Ioan Griguţă a fost revocat din Consiliul de Administraţie (CA) al Şantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, după 5 ani de mandat, în locul său fiind numit Dan Lucian Georgescu, actual director al Goldterm SA. Odată cu Griguţă a fost scos din CA-ul şantierului controlat de stat, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de pe 19.12.2014, şi consilierul local PSD, ex-PDL, Marius Lucian Popescu, în locul acestuia fiind adus Mihai Busuioc, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) condus de Liviu Dragnea. Aparent, am avea de-a face cu o scoatere din sistem a reprezentanţilor PDL, în prezent PNL, din moment ce Griguţă şi Popescu erau membri ai acestei formaţiuni, chiar dacă ultimul a trecut, alături de colegii pedelişti, la PSD odată cu „întoarcerea armelor” de către Zanfir Ioguş, iar Georgescu şi Busuioc vin, de asemenea, din structuri PSD.
Lucrurile sunt mai complicate însă de atât, din moment ce secretarul general adjunct de la MDRAP ar fi, la rândul lui, membru PDL în Sectorul 4 şi unul din apropiaţii fostului lider Vasile Blaga. Informaţia a fost oferită vara aceasta chiar de deputatul Sebastian Ghiţă, care îi reproşa colegului Dragnea că menţine în sistem un membru PDL. În vârstă de 40 de ani, pedelistul Mihai Busuioc a mai fost administrator la Transgaz, dar şi director al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), de unde a fost preluat de Liviu Dragnea şi numit secretar general adjunct la MDRAP, iar acum administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA din Mangalia. Trebuie spus că noii administratori au primit mandate până pe 24.05.2015, când ar trebui să fie numită o nouă conducere corporativă a şantierului din Mangalia. De asemenea, nu este foarte clar dacă Ioan Griguţă a zburat definitiv din societatea de stat, întrucât AGA a votat doar revocarea lui din CA-ul şantierului, nu şi din funcţia de director general, decizie care ar putea fi luată însă de noii administratori. Şantierul Naval 2 Mai SA este societatea prin care statul român administrează participaţia minoritară, de 49%, din Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). Chiar dacă nu are nici un cuvânt de spus în cadrul companiei coreene şi nici nu a primit vreodată dividende, din simplul motiv că DMHI a mers numai în pierdere, Şantierul 2 Mai a reuşit să aibă profit, prin diversificarea activităţilor. Astfel, societatea de stat a raportat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 16.036.823 lei şi un profit net de 160.398 lei, cu 8 angajaţi.
Cristian ANTON, Replica 29.12.2014
Cad scaune?…Sa mai cada si capete !Si sa intre di DNA -ul Ce cheltuielil au fost de s-a mers numai pe pierdere in ultimii zece ani,productie nu se mai face, doar servicii(si culmea acum au generat profit!)Inginerii financiare …
Comentariu by Anonim — 29 decembrie 2014 @ 12:09
Problemele sunt la DMHI, nu la SN 2 Mai Mangalia.
Comentariu by lucian visa — 29 decembrie 2014 @ 12:19
si uite asa se adevereste vorba din batrini: ” PLEACA AI VOSTRI, VIN AI NOSTRI, TOTUL E CA BANUL SA RAMINA IN FAMILIE”.
Comentariu by zek — 29 decembrie 2014 @ 12:20
http://www.mediafax.ro/social/guvernul-modifica-legea-pentru-a-stabili-cum-se-poate-renunta-la-un-titlu-de-doctor-13741329
Comentariu by nabuco — 29 decembrie 2014 @ 12:52
nu fac schimb unul cu altul?ca familia G. e preferata primarului.
Comentariu by anonim — 29 decembrie 2014 @ 13:35
Cam asta e adevaratul Dan Georgescu.
http://adf.ly/vet8s
Comentariu by anonim — 29 decembrie 2014 @ 13:40
scapi de tac-tu,uite tac-su
mi-e rau…
Comentariu by Vasile — 29 decembrie 2014 @ 23:07
Cand o sa scapam de Scoala din Padure si de remarcabilii absolventi ?
Comentariu by Gabi — 29 decembrie 2014 @ 23:32
Cand o a inveti sa votezi.
Comentariu by Cristi — 30 decembrie 2014 @ 10:05
Griguta cu a sa sotie nicoleta sint tipul opotunistilor marunti, care fac orice pentru oricine si sint convinsi ca sint niste valori. Cei ca ei isi vor croi drum intotdeauna, printre alte caractere ca si ei. Succes la capusat primaria si …ce se mai poate. Sa nu pierdeti un asemenea om politic, ar fi pacat!
Comentariu by Anonim — 30 decembrie 2014 @ 15:45
intrebare retorica: de ce si-ar dori cineva plin de bani, cu afaceri mai mult sau mai putin de succes, sa lucreze la stat? pentru binele, tarii, desigur. pacat ca intentia nu se pedepseste. mare pacat.
Comentariu by je — 2 ianuarie 2015 @ 12:48