Politica locală

9 decembrie 2014

Cimitirul „Eternitatea”, inclus într-un amplu proiect de sistematizare

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:50

Recent, Cimitirul ortodox „Eternitatea” a fost inclus într-un amplu proiect de sistematizare. Potrivit primarului Mangaliei, Cristian Radu, lucrările executate de mai multe echipe aparţinând ADPP, vizează reamenjarea aleilor pe care vor fi montate borduri, dar şi pavele. În acest fel, noroiul format în zilele ploioase nu va mai crea neplăceri persoanelor care vin la cimitir să aprindă lumânări în amintirea celor trecuţi în nefiinţă.

De altfel, mai spun autorităţile publice locale, în acest cimitir, ce datează din anul 1834, sistematizarea nu a fost făcută niciodată în mod corespunzător. De asemenea, vor fi amenajate mai multe cişmele şi vor fi ridicate mormanele de gunoaie depozitate în capătul cimitirului. Nu în ultimul rând, vor fi reparate şi modernizate anexele şi clădirile existente în incinta cimitirului.

Lucrările vor fi încheiate în primăvara anului viitor, iar valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 200.000 de lei.

editiadesud.ro 09.12.2014

10 Comments

 1. Dacă tot pun borduri, poate pun şi ghirlande.

  Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2014 @ 16:52

 2. Proiectul de sistematizare are vreo 8 ani dar din lipsă de bani şi interes (morţii nu prea votează). Este totuşi un lucru bun.

  Comentariu by Anonim — 9 decembrie 2014 @ 18:06

 3. Nimic de zis, trebuie modernizat şi cimitirul. Dar e nevoie de borduri şi pavele, nişte alei betonate n-ar fi fost mult mai puţin costisitoare ? Că doar ne văităm de 2 ani jumate cu greaua moştenire. Şi evident că greaua moştenire e din perioada Iorguş. La Tusac, care e trimis în judecată pentru cheltuieli fictive, nu se pune. Băiat bun, i-a dat voturile în turul II, cel comandat la Bucureşti.
  S-au rezolvat toate străziile viilor şi a rămas doar cimitirul ? V-am arătat duminică în ce hal arată strada Rozelor. Îi doare în cur de locuitorii de aici. Acum pozează în a avea empatie pentru cei care aprind lumânări. S-ar putea ca o parte să le aprindă doar ca să se sfârşească mai repede acest mandat.

  Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2014 @ 18:11

 4. Ce faceti d-voastra e intoxicare,d-le Visa.Ceea ce se face in cimitir e o chestie foarte buna si utila.Mai iesiti din lumea virtuala si lasati oamenii sa isi faca treaba,vor avea cine sa ii sanctioneze,daca nu corespund asteptarilor.

  Comentariu by Din Mangalia,pentru Mangalia — 9 decembrie 2014 @ 21:15

 5. Ar fi mers si o masina de piatra acolo daca mergem pe logica asta. Ar fi fost si mai putin costisitoare. Cand erati viceprimar am inteles ca nu erati viceprimarul „merge si asa”. Ce s-a intamplat odata cu trecerea anilor? Nici Rozelor, nici alte strazi unde se desfasoara lucrari nu vor fi lasate asa si stiti foarte bine lucrul acesta, dar va place sa agitati spiritele.

  Comentariu by rucar — 10 decembrie 2014 @ 8:34

 6. Buna ziua
  mai jos un link interesant pentru toți cititorii acestui blog.

  http://www.petreanu.ro/2014/12/10/cat-a-costat-inchirierea-arenei-nationale-pentru-lansarea-lui-victor-ponta/

  D-le Visa, dacă nu agreați postarea acestui link, va rog totuși sa citiți articolul și, eventual, sa construiți ceva pe aceasta tema.

  Cu stima
  Bogdan T.

  Comentariu by BogdanT — 10 decembrie 2014 @ 9:25

 7. Pt.5
  Dobrogea 1 şi 2 sunt gata cumva ?

  Comentariu by lucian visa — 10 decembrie 2014 @ 11:23

 8. Nu sunt gata, foarte multe lucruri nu sunt gata. Nici un consiliu local normal nu ar fi vreodata de acord sa se bage tot bugetul local intr-un cartier cand exista posibilitatea accesarii unor fonduri din 2015 pe asa ceva. E normal ca lucrarile pe care nu se pot accesa fonduri sa se faca din banii bugetului local iar pentru cele care exista aceasta posibilitate sa se astepte deschiderea unei linii de finantare. Exemple de lucruri care nu sunt gata putem da foarte multe, dar nu uitati ca acele lucruri nu sunt gata de 10, 20 de ani, nimeni nu va reusi vreodata sa rezolve toate problemele.

  Comentariu by rucar — 10 decembrie 2014 @ 11:37

 9. „FOARTE FRUMOS, IN LIPSA DE PACURI VOM MERGE SA NE PLIMBAM PRIN CIMITIR.’ ACCESUL PE BAZA DE BULETIN, NU FACI DOVADA CA AI MORTI , NU INTRI…BANI ARUNCATI IN VINT. CE SCOLI, CE GRADINITE,CE STRAZI….a se vedea str N VODA, plina de mizerie, lazi cu sau fara legume, taxiuri, ciini, vinzatori de tigari, etc…

  Comentariu by zek — 11 decembrie 2014 @ 13:15

 10. badie, tu nu ai nicio ruda pe acolo nu te duci sa aprinzi o lumanare sau sa faci curat pe la mormant? eu am si de aia vreau sa merg ca omu prin cimitir nu ca porcu prin zoaie si noroi.

  Comentariu by DNA — 11 decembrie 2014 @ 13:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress