Mangalia – politica locală

25 noiembrie 2014

Ţinta fostului PDL-ist: tot Primăria Mangalia Zanfir Iorguş: Nu regret că am trecut la PSD

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:12

După unii, Zanfir Iorguş a făcut o mare greşeală atunci când, în prag de alegeri prezidenţiale, a decis să treacă de la PDL la PSD. „Dacă rămânea la PDL, prindea un post de vicepreşedinte în conducerea noului PNL, la nivelul judeţului Constanţa”, au comentat apropiaţi ai liberalilor constănţeni.

„Cârcotaşii” sunt însă contrazişi chiar de către Zanfir Iorguş, fostul deputat considerând că nici măcar rezultatul alegerilor nu este chiar atât de negru; iar cât priveşte doctrina (PDL, PSD etc.) – ea nici nu mai intră în discuţie, atâta timp cât miza este Primăria Mangalia: „Nu regret că am trecut la PSD şi nu revin la fostul PDL, actualmente PNL. Am considerat de cuviinţă că pot construi o echipă la PSD, alta decât cea în care m-am trezit, prin alianţa făcută fără voia noastră (PNL şi PDL – n.r.), cu parteneri care prin minciună au luat Primăria Mangalia”. „Dorim (la PSD – n.r.) să avem o echipă de profesionişti localnici, care să vină la primărie, nu ca acum, când în primărie sunt aşa-zişi profesionişti aduşi de pe la Constanţa sau Bucureşti”, a mai spus Iorguş, trimiţând, astfel, o nouă săgeată înspre actualul primar al Mangaliei, independentul Cristian Radu, sprijinit de PNL, iar în turul doi al alegerilor din 2012 (ce ironie!), ajutat şi de PSD. Reamintim că la Mangalia a fost înregistrată o situaţie atipică, în sensul că alegerile au fost anulate, ca urmare a seiszărilor depuse de partidele care l-au susţinut pe Cristian Radu. Urmare a acestor sesizări, refacerea alegerilor l-au adus în postura de câştigător pe Cristian Radu, în detrimentul lui Zanfir Iorguş. Fostul PDL-ist, în prezent preşedinte al PSD Mangalia, nu este nici acum convins că a pierdut, ci insistă că a fost „furat”: „Anularea alegerilor a fost făcută prin minciună şi manipulare, dovadă că şi procesul nu l-au aceptat pe fond, ci numai pe excepţii. Dacă erau bărbaţi, aceptau ca procesul să se judece şi pe fond”. În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, pierdute în turul doi de candidatul PSD Victor Ponta, Znafir Iorguş le transmite liberalilor „să nu se îmbete cu apă rece”. „Rezultatele de la alegerile au fost cele mai bune de până acum ale PSD la prezidenţiale. Votul partidului a fost de 37%. Cine se amăgeşte că rezultatele lui Klaus Iohannis se datorează lor, se înşeală. Partidele şi cei care se dau mari susţinători ai lui Iohannis trebuie să ştie că votul politic a fost reflectat în primul tur. Votul din turul doi a fost vot emoţional, anti-sistem, nicidecum scorul partidelor”, a declarat Zanfir Iorguş.

Alexandra ANTON, Replica 25.11.2014

10 Comments

 1. Şi Iorguş foloseşte cuvântul profesionişti, la fel ca şi mincinosu. Eu aş prefera la primărie o echipă de oameni în primul rând bine intenţionaţi. Există şi excepţii mai ales pe anumite părţi tehnice ale administraţiei publice, în care musai trebuie să ai specialişti.

  Comentariu by lucian visa — 25 noiembrie 2014 @ 15:17

 2. Ce mincinos ordinar…….
  Pai ce era sa zica, ca si-a luat teapa vietii lui ????

  Comentariu by miki — 25 noiembrie 2014 @ 16:13

 3. Nu te mai pune Ponta primar???Pai cum era intelegerea?Aaa..scuze,ai luat teapa!Si i-ai mai tras si pe desteptii aia de consilieri dupa tine.Bravo coane,ti-a iesit!

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2014 @ 20:17

 4. Maine daca ar fi alegeri locale iorgus ar fi primar

  Comentariu by alin — 25 noiembrie 2014 @ 23:21

 5. Asa e aline, ar fi primar……..la poarta alba

  Comentariu by Lili — 26 noiembrie 2014 @ 8:56

 6. Daca maine ar fi alegeri in Mangalia Iorgus aste ales primar. Alegerile prezidențiale nu au legătura cu localele. Radu a demonstrat ca nu poate sa facă nimic pentru cetățeni, singurii care sunt multumiți de el sunt cei care primesc lucrări la primarie plătite dublu din banii nostrii.

  Comentariu by Gimi — 26 noiembrie 2014 @ 9:03

 7. http://www.realitatea.net/anuntul-bomba-al-lui-klaus-iohannis-care-ia-intreaga-tara-prin-surprindere_1578817.html

  Comentariu by nabuco — 26 noiembrie 2014 @ 13:05

 8. Şi replica
  https://ro.stiri.yahoo.com/c-t-popescu-despre-declara%C8%9Bia-lui-k-iohannis-102054587.html

  Comentariu by lucian visa — 26 noiembrie 2014 @ 17:31

 9. http://www.editiadesud.ro/?p=16182 Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Mangalia, Saveta Georgescu, şi-a dat demisia
  December 2, 2014
  By admin

  Într-un comunicat de presă, preşedintele O.F.S.D. Mangalia a anunţat că a renunţat atât la această calitate, cât şi la cea de membru în Biroul Executiv din Organizaţia Municipală P.S.D. Mangalia.

  Saveta Georgescu face parte din PSD Mangalia din 1992. În 1995 aceasta a înfiinţat Organizaţia Femeilor Social Democrate Mangalia, cu care a desfăşurat de-a lungul anilor activităţi sociale, culturale, educative. În aceeaşi perioadă, ca responsabilă de zonă a înfiinţat organizaţii ale femeilor social democrate în localităţile Albeşti, Limanu, 23 August, Pecineaga, Tuzla, Costineşti.

  În comunicatul în care îşi anunţa demisia din cele două funcţii, Saveta Georgescu afirmă că, de-a lungul timpului, a reuşit, prin activităţile ce le-a desfăşurat cu femeile social democrate, să adune la un loc persoane de calitate, femei de succes, femei a căror experienţă şi dăruire constituiau exemple demne de urmat. Paralel cu funcţia de Preşedinte al OFSD, Saveta Georgescu a fost Secretar al Organizaţie Municipale P.S.D., vicepreşedinte în Biroul Executiv, preşedinte al unei organizaţii locale, consilier local.

  Aceasta a mai adăugat faptul că: „Sunt o persoană înţeleaptă şi ştiu că activitatea partidului va merge mai departe şi fără mine, ştiu că nimeni nu-i de neînlocuit. Am activat în partid din convingere, am fost devotată, statornică, decentă şi tocmai de aceea părăsesc partidul pe uşa din faţă, cu demnitate şi cu convingerea că pot privi oamenii drept în ochi, fără să-mi fie ruşine de faptele mele şi de faptul că am activat în cel mai mare partid de stânga din ţară. Am fost loială Partidului Social Democrat timp de douăzeci şi doi de ani. Mă simt bogată, pentru că ştiu să ofer şi sunt fericită, pentru că ştiu să mă bucur de realizările celor din jurul meu.

  Mă înclin în faţa celor care, uneori, m-au lovit cu vorbe amare… sunt necesari şi ei… mi-au pus întreaga fiinţă în mişcare. Mulţumesc celor care în drumul meu prin acest partid au declanşat în mine o schimbare”.

  Comentariu by xxx — 2 decembrie 2014 @ 21:34

 10. http://www.replicaonline.ro/zanfir-iorgus-204580/ chiar asa

  Comentariu by Anonim — 10 ianuarie 2015 @ 9:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress