Mangalia – politica locală

8 decembrie 2014

Avem, din nou, preşedinte la CJ Constanţa. Ordinul prefectului de suspendare din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu nu mai este valabil

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:53

În urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, Nicuşor Constantinescu a redevenit preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Odată cu încetarea celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele lui Constantinescu Nicuşor Daniel, conform Legii, a expirat şi valabilitatea ordinului 431/11.08.2014, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă de Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum se menţiona şi în documentul semnat în luna august de prefectul Radu Volcinschi, ordinul a fost valabil „până la încetarea măsurii arestării preventive“. „Cum acest lucru s-a întâmplat odată cu decizia de vineri a judecătoarei Eleni Marcu, ordinul de suspendare şi-a încetat efectele, iar Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa“, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa.

Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu nu se poate apropia de Consiliul Judeţean, de angajaţi sau de consilierii judeţeni. Potrivit încheierii instanţei dată vineri, 5 decembrie 2014, „Desfiinţează în parte încheierea din data de 02.12.2014 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosar nr. 14182/3/2014 şi rejudecând dispune:
Respinge cererea de menţinere a măsurii arestării preventive“, se arată în decizia instanţei. „În baza articolului 215 aliniatul 2 cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura;
d) să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni“.

Ceea ce înseamnă că deşi Nicuşor Constantinescu nu mai are restricţii în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu se poate întoarce efectiv la muncă, fiindu-i interzis să ia legătura cu cei din CJ Constanţa.

Nicoleta Nicolau, Ziua de Constanţa 08.12.2014

14 Comments

 1. PSD-iştii şi-au schimbat doar discursul, năravul ba.

  Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2014 @ 16:54

 2. Poate citeste acest articol si primarul, si romulus si colgiu dorinel. Si ceilalti, care trebuie sa aprinda lumina….printre hartii si ordine de plata de mii de lei lunar….
  E adevarat ca Colgiu Florin de la Buzau este fratele lui Colgiu de la Bucuresti-Mangalia?
  Familie specializata in lucrul cu administratia….
  Oricum ar fi, cheztia cu strategia locala este tare detot. Colgiu stie de ce. La Mangalia inca n a copiat strategia , face ziaru si promovarea, promovare adica justifica cu ce se scrie la massmedia si afiseaza pe situl primariei. Si altele….
  Pe scurt, ia bani multi pe ce muncesc cativa angajati ai unei institutii publice.
  Fara sa faca nimic.
  A da, campanie.

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2014 @ 17:14

 3. Florin Mădălin Colgiu e finul preşedintelui judeţean Buzău şi a fost reţinut alături de acesta. Doru Colgiu e din Buzău şi a absolvit liceul acolo, aşa cum apare pe Facebook. Are o relaţie foarte bună în PNL Constanţa şi nu numai. Or fi sau nu rude cei doi, nu ştiu. Dar că ia bani mulţi şi foarte, foarte puţin munciţi de la primăria Mangalia, e sigur. Deasemenea sunt sigur că va veni scadenţa. Cum unii i-au făcut plângeri lui Tusac pentru contractele cu Dumitraşcu, o vor face sau au făcut-o deja şi lui Radu pentru contractele cu Colgiu. E chestie de timp. Clepsidra se goleşte rapid !

  Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2014 @ 17:53

 4. Colgiu a fost adus de Efefantul in campanie, si-adat ,, doctoratul in torturi si bomboane, cofetarind intr un spațiu in Afi Cotroceni.Pe mana lui a pierdut Radu, nici banii nu i -a dat si omu a fugit departe de casa si cofetărie sa scoată banii promisi.zice gura primariei ca nu sufla in fata lui Radu, i -o fi datorand mult? Ca tot cheltuie

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2014 @ 18:47

 5. Elefantul are o mare pasiune, ciocolata.

  Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2014 @ 18:53

 6. Exista si o dama fericita in primarie, acum ca a venit nicusor acasa dupa puseul de la alegeri cu ponta. Boita Petrina.

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2014 @ 19:06

 7. Care întâmplator este recomandata tot de elefant si e EVIDENT ca-i place ciocolata, acum sa vedem cum se leagă lucrurile si-mi trazni o ideeeee…poate Elefantului nu-i place ,, granița” meritata a Mangaliei si Răducu nici nu știe.Pam Pam!Ce ziceți?

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2014 @ 21:00

 8. O sa fie ca nunta muta. Un consiliu mut. Adica o sa faca totul pe muteasca.

  Comentariu by dna — 8 decembrie 2014 @ 22:41

 9. Exista mai multe asemanari intre Florin Colgiu si Dorinel Colgiu. Sunt din Buzau si amandoi sunt folositi sa produca bani pt altii. Primul pt nasu, al doilea pt primar. Nu degeaba Dorinel are incheiate zeci de contracte cu institutii de stat si firme, dar nu duce tot banetul acasa. Cand trebuie sa predea toate incasarile, il blagosloveste pe CR, deci nu e valabila faza ca nu sufla in fata primarului. Cand incaseaza cum trebuie, ii tine si paltonul. Poate DNA si Curtea de Conturi vor analiza zecile de contracte dar si non-activitatea departamentului mass-media din primarie!

  Comentariu by Mateo — 9 decembrie 2014 @ 8:56

 10. Nu sufla primarul in fata lui am vrut sa se înțeleagă, înseamnă ca face treaba!mare treaba!

  Comentariu by Pt Mateo — 9 decembrie 2014 @ 9:25

 11. Iată un motiv în plus ca Legea administrației publice locale cât și Legea aleșilor locali să fie modificată iar articolele acestor legi să fie puse în concordanță cu Noul Cod de Procedură Penală și nu numai!

  Comentariu by vali ciuraru — 9 decembrie 2014 @ 10:29

 12. Vă propun un subiect aflat pe buza urbei 😉
  https://bazel09.wordpress.com/2014/12/09/independenti-sau-oportunisti/

  Comentariu by vali ciuraru — 9 decembrie 2014 @ 11:32

 13. Senatul a votat PENTRU aprobarea OUG 55 a traseismului (86 de voturi „pentru”, 36 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri)
  Gata, a trecut durerea de cap pentru unii, chiar dacă nu era nevoie
  Căci indiferent de felul anulării actului administrativ normativ, efectele sunt atât pentru viitor (ex nunc) cât şi pentru trecut (ex tunc), respectiv din momentul emiterii actului, cu precizarea că drepturile câştigate cu bună credinţă prin actul administrativ trebuie respectate, iar efectele sale, ce s-au epuizat, nu mai pot fi anulate.

  Comentariu by valentin ciuraru — 9 decembrie 2014 @ 12:53

 14. http://www.cotidianul.ro/presedintele-emil-constantinescu-la-15th-international-conference-of-chief-justices-of-the-world-252902/

  Comentariu by nabuco — 9 decembrie 2014 @ 16:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress