Mangalia – politica locală

20 decembrie 2019

CL Mangalia a aprobat taxele și impozitele locale pentru anul 2020

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:25

Comunicat de presă

    Consilierii locali din Mangalia au votat, miercuri, în ultima ședință ordinară din acest an, proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentrul anul 2020, precum și instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică. Potrivit documentației, nivelul taxelor și impozitelor locale, la nivelul municipiului Mangalia, va rămâne la fel ca în anul 2019. În cadrul aceleiași ședințe, aleșii locali au mai votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru societatea de termoficare Goldterm Mangalia. Totodată, CL Mangalia a votat și pentru numărul și cuantumul burselor acordate elevilor în anul școlar 2019-2020, semestrul I. Pentru actualul an școlar, consilierii locali din Mangalia au hotărât să încurajeze performanța școlară, majorând cuantumul burselor. În acest sens, pentru bursele de performanță, se alocă 200 de lei, pentru bursele de merit 80 de lei, iar pentru bursele de studiu câte 60 de lei, respectiv 55 de lei pentru bursele sociale. Tot la capitolul protecție socială se înscrie proiectul intitulat ”Respect”, care se referă la acordarea sumei de 500 de lei persoanelor pensionate începând cu anul viitor, cu pensie de maximum 1500 de lei. ”Am luat această hotărâre de a acorda o bonificație cetățenilor Mangaliei, care au locuit și au muncit o viață întreagă în acest oraș, iar în foarte multe cazuri, pensia nu acoperă nici pe departe cheltuielile curente. În semn de respect pentru pensionarii cu venituri mici, venim și cu alte măsuri de susținere, respectiv tichete de medicamente, pachete alimentare lunare, subvenție la căldură, încercând să le mai diminuăm din grijile și nevoile de zi cu zi”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. În ședința CL, s-a mai adoptat proiectul evenimentelor propuse pentru anul viitor, elementul de noutate fiind reprezentat de organizarea unui Festival de fotografie, la malul mării. În aceeași ședință, s-a aprobat schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale persoanelor juridice care dețin clădiri și terenuri. Totodată, s-au aprobat documentațiile tehnico-economice pentru amenajare peisagistică, amenajarea unei parcări și amplasare de mobilier urban, în stațiunea Neptun. Un alt subiect dezbătut și aprobat a vizat preluarea în administrare a cimitirelor musulmane din Mangalia și Regulamentul de organizare și funcționare a acestora. În aceeași întrunire a CL Mangalia, s-a aprobat majorarea de până la 500% a taxelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din stațiuni și oraș, măsură ce se aplică în baza unei evaluări prealabile, conform legii. Nu în ultimul rând, s-a aprobat vânzarea locuințelor pentru tineri, construite prin ANL, situate pe străzile Ion Budai Deleanu și Dimitrie Cantemir.

mangalia.ro

18 Comments

  1. S-a mai simulat dezbaterea publică ?

    Comentariu by lucian visa — 20 decembrie 2019 @ 15:25

  2. Apund mangalianews.ro
    „Iată că, deţinând numele revoluţionarilor răsplătiţi cu cele 76 de loturi (!), le facem noi cunoscute cititorilor dornici de această informație, pe această cale.

    Ei sunt, în ordinea hotărârilor Consiliului Local, următorii:

    I.HOTĂRÂREA NR. 72 DIN 24.05.2002: 1.Petrachi Culai, 2.Sprînceană Romeo, 3.Bulanga Ovidiu, 4.Rizea Mitică, 5.Petrişor Adrian, 6.Badea Aurel, 7.Caminschi Ichim, 8.Leuce Florian-Sandu, 9.Negrea Ioan, 10.Drăgan Vasile, 11.Danţuş Veronel, 12.Curt Marius, 13.Săvescu Nicu, 14.Dobre Aurel, 15.Turtoi Mandache, 16.Blaj Dorel, 17.Muslin Sinan, 18.Taraş Zina, 19.Ţurcanu Ion, 20.Călăraşu Ion, 21.Ciupercă Gabriel-Savin, 22.Focşa Teodor, 23. Molaomer K. Daniel, 24.Pascale Victor, 25.Molaomer R. Adrian, 26.Alexandru Ilie, 27.Dop Oprea, 28.Omer Aidân, 29.Agi Emin-Einuz, 30.Boancă Ioan, 31. Constantin Adam, 32.Neagu Dan, 33.Galeri Serafim, 34.Ciolacu Mircea, 35.Dobre Ionuţ-Bogdan, 36.Popescu Viorica, 37.Ioviţă Nelu-Iulian, 38.Osman Ficret, 39.Cioată Nicolae, 40.Păduraru Petru, 41.Chiper Voicu, 42.Onofrei Ramona-Daniella, 43.Pândiche Vanghelie, 44.Curt Maria, 45.Malaomer Irfan, 46.Ivănel Mircea, 47.Borbel Marian, 48.Leuce Florian, 49.Luca Gelu, 50.Membulat Rişat, 51.Luca Lucian.

    II.HOTĂRÂREA NR. 122 DIN 23.08.2002: 52.Olteanu Nicu, 53.Hîncu Marian, 54.Olteanu Constantin, 55.Iaia Ferodin, 56.Secrieru Mihai, 57.Moise Ştefan, 58.Cîrciumaru Marin, 59.Cristea Marius, 60.Băzăvan Nicolae, 61.Ţiripan Nicu, 62.Manea Constantin, 63.Şerbănescu Gheorghe, 64.Anton Marcel, 65.Tănase Leonard-Florin.

    III.HOTĂRÂREA NR. 35 DIN 27.02.2004: 66.Puşcaşu Veronica, 67.Alniţei Nicolae, 68.Munteanu Niculai, 69.Teslariu Constantin, 70.Vasilca Nicu-Marius, 71.Controloru Neculai, 72.Scarlat Liviu, 73.Miu Iulian, 74.Goleanu Maria, 75.Vasile Viorel.

    IV.HOTĂRÂREA NR. 299 DIN 29.12.2007: 76.Iliev Petre.”

    Comentariu by nabuco — 22 decembrie 2019 @ 2:16

  3. E foarte interesant să ai revoluționari acolo unde n-a fost revoluție.

    Comentariu by lucian visa — 22 decembrie 2019 @ 13:26

  4. Rusine sa va fie tuturor celor din aceasta listă!

    Comentariu by Anonim — 22 decembrie 2019 @ 15:53

  5. Îmi amintesc din 22 Decembrie 1989 așa:
    Pe copertina de la Primărie erau 2 băieți care fluturau steaguri găurite, luate de la Casa de Cultură. Iar de jos priveau milițienii, care nu știau ce să facă. Îmi amintesc că era nea Cozma printre ei, Grigoraș, restul nici nu-i cunoșteam. Pe nea Cozma îl țin minte pentru că în aceeași vară mi-a dat peste degete la camera 23, pentru că mă iubeam cu o daneză și nu era voie să fraternizezi cu occidentalii. M-au luat de pe drum, cum veneam noi noaptea pe jos tocmai de la Olimp, m-au așteptat.
    Deci pe copertina doi băieți fluturau steagurile la 20 minute după ce a fugit Ceaușescu, iar jos erau niște femei bătrâne care strigau cu basmaua la gură, de parcă milițienii nu s-ar prinde cine vorbește: „Dă-te, maică, jos! O să te împuște miliția!”.
    Unul din băieți era Gabriel Sidere, băiatul cel mic al primarului Mangaliei dintre 1992-1996, Niculae Sidere. Înainte de 1989 a fost șeful IAS Mangalia. Gabriel Sidere, băiatul cel mic, a ajuns un mare avocat la cea mai mare firmă de avocatură din USA,CMS Cameron McKenna Nabarro. „Gabriel Sidere is the Managing Partner of the CMS office in Bucharest and Head of the Litigation department in Romania.”
    Prietenul Gabi Sideri a fost un rebel de felul lui și a obținut totul singur, a refuzat ajutor din partea tatălui. Când era tatăl primar, cel mai mare critic era fiul lui. De la vârsta de 13 ani am practicat împreună arte marțiale și făcut schimb de literatură a unor mari scriitori, care erau interziși în RS Română.
    Știu că de pe copertina primăriei, fluturând steagul, m-am întors spre nea Cozma cu degetele țuguiate, strigându-i „Gata cu camera 23, gata cu bulanul!”. Eram mic si nu pricepeam că de fapt m-a salvat cu bulanul, alternativa era munca la canal. Nu am auzit sa ajungă cineva din Mangalia la canal.
    Apoi s-a pus FSN-ul la Primărie. Aveam un profesor cu care mă pregateam pentru Sociologie, prof. Lămureanu, oparit pe față si pe corp, dar era foarte deștept, aruncat in Mangalia de regimul Ceaușescu pentru ideile sale, la fel ca prof. Andreescu, o somitate în istorie.
    Imediat, în cateva zile a apărut primul ziar independent în Mangalia, al prof. Lămureanu, pe care mă apucasem sa il vand la colt langa piată, impreuna cu celelalte ziare independente aparute în Bucuresti si Constanta.
    Îmi amintesc că pe 22 s-a tras puternic dinspre mare catre spitalul TBC, iar unele gloante au ajuns si in blocurile unde erau moto-velo-sport. Dl Aiacoboaie a gasit un proiectil trecut prin geamuri și înfășurat în perdea, chiar deasupra fetei. Dacă îmi amintesc corect, parcă era domnul Aiacoboaie. Ori dl Cioromela? Unul dintre ei. Erau tot felul de zvonuri că au venit libienii și iranienii cu navele, iar cei de pe mal trăgeau în navele militare din larg, care patrulau să verifice informația, iar cei din larg trăgeau spre mare crezând că au debarcat deja libienii. Tata făcea gardă patriotică la Balnear și a ieșit cu o pătură pe el (de frig) să vadă ce se întâmplă, armata i-a pus PM-urile la cap și noroc că mai tarziu l-a recunoscut cineva. L-au tratat ca fiind terorist până să intervină cineva ferm, pentru că îl cunoștea. Am râs noi după aceea de pătura lui, dar asa au murit oameni nevinovati. Țin minte că am avut o victimă în Mangalia, maistru militar, Dumnezeu să-l ierte! Ucis tot de ai noștri, din confuzie si haos.
    Când a fugit Ceaușescu priveam la televizor cu Chima Paul (locuia lângă primărie) și cu Cornel Petcu. Când am hotărât să mergem la Casa de Cultură să luăm steagurile și să ne urcăm pe primărie, bunica lui Paul a început să plângă și noi i-am spus că este prilej de bucurie, pentru ca a fugit Ceausescu. Se ruga de noi si ne-a povestit: „Maică, nu știți de ce sunt în stare! În 44 ne aruncau păpuși din avioane cu grenade și bombe în ele, iar când copilul a ridicat jucăria a murit sau a rămas mutilat pe viață. Nu știți de ce sunt în stare ăștia, ca să mențină puterea!” Doamna a făcut impresie, pentru că am ajuns singur la Primărie, pe lângă care dădeau târcoale milițienii. La electro-casnice, vis-a-vis, m-am găsit cu Gabi Sidere, care la fel ca noi era revoltat de ceea ce ascultasem la Europa Liberă. Plănuiam ca doi copii idioți să legăm bile cu izoler-band si de ele cârpă îmbibată in spirt sau benzină, să tragem cu ele în meș-ul cu portretul lui Ceaușescu, întins pe primărie. Pentru că nu avea nimeni curaj să il dea jos. Fuga cu elicopterul a lui Ceaușescu parcă nu se întâmplase, era incredibilă pentru mangalioți, toți era în stare de șoc. Nu știu cum am ajuns în spatele blocului, dar cred că pe la Pătru, care avea tatăl la grăniceri, ne-am dus sa verificăm la tv dacă într-adevar a fugit Ceausescu. Imediat ne-am dus la Casa de Cultura sa luăm steagurile, unde era director profesorul Vlădoiu, care apoi a fost și în FSN la Primărie.

    Acestea a fost 22 Decembrie 1989, trăit de mine.

    Comentariu by Mentalistul — 22 decembrie 2019 @ 18:50

  6. Fiecare vede asa zisa revolutie prin prisma lui
    Niciodata n am inteles ce au facut revolutionarii astia in mangalia
    Mai ales c au aparut dupa caderea lui ceausescu .unii chiar si dupa 10 ani . Altii toata familia. Niste profitori . Atat
    Ozzy jura te tu c ai fost la patru in casa sa te uiti la tv.
    Folosesti nume si intamplari da vezi ca unii mai si stiu. Nu le mai umfla. Pierzi
    Nu vorbesc de restu de profitori care au gasit calea spre imbogatire nemeritata
    Toti bucatarii din siemens vamesii si alti bagatori de seama

    Comentariu by Ialangi — 22 decembrie 2019 @ 19:37

  7. Cu steagurile ai dreptate ! Cu voi a fost si fiul meu cel mare,pe care l-a ochit dobitocul de Cozma si chiar a incercat sa-i faca rau dupa…Asa zisii revolutionari se intalneau la Doina in Neptun,unde Lita si cu Garba impartea „sarcini” Dealtfel in lista de mai sus sunt majoritatea celor care faceau” note informative” ! Aveau dupa aceea chiar si niste legitimatii de la parchet !(am vazut la cel putin doi dintre ei acest lucru) Insa trebuie sa stii ca nu am fost departe de a avea morti.De pildă un dobitoc care era cdt.garzilor a înarmat câțiva tugulani(Cu armamentul din depozitul de la IHR) si i-a trimis sa „lupte” cu „teroristii” care se „ascundeau” in moscheea de la geamie ! Noroc ca a fost acolo tanarul locotenent Mustatea(un adevarat erou revolutionar,nu ca idiotii din lista de mai sus) care a scos pistolul si i-a oprit pe toti-a urcat singur acolo dupa care i-a injurat pe toti si i-a trimis acasa.Ulterior am văzut că era totuși un pericol,pentru că pe balneare erau „unii” pregătiți să deschidă foc acolo ! Dealtfel tot s-au ținut de „plan” pentru că diversiunea tot s-a produs când duminică fiind,in plina zi au pornit o rasială de mitraliera catre punctul sanitar de pe plajă…unde Un caine dresat a „plantat” un dispozitiv de facut zgomot de arma!…Sau faptul ca un sergent maj de militie(îl chema Glont)

    Comentariu by I.S — 22 decembrie 2019 @ 19:52

  8. …a intrat noaptea(nu stiu de unde avea informatia) la hotelul Scala la etajul 1 unde erau ” cazati” niște din aceia cu sticle incendiare,care au sărit pe geam si au fugit prin spatele hotelului.Astea nu sunt baliverne…sunt văzute de mine ! Stiu si al cui era câinele ala !

    Comentariu by I.S — 22 decembrie 2019 @ 19:57

  9. Valeriu NICOLAE: Indiferent de criză, oportuniștii se vor poziționa în așa fel încît să cîștige. Se vor folosi fără scrupule de drama oricui pentru a demonstra cît de necesari sînt ei pentru a salva situația. Nu vor suferi de sindromul impostorului și nu vor ezita să renunțe la principiile pe care le-au trîmbițat triumfător, dar care nu le mai sînt de folos. Vor vinde ipocrizia ca pe o valoare etică și pupincurismul ca pe o dovadă de moralitate.

    Comentariu by Wow — 22 decembrie 2019 @ 20:33

  10. Ozzy zio si p’aia cu americanii cum fugeau din cuba cand a venit castro si tu erai la vama in port la havana

    Comentariu by Ceausescu — 23 decembrie 2019 @ 0:26

  11. Pt. #9
    https://www.replicaonline.ro/klaus-iohannis-atac-la-adresa-lui-basescu-constantinescu-si-iliescu-sunt-primul-presedinte-care-nu-a-fost-comunist-poate-si-asta-are-legatura-cu-ce-fac-412591/

    Comentariu by nabuco — 23 decembrie 2019 @ 2:02

  12. Faza cu geamia o știu și eu.
    Apoi pe faleză s-au poziționat militarii din 10 în 10 metri, culcat cu arma la ochi, în timp ce populația era în picioare lângă ei și privea ce fac. Mi s-a părut ridicolă situația.
    Nu am înțeles atunci ce văzuseră pe plajă și pe dig, cu cine era de luptat.

    Mă amuză haterii de pe aici, care au impresia că ce povestesc este ceva de lăudat. Din contră, eu explic că inconștienți ca mine (aveam 17 ani și ceva), care credeau că fac ceva dacă dau foc la un meș cu Ceaușescu, fac o ispravă. În realitate ar fi creat anarhie, haos, nimeni nu ar fi gândit că este isprava unor copii, ci că ar exista teroriști și din astfel de gesturi inconștiente se întâmplă nenorociri cum s-au împușcat unii pe alții, ori să mor din propria prostie.
    Eu am descris cum am văzut eu revoluția la Mangalia. Sigur s-au mai întâmplat și alte lucruri, dar eu atât am trăit. Să vină cineva și să arunce cu mizerii în amintirile unui om, este o manifestare de om de calitate?

    Comentariu by Mentalistul — 23 decembrie 2019 @ 10:21

  13. Nu ! Nu asta este problema ! Eu si ca mine multi altii citind aceasta lista…ma duc la toaletă sa vomit! Acești…(las aici loc pentru copiii acestora sa le stabilească denumirea) au primit niște facilități pecuniare, loturi,scutiri de impozite…numai pentru a avea semizeii ce aveau să vină „sustinere”,acei „speciali” care s-au luptat cu extraterestrii,cu „fonctii” bine plătite (de ei !-din banii nostri !) Toata lumea de pe strada(indiferent de pregătire,sau daca-i psd-ist sau pnl-ist,stie sa-ti răspundă cine se face vinovat de mortii de după 22…si cu toate astea nu există încă niște judecatori(alți semizeii „speciali”) sa dea un verdict nici după 30 de ani și lasa copiii…aia cu steagurile gaurite într-o gaură a istoriei…iar noi părinții le spunem bazaconii-pentru ca nici scoala si nici istoricii

    Comentariu by I.S — 23 decembrie 2019 @ 11:05

  14. …nu spun nimic,pentru că,nu-i asa,este încă riscant sa faci istorie in vremurile actuale !

    Comentariu by I.S — 23 decembrie 2019 @ 11:07

  15. Uite la @11…cum rostogolim „diversiunea” si mergem pe mana celor ca aia de la replica sau cotidianul cu vesnicul : Base e de vina ! Normal ca e de vina pentru ca a bagat in parlamentul lor „condamnarea comunismului” unde alde „vadimistii” au sarit de la balcoane mai ceva ca minerii la Ion Ratiu.Uite asa ne batem joc de istorie si suntem de rasul celor de afara…de parca am fi fost de fala ! Tot un drac !

    Comentariu by I.S — 23 decembrie 2019 @ 11:25

  16. https://kmkz.ro/de-ras/proiect-de-lege-ca-sa-iesi-oras-cu-carja-va-trebui-sa-ai-asupra-ta-un-permis-de-port-carja

    Comentariu by I.S — 23 decembrie 2019 @ 11:32

  17. toata ca toate dar daca negrea e revolutionar asta arata bataia de joc in care traim.
    revolutionar de mangalia.el fiind in germania in timpul ala.
    de ce draccu nu s a facut revolutionar de bucuresti?
    iar restu d zeu cu mila..sau cu pila?
    toti bucatarii din siemens au facut revolutie.
    sincer daca cineva stie sa ne explice si nouua care s meritele celor insirati mai sus.
    ce au facut?

    Comentariu by wow — 23 decembrie 2019 @ 13:45

  18. Au turnat pe cine trebuia in fostul regim.

    Comentariu by Anonim — 24 decembrie 2019 @ 14:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress