Mangalia – politica locală

3 decembrie 2014

Fostul primar din Mangalia, Claudiu Tusac, trimis în judecată de DNA

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:10

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaților:

Claudiu Mihai Tusac, primar al municipiului Mangalia, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:

– abuz în serviciu, în formă continuată,

– conflict de interese, în formă continuată.

Iulian Laurențiu Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:

– complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată,

– complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al mun. Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, deşi în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei mun. Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori, mai mari decât salariul.

De menționat este faptul că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate.

Prin acțiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei mun. Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dumitrașcu Laurențiu Iulian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Replica 03.12.2014

23 Comments

 1. Aviz amatorilor !

  Comentariu by lucian visa — 3 decembrie 2014 @ 15:41

 2. Prostalau e Dumitrascu asta. Si hapsan pana la capat, a mai si dat in judecata primaria sa ia din banii care chipurile I se datorau. Acum ce o sa faca ? o sa astepte sa plateasca Tusac prejudicial sa primeasaca ei cu suspendare? Fraieri. Lua pe contract, prin anca si dadea plic inapoi.

  Comentariu by gogu — 3 decembrie 2014 @ 17:28

 3. Intrebare pentru primar:
  Nu va este jena sa aveti in institutie persoane angajate precum Teodorescu Grigoras Georgiana? Din respect pentru dumneavoastra , institutie si ceilalti angajati incercati sa o trimiteti macar pe un post de linia a doua, a treia. Moral ar fi sa o trimiteti acasa dar cum nu exista moralitate macar micsorati …jena si sfidarea.
  Cum ar fi sa puneti pe holurile primariei un tablou cu ana pauker????

  Comentariu by Anonim — 3 decembrie 2014 @ 19:01

 4. Ordinele primite se execută, nu se discută. O fi întrebat pe careva ce hram a purtat fătuca în mandatul tuciuriului ?

  Comentariu by contribuabil mangaliot, nu navetist — 3 decembrie 2014 @ 19:26

 5. Cum a avut Georgiana nesimtirea sa dea ochii cu cei pe care i-a umilit si jignit mana in mana cu Maganu, barba-su Razvan de la ADPP si ceilalti rahati cu ochi? Pana si oamenii cu parul alb trebuiau sa se umileasca pe langa cea care dirija primaria, pastra stampilele si semna toate ilegalitatile lui Tusac? Nu misca nimic in primarie fara acordul ei toti ii stiau de frica. Din pacate, situatia continua. Noua Georgiana e Teodora Mazalescu, varianta mai soft calificata pe partea de spionaj si sapaturi nu de de secerat direct cu toporisca!

  Comentariu by Mateo — 4 decembrie 2014 @ 11:38

 6. Sustineti in comentarii ca o anumite persoana trebuie data afara fara o baza legala, doar pentru ca… In alte comentarii primarul a fost acuzat ca il da afara pe Mocanu, prins in flagrant sau ca Hanganu e suspendat fiind cercetat intr-o cauza penala. Nu stiu daca e acelasi comentator sau nu, dar comentariile de aici, in majoritatea lor, sunt puternic anti-primar iar aceasta este dovada ca orice ar face, o mana de oameni il acuza cu nu face bine.
  Spre exemplu, stirea cu atragerea fondurilor europene pentru reabilitarea falezelor a trecut neobservata aici.

  Comentariu by rucar — 4 decembrie 2014 @ 13:14

 7. Acu’ in caru’ cu fan nu-l vedem , poate pentru ca cheltui mai mulți bani pe presa decât ar trebui? Este adevărat ca in 2013 Primaria a cheltuit 40000 de euro pe contractele cu presa?(primărie,Adpp,social,goldterm)???Si o mana sau zece mâini de oameni comentează si sunt revoltati de faptul ca Dima, care a aprobat acei bani nu a muncit cât Emil, a gresit si el, nu este din Mangalia si este protejat de voi.Explica Rucare si eu tac!

  Comentariu by Logadi — 4 decembrie 2014 @ 13:44

 8. Nu am vazut pe nimeni care sa spuna ca „Emil” nu a muncit, dar ce s-ar intampla daca pe principiul asta ar iesi toti oamenii din santier si toate femeile de la lumotex sa greseasca si ei? Si de ce „Georgiana” trebuie data afara desi nu are nici un dosar? Si de ce sustineti ca din primarie au fost dati afara toti oamenii vechi cand iata atat „Georgiana” cat si „Emil” sunt oameni vechi?

  Comentariu by rucar — 4 decembrie 2014 @ 14:11

 9. Te fofilezi, te am mai întrebat de Dima, de Georgiana nu te am întrebat eu

  Comentariu by Logadi — 4 decembrie 2014 @ 14:16

 10. ptr. 6:
  Pregătirea atragerii fondurilor europene este veche, jumătăţelul s-a nimerit să fie la momentul finalizării. Nu vă împopoţonaţi cu ideile anteriorilor.
  ptr. 8:
  „Georgiana” e veche în ce ?
  Ai „gustat” cumva din atitudinea ei când era eşalonul 2 ?
  Dacă s-ar săpa cu ceva mai multă meticulozitate s-ar putea să apară niscai dosare şi pe numele ei.
  Bagi mâna în foc că e „fată mare” în ale „smântânitului” la oala bugetului local ?

  Comentariu by contribuabil mangaliot, nu navetist — 4 decembrie 2014 @ 14:47

 11. dca tot veni vorba sa aud si eu un proiect european initiat si inceput adica luat de la 0 de jumatatel si echipa lui de navetisti

  Comentariu by milivanili — 4 decembrie 2014 @ 15:13

 12. pt rucar:ia vezi e adevarat ca giorgi avea stampila cu semnatura lui tusac si daca da e legal sa pui o astfel de stampila pe docomentele oficiale ale primariei?

  Comentariu by anonim — 4 decembrie 2014 @ 15:21

 13. Banii ii aproba consiliul local, nu dima. Doar Tusac executa bugetul fara aprobarea consiliului local. Vrei sa comparam cine a muncit mai mult, Dima sau Hanganu? Nu stiu daca suntem in masura sa o facem noi. Ar insemna sa ne pricepem si la ce face Dima si la ce face Hanganu, iar daca voi va pricepeti, depuneti-va dosarul ca primaria are nevoie de profesionisti. Nu ii iau apararea Georgianei, doar scot in evidenta masurile diferite cu care masurati oamenii.

  Comentariu by rucar — 4 decembrie 2014 @ 16:01

 14. http://www.biziday.ro/2014/12/04/zidul-anti-dna-e-tot-acolo/

  Comentariu by nabuco — 4 decembrie 2014 @ 16:02

 15. Eu n-am primit răspuns la întrebarea de ce mai primeşte Dima salariu, deşi nu mai vine la serviciu.

  Comentariu by lucian visa — 4 decembrie 2014 @ 17:24

 16. Giorgi a luat terenuri cu 0,3 euro mp, dar si rudele si prietenele ei. Rucare ca tot iti place sa faci verificari, nu vrei sa cauti prin arhiva cu cat au luat pesedistii halci mari de pamant in statiuni? Ana Pauker cum era alintata Giorgi e penala, da te faci ca ploua. Si inca ceva, nu ai treaba prin primarie de stai atarnat pe acest site?

  Comentariu by iolanda — 4 decembrie 2014 @ 17:39

 17. Poate că asta e fişa postului lui. Şi Tusac avea om de supravegheat blogul, angajat evident.

  Comentariu by lucian visa — 4 decembrie 2014 @ 17:41

 18. Aaaaaa…taci Iolanda ca-i dai idei Teodorei!Terenuri? Pai si ea doar un amărât de contract?Sfat pentru Cristian Radu, in 2012 la sfârșit, sa spunem ca s-a ,, auzit” ca ar fi comandat si el o Ștampila cu semnătura pe care i-încredințare-o Teodorei,pentru câteva ore, după care n -a mai existat.Sa se gândească bine, CINE a făcut stampila, chiar daca ea e distrusă…cel care a făcut-o…eu m -as gândi in locul primarului ca parca-i scapă ceva, atâtea hârtii care nu trec pe la el.Zic si eu, sa aibă grija ca cel mai apropiat ti-o trage cand te gandesti mai puțin.Daca e destept înțelege ce spun!Vin sărbătorile, dai o prima Petrinei ca te-asfatuit s-o ,, faci cu stiloul”.

  Comentariu by Likeyoualot — 4 decembrie 2014 @ 18:48

 19. Pt 6
  Rucare ,Hanganu este cercetat penal din 2011 s-a dispus si trimitere in judecata,au fost cateva termene la diferite instante.Dece nu a fost suspendat de drept din 2011(cum prevede legea 188/1999 art.99lit.m)?Poti spune ca nu a facut-o Tusac dar din 2012 dece nu ati facut-o voi .Daca nu ati facut-o timp de doi ani si jumatate este grav iar daca nu ati stiu este la fel de grav.
  Dispunerea suspendarii in cazul savarsirii unor fapte penale in legatura cu serviciul(cum prevede art.99 din legea 188/1999 referitor la art.54 din aceeasi lege)se face pentru a prevenii unelor situatii.Cum ati prevenit voi acele situatii cand i-ati permis lui Hanganu sa stea doi ani si jumatate si sa poata face disparute unele probe sau mijloace de proba.Nu cumva sunteti complici cu cel acuzat domnule rucar?.Asa ar reisi la o citire mai atenta.

  Comentariu by fn — 4 decembrie 2014 @ 20:05

 20. Acum vreun an Hanganu a fost promovat cu acordul coţohârlei, atunci nu era incompatibil ?
  Cu ce o greşit în faţa paparudei, i-a spus că e deşteaptă şi frumoasă ?

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2014 @ 9:19

 21. De acum hărţile vor fi semnate de educatoarea Joiţa Boiţa.

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2014 @ 9:21

 22. Pt.21
  Nu mai jicniți corpul didactic,d-na Boita nu a fost EDUCATOARE sau ÎNVATATOARE

  Comentariu by fn — 5 decembrie 2014 @ 21:16

 23. Da pe corpul fizic îl putem… ?

  Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2014 @ 22:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress