Mangalia – politica locală

8 noiembrie 2014

Linica Stan nu poate fi consilier independent

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 16:05

Conform ordonanţei de urgenţă 55/2014, prin care aleşii locali s-au mutat care unde au negociat, în articolul unic este permisă o singură mişcare.

Articol unic
(1) Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h^1) si art. 15 alin. (2) lit. g^1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa isi piarda calitatea dobandita in urma alegerilor.
 

Trecând la PSD, doamna Stan şi-a terminat opţiunile. Făcând a doua mutare calitatea de consilier încetează.

Legea 393/2004
Art. 9. – (1) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la data declararii ca legal constituit a noului consiliu ales.
(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizarii acesteia;
d) lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu exceptia cazurilor prevazute de lege;
f) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate;
g) punerea sub interdictie judecatoreasca;
h) pierderea drepturilor electorale;
h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;
i) deces.
(21) Cazul prevazut la alin. (2) lit. h1) se aplica si viceprimarului.

4 Comments

 1. Unde dai şi unde crapă. Dacă la ultima şedinţă a CL, se cerea excluderea unui consilier din opoziţie, acum un consilier apropiat mincinosului e pe cale de a pierde postul.

  Comentariu by lucian visa — 9 noiembrie 2014 @ 6:19

 2. Linica va avea doua portofolii, unul psd, unul independent.

  Comentariu by Anonim — 9 noiembrie 2014 @ 8:57

 3. Zicala:Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea se potriveste perfect.Dar oare cand vroiau sa il excluda de acel consilier de la PSD, dna consilier independent Linica Stan, ar fi votat?Daaaaaaaaaa.Si nu m-ar fi mirat. Ar fi ascultat ordinul Piticului Mincinos.Ordinul se executa, nu se discuta.Oare ii pasa?OAre cand vota se uita si in ochii colegului consilier?Orice e posibil.Piticu nu vede frauda din ograda lui, cauta in alta ograda.
  Mincinosule, Dumnezeu nu doarme….

  Comentariu by Elena — 11 noiembrie 2014 @ 14:03

 4. http://www.cotidianul.ro/liliana-minca-exclusa-din-pp-dd-251835/

  Comentariu by nabuco — 22 noiembrie 2014 @ 21:41

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress