Mangalia – politica locală

13 septembrie 2019

Deşi a distrus Mangalia, la propriu, primarul Radu pretinde voturi pentru al treilea mandat!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:27

Ieri, vă reaminteam programul electoral al primarului Cristian Radu, lansat în campania electorală din 2016. După cum poate observa oricine, mai puţin echipa sa, şcolită să combată orice critică pe reţelele de socializare prin manipulări grosolane, nici măcar 10% dintre promisiuni nu au fost îndeplinite.

Mai mult, edilul continuă să promită lucruri măreţe pe care nimeni nu mai crede că le va realiza. De exemplu, luni, aflat la deschiderea noului an şcolar la Şcoala nr. 5 „Gala Galaction”, Radu le-a promis elevilor că în 2020 vor avea o unitate de învăţământ nou-nouţă! Proiectul extrem de necesar, în condiţiile în care copiii învaţă în schimburi a fost promis de Radu de zeci de ori în cei 7 ani de domnie, dar, ce să vezi, a fost doar o gogoaşă electorală, că doar minciuna este tot o vorbă, nu?!

Mergem mai departe şi vedem cu ochiul liber că în două mandate, primarul nu a realizat decât un sens giratoriu neatrăgător, dar care ne-a costat bani grei alocaţi din bugetul local, că a peticit câteva străzi, care s-au deteriorat rapid după sezonul rece şi că a pus câteva pavele.

În rest, în primul mandat, cel puţin, şi-a justificat nepăsarea şi incompetenţa victimizându-se, dând vina pe consilierii care îi făceau opoziţie şi care, vai Doamne, nu l-au lăsat să facă din Mangalia un oraş european!

În cel de al doilea mandat, care se apropie de final, nu a mai putut veni cu astfel de scuze penibile, deoarece are majoritate confortabilă în Consiliul Local. Şi pentru că se votează absolut tot ceea ce îşi doreşte, mai puţin ceea ce este util urbei, de ce să mai şi participe la şedinţele Consiliului Local? Aşa că preferă să-l lase pe viceprimar să înfrunte mânia nemulţumiţilor, edilul refuzând lună de lună să-şi facă apariţia în faţa celorlalţi aleşi. Unii spun că Radu a optat pentru această metodă, întrucât se enervează foarte repede, iar când o face, nu se mai poate controla, urlând şi jignind, folosind cuvinte grele. Să nu uităm că în primul mandat consilierii au fost „alintaţi” de primar cu epitetele „viermi”, hoţi”, „mafioţi” etc.

În realitate, motivul pentru care Radu nu apare la şedinţele de Consiliu, deşi acest lucru este obligatoriu, este atitudinea sfidătoare la adresa unui întreg municipiu pe care nu dă doi bani, de care nu-i pasă şi pe care l-a adus într-un stadiu atât de precar, încât este umilit chiar de către comunele din jur.

Proiecte începute cu bani europeni, respectiv Aleea Teilor şi Parcul Evergreen, dar finalizate cu banii cetăţenilor, întrucât finanţările au fost pierdute din cauza depăşirii termenelor de construcţie, împrumuturi luate pentru lucrări mari, nerealizate însă, bani primniţi de la CJ Constanţa care nu se văd investiţi în nimic şi exemplele pot continua.

Sfătuit, îndrumat, corectat, dirijat de nimeni altul decât Doru Colgiu (pe care îl vom prezenta în toată splendoarea în materiale viitoare), primarul Radu, urmat orbeşte de consilierii PNL şi UNPR, nu vrea să aibă o brumă din ambiţia unui ales care să lase ceva în urma lui după câteva mandate.

În schimb, este renumit pentru pasiunea de a demola, mai multe construcţii fiind făcute una cu pământul. Proprietarii de garaje fie au fost obligaţi să şi le demoleze, fie s-au trezit că le-au fost puse la pământ fără să fie anunţaţi, pentru faptul că a distrus Parcul de vizavi de Sanatoriul Balnear, pentru faptul că nu a reparat niciun loc de joacă, nu a creat niciun loc de parcare, singurul demers în acest sens fiind acela de a desena locurile existente pe marginea carosabilului.

Mai este recunoscut pentru abandonarea proiectului de reabilitare a trotuarelor din cartierul Colonişti pe care l-a lăsat de izbelişte. Este renumit şi pentru faptul că nu a susţinut în niciun fel turismul şi mediul de afaceri local, în special, pe care însă l-a sufocat cu taxe, impozite şi alte dări.

Cinematograful „Pescăruş” a fost demolat parţial, de atunci „chipul” său, asemeni unui om mutilat, imprimă cartierului un aspect dezolant. Pe elevi i-a tot amăgit că le dă bursele, în schimb pachetele lunare cu alimente şi bonoficaţiile pentru pensionari se distribuie fără sincope, că doar beneficiarii pun ştampila când şi unde trebuie, nu copiii!

Trotuare pline de hârtoape atât în oraş, cât şi în staţiuni, bezna de pe străzi, camerele video nefuncţionale sau demontate de pe stâlpi, lipsa oricărei posibilităţi de distracţie sau de a avea un loc de muncă, au transformat Mangalia dintr-un oraş frumos, plin de vizitatori, curat şi civilizat într-o speluncă ce doar în glumă mai poate fi numit municipiu, deşi are şişase staţiuni de aşa-zis interes naţional…

Pe buzele oricărui cetăţean care gândeşte liber, fără creier spălat sau cadorisit cu favoruri, este faptul că Mangalia arată ca un oraş bombardat, aruncat în uitare şi nepăsare, cu toate că dispune un buget local pe care alte zone din ţară îl invidiază.

Şi cu toate acestea, tupeul şi dorinţa de putere sunt la cote maxime, având în vedere faptul că Radu şi-a anunţat de ceva timp intenţia de a obţinute al treilea mandat. Promisiunile sale curg gârlă în continuare, răutăţile sunt la ele acasă, nepăsarea faţă de cetăţeni se menţine, dorinţa de a demola garaje, chioşcuri etc. este tot mai avidă, astfel că nici cel mai mare optimist nu mai poate fi convins că oraşul va fi curând revitalizat.

Vom reveni.

editiadesud.ro 13.09.2019

14 Comments

  1. E normal să dorească un nou mandat în condițiile în care opoziția, practic nu există. Mă refer și la opoziția politică și la cea civică. Sunt doar câteva opinii împotrivă pe internet și cam atât. Alegătorii nu au în acest moment nicio alternativă. Cetățeanul ăla ”care gândeşte liber, fără creier spălat sau cadorisit cu favoruri”, așa cum scrie în articol, ce face ? Își vede de treaba lui și atât. Mangalia nu mai e o comunitate și doar o adunătură. Deci pretenția lui Radu e justificată, chiar dacă este imorală.

    Comentariu by lucian visa — 13 septembrie 2019 @ 17:34

  2. Care opoziție civica? Câțiva masoni, turnători și cocote trecute și întreținute care îl invită la baluri și îl sărută bălos cînd îl văd, poate mai pica ceva?

    Comentariu by Anonim — 13 septembrie 2019 @ 21:45

  3. Bine punctat , domnule Visa.
    Cineva, sa exprimat cam asa ” seful ma trimis sa produc bani….”
    Asa si acest individ, a fost instalat primar de mazare-constantinescu ptr a produce bani…
    Sint curios daca acest specimen isi va publica declaratia de avere, pe bune.
    Sustinut de pnl- sorin andrei, ciuraru , fostul var mihai sirin si alti milogi.

    Comentariu by pop — 13 septembrie 2019 @ 21:59

  4. Fetele, până ieri totul arăta bine pentru că primeați bani de la primarie. Cum s-a închis robinetul cu bani observ că mațele au început să urle. Înțeleg că cireașa de pe tort a fost garajul care ți-a fost demolat!!! Ai mai și amenințat cu articole in care vei denigra…

    Comentariu by Anonim — 14 septembrie 2019 @ 8:16

  5. Acest Doru Colgiu zis si Cristian Popescu, Ion Nicolae pe retelele de socializare, facea pipi cu bolta peste mangalioti dupa alegerile din 2016.Ar trebui sa se pregateasca pt o mare baie dupa cele de anul viitor,avand in vedere mizeria pe care o degusta zilnic. Fetele de la Editia de Sud stiu bine cu cine au de-a face, nu au luat personal niciodata abuzurile acestui trepadus ieftin si nici nu se sperie de faptul ca nu au contract cu Primaria. ele si blogul lui Visa au tinut steagul sus si astfel, cetatenii au mai putut afla despre multele potlogarii ale piticului si gastii de derbedei infometati si lacomi. Daca Iorgus va scapa de proces, sunteti haliti, putorilor.A fost si ramane cosmarul vostru si chiar daca nu candideaza, va face sa va tremure maruntaiele.

    Comentariu by Anonim — 14 septembrie 2019 @ 10:32

  6. Asa merita acesti nemernici gen primarul si alte scursuri.

    https://www.snopes.com/fact-check/chinese-politicians-executed-photo/

    Comentariu by Anonim — 14 septembrie 2019 @ 13:03

  7. Să nu instigăm la asemenea fapte. Suntem totuși în UE, la marginea de est, dar în UE.

    Comentariu by lucian visa — 14 septembrie 2019 @ 15:13

  8. http://www.romaniacurata.ro/statul-de-drept-decazut-din-drepturi-in-noua-comisie-europeana/

    Comentariu by nabuco — 14 septembrie 2019 @ 16:17

  9. Sunt zeci de proiecte bune facute pentru acest oras.As aminti gazul de la blocurile cu sobe,parcul,aleea Teilor,caldura,asfaltatea strazilor din cartierul de vest,trotuare noi la toate institutiile de invatamant,sala de sport de la scoala 2,rezolvarea problemei cainilor fatra stapan,clubul nautic cu mutarea casei casatoriilor acolo,preluarea terenurilor inapoi la primarie,computer tomograf la spital,bloc pentru medici(e aproape gata).
    Va mintiti singuri daca credeti ca ii puteti manipula pe acei oameni neinregimentati politic si neimplicati(asa cum din pacate nu sunt aceste pseudo jurnaliste).
    De acolo ii vin voturile primarului si oricat ati incerca nu aveti cum sterge aceste realizari(aproape sigur mai sunt si altele nestiute sau uitate).

    Comentariu by Votant liber! — 14 septembrie 2019 @ 21:36

  10. pentru Radu Cristian, cel de la nr. 9:

    Scrii exact pe măsura atenţiei pe care ai avut-o în gimnaziu la orele de Română.

    Ai uitat să menţionezi că mai mult de 70% din banii plătiţi de la bugetul local pentru chestiile enumerate de tine – sume de patru ori şi e cinci ori mai mari decît preţul pieţei – au intrat direct în buzunarul tău.

    Nu e pom plantat în „acest oraş” de la care TU să nu fi luat comision gras.

    Nu este cărămidă plătită de la buget, la care TU să nu fi luat comision.

    Cît despre pretenţia ta, „votantule liber”, că eşti votat de „oameni neînregimentaţi politic”, află că „acest oraş” nu te mai vrea.

    NU de alta, dar „acest oraş” din gura ta sună ca o ameninţare la adresa „celorlalte oraşe” pe care ai pus ochii, pantalonatule desculţ în pantofi de lac!

    Comentariu by Părintele Jumi-Juma — 14 septembrie 2019 @ 23:29

  11. Dovezi ? Sau vorbe aruncate la impresionism ? Frustratule !!

    Comentariu by Anonim — 16 septembrie 2019 @ 10:48

  12. Pt.9
    Ala e parc, bai acesta? Tu ai fost si tu prin lume sa vezi cum arata un parc adevarat? Ai vazut parcuri numai cu betoane, si trei banci, aruncate pe acolo cu trei jucarii? Totul uscat, fara pic de verdeata, flori, nimic, ala parc, ai tupeu sau orbul gainilor! Trotuare noi la toate institutiile, care ma, alea inalte si prost executate, cand ploua, sta apa baltind acolo cu zilele ca nu are unde sa se scurga. Bordurile si trotuarele, asa, vai de mama lor sunt abandonate, lasate de izbeliste. Sa zicem ca s-a mai rezolvat cu cainii fara stapan, si da, sala de sport de la Scoala generala nr. 2, Aleea Teilor care se termina brusc in fata restaurantului Amicii, dupa care potopul. Sunt 8 ani de mandat si doar atat s-a realizat, adica mai nimic. Rusine, si lasa abureala cu realizarile marete, ca orasul este o ruina, uscat, murdar, fara o floare, fara nimic, bai…..
    Pt.11
    Dovezi, ii ceri, vezi raportul curtii de conturi, a fost publicat, dar trebuie sa ai si ceva creier sa-l intelegi si probabil raportul e nimic pe langa altele, dar frustati sunteti voi, ma, astia care n-ati fost in stare sa realizati nimic in acest oras, si care n-ati facut altceva decat sa porniti cu minciuni inca de cand a fost impus un primar aici, si nu ales. Din minciuna in minciuna, din neputinta si frustare, din lipsa de inteligenta si dorinta de a face lucruri frumoase ati adus un oras la sapa de lemn.

    Comentariu by Anonim — 16 septembrie 2019 @ 13:40

  13. Anonimule de la 11,

    este clar că nu înţelegi că exact atitudinea asta, ca a ta, va fi sancţionată la vot.

    Da, cetăţenii Mangaliei sînt frustraţi de drepturile lor, sînt furaţi cu tot cu fulgi de un hoţ protejat de procurori şi de judecători.

    În gura lacomilor şi ticăloşilor ca tine, „frustratule” este la fel cu „săracule”.
    Voi ne furaţi din buzunare, apoi strigaţi după noi „sărakilor!”

    Iar dacă nu eşti hoţ, atunci eşti doar prost.

    Comentariu by Părintele Idiocraţie — 16 septembrie 2019 @ 22:37

  14. E doar prost. E Ciuraru.

    Comentariu by Anonim — 17 septembrie 2019 @ 0:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress