Mangalia – politica locală

31 decembrie 2014

Cum poate pica Guvernul: Soluția unui deputat PNL

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 10:28

Anul 2015 este privit de PNL ca fiind anul prabusirii Guvernului Victor Ponta. Problema este cum se va realiza acest lucru, din moment ce majoritatea guvernamentala este solida si o schimbare a acesteia ar presupune sprijinul traseistilor.

Deputatul PNL Mircea Dolha spune ca e nevoie de o greseala majora a Guvernului, dupa care ‘strada’ va face restul. Intr-un fel, sugereaza liberalul, scenariul de la prezidentiale ar putea sa se repete, cu o efervescenta a manifestantilor si a societatii civile.

„Datoria noastra, a Opozitiei, este sa incercam sa daramam Guvernul, dar nu dorim sa o facem cu orice mjiloace, cum s-a intamplat pana acum. Cei din coalitia actuala sunt si cei care incep sa se certe si ar trebui ca noi, ca sa putem sa formam un alt Guvern, sa procedam la fel, sa luam aceiasi traseisti care sa ne voteze caderea Guvernului. In mod indiscutabil, de la 1 februarie vom depune o motiune impotriva Guvernului, motiune care speram noi sa treaca. Pana in 2016 nu mai este foarte mult, sunt mai putin de 15 luni pana cand trebuie depuse listele pentru alegerile locale, insa pe de alta parte, poporul roman nu mai este cel de acum cativa ani, poporul roman daca orice forta politica greseste, il amendeaza si nu mai asteapta neaparat un nou scrutin. Pot fi manifestatii serioase impotriva unui Guvern care sa duca la caderea acestui Guvern pentru ca avem in acest moment pasii deja facuti pentru o reforma si e foarte important ca generatia tanara a inceput sa fie mai atenta si sa nu mai accepte asa usor, sa nu mai fie asa de indulgenta cu politicineii si cu guvernantii. Asa ca semnalul venind dinspre societatea civila pote fi unul care sa darame orice Guvern, indiferent cat de puternic pare astazi, daca face greseli, pentru ca daca nu face gresesli nici noi n-avem interes sa-l demolam. Dar daca face greseli mari va fi foarte usor sa plece acasa. Romanii nu mai au rabdare, vor fapte”, a declarat deputatul PNL pentru stiripesurse.ro.

Ionel Dancu, stiripesurse.ro  31.12.2014

9 Comments

 1. Dacă guvernul ar cădea cu ajutorul străzii, atunci e nevoie de anticipate şi nu de o nouă rearanjare şi soluţii imorale.
  PSD-ul va fi mult mai atent şi mult mai cooperant decât până acum.

  Comentariu by lucian visa — 31 decembrie 2014 @ 10:31

 2. Dar idei destepte cum sa o duca acest popor mai bine aveti?Sau tot ce face acest guvern e rau,sa ajungem noi la putere si apoi potopul.Opozitiile la noi NU fac altceva decit sa determine guverne reactive nu creeative si nu mai vorbesc ca vor numai ciolanul.LA MULTI ANI!

  Comentariu by doru — 31 decembrie 2014 @ 11:01

 3. https://www.facebook.com/video.php?v=819972524708817&set=vb.359259387446802&type=2&theater

  Comentariu by FANE — 31 decembrie 2014 @ 11:40

 4. Mie imi pare indemn la anarhie din partea unui iresponsabil, poate unii vor sa ajungem ca vecinii nostri….

  Comentariu by Parerea mea... — 31 decembrie 2014 @ 12:21

 5. Cunoașteți voi alte metode prin care un guvern în exercițiu poate fi schimbat între alegerile la termen ?
  Marota vândută ani în șir cu opoziția constructivă ori alte ”paleative mioritice” sună frumos și dă bine pe ecran, dar rolul opoziției acesta este. De a găsi căi și mijloace pentru a accede la putere pentru a-și implementa programul propriu de guvernare. Nu văd deloc anarhie, cum nici în ian-feb 2012 nu am văzut anarhie, când 300 manifestanți, zi de zi, au cerut capul lui Boc, care în final a căzut. Strada poate ”muta/transfera” votul parlamentarilor și-n acest caz. Și, Da, o greșeală majoră în actul de guvernare poate produce căderea guvernului.

  Comentariu by valentin ciuraru — 31 decembrie 2014 @ 14:15

 6. http://www.replicaonline.ro/ecologistii-din-diaspora-cer-revocarea-lui-mru-din-postul-de-consilier-al-presedintelui-iohannis-203646/

  Comentariu by nabuco — 3 ianuarie 2015 @ 12:02

 7. Nabuco,
  Cred că n-ai fost atât de naiv să crezi că la subsolul acestei scrisori semnează o sumă de diasporeni ?!?
  Scrisoarea îi reprezintă pe cei ca Liviu Antonesei, Mihai Goțiu, madam Pipătrat, mișcarea gazpromică Pungești, Catiușa Ivanov, Nașul și alte elemente rusofile cu diaspora. Genul acesta de scrisori, ca si tirul de critici la care a fost supus noul presedinte, are și rolul de intimidare și constituie marea durere a „lumii” ongiste, a lumii securiste, a lumii frustrate. MRU nu a fost un susținător vehement a exploatărilor de la Roșia ori alte locuri, ci a avut o atitudine nuanțată cerând garanții de mediu și tot ce însemna siguranța. Nici măcar ”afacerea” Gojdu nu i se poate pune în cârcă.
  De mult numai culeg ochii mei scriituri de acest gen.

  Comentariu by valentin ciuraru — 3 ianuarie 2015 @ 20:01

 8. Pt. #7

  OK, poate reusesti sa ma convingi si de faptul ca Iorgus s-a intors la PSD „cugetand” la:
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/dupa-25-de-ani-ori-mutam-discutia-mai-la-stinga-ori-ne-putem-proclama-orice-altceva-decit-democratie-110790.html

  Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2015 @ 14:43

 9. May I just say what a comfort to uncover someone that truly understands what they are discussing over the internet.

  You actually know how to bring an issue to light and make it important.
  More people must check this out and understand this side of the
  story. I was surprised you aren’t more popular given that you most certainly have the gift.

  Comentariu by you could look here — 3 februarie 2015 @ 21:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress