Politica locală

20 decembrie 2014

Rechizitoriu. Trimitere în judecată Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia (document)

Filed under: PSD — lucian visa @ 18:01

ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. În sarcina lui Tusac, DNA a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiției și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată și complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

Rechizitoriu

Ziua de Constanţa 20.12.2014

21 Comments

 1. Pentru că a fost cuminte, uite că Tusac primeşte un cadou de Crăciun.
  Aviz amatorilor. Şi lui i se suise la cap primăria.

  Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2014 @ 18:04

 2. Cine i-a făcut plângere lui Tusy?Actuala administrație?

  Comentariu by Likeyoualot — 20 decembrie 2014 @ 18:12

 3. Nu cred. A fost o înţelegere cu PSD-ul. N-ai văzut că numai Iorguş a făcut lucruri rele, iar mandatul lui Tusac parcă nici n-ar fi existat.
  Tusac are multe plângeri, inclusiv de la o parte din foştii consilieri), deoarece a făcut mult rău multor oameni, care nu-l iartă. Nu văd de ar fi altfel şi după acest mandat. Comportamentul actualului primar şi al fostului parcă e tras la indigou. Greutatea per capita e diferită.

  Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2014 @ 18:21

 4. Cine seamănă vânt culege furtuna, o sa vina si vremea lui

  Comentariu by Likeyoualot — 20 decembrie 2014 @ 18:32

 5. Macar tusac a avut cativa oameni la care a tinut, da de asta au inceput si oamenii lui sa-i stie de frica, este imprevizibil, ranchiunos, etc…

  Comentariu by Parerea mea... — 20 decembrie 2014 @ 18:32

 6. O să mai rămână cu Romy – carte de muncă imaculată.

  Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2014 @ 18:36

 7. Daca a declarat el public ca nu are incredere in mangalioti…eu daca eram acolo il întrebam ce caută aici?Imprevizibil,ranchiunos este si cateva reparații la ,,,mansarda,,, de care are nevoie urgent

  Comentariu by Likeyoualot — 20 decembrie 2014 @ 18:39

 8. Mai rău e când a spus acum 2 ani medicilor din Policlinică că ei omoară oameni (din neglijenţă sau nepricepere, nu voit) şi deaceea el se tratează în străinătate. Apoi, după ce aceştia au început să plece de la şedinţă şi-a cerut scuze. Doctorul Oleniuc avea mare dreptate când a spus acum câţiva ani că primarii trebuie să aibă aviz neurologic pozitiv înainte de a începe mandatul.

  Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2014 @ 18:42

 9. Ca ați adus vorba de romy,așa cum il alinta Griguta odata, de nu intelegem despre cine vorbește,asta nici nu pare prea citit in ale administrației si nici nu poate sa îndeplinească funcția de manager public,Tusy n -a fost fraier cand a pus-o pe Geo director administrație publica locală.Plus ca de curiozitate m -am interesat cum a dat examen, repet, ma enervează fata lui si tupeul de București.Am aflat ca are un contract de management, in traducere, o lucrare adusă de acasa.Poate ne spune Rucar cum sta treaba cu managerul public.Doar curiozitate.Nu dați cu pietre

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2014 @ 18:48

 10. Atunci, cand am văzut toți medicii ca s-au ridicat sa plece, iar el era desfigurat am realizat ca nu e deloc omul pe care-l credeam sau care vrea sa para.Si asta după ce si-a schimbat total atitudinea,atunci mie mi -a demonstrat cat e de las,cat se chinuie sa ascundă ce este de fapt…

  Comentariu by Pt.8 — 20 decembrie 2014 @ 18:54

 11. Capitolul II – Conditii pentru ocuparea functiei publice specifice de manager public
  Deci?????????????????????????

  Art. 3
  (1) Pot ocupa o functie publica specifica de manager public, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, absolventii urmatoarelor programe:
  a) programul de formare specializata in administratia publica, cu durata de 2 ani, organizat pentru obtinerea statutului de manager public;
  b) programul de formare specializata in administratia publica, cu durata de un an, organizat pentru obtinerea statutului de manager public;
  c) programul Bursa speciala „Guvernul Romaniei”, organizat pentru formarea managerilor din sectorul public, cu conditia ca acesta sa fie urmat de un program intensiv de formare specializata in administratia publica, in Romania, ca o completare a cursurilor prevazute la art. 32 din Hotararea Guvernului nr. 1.516/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 157/2004 privind instituirea bursei speciale „Guvernul Romaniei” pentru formarea managerilor din sectorul public, cu modificarile si completarile ulterioare, care sa permita evaluarea absolventilor acestei burse in aceleasi conditii si respectand aceleasi criterii utilizate in cazul absolventilor programelor prevazute la lit. a) si b). Decizia privind echivalarea si modulele necesar a fi urmate se ia de catre Institutul National de Administratie, in calitate de organizator al programelor de formare specializata prevazute la lit. a) sib).
  (2) Prin programele de formare prevazute la alin. (1) lit. a), b) si, respectiv, prin programul intensiv prevazut la alin. (1) lit. c), organizate de catre Institutul National de Administratie, denumite in continuare programe de formare, se intelege: activitati de formare in tara si, dupa caz, in strainatate, stagii practice in tara si, dupa caz, in strainatate, inclusiv perioada vacantelor si perioada de la absolvirea programelor respective pana la numirea, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, in functia publica specifica de manager public.

  Comentariu by Manager public — 20 decembrie 2014 @ 19:44

 12. Din cate observ (recent cazul Militaru ) medicii chiar omoara oameni. Ca nu trebuie generalizat , asta e alta problema. Recent , un prieten imi povestea cum acest Militaru l-a operat pe cord pe tatal sau dupa ce i a fost achitata suma de 4000 de euro. Omul cheltuise mai mult de 5000 cu tot cu medicamentele ,,gratuite,,. Ceea ce mi-a ramas in minte este ultima propozitie. ,, N-am sa uit niciodata privirile celor care nu aveau acesti bani si care se uitau cu URA la noi ca am reusit sa il operam. ,, Doctorii pot sa se apere , sa spuna orice. Mangaliotii stiu insa cum sta treaba , nu-i asa ?

  Comentariu by Sile — 20 decembrie 2014 @ 22:20

 13. Din acest motiv,a
  uditorii publici externi
  ai Curţii de Conturi
  au
  constatat
  prejudicierea bugetului local
  al U.A.T.M. Mangalia cu
  suma de
  164.585 lei
  reprezentând
  plăţi nelegale efectuate către
  Cabinetul de avocat
  (…..
  )
  pentru activitatea de urmărire şi
  executare silită a creanţelor bugetului local, activitate pentru care
  nu era abilitat de lege să o realizeze, prin nerespectarea
  prevederilor art. 136 din Codul de procedură fiscală şi ale art. 51
  din Legea nr.273/2006
  p
  rivind finanţele publice locale.

  stie cineva ce avocat (sau care e avocatul care s-a ocupat de executarea silita ) mai este anchetat in acest dosar?

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2014 @ 23:16

 14. Tocmai ma uit la RTV . Da medicii omoara oameni ! Primarul a avut dreptate dar si a cerut scuze de rusinea medicilor.

  Comentariu by Militaru — 20 decembrie 2014 @ 23:27

 15. Discutia era alta si viza caracterul de doi lei al primarului care invitase medicii la o discutie la casa de cultura si din senin, pentru ca nu-si luase pastilele, s-a infipt intr-o Doamna doctor care a indraznit sa ia cuvantul.Comparatia era intre acel episod si celelalte in care isi manifesta ura fata de mangalioti.Ideea e ca Mangalia are nevoie de un ,, medic” bun, Radu Cristian e unul prost.Sper sa supravietuim ciumei de la Constanta

  Comentariu by Likeyoualot — 21 decembrie 2014 @ 0:02

 16. Noi vom supravieţui că suntem destui, spaţiile verzi…se pare că nu au tot atâta vigoare în faţa foamei navetiştilor.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 21 decembrie 2014 @ 13:02

 17. E posibil ca astia cu DN-ul sa fie ierbivori

  Comentariu by Likeyoualot — 21 decembrie 2014 @ 13:41

 18. FARA SUPARARE, DAR TARE I-AS FI VRUT PE ACESTI INDIVIZI CERCETATI IN STARE DE AREST, cel putin 29 de zile. CINE MAI ERA CA EI. AVEA ACEST DUMITRASCU O SCIRBA IN EL , CIND IL INTREBAI CEVA…
  O NELAMURIRE– DACA ACEST DUMTRASCU AVEA RAPORTURILE DE MUNCA SUSPENDATE CU PRIMARIA, 2010 si apoi a continuat cu 2011, CUM A PUTUT FI NUMIT PRESEDINTELE COMISIEI DE TESTARE A PERSONALULUI PRIMARIEI ???? DACA SE CONFIRMA, ACEA TESTARE MAI E VALABILA ????

  Comentariu by zek — 21 decembrie 2014 @ 13:44

 19. Evident ca nu, doar daca nu avea si Tusy ca si prapaditul asta, logica lui in ale administratiei si stipulase in contract.

  Comentariu by likeyoualot — 21 decembrie 2014 @ 14:35

 20. Pentru avocatii Grimberg pe care primarul ii plateste cu miliarde cand se vor incepe verificarile . Dar pentru zecile de avocati pe care i-a angajat de cand este primar , in conditiile in care sunt si vreo 10 juristi in primarie ?

  Comentariu by doctorand — 21 decembrie 2014 @ 19:31

 21. http://www.cotidianul.ro/politia-londoneza-avertismente-in-limba-romana-privind-hotii-de-buzunare-253692/

  Comentariu by nabuco — 21 decembrie 2014 @ 20:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress