Politica locală

4 decembrie 2014

Sechestru pe un imobil al fostului şef Serviciu Juridic din Primăria Mangalia. Tusac, trimis în judecată de DNA! Ce inginerie a pus la cale fostul primar şi cine este avocatul care l-a ajutat să toace banii publici

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:29

Fostul primar al municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Constanţa, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, în legătură cu acordarea unor contracte de asistenţă juridică. În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, acuzat de complicitate la abuz în servicu şi complicitate la conflict de interese.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese faptul că în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al Mangaliei, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Iulian Laurenţiu Dumitraşcu, deşi în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic. „În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul. De menţionat este faptul că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Laurenţiu Iulian Dumitraşcu nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, inculpatul Mihai Claudiu Tusac a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei. În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Laurenţiu Iulian Dumitraşcu”, au precizat procurorii DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai menţionat procurorii.

Avocatul complice, colaborator al firmelor-căpuşă de la DMHI

Avocatul trimis în judecată pentru corupţie alături de Mihai Claudiu Tusac avea triplă reprezentare faţă de fostul primar al Mangaliei: pe lângă faptul că era şeful Serviciului Juridic al primăriei, dar şi avocat angajat pentru a reprezenta instituţia în instanţe, Laurenţiu Iulian Dumitraşcu reprezenta şi fundaţia înfiinţată şi patronată de acelaşi Tusac. Este vorba despre Fundaţia Pro Litoral din Mangalia, în care Tusac este preşedinte fondator, iar Dumitraşcu avocatul oficial al organizaţiei prin care fostul edil a absorbit sume importante de bani publici, sub pretextul organizării de tot felul de manifestări, inclusiv Festivalul Callatis. De altfel, fundaţia a fost unul din motivele pentru care fostul prefect Claudiu Palaz a sesizat ANI cu privire la incompatibilitatea a doi foşti consilieri locali PSD, care şi-au tras şi ei bani frumoşi, alături de şeful lor de atunci Tusac, de pe urma evenimentelor organizate. Laurenţiu Iulian Dumitraşcu este membru al Baroului Tulcea din 2010, iar de anul acesta apare şi în Baroul Constanţa. Tusac şi banii Primăriei Mangalia nu au fost singurele surse de venituri ale avocatului. Potrivit unicei sale declaraţii de avere, din iunie 2009, Dumitraşcu era consilier juridic la THR Marea Neagră SA, una din cele mai mari firme de turism din Constanţa, de unde declara venituri neobişnuit de mici, de doar 7.875 lei, pe lângă cei 8.744 lei încasaţi ca şef al Serviciului Juridic din Primăria Mangalia. În plus, avocatul judecat pentru corupţie alături de Tusac este colaboratorul a 15 firme din sudul litoralului, majoritatea sucontractori ai DMHI: Alexmarg Nav Shipping SRL Limanu, Dardaf Shipping SRL Hagieni, Ancorship SRL Mangalia, Auralba SRL Limanu, R & C Metnavconstruct SRL Constanţa, Angel Nav Welding SRL Limanu, Aur Izi Trans SRL, KBD Design SRL, Staver Comercial SRL, Kleman Team SRL, Impact Global Media SRL, Adrian Construct SRL, Adriano Company ST SRL, Cemod-Evo Shipping SRL şi Nacorvo & Ship SRL, toate din Mangalia. De remarcat că una dintre ele, Ancorship SRL, are nevoie serioasă de serviciile avocatului Dumitraşcu, întrucât este una din cele 60 de persoane fizice şi juridice trimise recent în judecată de procurorii constănţeni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 2,5 milioane de euro, prin căpuşarea DMHI.

Alexandra VASILE, Cristian ANTON Replica 04.12.2014

20 Comments

 1. Oare cum o să justifice mincinosu la DNA achiziționarea inutilă la serviciul de taxe şi impozite, mai întâi a programului Prosoft, o căruţă de bani si apoi când a venit Dima, a programului Pegas ? Evident că lucrurile mergeau bine de mulţi ani cu un program achiziţionat în administraţia Iorguş.

  Comentariu by lucian visa — 4 decembrie 2014 @ 17:37

 2. Programul de acum 10 ani se numea operator cred si asistenta pe care o făcea băiatul ăla costa cat mentenanța astora pe luna.

  Comentariu by Likeyoualot — 4 decembrie 2014 @ 17:43

 3. De doi ani se lucrează în paralel cu vechiul program fără să se plătească mentenanţă, nu că s-ar fi plătit vreun leu pe vremea tuciuriului. Mai nou se zvoneşte că ar vrea să se apeleze la vechiul program. Cine s-ar încumeta să limpezească harababura produsă în baza de date prin importurile făcute cam pe ureche şi mai ales pentru care motiv ?

  Comentariu by contribuabil mangaliot, nu navetist — 4 decembrie 2014 @ 18:29

 4. Sunt curios ce se va rezolva cu programul ăsta că numai erori dă și cine răspunde pentru toate semnăturile pe acte? Oare de ce a plecat personalul vechi? Sunt multe întrebări asupra acestui serciviu…să vină DNA poate așa se lămurește problema

  Comentariu by xxx — 4 decembrie 2014 @ 18:36

 5. Poate asta s-a şi vrut, erori. Cum ai putea altfel să jonglezi cu datoriile unora ?

  Comentariu by lucian visa — 4 decembrie 2014 @ 18:40

 6. MAXIM!!!!Toate problemele cu taxele si impozitele se vor rezolva!Programele nu vor mai da erori! Primarul a decis, toți oamenii vechi sunt niște prosti! SOLUȚIA: Sef serviciu taxe si impozite va fi de luni secretara mea!Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.BRAVO priceputule!

  Comentariu by Radem cu toții dar nu e o gluma — 4 decembrie 2014 @ 18:57

 7. Orice ar fi trebuie sa scapam de acest mincinos si hot numit Radu Cristian si de haita lui. A distrus orasul in totalitate. Nimic important sau bun nu a facut pentru acest oras.

  Comentariu by zxz — 4 decembrie 2014 @ 19:40

 8. La Mangalia nu mai stii cat ai de plata cu adevarat ca impozit! orice om destul de inteligent isi da seama ca nu e vina nici unui angajat ca programele s-au schimbat si au facut vraiste impozitele!deciziile astea se iau la varf! dar e normal sa se gaseasca vinovati pentru incompetenta unora!prinde orbul scoate-i ochii!

  Comentariu by mangalianul — 4 decembrie 2014 @ 23:13

 9. Daca si-a pus secretara sefa la taxe, nu e vina Adpp ca primarul da in gropi!

  Comentariu by Likeyoualot — 5 decembrie 2014 @ 0:04

 10. Hai ca sunteti vreo 3-4 postaci,obositi de atata aruncat cu laturi,hazlii chiar uneori.Poate pana in 2016 ajungeti la 10 si scoateti de-un consilier.Ca de ..cand promite Conu Iorgu,se si tine de cuvant!El nu e mincinos,doar mai uita uneori din cauza varstei 🙂

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2014 @ 0:46

 11. Nu te minti singur. Cel care se minte pe sine si-si pleaca urechea la propriile sale minciuni ajunge sa nu mai deosebeasca adevarul nici in el, nici in jurul lui, sa nu mai aiba respect nici pentru sine nici pentru ceilalti.

  Comentariu by Likeyoualot — 5 decembrie 2014 @ 8:08

 12. Azi dimineata duzinschi si dumitrascu stateau de vorba linga primarie, la intrarea de biserica. Adevarul e ca acum doar doamne-doamne poate mai ajuta…. Sau nu.
  Ce crezi draga rucar? Crezi ca se indreapta spre biserica? Crezi ca duzinschi povestea cum a dat cu subsemnatu despre cine semna hartiile in locu lui tusac adica colega ta curata si fara pete teodorescu grigoras? Sau ajuta un vechi si bun coleg cu ceva informatii, ceva hartii necesare…
  Vezi rucar, toate raspunsurile sint foarte aproape de voi si printre voi. Dar aveti asa multe fete, ca nu mai stiti care e cea adevarata.
  Sa va fie de bine….

  Comentariu by de prin primarie — 5 decembrie 2014 @ 16:51

 13. Pentru 10, eu sunt unul din postaci, ai idee de ce zeci de oameni discuta zilnic despre articolele Domnului Visa, doar cu mine?Inmulteste cu 4, apoi înmulțește cu 10…stii latina? Nu! Bine atunci iti spun in romana:vorba zboara(ceea ce pe voi nu va ajuta)iar ce e scris rămâne scris! Cei mulți citesc, poate scriu mai putini, dar un lucru iti spun cu certitudine, fără sa am vreo legătura cu vreun partid politic, suntem mai mulți ca voi, echipa de mincinosi lingusitori+sau- secretare, iar in 2016, nu ne plangeti pe noi, trebuie sa vedem ce faceți voi…si cati mai ramaneti!

  Comentariu by Likeyoualot — 5 decembrie 2014 @ 17:04

 14. Pentru unii din ei, vor fi probleme şi după 2016.

  Comentariu by lucian visa — 5 decembrie 2014 @ 17:56

 15. Presimt că după 2016 mai mulţi navetişti se vor înşira pe drumul urmat de Mocanu George, Dumitraşcu, Tusac & co.

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2014 @ 18:13

 16. mAI TUSY chiar nu imi este mila de tine si sper sa primesti ceea ce meriti.

  Comentariu by grama — 5 decembrie 2014 @ 19:41

 17. Cornaci!!!! Opreste te din lUAT SPAGA analfabetule borat. Opreste te ca o sa stai cu baietii sa va mirositi cacatu la alba poarta

  Comentariu by gogu — 5 decembrie 2014 @ 19:47

 18. Vă rog să nu mai jigniţi. Nu mă obligaţi să încep ştergerile sau restricţionarea.

  Comentariu by lucian visa — 6 decembrie 2014 @ 16:14

 19. pai sterge comm ma imbarligatorule. tot timpu o bagi pasta. nu ma obligati sa bla bla. sterge din prima daca tot te dai obiectiv

  Comentariu by anonim — 6 decembrie 2014 @ 21:48

 20. Ca sa nu va certati am sa dau eu o forma politicoasa comentariului lui Gogu:Stimate domn Cornaci , director al Adpp si ,, colaborator” strâns al lui Radu&co, te rog nu mai vere foloase materiale, pentru lucruri pe care le ai in fisa postului.De asemenea, părerea mea este ca nu esti un învățat, așa ca mai da jos din însemnele de pe umeri pentru ca Radu pleacă si tu rămâi aici si daca l ai fentat pe Tusac si te-a prins, l -ai fentat pe Radu si te-a prins acum vreo trei patru luni cand va bateati in ,, santaje” si ai avut noroc ca Adi Craciunescu e mai ,, fricos” sau mai serios ca Radu, sa nu crezi ca ulciorul merge de multe ori la apa.Respectabilul Gogu încearcă sa-ti atragă atenția ca felul in care actionezi ca manager al unui serviciu public poate atrage o răspundere penală.Asadar indiferent daca aceste ilegalilitati( traducerea cuvântului șpagă a prietenului Gogu) sunt intermediate de distinsul Marius Ilie si dai share(ca tot suntem in era fb).Eu ca si Gogu iti dau un sfat prietenesc, take care , DNA it’s watching you!mttttddtC

  Comentariu by Likeyoualot — 6 decembrie 2014 @ 23:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress