Mangalia – politica locală

18 decembrie 2014

Lovitură dură pentru Orban: Iohannis îşi pune om la conducerea PNL: pe Alina Gorghiu!

Filed under: PNL — lucian visa @ 15:46

Cursă acerbă pentru ceea ce va reprezenta jumătatea de şefie a noului PNL. Lucrurile sunt aproape clare pentru toată lumea, Ludovic Orban a organizat o adevărată campanie electorală în cadrul partidului, sperând să obţină cât mai mult spriijin posibil, ajungând chiar să anunţe că este susţinut de 30 de filiale, din 41 şi, mai mult, îl are alături şi pe Crin Antonescu.

„La ora actuală, aproximativ 30 de filiale judeţene din 41 au organizat consultări ale structurilor de conducere de la nivel judeţean şi în toate aceste filiale în care s-au organizat consultări, fără excepţie, am obţinut majorităţi semnificative sau unanimităţi în susţinerea candidaturii mele”, s-a fălit Orban. .

Iohannis, demonstraţie de forţă

„Sunt doi candidaţi pentru postul postul de co-preşedinte, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, iar Biroul Naţional va decide cine va fi până la următorul congres. (…) Ştiu că sunt organiza_ii care au dat un vot în Birou pentru o anumită susţinere în cadrul partidului”, a spus co-prim-vicele PNL Constanţa, Victor Manea. „Din punctul meu de vedere, fiecare candidat are argumentele lui să fie ales. Acum, mâine în Biroul Permanent, cine va avea proiectul cel mai important pentru PNL, acela va fi ales. Un nume nu pot să vi-l dau. Nu pot să vorbesc în numele domnului Orban, dumnealui ştie ce şanse are, dar eu cred că amândoi pleacă cu şanse egale şi oricine va fi ales va fi un câştig pentru PNL, pentru că au trecut prin multe în PNL şi au şi o bogată experienţă”, a spus Lupu, ieri, înainte ca situaţia să se modifice radical din punctul de vedere al candidaţilor! Miercuri seară, însă, toţi liderii de filiale din ţară au fost convocaţi de Iohannis în cadrul unei şedinţe, aspect confirmat şi de Mihai Lupu, care a precizat că „ulterior, vom şti mai multe răspunsuri” în privinţa votului pe care-l va avea Constanţa la alegerea de joi. Dincolo de aceste discuţii, lovitura de teatru avea să vină spre seară, după şedinţa PNL, când toate calculele aveau să fie „resetate”: parlamentarul Alina Gorghiu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL, iar Teodor Atanasiu s-a retras din cursa pentru şefia PNL! El a anunţat, ulterior, că l-a sfătuit şi pe Ludovic Orban să se retragă. El a mai menţionat că preşedintele ales, cel care pleacă de la conducerea PNL pentru a se instala la Palatul Cotroceni, o susţine pe Alina Gorghiu. De altfel, până la alegerile din PNL, Gorghiu este preşedinte interimar. De menţionat că, având în vedere situaţia descrisă anterior, liberalii constănţeni au spus, ieri seară, că vor merge pe mâna Alinei Gorghiu.

Marius Florian VASILE, Alexandra ANTON Replica 18.12.2014

9 Comments

 1. Alina a câştigat detaşat. Dar e posibil ca în aripa Antonescu a PNL-ului să fie mari nemulţumiri. Ei sunt cei care au dus greul partidului de mulţi ani.
  PNL Constanţa a mers pe linia cunoscută, adică a susţinut pe cel cu şanse mai mari.
  Personal, cred că viitorul preşedinte al PNL va fi Vasile Blaga. Pe lângă faptul că e apropiat de Iohannis, el are structurile în teritoriu pe care copreşedintele PNL nu le are. Vom vedea ce se va negocia pentru Constanţa, Dragomir sau Chiru ? Eu pariez pe Chiru, un vechi susţinător al lui Blaga.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:50

 2. cand se va curata si PNL Constanta de jigodii?

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2014 @ 15:51

 3. Nu ştiu când, dar sper că se va întâmpla acest lucru.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:56

 4. Daca v-a fi Blaga,atunci va mai fi PNL-ul?

  Comentariu by doru — 18 decembrie 2014 @ 18:10

 5. Se rasucesc Bratieni in mormânt.Rusine PNL Constanta.

  Comentariu by fn — 18 decembrie 2014 @ 20:16

 6. Pt.4
  Da.

  Pt.5
  Poate Alina va fi un copreşedinte bun.

  Comentariu by lucian visa — 19 decembrie 2014 @ 12:29

 7. Am fost azi in toata Mangalia si am cautat sa cumpar un ziar (nu conteaza care) sau o revista si am avut neplacuta surpriza sa constat ca Mangalia nu mai are difuzarea presei, ca o firma X din Bucuresti isi bate joc de locuitorii Mangaliei de mai bine de 2 saptamani.Vreau sa stiu si eu daca se poate face ceva ca sa putem citi presa pe hartie.Sunt f. suparat ca am ajuns bataia de joc a diferiti indivizi din Bucuresti sau Constanta.

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 13:05

 8. http://www.replicaonline.ro/situatie-incredibila-alina-gorghiu-aleasa-nelegal-co-presedinte-al-pnl-202289/

  Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2014 @ 16:50

 9. http://www.cotidianul.ro/gorghiu-alegerea-mea-la-sefia-pnl-nu-a-fost-un-aranjament-253676/

  Comentariu by nabuco — 21 decembrie 2014 @ 20:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress