Mangalia – politica locală

7 decembrie 2014

Handbalul out. Continuare

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 14:09

În articolul anterior spuneam că primarul şi acoliţii de la sport, au făcut public că secţia de handbal să funcţioneze doar dacă fac rost de bani de la sponsori. Mie greu să cataloghez o astfel de abordare. Ea indică că nu sportul e interesul autorităţilor, ci banii care se cheltuiesc acolo.

Am luat legătura cu antrenorul secţiei de handbal, profesorul Arginteanu Nicolae. Acesta,  într-un raport către primar din iulie 2014, îl informa despre situaţia secţiei de handbal, de faptul că echipa nu primeşte fondurile necesare pregătirii şi imposibilitatea participării la competiţii.  CS Mangalia, condusă de Luca Ionuţ, nu s-a implicat cu nimic în sensul funcţionării secţiei de handbal. Profesorul Arginteanu scrie în raport : „Cum justifică faptul că sportivii din secţia de lupte fac cantonamente, participă la competiţii amicale şi oficiale, sunt premiaţi la sfîrşitul fiecărui an, comparativ cu sportivele secţiei de handbal care nu au nimic ? Deasemeni nu înţeleg ce rol are Asociaţia Sportivă Mangalia, care conduce activitatea sportivă din oraş.
Suma anuală necesară funcţionării secţiei de handbal este în funcţie de nivelul competiţiei în care participă, adică între 50.000-70.000 lei. Până la formarea asociaţiei, secţia de handbal avea buget separat, aprobat de CL.

Domnule profesor, e simplu. Cu cât sunt mai puţine secţii, cu atât sunt bani mai mulţi la lupte. Poate că vor şi consilieri care vor citi acest articol şi vor cere explicaţii publice într-una din şedinţele CL.

3 Comments

 1. nu va cere nimeni nimic.mai sunt si alte multe cluburi care nu stau cu mana intinsa la luca si se descurca cum pot ba dau si campioni mondiali pe banda rulanta.

  Comentariu by anonim — 7 decembrie 2014 @ 14:43

 2. Pt.1
  De ce nu le faceti public numele ,sa se cunoasca despre perfomantele lor in tot orasul,iar numele tuturor celor care obtin astfel de perfpomante sa fie cunoscut de tot orasul.Numai cand pronunti CAMPION MONDIAL(indiferent de sport)ti se ridica pielea pe tine.Acesti oameni ar trebui cunoscuti si fortate autoritatile sa le dea si lor bani .Acesta asociatei(cel putin asa i se spune) primeste anual din banii nostri(contribuabili)15 miliarde ,bani pe care nu-ii justifica in niciun fel atat valoric cat si prin performante.Cu acesti bani scoteam cativa campioni mondiali la sporturi individuale si sa le spunem pa fratilor LUCA care au jecmanit sportul din Mangalia(sug de la Radu,au supt si mai mult de la Iorgus)Domnilor Luca parca erati prieteni la catarama cu Iorgus ,tot timpul erati langa el,va-ti luat terenuri ,case,cladiri,bani si acum l-ati uitat.Asa sunteti voi banul va intereseaza iar de om va debarasati repede.

  Comentariu by fn — 7 decembrie 2014 @ 19:03

 3. Mare pacat ca nu se aloca fonduri pentru echipa de hanbal in Mangalia, au fost vremuri cand Mangalia a avut echipa de handbal in divia A, iar echipele de juniori ai Mangalia castigau toate competiile din judet, Constanta era intotdeauna pe locul al doilea…..:)

  Comentariu by Ghiulgi — 7 decembrie 2014 @ 19:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress