Mangalia – politica locală

17 iulie 2020

Pro România Constanța prezintă candidații pentru primăriile din Mangalia, Limanu și Dumbrăveni

Filed under: Pro România — lucian visa @ 17:00

Partidul Pro România Constanța organizează astăzi, 17 iulie, o nouă conferință de presă pentru a anunța noi candidați la primăriile din județ și pentru a prezenta un nou proiect politic. 

Prezenți la eveniment sunt Răzvan Filipescu, candidat pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Constanța, Mircea Titus Dobre, intrat în cursa pentru primărie și alți trei candidați pentru primăriile din județ. 

Vor fi anunțați candidații PRO România pentru funcția de primar în localitățile Mangalia, Limanu, Dumbrăveni. Se vor dezbate probleme locale și naționale.

„Mulțumim ca ați raspuns pozitiv invitatiei noastre. O sa încep conferinta de presa ci o problemă nationala. Vreau sa aduc in atentie ce se intampla in agricultura. sunt niste chestiuni legate de legislatia nationala. Aici ma refer la ministrul agriculturii care nu este pe planeta Pamant, sau daca este in această galaxie. Fermierii din Romania au iesit in disperare unde reclama cat de dezastru este programul antigrindina. În 3.07.2020 iese ministrul si o sa ne anunțe ca o sa aduca ploaia cu avioanele. cum? Nu stiu. Mie mi se pare de domeniul fantasticului. Spune ca va mari numarul centrelor antigrindina cu 150 dupa ce toata lumea spune cat de prost este acest proiect. În 10 iulie expertii au spus ca nu este bun. Ieri a iesit ministrul care a spus ca se afla o ordonanță de urgenta in transparenta decizionala”, a spus Mircea Dobre. 925 lei la hectar este ajutorul pe care il propune Ministerul Agriculturii.

„Din septembrie sau octombrie ar trebui să fie dați banii pentru fermieri”, spune Dobre. Sumele sunt foarte mici.  

Răzvan Filipescu a luat cuvântul. „Vreau să il completez pe Mircea si sa readuc in centrul atentiei problemle fermierilor. Punem accent pe acest subiect pentru ca actualii guvenamti sunt indignati pentru ca nu s-a votat legea ch pandemia ba din alte motive. L-am vazut pe contracandidatul meu de la PNL ca e revoltat pe agricultura. Să  nu credeti ca este un atac la persoana. Eu la randul meu sunt revoltat de modelul de politician pe care il reprezinta si ca fac o politica de propaganda, o politica a vorbariei. Nu vin cu nimic concret sa sprijine problemele din județ. Referitor la agricultura trebuie sa va aduc aminte ca sumele sunt nesemnificative. Eu personal la Mihail Kogalniceanu m am intalnit cu Ministrul Agriculturii carora le am adua la cunostonta ca despagubirile ttebuie sa tina cont valoarsa arendei”, a spus Filipescu, care a reamintit de proiectul lansată de el cu privire la rezolvarea problemei cauzate de secetă  si care a fost atacata de doua ori la CCR.

Mai  mult, Filipescu a spus că trebuie luată atitudine. El a mai spus de candidatul PNL la CJC că este rupt de realitate, ținând cont că nu știe de existența organizațiilor agricultorilor pentru subvențiile la apă.

„Judetul Constanta este într-o zonă defavorizată și ar trebui sa primeasca puncte suplimentare la fonduri europene”, a mai adăugat Filipescu. 

„Sunt foarte mulți care vor sa iasa in strada cu utilajele agricole pentru ca li s-a lipit pielea de os si nimeni nu ii intelege”, a subliniat candidatul Pro România la CJ Constanța.

El a readus în atenția publică si ratele mici de promovare in scolile din județ,  unde promovabilitatea a fost sub 15 procente, la cârma UAT-urilor fiind primari PNL.

Filipescu îl cheamă în dezbatere pe Mihai Lupu, candidatul la sefia CJC din partea PNL la o dezbatere publică, monitorizata de presa. „Ca atare vreau sa il invit pe contracandidatul meu la președinția CJC la o dezbatere publica sa vorbim despre problemele din județ”, a spus Filipescu.

„Trecem la lucrurile frumoase. Va prezint trei din colegii noștri: Luminița Șandru – la Dumbraveni, Dan Moldovan – la Mangalia, Mirciu Ion – la Limanu”, a spus Filipescu.

Șandru Luminița are 33 de ani și e antreprenor. „Candidez la primăria Dumbraveni pentru ca acolo am copilărit si acolo este o parte din sufletul meu. Sunt revoltată de cum s-au dezvoltat lucrurile acolo. Am nimerit intr-o perioadă in care ploaia care a maturat praful de pe piatra pe post de asfalt. Am fost bucuroasa cand Razvan m-a invitat sa pot sa fac ceva. Este o localitate cu o mare bogatie de rezerve naturale”,  a spus Luminița Șandru.

A povestit de faptul ca promovabilitatea a foat 0. Acolo există o singura clasă și nu înțelege cum pot învăța cei de clasa a V-a cu cei de clasa a VIII-a. „Nu au piață de desfacere. Sunt crescatori de oi si capre, iar branza unica nu se vinde. Vreau sa accesez niste fonduri sa fac o hala de productie pentru o promovare a produselor locale”, a spus candidatul de la Dumbraveni.

Dan Moldovan: „Va salut din municipiul Mangalia. Ma numesc Dănuț, dar prietenii îmi spun Dan. Vin din zona administrației publice locale. Am petrecut o parte din tineretea mea in administratia publică locala. Am fost consilier local in Mangalia. Am 51 de ani, am o fata frumoasă si o sotie la fel de frumoasa precum fetitia ei. Sunt antreprenor astazi. Lucram in mai multe domenii pentru a ne acoperi nevoile. Nu m-am născut in Mangalia, dar traiesc acolo de 49 de ani.

„Am incercat sa contribui de pe poziția de consilier si din cadrul aparatului legislativ, chiar daca linia era alta, mereu mi am dorit sa particip la modernizarea orasului. Mangalia nu este ofertanta pentru generatia tânără”, a mai spus candidatul Pro Romania la Mangalia. El a spus ca se mandreste de proiectele care s-au finalizat si ca o parte din contribuție a avut-o si el.

Mirciu Ion este candidatul la Limanu. „Locuiesc in localitatea 2 Mai. De 50 de ani sunt locuitorul din Limanu. Am facut parte din PSD, dar Dan m-a convins sa vin in proiect. Sunt antreprenor. Am un bar in Vama Veche. Sunt tata a patru copii. M-a incantat ideea sa intru in Pro Romania. Nu am fost de acord cu politica pumnului in gura. Noi nu atacam pe nimeni si vrem sa prezentam ce vrem sa facem pentru Limanu”, a spus candidatul.

Mircea Dobre prezintă o serie de proiecte pentru zona Tomis Nord, vorbind inclusiv de o alee in apropiere de Oxford, unde nu mai exista spatiu pentru pietoni. Astfel aduce in vedere un proiect amplu de parcări in zona Tomis Nord, după cum se poate vedea in sectiunea „Documente”. Mai multe detalii despre acest proiect, vom prezenta mâine, cu un material dedicat!

Claudia Corbu, Ionuț Zagoneanu, Nicușor Bușurică, Ziua de Constanța 17.07.2020

10 Comments

  1. Calusarul Danut Moldovan, intra in hora cantata de asociatul sau la corturile din portul turistic- Radu Cristian.
    Un parvenit datorita nasului sau Nae Negrea, care era nelipsit de la sedintele de consiliu din vremea lui Tusac. Si primul mandat al lui Radu Cristian. A votat tot ce au dorit Tusac si Radu in schimbul unor lucrari de constructii din banii primariei sau a unor terenuri pe care l-a luat in aceste mandate.
    Este cotat cu 0,5% si va reusi sa obtina intre 150 si 200 voturi.
    Nu ii urez succes pentru ca nu va avea!

    Comentariu by Lica — 17 iulie 2020 @ 17:41

  2. Candidatul ideal:
    https://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2020/07/17/pro-constanta4.jpg
    Doamnele din familie frumoase, el din ALIMENTATIA publica locala, consilier, antreprenor.
    PRO dar multi !

    Comentariu by nabuco — 17 iulie 2020 @ 18:14

  3. Cea mai mare javra in viațā este acest ratat numit Dan Moldovan . O sārācie ordinarā care pentru doi bānuți o vinde şi pe nevastăsa . Îl linge în cur pe RC ca sā mai roadā şi el un os farä carne pe el . Yahhhhh

    Comentariu by Anonim — 17 iulie 2020 @ 18:35

  4. Un muist ….rîde tot orasul de el .

    Comentariu by Anonim — 17 iulie 2020 @ 18:36

  5. Fara pic de imaginatie, fara pic de curaj. Asa arata acum politica locala si nationala. Politicieni reciclati, incompetenti, atarnatori si combinatori. Unde sunt cei 7-9 oameni care sa pota forma o echipa performanta care sa schimbe din temelii administratia locala la Mangalia? Mai sunt barbati in tara asta, sau doar fatalii buni de gura. Daca nu apare, si nu cred ca va aparea curand, o echipa asumata, nimic nu se va intampla. Vom trai in continuare cu aceleasi fete obosite cu idei depasite si interese meschine. Trist pentru acest popor!

    Comentariu by Reporter — 18 iulie 2020 @ 9:17

  6. Băi ți-am zis eu că nu iti iei degeaba mercedes in 2008 o sa candidezi pana la urma la primarie. E drept ca s a cam invechit ai putea sa iei un jeep ceva dar merge si asa. Decat ca Colesniuc care avea masina mai mare decat casa .. esti barosan.

    Comentariu by Iorgu — 18 iulie 2020 @ 12:34

  7. misto.un plagiator dovedit cu un analfabet.
    tot dovedit

    Comentariu by wow — 18 iulie 2020 @ 15:20

  8. Pupincuristul lui Radu Cristian iese la atac.A stat 8 ani pe bară dar s a saturat de frimituri?.să i aducem aminte acestui pācālici cu 8 clase cā la ultima candidaturā a luat 200 voturi.Parca PRU se numea partidul.Se aude prin codru că este dator vandut.Raim este cap de listā.Pdl,PSD,PRU si acum Pro Romania dar cu limba in PNL.Ăstia se numesc curve politice.Nu degeaba ti a dat Iorgus la genunchi figurantule.Stia ce lepră esti.

    Comentariu by alina nicolae — 19 iulie 2020 @ 1:14

  9. Pt. #5
    https://www.cotidianul.ro/nevoia-de-intelectuali-publici/

    Comentariu by nabuco — 19 iulie 2020 @ 13:32

  10. Jegul asta este un tepar care a inselat multa lume . Are sa îi dea lui Raim 100000 de euro şi îl ameninţă cu politia dacâ îi mai cere bani înapoi . Este si praduitor jegul

    Comentariu by Anonim — 19 iulie 2020 @ 18:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress