Mangalia – politica locală

5 martie 2015

Paradis pentru afaceriști. Mangalia și cele șase stațiuni ale sale, “raiul construcţiilor ilegale”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:06

Mangalia și cele șase stațiuni ale sale, “raiul construcţiilor ilegale”
Deși până la deschiderea sezonului estival sunt mai puțin de două luni, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a constatat abia acum că în sudul litoralului sunt construcții ilegale

În anii ’80, stațiunile din sudul litoralului, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Saturn și Venus, care aparțin administrativ de Mangalia, reprezentau o adevărată atracție pentru turiști. Cap de listă era stațiunea Neptun, considerată atunci perla litoralului românesc. După Revoluția din ’89, din cauza haosului administrativ, stațiunile s-au degradat și au pierdut pasul cu Mamaia, care a înflorit de la an la an. Din cauza neglijenței autorităților locale, în sudul litoralului domnește un haos edilitar, în sensul că fiecare a putut construi, ilegal, după cum l-a tăiat capul. Interesant este toți primarii care s-au perindat la șefia administrației locale din Mangalia au sesizat această problemă, dar nu au făcut nimic concret pentru a-i pune capăt. Nici măcar lecția oferită de Primăria Constanța la începutul anilor 2000, când a făcut curățenie în stațiunea Mamaia în privința construcțiilor ilegale, nu le-a fost de folos autorităților din Mangalia.

INSPECȚIE
Problema construcțiilor ilegale a fost ridicată și de actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu, care a constatat, la aproape trei ani de la învestire, că, în sudul litoralului, unii agenți economici și-au extins spațiile comerciale fără a avea autorizație de construcție. ”În zona staţiunilor Saturn, Jupiter şi Neptun am constatat că încă mai există construcţii fără autorizaţii ori unele care s-au extins mai mult decât le permite legea. În sensul acesta, am cerut scris tuturor agenţilor economici din zonă să prezinte toate documentele care stau la baza construcţiilor deţinute, iar acolo unde este cazul, să remedieze situaţia pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţiile impuse de lege. Toate amenajările care depăşesc suprafaţa reglementată prin autorizaţii vor trebui modificate, astfel încât să respecte documentaţia de urbanism. Totodată, se vor aplica sancţiuni tuturor deţinătorilor de active care le-au lăsat abandonate şi neigienizate. Degeaba facem proiecte europene dacă în imediata apropiere sunt tot felul de dughene insalubre şi alte construcţii abandonate de câteva decenii”, a spus Radu. Cam târziu vă dați seama de această problemă, domnule primar, mai ales că, până la deschiderea sezonului estival, sunt mai puțin de două luni!

 

Tatian IORGA, Telegraf 05.03.2015

25 Comments

  1. Nimic nou sub soare, exact ca în titlul articolului din Replica cu aceeaşi temă.

    Observ că şi ziaristul Tatian a schimbat macazul.

    Comentariu by lucian visa — 5 martie 2015 @ 15:10

  2. Multe constata mincinosul dar nu face nimic. La vorbe si latrat aiurea si dat vina pe vechea administratie toti suntem buni. Iar in privinta traficului greu de pe Vartejanu numai minciuni a spus oamenilor. El de fapt e foarte bun prieten cu patronul de la Dyp care are autobuzele si normal ca s-au inteles. Si cate si mai cate. Nu te-ai saturat mincinosule sa aburesti lumea ?

    Comentariu by dan poenaru — 5 martie 2015 @ 16:36

  3. Aceleasi cerinte trebuiesc aplicate si agentilor economici din Mangalia,iar verificarea sa o faca o comisie desemnata de consiliu municipal nu de cei dela urbanism care sunt principalii vinovati de haosul din constructi.E aberant modul de lucru al acestora:construieste intii si apoi vino cu un memoriu sa ti-l aprobam noi si primarul!E nu verifica niciodata pe teren in timpul lucrarilor,totul se face pe hirtii si cu spaga de rigoare,sa nu spuna primarul si city manegerul ca nu stiu,lor le convine de minune!

    Comentariu by doru — 5 martie 2015 @ 16:45

  4. S-a văzut la construcţia ilegală din Vasile Pârvan nr.14, pe care am prezentat-o mai de mult. Reprezentanţii primăriei în loc să ia măsurile necesare, au apărat-o chiar şi de cei de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii.

    Comentariu by lucian visa — 5 martie 2015 @ 16:54

  5. Despre hotelul de pe plaja din Olimp al lui Slăvescu, nu ne spune nimic primarul? Sau acela este legal sută la sută?!!!

    Comentariu by Anonim — 5 martie 2015 @ 17:25

  6. Pai daca sunt fara autorizatii de constructie sau de extindere ,ce impozite pe cladiri si teren sau taxe aferente platesc ocupantii? Daca tu dom’Primar constati asta la 3 ani de mandat inseamna ca esti complice la evaziuni si infractiuni!

    Comentariu by Anonim — 5 martie 2015 @ 18:28

  7. Pt 6 – O fi mers jumi-juma!

    Comentariu by Zoga — 5 martie 2015 @ 19:04

  8. Alooooooo Minca ce cauta in inspectie ? Aaaaaaa ………….rezolva el problemele nu ? Doi mincinosi doi prosti in inspectie …… De tot risul

    Comentariu by 123 — 5 martie 2015 @ 19:22

  9. S-a trecut la o noua tinuta la Politia Locala?Mă uit si îl vad pe Garcea ala cu jacheta de circulatie(numai cei de la circulatie au dreptul sa o poarte),blues jeans,pantofi maro.D-le primar s-a trecut la o nouă tinuta la Politia Locala sau ,daca nu ma însel eu, este port ILEGAL de uniforma.Nu va mai bate-ti joc de uniforma statului domnilor.
    Cât despre hotelul lui Slavescu (omul lui Radu,s-a auzit si la PSD?)de pe plaja ce sa va spun este ILEGAL.Dar ce a gândit Radu ,daca Tusac i-a dat voie să construiasca peste muzeu dece sa nu îi aprob si eu sa construiasca pe plaja.

    Comentariu by un nimeni — 5 martie 2015 @ 21:10

  10. Heiii … pretenas , peste muzeu s-a construit pe vremea lui …. ia ghici tu ! Era unul Georgescu , D zeu sa il ierte care a dat aprobare. Daca vrei sa zici de scaunele din fata muzeului … e altceva. Jacheta aia o poarta gunoierii , avea si Tusac una , si politistii nu au voie sa o poarte !!??? Ca este jumatate politist jumatate dandy e altceva …. In sfarsit marcheaza si Mihaela un punct la faza asta.

    Comentariu by Bony — 5 martie 2015 @ 21:26

  11. Problema e ca aia cu haine verzi de gunoieri iau pe luna in plus fata de salariu cite 740 de lei. De la bugetul local. Ca sa stiti ca si ultimul angajat de la politia locala care pazeste trecerea de pietoni are peste 2000 de lei salariu pe luna.
    Sa multumim domnului primar pentru aceasta realizare mareata!

    Comentariu by Anonim — 5 martie 2015 @ 21:48

  12. Ce se face primaru ca nu stie de costructiile ilegale .Le stie si cunoaste foarte bine chiar le-a asprobat el si cu ……primarii de zona,Angelescu Dragos,Stamate,Ilie.Tot ce s-a construit si se construieste ilegal în statiuni si în oras s-a facut cu stiinta si aprobarea acestora si a primarului.Nu le stie de acum primaru ,le-a stiut si anul trecut si acum 2 ani si nu a vrut sa se ia masurile legale.Prin oras se vorbeste de bani pentru ca sa treaca aceste ilegalitati.

    Comentariu by fn — 5 martie 2015 @ 22:44

  13. Azi l-am cunoscut pe George. Calin George
    Dupa parerea mea cel mai corupt om de pe langa asta micu’.
    Ar putea sa-ti vanda si aerul ce il respiri promitandu-ti ca vei intineri daca dai 30% din ceva..orice, din ce ai.
    Intr-un parpalac gri cu un zambet nesigur ca de pinguin frustrat s-a recomandat ca fiind director general in primaria Mangalia. Fratilor, exista jobul asta in primarie ?! Poate director general la el acasa.., dar stai nici acolo, caci M.A. este sefa suprema acolo..
    Sa ne-ntelegem, eram un grup de 15 agenti economici asa ca imi permit sa va povestesc fiind astfel protejat de urgia lui asta micu’.
    Am fost chemati de indata pentru ca in sedinta de luni urmeaza sa ni se aprobe vanzarea terenurilor unii cu 3m, altii cu 1000m, fiecare cu norocul lui. Ne-a spus ca el si Romulus au fost desemnati de ala micu’ sa tina legatura intre noi si evaluatorul si ca a facut tot posibilul ca preturile sa fie cat mai mici astfel ca toata lumea sa fie multumita. S-a scuzat ca Romulus nu poate fi prezent la intalnire si apoi il vad ca incepe sa transpire, sa se balbaie si sa-si frece palmele, vadit stingherit de situatie.
    Ne-a comunicat ca primarul doreste sa organizeze cu ocazia zilei de 8 martie o petrecere cu angajatele primariei in data de 6 martie la Alutus si ca nu face fata cu cheltuielile organizatorice. Pe scurt, sa ne calculam fiecare un procent de 25-30% din pretul ce urmeaza sa-l platim pentru vanzarea terenurilor si sa-i dam lui sau lui Romulus maine suma in cauza.
    Noi ne uitam unul la altul nestiind daca e vreo gluma, nu ne venea sa credem ce auzim.
    Stiam ca el si Romulus sunt responsalilii cu adunatul birurilor dar asa pe fata, nu-mi dau seama cat de prost poti sa fii..
    De prosti stie toata lumea ca sunt, de aia Romulus semneaza toate penalele, ala micu’ crezand ca e la adapost de Dna.
    Cum sa tii un penal ca george asta langa tine? Cat de inteligent ca primar sa fii sa-ti pui un subordonat de la garda care ti-a adunat ani de zile spaga si care altceve nu stie?
    L-am mai vazut odata la casa de cultura incercand sa lege 2 cuvinte la microfon dar s-a facut de caca si de atunci nici ca l-am mai vazut vorbind, l-a retras ala micu’, sa nu-l faca de ras..
    In fine, am plecat de la intalnire stupefiati si ingroziti de viitorul ce ne este rezervat..
    Pe drum spre casa m-am interesat un pic de domnul director general, iata ce-am aflat:
    Vrei sa ai vreun contract pe bani publici? vb cu georgica
    Vrei sa ti se faca o plata? vb cu georgica
    Vrei un job in primarie? vb cu georgica
    Vrei o concesiune? vb cu georgica
    Vrei sa vinzi ceva in primarie? vb cu georgica
    Vrei sa dai afara pe cineva? vb cu georgica
    Vrei sa faci o investitie? vb cu georgica
    Vrei pe ordinea de zi? vb cu georgica
    Vrei autorizatie de constructie? vb cu georgica
    Pe scurt orice poti rezolva cu domn director general, insa totul are un pret si nu mic (ca ala micu’).
    Va las pe voi sa sa cugetati si daca ati patit ceva asemanator, va rog sa povestiti.

    Comentariu by trouble — 5 martie 2015 @ 23:10

  14. Daca cele spuse de trouble sunt adevarate si 10 %, este foarte,foarte grav si cu siguranta DNA-ul trebuie sesizat de îndata .

    Comentariu by fn — 5 martie 2015 @ 23:26

  15. Marja este între 50-80% adevăr.
    Ultimii 2 primari au procedat identic. Patentul nu le aparţine ăstora. Persoana care făcea colecta era alta…mai cu şarm, te făcea să dai de plăcere. La o analiză mai în detaliu s-ar putea găsi justificări plauzibile pentru solicitarea de sponsoriări ale unor evenimente de acest fel fără caracter politic.
    Diplomaţia şi exprimarea elegantă, nefiind caracteristica noii găşti conducătoare dă o aură deloc frumoasă unei astfel de solicitări.
    Şi spre profundă aducere aminte, avem ce am votat !

    Comentariu by cârcotaş apolitic — 6 martie 2015 @ 8:16

  16. Daca tot se face la Alutus , madame Membulat cu toate functiile pe care le are ,inclusiv la organizatiile de femei de ce nu e o doamna si sa aponsorizeze evenimentul?Dar javrele si in haine de caprioara tot javre raman!

    Comentariu by Anonim — 6 martie 2015 @ 10:13

  17. http://www.atitudineaonline.ro/Edilul_din_Rasova_cinsteste_de_8_Martie_femeile_din_primarie_cu_o_masa_in_Constanta_cu_o_conditie_sa_mearga_si_el_la_dezmat_29769.html

    Comentariu by lucian visa — 6 martie 2015 @ 10:21

  18. Mr Radu Cristian-in election campaign -when your life is falling apart and you pretend everything is all good. http://i.imgur.com/ZFKDwtV.gif

    Comentariu by I.S — 6 martie 2015 @ 11:06

  19. urat …pe fata ..se vede cat de stramtorati sunt de culegerea banilor din orice sursa sa pape gura lor..parca ar avea zece guri

    Comentariu by un cetatean — 6 martie 2015 @ 23:45

  20. Ce fotografie ,,istorica,, pentru Mangalia!.În prim plan sunt eminențele găndirii mangaliote.Minca este un isteț care se descurca si s-a descurcat tot timpul sau in toate timpurile,Ceilalti Radu,Dumitrana,Angelescu(despre care se spune ca a fost în SUA si a fost prins ca se ocupa cu furatul asa vorbeste gura lumi;este adevarat domnule primar?)pot participa cu succes la concursul inteligenta sclipitoare a Constantei(la Mangalia nu poate ca nu sunt de aici si chiar si asa a ar iesi pe ultimele locuri)

    Comentariu by fn — 7 martie 2015 @ 10:39

  21. e tare asta cu Nelu Minca in control! mai ales ca el a construit o hidosenie la Steaguri pe care a vandut-o ulterior, plus o sandrama pe plaja , cu numele de cherhana, insalubra , unde nu emite niciodata bon fiscal si unde primarul isitine mesele dupa reusitele din consiliul local! Hotii care striga hotii…
    sa-i traiasca cumatrul Gioni Popescu!

    Comentariu by cetateanul — 8 martie 2015 @ 20:52

  22. http://www.cotidianul.ro/vesnica-mediocritate-257815/

    Comentariu by nabuco — 8 martie 2015 @ 21:39

  23. Toti ospatarii care au facut initial cursuri de 1-2 luni , apoi liceul la f.f pe la N.voda si laude marete celor care au initiat cursuri de calificare in turism la Mamaia si nu in ultimul rand ,( pentru ca face parte din acceeasi categorie ), studii superioare la Universitatea sustinuta de Emil Bodnaras , au atins culmile carierei ca inspectori !

    Comentariu by Anonim — 9 martie 2015 @ 11:32

  24. http://www.replicaonline.ro/senol-zevri-a-primit-permisie-sa-iasa-din-inchisoare-si-a-scris-o-carte-212991/

    Comentariu by nabuco — 9 martie 2015 @ 12:19

  25. Paradis pentru afaceriști. Mangalia și cele șase stațiuni ale sale, “raiul construcţiilor ilegale” « Mangalia – politica locală
    hryksdefv http://www.g0a8h5o8tyzn2dgr41s71j3o32b77h30s.org/
    ahryksdefv
    [url=http://www.g0a8h5o8tyzn2dgr41s71j3o32b77h30s.org/]uhryksdefv[/url]

    Comentariu by hryksdefv — 10 martie 2015 @ 22:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress