că parlamentarii trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate.
„Vacanţa parlamentară de trei luni trebuie diminuată la o singură lună. Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate. Dacă dorim respect pentru această instituţie, e nevoie mai întâi de respectul manifestat ferm faţă de cetăţeni. Nu o vom obţine prin vacanţe interminabile sau prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor sau ale clasei politice”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul, conform unui comunicat remis ieri Agerpres. În opinia sa, trei priorităţi urgente cer acum dezbatere şi legiferare – adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului şi reducerea importantă a numărului de parlamentari, alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin şi introducerea unor modalităţi moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de către românii din diaspora.
Cuget Liber 09.01.2015
Eu zic că ar fi păcat să-i punem să mai muncască încă 2 luni pentru aceiaşi bani. Şi apoi după atât amar de moţăială nu merită şi ei oleacă de relaxare ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 9 ianuarie 2015 @ 13:02
PNL-UL ARE DE RECUPERAT ..TREBUIE SA CONSTRUIASCA SI APOI PRETENTIA SA CEARA
Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2015 @ 20:13
off-topic !
O întâmplare de ieri mi-a atras atenția asupra faptului că unele hotărâri adoptate de Consiliul Local cu privire la taxe și impozite conduc la interpretări arbitrare și pot impune cetățeanului o sarcină fiscală nedorită din moment ce nu este în interesul lui el nefiind vinovat dacă un funcționar al primăriei nu-și actualizează baza de date.
M-am prezentat la un ghișeu de taxe și impozite să verific dacă pe numele meu există vreo sarcină fiscală neachitată pe anul 2014. Și da, am aflat că aveam două amenzi contravenționale. Dacă de una aveam cunoștință (sunt în instanță cu ea) de cea dea doua nu aveam nicio idee. Funcționara de la ghișeu m-a îndrumat către cei care mă pot dezmeticii. Numai că acolo mi se spune că trebuie să plătesc 10 lei taxă de arhivă plus 5 lei dacă doresc o copie.
Am rămas contrariat ! Mi se cere o taxă dacă vreau să aflu de unde provine acea amendă ?! Și uite așa mi se aduce la cunoștință că există o hotărâre de CL care prevede respectiva taxă. În opinia mea total aiurea. Din discuții în discuții cu cei birou și cu punerea la dispoziție a respectivei hotărâri accept verbal plata respectivei sume. Funcționara îmi spune verbal, din ce vedea în statistica întocmită electronic vizavi de amendă, că ar fi una de circulație din aprilie de pe A2 .
Eiii …în acel moment mi-am adus aminte că da, într-adevăr am fost sancționat, dar că amenda a fost achitată la timp așa cum prevede legea – jumătate din cuantum. O rog să verifice. Și ea constată că amenda fusese într-adevăr achitată, numai că nu era actualizată baza de date pe CNP-ul meu. Așa am scăpat de achitat respectiva taxă de arhivă.
Pot spune că a fost noroc, fiindcă m-am întins la discuții cu ei, dar dacă nu se întâmpla asta și plăteam respectiva taxa iar pe urmă se constata vina este în tabăra lor, primeam banii înapoi ??
De aceia cred că taxele (o fi și altele) ar trebui să fie bine determinate și enumerate în detaliu pe tipul de acte pentru a nu impune cetățeanului o sarcină fiscală în plus, el neavând nicio vină dacă vreun act administrativ individual nu-i este adus la cunoștință. Înțeleg să plătească taxă cel care vreau un duplicat pentru anumite acte pe care le-a rătăcit ori cel care vrea știu eu ce autorizații ori documente de care se folosește și nu să plătească cel care vrea să ale de i s-a pus în cârcă o taxă.
https://bazel09.wordpress.com/?attachment_id=6754
Comentariu by valentin ciuraru — 10 ianuarie 2015 @ 12:24
Noul nostru coleg de la PNL are o echipă bună şi lucrează numai pentru binele nostru. Tu eşti de vină pentru că conduci incorect. Ar trebui ca poliţia locală să-ţi suspende carnetul. Preventiv.
Comentariu by lucian visa — 10 ianuarie 2015 @ 14:39
Nu contest că nu am ”piticii” mei cu condusul autoturismului ori cu parcarea, nu tot timpul corectă, dar totuși…mă aștept ca persoanele îndrituite să realizeze servicii în folosul cetățeanului să o facă cu conștiință.
Comentariu by valentin ciuraru — 10 ianuarie 2015 @ 15:35
Dacă domnia ta faci uz de conştiinţă la modul „facultativ” cum singur afirmi, bieţii funcţionari de ce ar proceda alfel ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 10 ianuarie 2015 @ 19:39
cârcotaş apolitic,
Diferența este că, eu îmi afectez singur buzunarul ca persoană privată, iar ei sunt în slujba cetățeanului…care-i plătește.
Comentariu by valentin ciuraru — 10 ianuarie 2015 @ 23:17
Adevărată-i observaţia dar…tot oameni sunt şi ei.
Atenţia mărită trebuie să fie la noi, mai ales că suntem cei care plătim.
Lăsându-ne pe mâna lor dăm dovadă de slăbiciune care uşor poate fi speculată.
Comentariu by cârcotaş apolitic — 11 ianuarie 2015 @ 10:43