Mangalia – politica locală

25 septembrie 2019

Comunicat de presă

Filed under: ALDE — lucian visa @ 15:21

In atentia cetatenilor Mangaliei

Astazi, 25.09.2019 orele 18.30, va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local. Sedinta este publica si se va desfasura in sala de Consiliu, din Primarie. Pentru ca, printre altele, sunt doua proiecte foarte importante pentru orasul nostru, va invit sa luati parte la aceasta sedinta.
Proiectul nr. 38 pe ordinea de zi – este semnat si initiat de catre mine si colegii mei din opozitie, respectiv Tanase Leonard, Bociog Dragos, Silistra Elena, Tanasa Neculai, Foleanu Paul, Banceanu Mihai si Ciobanel Marius si se refera la stabilirea unor masuri in sarcina primarului Mangaliei in vederea recuperarii unor prejudicii cat si intocmirii unui raport prin care domnia sa sa stabileasca cine se face vinovat de acestea. Sumele depasesc 4,6 milioane de euro si continua sa creasca. De aceea, consider ca este necesar sa luam cu totii atitudine, avand in vedere faptul ca vorbim de pierderi ce vor fi platite din buzunarul si bugetul nostru, al tuturor cetatenilor Mangaliei!
Trebuie sa va reamintesc ca la sedinta extraordinara convocata pentru acest proiect, consilierii primarului ( care au majoritate in CL)nu s-au prezentat, iar la urmatoarea sedinta s-au opus introducerii proiectului nostru pe ordinea de zi, sustinand ca nu ii intereseaza cine se face vinovat de pierderile de milioane de euro!

Un alt proiect, care ne va afecta pe toti, este cel cu nr. 3 pe ordinea de zi suplimentara, semnat si initiat de catre doamna Linica Stan, propunand ceva grav si ilegal pentru noi si anume, ca toate amenzile judiciare aplicate de catre instantele de judecata primarului, consilierilor, functionarilor publici si personalului aparatului de specialitate al primarului sa nu fie achitate de catre persoanele fizice amendate de instante, ci de catre noi toti, din bugetul local! Ba mai mult, se propune chiar si restituirea din bugetul local a amenzilor platite pana acum de catre persoanele pe care instanta de judecata le-a considerat vinovate!
Pe intelesul tuturor, daca majoritatea va vota acest proiect, functionarii in frunte cu primarul pot face tot ce voiesc fara sa le pese ca vor plati pentru greselile lor, continuindu-se astfel instaurarea anarhiei in cadrul administratiei publice locale, cu consecintele pe care deja le cunoastem si le traim cu totii!
In materialele ordinei de zi a sedintei, acest proiect de hotarare era initiat de catre primar insa cand acesta si-a dat probabil seama de ilegalitatea si gravitatea actului, a schimbat initiatorul prin doamna Linica Stan, cea care isi asuma acum proiectul.
La fel s-a intamplat si in anul 2017 cand domnul Filip Dumitru, de asemenea consilier al primarului, a initiat o hotarare complet impotriva legii prin care propunea ca membrii consiliului local sa valideze toate actele administrative incheiate de catre aparatul primarului, asa cum au fost ele intocmite si angajate( chiar si in mandatul anterior cand componenta CL era alta) si sa nu se constituie niciodata parte civila pentru calcularea vreunui prejudiciu in dauna autoritatilor locale. La acea data au votat „pentru” toti consilierii primarului cu exceptia doamnei Ghiulserin Sali, cea care a avut verticalitatea si demnitatea de a se opune unei asemenea ilegalitati si care, in ziua urmatoare, a suferit excluderea din PNL si din Consiliul Local! Imi aduc aminte cum in timpul acelei sedinte Dorinel Colgiu, sfetnicul primarului si responsabilul a multor rele care se intampla in orasul nostru, cel care incaseaza lunar sume uriase din bugetul local, incerca sa o convinga pe doamna Ghiulserin Sali sa voteze „pentru”, insistand chiar pentru repetarea votului!

Toti acei consilieri ar fi trebuit sa-i multumeasca doamnei Ghiulserin Sali pentru ca s-a opus, altfel ar fi fost cu totii acuzati de constituirea intr-un grup infractional organizat in devalizarea bugetului. Dumnealor insa au fost de acord cu excluderea domniei sale…
De aceea, fac un apel public catre doamna Linica Stan, pe care o rog sa-si regaseasca demnitatea si sa retraga acest proiect ilegal de pe ordinea de zi, asa cum ii rog pe colegii dumneaei, cei care formeaza majoritatea in CL si voteaza toate proiectele primarului indiferent de legalitatea lor, respectiv pe consilierii Filip Dumitru, Angelescu Dragos, Andrei Sorin, Ali Leila, Griguta Nicoleta, Ciuraru Valentin, Toma Dorel, Ionita Dragos, Mihai Sorin si Dop Oprea sa voteze aceste doua proiecte cu discernamant, in interesul cetatenilor Mangaliei.Ii asigur totodata ca, daca proiectul referitor la amenzile judiciare va fi aprobat, ma voi adresa tuturor institutiilor pentru anularea si judecarea acestuia!
Pentru cele aratate mai sus, cat si pentru faptul ca un asemenea proiect trebuia supus dezbaterii publice prealabile, invit cetatenii Mangaliei sa ia parte la aceasta sedinta publica, unde vor putea sa isi expuna parerile cu privire la aceste proiecte de hotarare!

Nicolae Moroianu
Consilier Local ALDE

4 Comments

  1. Bravo.Ai o vodka de la mine

    Comentariu by Anonim — 25 septembrie 2019 @ 19:49

  2. Nicule mai lasă băutura că râd ăștia peste tot de tine.

    Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2019 @ 8:36

  3. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2485438915008633&id=1692158254336707

    Comentariu by Mentalistul — 26 septembrie 2019 @ 14:24

  4. https://www.replicaonline.ro/incendiu-la-olimp-la-popasul-pescarilor-video-404114/

    Comentariu by nabuco — 27 septembrie 2019 @ 22:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress