Mangalia – politica locală

5 mai 2020

Primăria Mangalia distribuie, gratuit, măști de protecție pentru populație

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:55

Comunicat de presă

În această perioadă, Primăria Mangalia oferă, gratuit, măști de protecție tuturor locuitorilor orașului. Autoritățile locale vin, astfel, în sprijinul cetățenilor, ca urmare a obligației de a purta măști, după ridicarea stării de urgență, în data de 15 mai. Distribuirea măștilor a început înainte de 1 Mai, în mai multe zone ale orașului, la centre special amenajate de angajații municipalității, astfel: sediul Primăriei (intrarea din strada Mihai Viteazu), sediul Direcției Asistență Socială (str. Delfinului), sediul Goldterm (str. Vânători), Școala 1 (str. M. Basarab), Baza sportivă „Pescăruș”, Clubul Pensionarilor (str. Rozelor) și Cămin C10 (Neptun). Programul de funcționare este cuprins în intervalul orar 9.00 – 17.00, de luni până joi, respectiv vineri, între orele 9.00 – 14.00. ”Am luat această decizie pentru a sprijini măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, în orașul nostru, mai ales că după 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, ne așteptăm ca oamenii să iasă mai mult din case, iar interacțiunea socială din spațiul public să fie mai mare”, a explicat primarul Radu Cristian. El a precizat că la aceste centre se distribuie măști persoanelor sub 65 de ani, întrucât celor trecuți de această vârstă le sunt duse, acasă, pachete de protecție, de către angajații Primăriei. „Tuturor vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități le ducem, la domiciliu, mănuși, măști și soluții dezinfectante, întrucât aceștia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului”, a subliniat primarul Mangaliei. Edilul orașului a mai precizat că măștile sunt reutilizabile, ambalate individual și sunt comandate la un producător din oraș, tocmai pentru a încuraja economia locală, pe timp de criză. Reprezentanții Primăriei au mai declarat că după 15 mai se va relua activitatea cu publicul, la toate sediile municipalității. ”Dacă lucrurile merg într-o direcție bună, la Mangalia, se vor redeschide instituțiile pentru public, parcurile și locurile de joacă, însă cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială. În continuare, luăm măsuri de igienizare și dezinfectare a spațiilor publice, a scărilor de bloc, străzilor și trotuarelor. Ajutăm persoanele în vârstă cu tot ce au nevoie – cumpărături, medicamente, pachete cu alimente, mese calde pentru a evita, pe cât posibil, deplasările inutile și pentru a trece cu bine peste toată această perioadă dificilă”, a mai completat primarul Radu Cristian.

mangalia.ro

23 Comments

  1. Alți primari au grijă și de cei care nu votează https://focuspress.ro/se-poate-copiii-din-limanu-primesc-gratuit-tablete-si-cartele-sim-cu-internet-sa-invete-de-acasa/

    Comentariu by lucian visa — 5 mai 2020 @ 16:06

  2. @1- Si considerați că asta ar fi „o problema”- achiziționare si distribuire,cu un eventual parandarat si „câștig electoral” ? In invatamant e panică acum pentru că li se cere să trimită online programul lecțiilor,asta fiind o condiționare pentru primirea salariilor.Este adevarat ca de ceva vreme copiii se descurcă bine pe tablete,dar ce facem cu învățătorii și profesorii in privinta operării pe calculator ? (In privinta asta am rămas…la wc-ul din fundul curții!)

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 17:23

  3. @1- Credeti ca daca au cont de facebook și whatsApp,sau daca tin DEX-ul pe birou,la indemana…ca unii primari…se rezolva problema învățământului online ! Interacțiunea elev -învățător,profesor este totusi necesara.De aici si scandalul ce sta sa înceapă la scoala 5…usor de manipulat politic,daca se încalcă ordonanțe,cu părinți panicati.s.a.m.d !

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 17:42

  4. Asta cu invatatul online de acasa, e o prostie. Niciodata nu o sa se ridice la asteptarile invatatului la scoala. Si daca in timpul examenului vrea la toaleta copilul ce face ? se duce cu tableta, pc-ul la wc, sau cum ? Astea sunt niste mizerii de acasa. Ce profesori, ce invatatori, cand noi inca suntem la nivel de wc-uri in curte. Dar ce sa facem, e Lepra Galbena la guvernare. Vad ca din ce in ce mai mult Iohannis are apucaturi de ura si frustrare ca piticul de botoxat.

    Comentariu by Anonim — 5 mai 2020 @ 19:16

  5. Un copil si-a intrebat mama cum face sportul,tot pe tableta?

    Comentariu by emil — 5 mai 2020 @ 19:32

  6. @4-Amice nu rastalmaci vorbele mele politic.Nu „febra galbena” a lasat școlile de 30 de ani cu wc-ul acolo ! Eu m-am referit la „gradul de pregatire” al celor din învățământ in materie de școlit elevi in online si daca te liniștește cumva,nici nu le gasesc o prea mare vina.Asta este o problema veche,care trebuia să ajungă ga la stadiul de „obligativitate” ! Ăștia de veniră acu s-au trezit cu pandemia pe cap si sa-ti iasa din cap ca p’asta ministrul Genunche ar fi rezolvat-o mai bine ! Poate daca spuneau că un an școlar…a dispărut din evidențe si trebuie luat de la capat ! Asta cu calculatorul si tableta ” E limba straina” pentru multi „conducatori” si sefi politici,indierent la care ciuma ,galbena sau rosie au aderat !

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 20:09

  7. @4-Amice „lepra galbena” este la guvernare cu votul „ciumei rosii” care a zis pas- după ce si-a dat jos mai multe guverne ale lor ! Asta tine si de competenta dar si de curajul răspunderii! Si eu am ciuda pe ” frustratul” ala( asta e o vorba psd-ista!) Si stii de ce ? Pentru ca eu sunt un pensionar sărac cu o pensie de mizerie după 40 de ani la împărăție si as fi vrut sa-l aud acum : Ia treceți voi la guvernare ,puneti-va un prim ministru…si dati-i lui I.S. 40% in plus la pensie pe care i-ati promis ! „Frustrare” sa aveti voi,toți ipocritii,care nu vedeti „specialii” care va fut cum vor ei,galbeni fiind sau rosii…da’ voi faceti politica !

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 20:57

  8. @6 Prietenas problema invatamantului nu o sa se rezolve niciodata in Romania ? de ce ? pentru ca traim intr-o societate degradabila, corupta, bazata pe hotie, golanisme, videochat, pornografie, etc. Se pot scrie carti pe tema asta. Copiii in ziua de azi nu mai invata, nu mai prezinta interes scoala. Over.

    Comentariu by Anonim — 5 mai 2020 @ 21:06

  9. @8-Tocmai d’aia învățământul trebuie să rămână o problema nerezolvată- pentru a avea in continuare coruptie,golanisme,averi facute in stil Becali,diplome cumparate,parlamentari cu doctorate si masterate cumparate…Revenire pe fagas normal inseamna meritocratie cu oameni pregatiti profesional prin invatamant…nu pupincuristi de partid ! Daca esti tot cel de la @4 observ ca ai cam carmit-o ! Cum e cu ciuma galbena sau rosie ? Te ustura fundul de atata politica ?

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 21:30

  10. @9 Sincer ? nu ma leaga nimic de Mangalia sau politica. absolut nimic, dar imi place caterinca aici cand beau o bere si mai citesc.

    Comentariu by Anonim — 5 mai 2020 @ 21:37

  11. @10- Asta e ! Ca unora dintre noi ne pasa de Mangalia si cu „caterinca” invatata la o bere nu aducem nicio contributie ! Ar trebui macar putin respect pentru cei care au cate ceva de spus folositor pe blogul asta ! La ce materie ati invatat „caterinca”,pen’ca tot va dati cu parerea despre invatamant ?

    Comentariu by I.S — 5 mai 2020 @ 21:53

  12. Pt #3
    http://www.scolicurate.ro/
    Ar fi bine ca atat manicile cat si profesorii sa-si spuna pasul atat in grup cat si separat cu copii si respectiv elevii despre ceea ce cred ca (nu) functioneaza la scoala.
    Un copil cu un nivel inalt de educatie va fi un adult greu de manipulat de politicieni, cu exceptia celor care tin neaparat sa faca parte din diferite lobby-uri.

    Comentariu by nabuco — 5 mai 2020 @ 22:06

  13. Ce comunicat de lemn ! Ce campanie , deloc „ieftina”! Ai zice ca moare de grije , noroc ca nu crede nimeni.
    O gargara . Macar in primarie daca respecta cit de cit , da foamea e mare , de miine se da drumul la impozite . Ce conteaza sanatatea oamenilor , nu mai rezista o saptamina , de , sint multe plati de facut , salarii , proiecte , alea , alea. Nu incaseaza , nu vine parandaratul. Lasa ca da ciocanica cu niste tamiie, omoara covidul . Desinfecteaza tot !

    Comentariu by Anonim — 5 mai 2020 @ 23:04

  14. …citeam in comentariile din ziarul Replica la articolul referitor la investițiile din piața din Mangalia și am aflat cu stupoare de datoriile extrem de mari ale Consiliului Local Mangalia și ale primariei Mangalia păstorită de navetistul Cristian Radu și așa am scormonit și am aflat ca este perfect adevărat …după îndelungi procese ce s-au derulat între primaria mangalia/ CL Mangalia și defuncta Callatis Therm SA ce au ajuns pana la ICCJ vezi link iccj:( https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=3600000000040151 ) primaria a pierdut tot ce se putea cu aceștia vezi și link tribunalul Cta: ( http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000165972&id_inst=118 ) …ceea ce la o simpla socoteala ne duce la o suma deloc neglijabila de peste 20 mil lei adică peste 5 mil de euro…din ce va plati primaria mangalia…marea majoritate a agenților economici au primit deja poprirea pe suma datorata de primarie și anume puțin peste 8 mil lei…vedem ce va urma! Problema este ca CL Mangalia nu este informat de aceasta situație …iar primarul face tot felul de artificii ptr ascunderea adevărului…totuși acesta este un apel către consilieri ptr a face ceva concret și a cere dezvăluirea adevărului…și scăparea de insolventa care ne paste!!!!

    Comentariu by Veritas — 5 mai 2020 @ 23:55

  15. ptr 14 – Apel catre consilieri?? Cred ca glumesti. Ii vezi pe pupincuristii din C L sa aiba curajul de a-l intreba ceva pe cel ce le da mina sa o linga??
    I S – mai treci pe la poarta scolilor si vei vedea ca inca mai sint profesori pregatiti si care se descurca cu tehnologia.

    Comentariu by pop — 6 mai 2020 @ 8:48

  16. Situația de Insolvență sau măcar Starea de Criză Economică sunt soluțiile care ar pune Mangalia pe o direcție a dezvoltării administrative și economice.
    Situația de Insolvență nu este ceva rău, ci o soluție de redresare economică a municipalității. Penalizarile îngheață și creditori sunt adusi la masa credală, pentru a negocia un plan de eșalonări a plății datoriilor. Astfel, și vinovații vor fi trași la răspundere și vor plăti.

    Ar fi prima măsură pe care o cer Consiliului Local, în calitate de primar.
    Proiectele europene nu vor fi afectate, ba s-ar putea atrage și alte fonduri. Multe servicii publice ar putea fi executate de Agenția de Dezvoltare Locală pe care o propun pentru înființare.
    Propun și o entitate juridică (cum e Goldterm) care să se numească „Serviciul Străzi”, care nu are nimic altceva de facut, doar să adapteze și să întrețină străzile, să spele trotuarele.
    Agenția de Dezvoltare Locală să conțină:
    – Centrul Municipal pentru Fonduri Structurale, consultanți plătiți de municipalitate (de fapt se autofinanțează din comisionul eligibil de consultanță) să acceseze fonduri europene pentru Start Up și societăți comerciale, să urmărească catalogul apelurilor lansare și să identifice societățile comerciale din Registrul Comercianților din Mangalia care sunt eligibile pentru accesare și să le facă studiile de fezabilitate și cererile de finanțare conform ghidurilor; să gestioneze consultanta si sa ofere granturi municipale pentru noi antreprenori în producția de produse și furnizare de servicii- (șampon la plic personalizat, zahar la pliculete, geamuri, miere, brânză, lenjerie de pat, prosoape, produse alimentare, pâine,flori pentru spații verzi, servicii de organizare seri festive, servicii de cosmetică, etc. – pentru hotelierii din stațiunile noastre, astfel ca din cele 130-180.000.000 euro cheltuite de turiști pe un sezon estival în stațiunile noastre, cât mai mulți bani să fie încasați de societăți comerciale din Mangalia.
    – NOD de antreprenoriat, care să pună la masă de o parte hotelierii și de cealaltă parte producătorii și furnizorii de servicii, pentru buna desfășurare a relației comerciale producator/furnizor de servicii -hotelier, pentru asigurare a unui forecast de producție, etc.
    – Creative Cluster – este prea mult de povestit aici, dar va schimba viața copiilor din Mangalia, vor avea o copilărie mai bună, va implementa și un sistem de educație prin experimentare; de asemenea, adulții vor beneficia de ateliere și echipamente unde pot produce diverse, pe care le putem folosi în oraș sau chiar în Palatul Copiilor, în activități de weekend sau de timp liber.
    – Parcul Industrial Mangalia – care va deveni unul din dezvoltatorii Mangaliei, cu peste 1500 de locuri de muncă noi create doar în primul an.
    – și nu mai dau chiar tot din casă, restul în campanie.

    Agenția de Dezvoltare Locală va gestioba și zugrăvirea periodică a blocurilor, va implementa programul „Mangalia cu Flori”, va dezvolta un proiect municipal de turism, un alt turism decât cel al stațiunilor Mangaliei.

    Nu am văzut la nimeni altcineva dintre contracandidați un plan real de dezvoltare a Mangaliei, pe situația reală în care se află municipiul nostru. Cetățenii Mangaliei vor cunoaște programele mele de Dezvoltare, pe toate domeniile, de la sociale la economice, pentru un trai mai bun și mai placut în Mangalia. Voi avea grijă să fie informați, până la vor cunoaște fiecare, pe înțelesul fiecăruia.

    Spre exemplu, programul pe care l-am inceput în urmă cu 35 zile, „Grijă pentru Vârstnici”, identifică în prezent toate persoanele vârstnice fără apartinatori sau cu probleme medicale, le ducem hrană caldă zilnic. Urmează să le montăm buton de panică, cu un serviciu de intervenție rapidă a unui echipaj permanent de doi oameni, care identifică și dimensionează urgența, contacteaza ambulanța, poliția, pompierii etc. în funcție de necesitate.
    O echipă formată din medici și asistente, inspectori sociali, precum si psiholog, vor face vizite la domiciliu si consultații. Serviciul „Grijă pentru Varstnici” va asigura aceleași servicii ca un cămin de bătrâni, doar că bătrânii locuiesc în casele lor. Dacă acest serviciu va deveni municipal, vârstnicii pot fi instituționalizați la fel ca cei din căminul de bătrâni, doar că vor locui în casele lor. Va fi posibil de accesat si ajutorul de stat, pentru care legea prevede minim 10% din costul instituționalizării.

    Intenționez că din luna iunie să pornesc și un program pentru tinerii între 19-25 de ani, care nu au un loc de muncă, să fie angajați în diverse domenii: Patrula Ecologică, merchandizare în cele 8 supermarkete ale Mangaliei, în producție, în organizarea de evenimente etc. Și în antreprenoriat. E un program mai amplu și nu îl povestesc acum, în prima etapă se vor genera 300 de locuri de muncă pentru tineri, apoi vor urma alte planuri de dezvoltare ale programului.
    Aceste proiecte le voi începe indiferent de alegerile locale și rezultatele lor.

    Pot să mă insulte nemernicii oricât, votul este la cetățean, nu la huliganii politici sau la bandiții care vând politic orașul noatru.
    Cine e nemernic sau idiot, va comenta acum ceva denigrator la adresa mea și nimic despre aceste subiecte.
    Eu doar am adus la cunoștință ce fac și ce intenționez să fac. Nicio injurie a vreunui nemernic nu poate schimba ce fac.

    Comentariu by Mentalistul — 6 mai 2020 @ 9:12

  17. Pt. #16
    Like*1/2

    Comentariu by nabuco — 6 mai 2020 @ 10:19

  18. Supermarkete
    Ai ajuns sa inventezi cuvinte,ca doar nu ai gresit.Tu nu ai cum sa gresesti,poate telefonul
    Apropo vezi ca pe aia cu autocorectorul nu merge sa o bagi acum.

    Comentariu by Anonim — 6 mai 2020 @ 22:15

  19. Pt 18:
    Hai sictir!
    Vezi dacă găsești în DEX.

    Comentariu by Mentalistul — 6 mai 2020 @ 22:34

  20. SUPERMÁRKET, supermarketuri, s. n. Supermagazin. – Din engl. supermarket.
    Merchandising-ul poate și nu merchandizare bai poliglotule
    Ozy esti praf!!!

    Comentariu by Anonim — 7 mai 2020 @ 9:56

  21. Te-am trimis după „sictir” în DEX, zevzecule!

    Comentariu by Mentalistul — 7 mai 2020 @ 15:26

  22. L-a prins femeia cu capul mare a lui Iorgus pe Ozilică cu fofârlica.
    Ducea mâncare dacă îi semnau sărmanii de susținere.Pai fututi ceapa ta de manglitor tu la primarie ne vinzi in prinul minut oe toti

    Comentariu by Anonim — 7 mai 2020 @ 18:57

  23. Deci RC pleacă și vine direct în primărie dl Ozzy . Eu mă bucur foarte mult să avem un drogat ca primar .

    Comentariu by Anonim — 10 mai 2020 @ 8:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress