Mangalia – politica locală

23 decembrie 2014

Comunicat de presă – Primăria Mangalia

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 19:22

Comunicat de presă. Consilierii din Mangalia au votat taxele locale pe anul 2015

Membrii Consiliului Local Mangalia au votat, în ședința ordinară de marți, 23 decembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2015. Conform acestui act normativ, cele mai multe taxe și impozite locale rămân la aceleași valori ca și în 2014, cu excepția impozitului pe clădiri pentru persoane juridice, care se va reduce de la cota de 1,8+20%, la cota de 1,5% din valoarea de inventar a clădirii aflate în proprietatea persoanelor juridice.

De asemenea, taxa verde s-a redenumit, devenind ‘taxa privind activități cu impact asupra mediului înconjurător’. În urma redenumirii, aceasta s-a transformat din taxă specială, într-o altă taxă locală, conform reglementărilor Codului Fiscal aflat în vigoare. În aceeași ședință, aleșii locali au mai votat rectificarea bugetului pe anul în curs, precum și aprobarea indicatorilor tehnico-economici și realizarea investiției ‘Sistematizarea pe verticală Cartier Dobrogea II’.

23 decembrie 2014

Biroul de presă

agerpres.ro 23.12.2014

S-a redus sau nu s-a redus ?

Art. 4 din proiect :
Se aprobă stabilirea cotei de impozitare de 1,5%, aplicată valorii de inventar a clădirilor aflate în proprietatea persoanelor juridice și majorarea impozitului rezultat cu 20%, astfel încât să se permită menținerea valorii impozitului din anul fiscal 2014.

19 Comments

  1. Întrebarea mea, la care comunicatul n-a dat niciun răspuns, este dacă dna Ariciu şi-a obţinut terenul ?

    Comentariu by lucian visa — 23 decembrie 2014 @ 19:24

  2. există înregistrare la ședință? și unde?

    Comentariu by Anonim — 23 decembrie 2014 @ 19:36

  3. ptr. 1:
    Aproape sigur, oricum îl avea concesionat.

    Comentariu by cârcotaş apolitic — 23 decembrie 2014 @ 19:40

  4. Era retorică întrebarea.

    Comentariu by lucian visa — 23 decembrie 2014 @ 19:45

  5. din cate se vede, nu s a marit nicio taxa. Ba chiar s a redus una importanta. Pacat de blogul asta ca sunt numai dezinformari p-aici…..

    Comentariu by Anonim — 23 decembrie 2014 @ 19:58

  6. Şi taxa de habitat ?

    Ciocâia l-a făcut barbugiu nenorocit şi securist pe Mincă. Încep să se spună lucrurilor pe nume în CL ?

    Comentariu by lucian visa — 23 decembrie 2014 @ 20:05

  7. Din câte vad eu , echipa minunata a primarului e zero, ce vad este ca analiza proiectelor o faceți dumneavoastră pe blog.Va dați seama ca ar trebui sa va multumeasca public Pt tot ce discutați aici?

    Comentariu by Anonim — 23 decembrie 2014 @ 20:16

  8. E prea mult o analiză, întrucât nu avem toate datele necesare.

    Comentariu by lucian visa — 23 decembrie 2014 @ 20:22

  9. Pai si daca si fara date reușiți prin ce faceți sa le demonstrați cu argumente ca gresesc?Siti ce face jumatatelul de fapt?Ii plătește pe aia/alea, mestecatoarele de cafea si guma dar pulsul acțiunilor si propunerilor lui il ia blogul dumneavoastră,5-6 cum spune nepriceputul fac cat 250 ai lui.De fapt administrație publica locală nu exista!Exista doar un primar, o ceata de supușii cu indeletnicirea copypaste si un birou de presa care ne minte!Daca se împlinesc Dorințele de Crăciun, poate cand ne trezim dimineata se Inchide podul:DEFINITIV Pt ei

    Comentariu by Enough — 23 decembrie 2014 @ 20:46

  10. Știri fierbinți de la sedinta,consilierii s-au saturat sa fie batjocorati si au părăsit sala de ședințe.To be continued…

    Comentariu by News — 23 decembrie 2014 @ 20:55

  11. Dar Minca nu l-a facut vanzator de produse expirate pe Cioky ?

    Comentariu by Kermit — 23 decembrie 2014 @ 21:14

  12. noroc ca mai scriem pe acest site parerile noastre iar mestecatorii sau mestecatoarele de cafea sunt aproape de noi si mai insufla mincinosului realitatea ca nu tot ce zboara se si mananca..nu inca..referitor la ceea ce s-a votat vreau sa vad negru pe alb tot ce s-a votat si apoi mai vorbim

    Comentariu by Anonim — 23 decembrie 2014 @ 21:15

  13. Ar trebui sa fiti mandri, neuronul secretarelor stătea si ieri dimineata, ca in fiecare dimineata geana pe blog, la singurul calculator care are acces, in fabrica de cafele si ceaiuri a mestecatoarelor, in secretariat. Ele nu stiu cat sunt de tute si afla dimineata.Problema este ca si Cristian cu Romy citesc pe drum spre primărie si cand ajung, intr-un tarziu, maxim 9.40 in timp ce mesteca-n, secre raportează, primarul notează si executa.tot raul spre bine

    Comentariu by News — 23 decembrie 2014 @ 21:26

  14. Mama,mama ce golan e primarul asta, un mincinos ordinar, nu recunoaște ca a vrut sa introducă taxa de habitat.

    Comentariu by 1. — 23 decembrie 2014 @ 21:46

  15. A modificat taxa verde pentru a se incadra la „alte taxe locale” pentru ca daca lasa taxa cu denumirea veche, la „taxe speciale”, primaria trebuia sa ofere o contraprestatie…taxele speciale fiind constituite pentru functionarea unui serviciu si instituite doar acelor persoane fizice si juridice care beneficiaza de acel serviciu in timp ce „alte taxe locale” sunt instituite pentru utilizarea domeniului public, echipamente apartinand domeniului publoc etc! Deci schema aceasta a fost facuta ca sa inchida gura societatilor care comentau pe buna dreptate ca le sunt impuse taxe speciale abuziv! Acum intreb si eu, ce facem cu taxa de prommvare turistica? Cum beneficiaza o firma de constructii navale sau agricola de pe urma programelor de promovare turistica? Asta nu e un abuz?

    Comentariu by mangalianul — 24 decembrie 2014 @ 0:39

  16. In spatele oricaror modificari se ascund alte interese si „combinatii”, sa nu va ganditi ca exista ceva intamplator! Aparentele inseala, era culmea sa dea primaria comunicat de presa in care sa scrie: „am modificat taxa verde ca sa va inchidem gura si sa va luam banii linistiti”!

    Comentariu by mangalianul — 24 decembrie 2014 @ 0:44

  17. Asteptam sa vedem cand DNA -ul va desconspira afacerile care le faceti pe bani publici

    Comentariu by tiganu rom — 29 decembrie 2014 @ 18:28

  18. Ptr. 15 , hai sa iti explic cum beneficiaza o firma de constructii navale sau agricola de pe urma programelor de promovare turistica :
    1. Se atrag turisti care lasa bani aici
    2. Cu banii lasati se fac lucrari in statiuni
    3. Cu banii lasati , comerciantii si prestatorii de servicii au profituri mai mari vara si isi permit sa mearga iarna spre profit zero sau pierdere lasand tarifele si preturile mai mici
    4.Venind turisti mai multi , patronul firmei de constructii navale Raim va cara mai multi la cazare la negru din gara si astfel nu va mai fi nevoit sa traiasca bine ciupind salariile angajatilor.
    5.Venind turisti mai multi va fi activitate mai intensa si astfel inspectorii de la primarie vor fi ocupati nemaiavand timp sa observe ca majoritatea firmelor de constructii navale din santier nu au autorizatie de functionare

    Comentariu by Mangaliotul — 30 decembrie 2014 @ 9:59

  19. Maaaa nu fi rau ! Adevarul este ca se beneficiaza indirect dar mai putin decat cei care beneficiaza direct. Nu poti compara o firma din santier cu un restaurant din statiune sau oras.

    Comentariu by Mangalezul — 30 decembrie 2014 @ 10:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress