Mangalia – politica locală

17 decembrie 2014

Faleza din Neptun va fi reabilitată până la sfârşitul anului viitor

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:48

Primăria Municipiului Mangalia va organiza, astăzi, de la ora 14.00, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „Amenajare şi reabilitare obiective turistice în staţiunea Neptun-Olimp”.

Proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prio-ritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ şapte milioane de lei, fiind prevăzut a se implementa pe o durată de 13 luni, până la sfârşitul anului 2015. Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 17.12.2014

38 Comments

 1. Iar sensul giratoriu va fi reabilitat până la sfârşitul anului.

  Comentariu by lucian visa — 17 decembrie 2014 @ 16:50

 2. cand vor avea bani 🙂

  Comentariu by xxx — 17 decembrie 2014 @ 17:58

 3. imi pare rau sa constat ca , in calitate de presedinte al Patronatului Neptun-Olimp, nu am stiut de aceasta actiune a Primariei, asa cum nu a stiut nici majoritatea membrilor Patronatului, adica cei care platesc taxe si impozite, platesc salarii si fac eforturi imense sa supravietuiasca …
  Consider ca Patronatul Neptun-Olimp ar fi trebuit sa fie primul invitat la un asemenea eveniment, sa fie consultat in legatura cu aceasta investitie, mai ales ca multi dintre membrii Patronatului au cu adevarat experienta necesara!
  Sper ca , din momentul in care Uniunea Patronala Marea Neagra va incepe sa sa functioneze, vocea membrilor nu va mai fi sistematic ignorata de catre actuala administratie.

  Comentariu by nicolae moroianu — 18 decembrie 2014 @ 1:20

 4. S-a trezit si nea Ion ca e si el om.

  Comentariu by anonim — 18 decembrie 2014 @ 9:23

 5. Moroianu are dreptate. Adică cei care se pricep sunt obligaţi doar la taxe şi impozite, iar incompetenţii decid.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 14:20

 6. problema e ca astfel de declaratii apar numai cand te impinge politicul de la spate.

  Comentariu by anonim — 18 decembrie 2014 @ 14:51

 7. Pai in majoritatea hotelurilor din statiuni singura investitie a fost o spoiala ieftina, daca il consulta cineva pe Moroianu ar fi spus ca o mana de var e suficienta pe falezele alea. Ce ar fi spus Asociatia, ca arhitectii nu au dreptate, ca nu arata frumos? ca studiul de fezabilitate nu e bun?
  De ce credeti ca arhitectii si cei care au facut studiile de fezabilitate sunt incompetenti, dar un om de afaceri, bun sau rau, e competent? Chiar credeti ca numai banii ofera calificare unui om? Daca nu avem bani suntem incompetenti si prosti, iar daca avem suntem competenti si ne pricepem la faleze, la gunoi, la fizica nucleara.
  In ce sens ar fi trebuit cineva sa consulte asociatia. Si nu doar hotelierii platesc impozite, toti agentii economici platesc. Toti cetatenii platesc. Dar pe turisti? de ce nu au fost consultati toti turistii care au vizitat statiunile si au lasat bani aici? E ridicol.

  Comentariu by rucar — 18 decembrie 2014 @ 14:54

 8. Când m-am referit la incompetenţi nu m-am referit la arhitecţi. Vă cădea rangul dacă consultaţi şi patronatele din turism atunci când s-a făcut proiectul, mai ales că era o obligaţie legală dezbaterea publică ? Ştiu că nu-l agreaţi pe Moroianu că nu vă pupă-n cur, dar realitatea e alta şi nu suntem în 1984 al lui Orwell.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:00

 9. ce mari competenti mai sunteti la Primaria Mangalia …vad ca avansati secretarele in functii cheie

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2014 @ 15:08

 10. Nu ştii că unele secretare sunt polivalente ?

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:11

 11. „Incompetentii” au decis ca faleza trebuia reabilitata. Competentii ar fi decis acelasi lucru, sunt convins. De acolo e o procedura pe care o cunoasteti. Studii de fezabilitate, proiect, licitatii, lucrari si tot asa. Si competentii si incompetentii ar fi stat si ar fi privit cum arhitectii prezinta proiectele. Nu vad ce atata suparare. Mereu e cineva suparat indiferent ce se face. Problema e ca e suparat la comanda.

  Comentariu by rucar — 18 decembrie 2014 @ 15:11

 12. Că se va reabilita faleza, e bine. Problema e cum. Şi asta trebuia să fie obiectul unei dezbateri publice reale. Dar la voi totul e sub acoperire, precum conducătorii. De ce vă îndepărtaţi de noi, cetăţenii Mangaliei ? Noi v-am pus la putere, noi o să vă măturăm, iar pe unii o să vă trimitem unde vă e locul. Clepsidra se goleşte !

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:21

 13. o sa reabiliteze cu materiale ieftine si proaste si va tine exact 2 ani …vedem modelul Tusac care deja se decoperteaza si ruginesc mai toate

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2014 @ 15:23

 14. Dacă Moroianu la Olimp, în calitate de președinte și Constantinescu la Jupiter, în calitate de vice, au procedat la o spoială ieftină cum se numește mocirla din Mangalia în care ne vom petrece Crăciunul? Măi rucăcare, măi?

  Comentariu by I.L.Caragiale — 18 decembrie 2014 @ 15:24

 15. Constantinescu e singurul care a adus spectacole culturale de calitate în Mangalia, prin teatru de vară Jupiter. Şi toate la un preţ accesibil. Centru Cultural al mincinosului pe cine a adus ? Poate pe rucar pe blog.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:30

 16. Avem spectacole la Casa de Cultură la prețuri de Rotary. Chiar în seara asta se fac cântări la 50 ron căciula.

  Comentariu by I.L.Caragiale — 18 decembrie 2014 @ 15:34

 17. De la 50 la 20 e o diferenţă, dar nu Rotary e plătit pe bani publici să aducă spectacole culturale de calitate în Mangalia. Sunt oameni plătiţi din buget pentru acest lucru.

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2014 @ 15:39

 18. Degeaba! rucar face vocaliză pentru diseară, la chermeză. Se vor evoca toate realizările administrației și se va chefui pe banii noștri. La mai mare!

  Comentariu by I.L.Caragiale — 18 decembrie 2014 @ 15:46

 19. Imi pare rau pentru comentariile tendentioase, dar va puteti cu totii informa despre faptul ca reabilitarea tramei stradale, iluminatului, trotuarelor si parcarilor din Neptun-Olimp s-a facut la insistentele si cu consultanta membrilor Patronatului Neptun-Olimp.
  Doamna Elena Udrea, ministrul turismului din acea vreme si initiatorul proiectului la propunerea Patronatului, s-a intalnit si consultat cu membrii nostri de cel putin 5 ori pe marginea acestui proiect, apreciind expertiza noastra. Acum , deodata expertiza noastra nu mai are valoare?
  Nu a negat nimeni competenta arhitectilor, doar ca multi dintre membrii Uniunii Patronale ar fi apreciat faptul ca sunt consultati si ca parerea lor conteaza.
  Si totusi, statiunea Olimp tot in bezna este la ora asta!

  Comentariu by nicolae moroianu — 18 decembrie 2014 @ 23:02

 20. Chiar daca nu imi sta in caracter, as vrea sa-i raspund domnului Rucar, pe care nu il cunosc si sa-i spun ca , daca membrii Patronatului nu ar fi intervenit ferm, toti teii din Olimp, dintre Club Bazin si restaurant Oceanic ar fi fost taiati de catre maretul domn Tusac. De aceea consider ca , daca cetatenii ar fi cu adevarat consultati, rezultatele proiectelor pot fi mult mai bune. Dar de gardul viu de la intrarea din oras ce spuneti?!
  Cat despre proiectul de la Steaguri, sigur ca virtual arata foarte bine, doar ca ma intrebam de ce lipsesc din fotografie maretele constructii si chioscuri din fata Steagurilor? cu ele ce se va intampla?

  Comentariu by nicolae moroianu — 18 decembrie 2014 @ 23:36

 21. Dar Filip Dumitru ce face? Cu ce se ocupa?

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2014 @ 23:50

 22. anutu ca se va reabilita faleza a fost lansat in 2012 si a fost trecut pe ordinea de zi a unei sedinte a CL la sfarsitul anului 2012 ce va impiedicat domnule Nicolae Moroianu sa participati cand a fost aprobat in sedinta de CL care a fost publica si sa va dati cu parerea daca caut un history la acest blog as gasi mai mult ca sigur ordinea de zi de la acea data
  sau la acea data nu citeati blogu acesta
  deodata va intereseaza REABILITAREA falezei?
  daca ii turna doar un strat de asfalt era mai bine??? ce solutie tehnica sau ce propunere aveati dumneavoastra priviind REABILITAREA falezei
  E DOAR O REABILITARE NU SE CONSTRUIESTE ALTA NOUA NU INTELEG DE CE TREBUIE SA CONSULTE PRIMARIA CAND REABILITEAZA CEVA „NU E O CONSTRUCTIE NOUA”
  cand se va face o constructie noua atunci categoric o sa fiti consultat dar cand se REABILITEAZA nu are de ce sa va consulte
  daca maine s-ar REABILITA o strada trebuie sa intrebe primaria daca cetateni vor sa li se astupe gropile din asfalt????

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 2:15

 23. ati facut foarte bine ca ati insistat sa se reabiliteze strada trandafirilor dar nu ati venit cu solutia tehnica dumneavoastra pentru ca nu se modifica strada
  daca insistati sa se faca pe 4 benzi atunci va dadeam dreptate dar nu ati dat nici o solutie la reabilitarea strazi ca aceasta exista
  ati reusit doar sa faceti lobby sa se finanteze din bugetul statului RESPECT dar doar atat
  sper ca este fara suparare

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 2:24

 24. Domnule moroianu, eu nu am sustinut ca Patronatul este inutil, ci doar ca devine foarte vocal cand ajuta adversarii primarului. Cred ca expertiza e prea mult spus, asta implica pe undeva experti si nu sunt convins ca sunteti experti in reabilitari faleze sau drumuri asa cum nu e nici primarul nici alti directori din primarie, tocmai de aia s-a apelat la expertiza unora din domeniu. Sigur si patronatul putea sa isi dea cu parerea mai ales ca proiectul nu a fost vreunul ascuns si primarul zicea peste tot ca isi doreste foarte mult sa reabiliteze falezele, sa avem 9km de faleza la Mangalia. Atunci, la multele intalniri cu operatorii din turism puteati sa va ridicati si sa il intrebati cum vede el, sa ii spuneti cum vedeti dumneavoastra si de ce. Momentan s-a putut doar pe portiunile astea, incercati sa va pregatiti parerile pentru celelalte tronsoane de faleza. E foarte ciudat sa intrebati tocmai dumneavoastra si tocmai pe actualul primar ce se va intampla cu acele chioscuri, de ce nu il intrebati pe primarul care a permis construirea lor haotica acolo. Speram ca acele chioscuri vor intelege sa se modernizeze, sa arate in concordanta cu falezele.
  De gardul uscat de la intrarea in oras avem o parere foarte buna mai ales ca nu are vreo legatura cu subiectul discutat aici. Pareri mai avem si despre multe alte lucruri, nu doar despre boscheti, dar aici e vorba de faleze.

  Comentariu by rucar — 19 decembrie 2014 @ 8:30

 25. Dar taxele de ce le ascundeţi ?

  Comentariu by lucian visa — 19 decembrie 2014 @ 12:35

 26. Mai e putin si o sa se discute bugetul, va fi toata executia acolo. Nu ascunde nimeni nimic. Nu stiu daca ati observat, dar de cate ori ati postat o chestiune serioasa si ati supus-o dezbaterii, avea foarte putine comentarii pe subiect. Oamenii sunt interesati doar sa injure, nu sa dezbata.

  Comentariu by rucar — 19 decembrie 2014 @ 13:46

 27. Domnule Rucar,

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 14:58

 28. Eu, de exemplu intru doar sa citesc, din scoarta-n scoarta, avem un oras in care nu prea ai ce sa faci, nu ai unde sa te plimbi, poate doar prin Billa, unde sa vezi un film, orasul, cu tot respectul va spun, arata horror, nu stiu daca sunteti din Mangalia sau Bucuresti, dar ati iesit seara din casa sa va plimbati? Si intrebarea mea este pentru locuitorii orasului Mangalia…Este infricosator mai ales ca v-ati gandit sa casunati si pe ultimul pom sau fir de iarba si atunci cetatenii nu mai au rabdare nici incredere si cred nici timp sa astepte.Am vazut pe acest blog ca primarul este facut mincinos si tind sa le dau dreptate celor il numesc asa, citesc in comentariul domnului Moroianu ca a promis o situatie si nu s-a tinut de cuvant nici dupa trei luni, eu as crede ca e doar neserios.Vedeti dumneavoastra domnule Rucar, am citit aici ca face sensurile giratorii si sunt mahnita cand aflu ca e doar o pacaleala si ca nici macar nu s-a aprobat in Consiliul Local pentru ca erau costuri exorbitante.Eu stau in blocul de langa Christopher si in fiecare seara ma uit si-mi aduc aminte ce frumos arata in prezentarea dumneavostra.Si atunci nu au dreptate oamenii cand spun ca primarul este nepriceput?Cum poate sa declare niste lucruri si apoi sa taca malc?Sunt intrebari pe care unii s-au saturat sa le puna si atunci probabil injura.Tot din presa stiu ca nu aveti director economic, cine va intocmi executia bugetara?Cum sa avem incredere in dumneavoastra cand vedem ca secretarele conduc primaria?Va rog sa incercati sa dati dovada de professionalism si transparenta, sa va respectati promisiunile si atunci cand veti face asta oamenii nu vor mai avea motiv sa va injure.Mangaliotii sunt saraci si asa, cand mai aud ca primarul nu are incredere in ei,ei de ce ar avea? Parerea mea este ca nu v-a termina acest proiect in cei doi ani care i-au ramas de mandat doar sa se intample o minune.Sper sa fiti corect si sa spuneti si dumneavoastra celor din jur care indiferent ca sunt majoritatea din afara Mangaliei sa nu mai injure nici ei si atunci poate dis utile vor fi mai lungi si mai placute si va veti asuma criticile pe buna dreptate.In final as vrea sa va spun ca la articolul News, ne-am distrat copios, uneori e bun si putin umor, mai ales ca ce se spunea acolo, era adevarat, dar ironia a starnit multe comentarii si nu pe blog.Stiti cum este, fatucile astea culeg ce-au semanat.Sper ca nu v-am suparat.Maria

  Comentariu by Domnule Rucar — 19 decembrie 2014 @ 16:11

 29. Maria mare dreptate ai!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 16:18

 30. Doamna Maria, aveti dreptate. Nu exista nici cinema-uri, nici mall-uri publice, toate sunt private si investitorul isi face un plan de afaceri: merita sau nu sa deschida asa ceva la Mangalia. Pana acum, de peste 12 ani, nu doar in timpul acestui mandat, investitorii au inteles ca Mangalia nu este o piata de desfacere. Totusi, fata de alte localitati de dimensiuni asemnanatoare, Mangalia are foarte multe evenimente, mai ales vara. Cele culturale, dincolo de cei ce se plang, nu prea sunt vizitate de localnici, sa luam exemplul evenimentului „carte la nisip” care an de an are niste invitati de exceptie si totusi participa foarte putini oameni. A mai fost teatrul pentru tineret care se desfasura cu sala mai mult goala iar cei prezenti nu erau decat foarte putini din Mangalia. Evenimentul care atrage lume este liberty parade. Sigur, niciunul nu este organizat de administratia publica, dar incercam sa demonstrez de ce nu se intampla anumite lucruri in oras. Despre plimbare, portul turistic este reabilitat,falezele in curs de reabilitare, au inceput sa dispara din caini si deci daca va referiti la o astfel de plimbare, nu ducem chiar lipsa. Poate ati observat in comentariile mele ca evit pe cat posibil sa spun „o sa…” de aceea referitor la firele de iarba va recomand sa vedeti cum arata acum soseaua constantei de la gara pana la sens cu acel gazon si puteti constata ca nu e nimeni impotriva spatiilor verzi. Sensurile giratorii sunt aprobate in consiliul local, s-a inteles complexitatea lucrarilor si justificarea costurilor.

  Comentariu by rucar — 19 decembrie 2014 @ 16:43

 31. Numai consilierii PSD n-au înţeles şi au cerut lămuriri în scris. Le-au primit, că termenul legal a expirat ?

  Comentariu by lucian visa — 19 decembrie 2014 @ 16:46

 32. Multumesc frumos, am sa intru sa scriu mai des, poate asa atentia Domnului Rucar se va indrepta si catre noi, oamenii modesti din Mangalia si dincolo de luptele lor politice si interese, vor incerca sa faca ceva, nu doar sa citim in presa ca ne-am saturat de minciuni si promisiuni.As vrea, daca nu e cu suparare, sa-i dau un sfat Domnului Primar Cristian Radu:Oamenii va urasc nu pentru ce sunteti ci pentru ce faceti, neputinta dumneavoastra s-a transformat in rautate si oamenii vad asta.Cei care scriu aici mie-mi sunt dragi, buni,rai,sunt din Mangalia si trebuie respectati intai de dumneavoastra si dupa aia de domnul Rucar , secretare care isi doresc functii sau putinii sustinatori pe care-i aveti.Asta este sfatul meu sincer:Incercati alta abordare sau veti pierde mandatul inainte de 2016.Daca ati locui in Mangalia, dumneavoastra sau echipa ati auzi ce spun oamenii, la munca, pe strada v-ati ingrozi.Eu cred ca primiti informatii eronate de la cei din jur care vor doar sa va linguseasca si sa primeasca niste frimituri.Mai cred ca nu aveti echipa ci doar niste supusi, ei pot doar sa execute, dar deciziile trebuie analizate, trebuie facut un plan dupa care actionati,iar cand constructorul, sau ce-o fi el va da un termen atunci sa iesiti in presa sa promiteti iar noi sa visam, sensuri, faleze, parcuri etc.O intrebare pentru dumneavoastra domnule primar, v-ati dus fetitele in oraselul copiilor anul acesta la Fantasio? Oamenii din Mangalia unde sa-i duca?Ar trebui sa va mutati aici sa vedeti cum traim noi, sa ne vedeti, sa ne auziti, sa ne ajutati, asa din biroul primariei auziti doar ce vreti sau ce vi se spune.Succes!

  Comentariu by Maria — 19 decembrie 2014 @ 16:59

 33. Felicitari, Maria, ai inteles exact situatia si, in plus,privesti detasat si din afara. Sper sa fie si alti oameni cu mintea deschisa si obiectiva ca tine.
  Pentru tine si altii ca tine, acest blog merita sa existe!
  Rucar,domnule primar, ati inteles? Recititi mesajele Mariei si priviti in oglinda. Asa e.

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 17:24

 34. Domnule Rucar,
  Aveti dreptate cand spuneti ca investitorii nu vin sa deschida afaceri sau cinematografe in oras pentru ca nu le e rentabil. Dar v-ati intrebat de ce? Pentru ca mangaliotii sunt saraci domnule Rucar. Si sunt saraci pentru ca toti banii orasului pleaca catre cateva firme de casa de oriunde numai din Mangalia nu. Ati cheltuit,cred, peste 4 milioane de euro pe trotuare si spatii verzi intr-un an. Daca lucrarile s-ar fi facut cu firme din Mangalia, chiar daca cativa si-ar fi facut niste vile sau si-ar fi luat niste masini de lux, ar fi dat pe langa asta niste salarii oamenilor din oras si ar fi platit niste impozite la primaria noastra. Daca banii respectivi ar fi intrat in circulatie in Mangalia ar fi peste 100 de euro de locuitor, chiar daca nu ar fi distribuiti in mod egal. Din banii astia presupun ca unii oameni si-ar fi luat si un bilet la film sau la un spectacol ca sa devina rentabil pentru investitor sa deschida un cinematograf aici. Am ajuns sa-i regretam pe Secheli ,Horez si Cocoranu…Macar cheltuiau banii in oras si dadeau de munca oamenilor de aici…
  Tusac a fost un gainar pe langa voi.

  Comentariu by xxx — 19 decembrie 2014 @ 17:27

 35. pe sekely il regreta puscaria.intrebati toti locuitorii de la anl-uri.

  Comentariu by anonim — 19 decembrie 2014 @ 17:45

 36. Tot insistati cu placa asta cu lucrarile. De ce nu ii intrebati pe cei mentionati de ce nu au participat la licitatii. De ce nu ii intrebati pe cei mentionati de ce nu au investit in asemnea masura incat sa poata invinge firme din alte localitati in licitatii. De ce nu ii intrebati pe cei mentionati de ce au asteptat tot timpul lucrari de la primar si primarie si nu s-au dezvoltat in privat nici macar in frenezia constructiilor din 2008. De ce asteapta toata lumea ca primaria sa le dea? uite ca primaria nu mai poate sa le dea pentru ca legea nu permite sa dai ca un rege, daca nu vrei sa ajungi regina inchisorii.

  Comentariu by rucar — 19 decembrie 2014 @ 17:49

 37. Mda, investitii si experienta are numai „perfect tree” infiintata in 2013 dw unul din oamenii vostri de casa si abonata la cateva milioane de euro din bugetul local. De la primarie nu mai puteti sa dati, puteti numai sa luati.

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 18:32

 38. acest dezbatere de pe blog a fost castigata de PRIMARIE

  au punctat bine aici nu credeti ?

  oricum subiectul e incheiat
  o sa vedem cine v-a fi constructorul si cat de rpd se va finaliza proiectul

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2014 @ 18:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress