Mangalia – politica locală

24 decembrie 2014

Respingem categoric atitudinea abuziva a Primarului Cristian Radu si a presedintelui de sedinta, dna Linica Stan, din sedinta ordinara din data 23.12.2014

Filed under: PSD — lucian visa @ 12:22

24 decembrie 2014

Consilierii locali, Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga, resping categoric atitudinea neprincipiala si abuziva din sedinta ordinara a Consiliului Local din 23.12.2014, a Primarului Radu Cristian si a Presedintelui de sedinta, dna Stan Linica, prin care s-au opus dreptului legal de dezbatere a proiectelor de hotarare si de luare a cuvantului de catre consilierii locali. A devenit o obisnuinta pentru domnul Primar Cristian Radu ca sedintele de Consiliul Local sa se desfasoare de pe o zi pe alta fara ca proiectele de hotarare sa fie transmise consilierilor locali pentru a fi studiate si fara ca proiectele sa aiba  avizele comisiilor de specialitate.

Ori de cate ori consilierii locali refuza sa voteze proiectele in forma initiata, Primarul Cristian Radu recurge la o atitudine de santaj si amenintare permanenta a consilierilor locali, pentru a obtine un vot favorabil.

Primarul Cristian Radu a fost foarte deranjat si suparat  in momentul in care au fost aduse la cunostiinta: ilegalitatea proiectului de taxe si impozite pentru ca nu a fost pus la dispozitia consilierilor locali si nu a fost pus in dezbatere publica si faptul ca este necesara o reducere/anulare a taxelor si impozitelor pentru o relaxare a activitatii economice in Mangalia, deoarece in ultimii ani prin majorarea taxelor si impozitelor s-au pus bariere in dezvoltarea agentilor economici, acestia fiind nevoiti sa reduca din personal si sa limiteze investitiile.

Primaria doreste sa construiasca in statiuni case de vacanta pentru oamenii din toata tara , cu credit ipotecar, in conditiile in care Primaria are obligatia sa puna la dispozitie terenul si utilitatile, iar in momentul de fata nu putem asigura infrastructura atat de necesara in cartierele Dobrogea I si Dobrogea II,  unde cetatenii orasului Mangalia locuiesc in case fara utilitati. Va trebui sa ne gandim sa construim case pentru mangalioti, dar fara credit ipotecar.

Primarul Cristian Radu doreste sa aprobam cheltuieli pentru demolare retroactiv pentru niste cladiri din cartierul Dobrogea II, aflate in proprietatea Primariei, in conditiile in care acestea nu mai exista (au fost furate, nu demolate), iar raspunzatori pentru faptul ca ele au fost furate, nu exista. Prejudiciul nu a fost recuperat, raspunzatori pentru acest lucru nu exista, dar Consiliul Local trebuie sa aprobe plata unor lucrari de demolare fictive.

Este regretabil faptul ca, prin aceasta atitudine a Primarului, problemele reale ale cetatenilor Mangaliei ce necesita rezolvare de foarte multi ani, nu pot fi rezolvate.

 

Consilierii locali: Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga

18 Comments

 1. În instanţă cu aceste hotărâri şi referendum. Discuţiile nu mai au rost.

  Ieri consilierii PSD au părăsit sala de şedinţă. O parte din proiecte erau altfel decât cele din convocator şi în plus nu şi-au putut exprima punctele de vedere. Modelul MTC a revenit.

  Comentariu by lucian visa — 24 decembrie 2014 @ 12:24

 2. nu toti PSD au plecat.

  Comentariu by anonim — 24 decembrie 2014 @ 13:16

 3. Discuţiile nu-şi mai aveau rostul de la începutul campaniei dar disciplina de partid…sau mai pe româneşte spus statul capră la ordinele Constanţei au fost argumente mai logice şi mai puternice. Învăţatul din experienţa anterioară se pare că este doar apanajul celor cu adevărat deştepţi, nu este o facilitate pentru toată populimea cu drept de vot. Treaba cu referendumul este greoaie. Chiar dacă se strâng suficiente semnături se poate tergiversa validarea până la sfârşitul mandatului şi tot efortul va fi încununat de un mare fâsss .

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 24 decembrie 2014 @ 13:18

 4. Nea visa, cum e sa fii psd-ist? Te simti bine langa colegii tai, intelectualii pasa, piciu si ciobanel? :))))

  Comentariu by Anonim — 24 decembrie 2014 @ 13:51

 5. http://www.enational.ro/dezvaluiri/%E2%80%9Esuveica%E2%80%9D-de-familie-de-cinci-stele-in-turismul-romanesc-372626.html/

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2014 @ 14:30

 6. Cine nu a parasit sala? Dl Levent care s-a vandut.
  Domnule Visa stiti pe cat s-a vandut
  dl Levent?poate aflati dvs.
  Sau poate pe ce s-a vandut…

  Comentariu by Ana — 24 decembrie 2014 @ 19:22

 7. nu o fi vrut sa stea la masa cu ciobanel sau cu piciu?sau cu baiatu ala care l-a batut atunci cu benerul?

  Comentariu by anonim — 24 decembrie 2014 @ 19:40

 8. Pt.4
  Gândire model MTC. Dacă nu sunt cu cei care au vândut Mangalia Constanţei, înseamnă că sunt psd-ist. Poate sunt PMP-ist sau PNTCD-ist sau poate sunt un om care ţin la oraşul meu şi sunt împotriva golăniilor.

  Pt.6
  Nu ştiu, poate ne informezi tu. Dacă s-a vândut e greşeala lui Iorguş, care l-a promovat pe lista lor de consilieri. După trădarea celor 3 + 1 PDL-işti din mandatul trecut, ar fi trebuit să fi fost mai circumspect. La Levent poate n-avea motive în 2012, dar la Linica, gârlă. O să amintesc doar un moment. În campania din 2008, înaintea turului 2, la hotelul Saturn, majoritatea forţelor politice, sub patronajul soţilor Stan, au semnat un pact anti Iorguş.

  Comentariu by lucian visa — 24 decembrie 2014 @ 20:44

 9. Ati uitat cum domnul levent,foleanu si alti membrii marcanti ai pdl lesinau in fata primariei la ultimele alegeri si cum urlau in gura mare sa dispara ciuma pesedist.Mai acum o luna toti acesti indivizi care jurau credinta pdl au impartit pliante cu ponta si il injurau pe basescu.Daca i-as numii zdrente, precum becali,
  as fi mult prea politicos.Iorgus nu a inteles nici acum ca este de domeniul istoriei.Sa ne lase cu mania si minciunile lui.Nu o sa mai pupe in veci scaunul de primar.

  Comentariu by anonim — 24 decembrie 2014 @ 23:20

 10. Şi ce treabă am eu cu leşinul lor ? Dacă nu sunt de acord cu modul de lucru al actualei administraţii înseamnă că sunt cu ei ? Mai repet, asta e gândire model MTC, provenită din socialism, de la „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Pentru oamnenii inteligenţi pe lângă fermitate mai există nuanţele.

  Comentariu by lucian visa — 25 decembrie 2014 @ 10:08

 11. Dar parca LINICA asta e la a treia „FORMA DE MANIFESTARE”. Cu ce drept isi mai permite sa conduca sedintele CL???
  Cu scz, DAR CE VROIATI, SA IASA MAZILU, MOLDOVAN, …DIN SEDINTA ????PAI II MAI PRIMEA RADU IN POZA CU INNA ???? Domn FOST profesor, STATI ACASA, CA NU O SA IMPARATITI LUMEA. LASATII PE CEI TINERI SA-SI HOTARASCA DESTINELE…

  Comentariu by zek — 25 decembrie 2014 @ 10:18

 12. Daca stiam va informam, dar din pacate nu stiu.La modul serios va intrabam pe dvs daca stiti pe ce s-a vandut dl.Levent.

  Comentariu by Ana — 28 decembrie 2014 @ 13:20

 13. Suntem aici online ca să ne informăm unii pe alţii.

  Comentariu by lucian visa — 28 decembrie 2014 @ 15:54

 14. Levent nu se vinde. E un pion. Regele da ordine , el l-a crescut el l-a fabricat consilier de nadejde , altfel era precum cersetorii obraznici din fata de la …Levent pe care politia se face ca nu ii vede. Regele muta. La ordinele zeului Soare bineinteles.

  Comentariu by Darie — 28 decembrie 2014 @ 18:09

 15. Se aude ca s-a vandut pe 1 mld.,bani pe care ar fi trebuit sa-i plateasca Sebat.A fost santajat.Asteptati putin si o sa mai apara si alti consilieri santajati.

  Comentariu by fn — 28 decembrie 2014 @ 22:59

 16. Alt consilier santajat?Pai si Linica Stan a fost la fel…

  Comentariu by marius — 28 decembrie 2014 @ 23:14

 17. Cred ca opozitia trebuie sa iasa in fata si sa arate ca exista. Pina acum, lipseste aproape cu desavirsire. Iorgus trebuie sa inteleaga ca inca nu cistigat alegerile. Iar alegerile nu le cistiga cine crede, le cistiga cine trebuie – vezi Mangalia, iunie 2012.
  Wake-up!!!!!

  Comentariu by Anonim — 30 decembrie 2014 @ 15:37

 18. Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick
  shout out and tell you I truly enjoy reading your articles.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
  Thanks!

  Comentariu by Best HDTV 2015 — 3 februarie 2015 @ 20:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress