Mangalia – politica locală

12 decembrie 2014

Liderii PSD Constanţa iau în derâdere propunerile conducerii partidului în privinţa „baronilor locali”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 19:45

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, vede ca “o prostie” propunerea ca preşedintele unui consiliu judeţean să nu mai fie ordonator principal de credite, în timp ce preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, consideră că limitarea la două mandate a primarilor, “nu este o idée strălucită”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, care îndeplineşte şi atribuţiile lui Nicuşor Constantinescu, este de părere că propunerile preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, sunt, mai degrabă, subiecte care trebuie discutate în partid. “A, să faci nişte reguli în partid, le bagi în statutul partidului, le poţi discuta. Dar aşa, E IMPOSIBL, nu ştiu cum pot fi restricţionate atribuţiile. Este o PROSTIE ca preşedintele Consiliului Judeţean să nu mai fie ordonator principal de credite. Atunci de ce îl mai alegem, uninominal, preşedinte. De ce îi mai dăm atâta legitimitate, ca să conducă, nu?” a declarat pentru EVZ, Cristinel Dragomir.

„Înseamnă că toţi aleşii sunt baroni locali?”

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, îi cere lui  Liviu Dragnea să definească sintagma baron local. „Înseamnă că nu le mai zicem aleşi locali, le zicem baroni locali”. El este de părere că propunerile lui Liviu Dragnea vin în contextul suspiciunilor penale asupra preşedinţilor de consilii judeţene. „Dacă nu se întâmpla nimic cu preşedinţii de consilii judeţene, nu cred că cineva venea cu ideea ca ei să nu mai poată fi ordonatori primcipali de credite, e o prostie”, a încheiat secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir.

Radu Mazăre-„E dreptul populaţiei pe cât timp îşi alege primarul”

După ce s-a lămurit că propunerea de limitare, la două, a mandatelor primarilor nu s-ar aplica retroactiv, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a explicat „Eu când mă refeream că şi aşa sunt multe (mandatele), mă refeream la mine şi că nu ştiu dacă am chef, dacă mai am putere, dacă mai am nervi, dacă mai vreau să duc chestiunea asta” Mazăre susţine că mandatele sunt limitate doar la preşedintele ţării. Dar pentru primari, nu este de acord. „Nu cred că e în regulă, la primar. Pe primar îl tăvăleşti, când în stânga, când în dreapta. Cred că e dreptul populaţiei să îşi aleagă, şi pe cât timp vrea să aleagă, primarul. Nu cred că e o idee strălucită a lui ..(Dragnea).  Dar repet, nu la mine, că oricum nu am de gând să mai stau atâtea mandate”

Feri Predescu, evz.ro 12.12.2014

4 Comments

 1. Dreptul la prostie este consfinţit prin constituţie.

  Comentariu by contrubuabil din Mangalia, nu navetist — 13 decembrie 2014 @ 8:38

 2. Nu, Constitutia nu prevede acest drept. Prostia este cultivata de noi toti, prin tacere, prin indolenta, prin complacere si lingusire.

  Comentariu by Anonim — 13 decembrie 2014 @ 22:39

 3. „E dreptul populaţiei pe cât timp îşi alege primarul”,
  la asta m-am referit.

  Comentariu by contrubuabil din Mangalia, nu navetist — 14 decembrie 2014 @ 9:04

 4. Reactii asemanatoare, locale („din padure”)?
  http://www.romania-actualitati.ro/premierul_victor_ponta_renunta_la_doctorat-70540

  Comentariu by nabuco — 16 decembrie 2014 @ 14:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress