Mangalia – politica locală

1 august 2019

Primarul Mangaliei cere demisia președintelui CJ Constanța

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:20

Comunicat de presă

Primarul Mangaliei cere demisia președintelui CJ Constanța

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, cere demisia președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, pe care îl acuză că blochează dezvoltarea municipiului Mangalia, prin împărțirea discreționară a banului public, în funcție de interesele politice și financiare ale PSD-ALDE, la nivel local. „Guvernul a alocat, recent, Constanței, suma de 28 de milioane de lei, din taxele și impozitele plătite de toți locuitorii județului, inclusiv de cei ai Mangaliei. În urma unor modificări legislative cu dedicație, s-a decis ca aceste fonduri să nu mai fie distribuite, în totalitate, de la nivel central, primăriilor, pe criterii obiective, ci și direct, de către baronii locali PSD-ALDE, prin Consiliile Județene”, a explicat edilul Mangaliei. El a mai spus că, în cazul de față, din cele 28 de milioane de lei, Mangalia a primit numai 200.000 de lei, mult mai puțin decât i s-ar fi cuvenit, din contribuțiile plătite de locuitorii municipiului din sudul județului Constanța. „Prin comparație, o comună de lângă Mangalia a primit aproape 1,5 milioane de lei, adică de 7 ori mai mult decât un municipiu cu 44.000 de locuitori, doar pentru că acea comună are primar PSD, iar banii publici vor fi probabil tocați de firmele de casă ale PSD-ALDE”, a adăugat Radu Cristian.
El a precizat că banii pe care CJ a refuzat să-i aloce Mangaliei ar fi fost folosiți, printre altele, pentru școli și cofinanțarea proiectelor europene de infrastructură. „Domnul Țuțuianu de la PSD să vină, la începutul anului școlar, să explice elevilor din Mangalia de ce a refuzat să dea bani pentru reparațiile la școli. Anul viitor, când va candida la președinția CJ, să dea socoteală locuitorilor orașului nostru de ce a blocat cofinanțarea proiectelor europene prin care voiam să asfaltăm străzile și să facem locuri de joacă”, a continuat edilul Radu Cristian. El a spus că Primăria Mangalia are, în prezent, în diferite stadii de implementare, peste 20 de proiecte cu finanțare UE și cofinanțare de 2% din partea UAT.
„Îi solicit președintelui CJ să spună public câte proiecte cu finanțare UE a accesat de când ocupă acea funcție, numit politic de PSD-ALDE. Cum ajută, concret, Guvernul PSD și CJ stațiunile din sudul litoralului, care sunt de interes național. De ce refuză, de ani de zile, conducerea PSD-ALDE a județului Constanța, să modernizeze stația de epurare RAJA Mangalia, care emană mirosuri pestilențiale în plină vară și deversează dejecțiile direct în mare, lângă turiști”, a adăugat primarul Radu Cristian. Totodată, el a explicat că actualele probleme financiare cu care se confruntă Primăria Mangalia sunt cauzate de tergiversările guvernamentale privind transferul Șantierului Naval Mangalia de la Daewoo la Damen, dar și de retrocedările și înstrăinările ilegale de terenuri din oraș și stațiuni, făcute de foști primari PSD, la începutul anilor 2000, în interes personal și de grup.

mangalia.ro

28 Comments

  1. Poza nu face parte din comunicat. Ea arată că nici la Mangalia nu se moare de foame. Mai degrabă mori căzând în gropile din carosabil.

    Eu nu înțeleg de ce se supără. Banii bugetului Mangaliei sunt cheltuiți de cei din cercul primarului. De ce ar fi altfel la județ sau țară ?
    Întâi fii echidistant la tine în tarla, apoi fă gălăgie și te vom susține !

    A da vina pe foștii primari PSD, adică Iorguș, e doar o altă minciună.
    A da vina pe guvern că n-a adus pe Damen mai devreme, e corect. Dar tu primarule, ai adus vreun investitor în cele aproape două mandate ? Întrebarea e și pentru Tusac și Iorguș.

    Primarule, mai bine ne-ai spune ce datorie reală are acum administrația locală. Facturi + lucrări nefacturate + hotărâri judecătorești + altele. Cam două bugete anuale sau mai mult ? Sau nici tu nu știi ?
    Cum oare înainte de mandatul tău, Mangalia se descurca cu bugetul ei ? Și arăta al dracu de bine.

    Comentariu by lucian visa — 1 august 2019 @ 15:26

  2. https://www.replicaonline.ro/tun-imobiliar-de-8-5-ha-pe-malul-marii-la-olimp-248818/

    Comentariu by nabuco — 1 august 2019 @ 15:36

  3. Acest Vasile de primar cu Aspirinele si Branzoii lui sa nu se mai uite peste gard, la o comuna cu o singura stațiune si sa baleasca, ca boul . Si-a bătut joc de oraș si de 6 stațiuni si acum vrea pomana . Yok

    Comentariu by Mangaliot — 1 august 2019 @ 20:42

  4. Pe data de 08 Aprilie 2019, CJC a alocat Mangaliei 7.000.000 lei, din care 2.500.000 lei cu destinație specială pentru școli și căminul de bătrâni.

    Comentariu by Mentalistul — 1 august 2019 @ 20:56

  5. http://www.lucianvisa.ro/2019/04/12/sedinta-haotica-a-consiliului-local-mangalia-replicile-dure-si-invectivele-au-acompaniat-aprobarea-bugetului-pe-2019/#comments

    Comentariul 7

    Comentariu by Mentalistul — 1 august 2019 @ 20:59

  6. https://www.ct100.ro/florin-mitroi-unde-a-fost-revolta-consilierilor-judeteni-pnl-timp-de-10-ani-cat-nicusor-constantinescu-nu-a-alocat-niciun-leu-primariei-valu-lui-traian/

    Comentariu by Anonim — 2 august 2019 @ 1:02

  7. R C in viitor servind masa la cantina sociala!

    Comentariu by ipsi — 2 august 2019 @ 9:00

  8. Pt.4
    Te rog să-mi dai documentul sau link-ul ca să-l postez.

    Comentariu by lucian visa — 2 august 2019 @ 16:38

  9. Pt.8:

    https://youtu.be/oK61vveZnZ0
    La minutul 6:40.

    Comentariu by Mentalistul — 2 august 2019 @ 18:01

  10. E OK. Dar spre o demascare totală a autorului comnicatului, aș vrea un înscris al CJC cu sumele aprobate pentru reabilitarea școlilor din Mangalia.

    Comentariu by lucian visa — 2 august 2019 @ 20:17

  11. Bună seara. Stau și mă întreb de ce oare Tutuianu poate fi blamat și nu și Felix Stroe? Cu ce e mai breaz unul ca celălalt?
    Da’ ce să faceți cu banii aceștia, domnule primar? Vă gândiți în continuare că tot timpul altcineva trebuie să fie vinovat de neputințele dumneavoastrâ.
    Vă pot permite cunoștințele juridice pe care le aveți(și asta pentru că tot vă irită această remarcă) să apreciați care este dimensiunea dezastrului în care ne aflăm? Ca oraș? Ca oameni? Ca profesioniști și colegi (nefericită șansă) ai dumneavoastră? Cred că nu, și asta pentru că nu vă interesează. Sunteți prea sus cocoțat în copacul vieții și credeți că nu vi se poate întâmpla nimic, că sunteți la adăpostul înălțimii amețitoare de unde ne priviți sfidător. Abordați totul de maniera „cine sunt eu în fața mea”.
    Evident că disprețuiți orașul, oamenii de aici, colegii și nu în ultimul rând legea, normalitatea.
    Credeți că veți scăpa la nesfârșit de brațul legii în lupta împotriva abuzurilor pe care le săvârșiți în fiecare zi în care ocupați funcția de prima. Pentru dumneavoastră dreptul la petiționare, dreptul la sănătate și chiar dreptul la viață sunt opționale?
    Credeți că aveți dreptul să amenințați și să tratați oamenii cu atâta dispreț?
    Păcat că eu trebuie să trăiesc toate aceste experiențe.
    Numai că eu te cunosc, dragă Radu Cristian. Cam demult, nu-i așa? Tu ești prea infatuat că să vezi că așa nu se mai poate. Ți-am mai spus că te crezi un mic Dumnezeu pe aici și că noi suntem niște trepăduşi. La fel cum ţi-am mai spus că nu sunt oaie în turma pe care o păstoreşti.
    Ai ales să crezi că poţi să mă înjoseşti atât de tare încât să întorc şi celălalt obraz. Am înţeles că, printre alte considerente, pentru a scăpa de Cornaci a trebuit să desfiinţezi ADPP-ul, cum ai desființat postul de director executiv adjunct la Poliţia Locală pentru Vucea şi, cum a trebuit să desfiinţezi, prin altele, direcţia juridică, pentru mine.
    De ce pentru mine? Păi să vedem… și fără a intra în amănunte acum. Poate pentru că nu puteam lua poziția „ghiocelului” cum vroiai, poate penru că a spune „NU” nu putea și nu poate reprezenta în continuare o variantă pentru tine (care, crezând că poate scăpa formulează plângeri penale împotriva colegilor, deși acel „NU” venea argumentat și cu variante de lucru.
    Evident că pentru a-ți atinge scopul te-ai înconjurat numai de oameni”pricepuți” și foarte hotărâți în a-și demonstra oportunismul (îmi cer scuze colegilor care chiar nu sunt în această situație și care, din păcate, au rămas foarte puțini). Cât despre scop…știm cu toții că pe tine nu te interesează decât banii. Cu ei întreții tot ceea ce pentru tine înseamnă zugrăvirea chipului atotputernicului primar: Radu Cristian.
    Ooo, tu nici că știi ce a însemnat pentru mine acea amenințare exercitată prin telefon. Mi-am promis că dacă tu ai înțeles să mă tragi pe linie moartă (cum îţi place ţie să crezi) prin marginalizarea în cadrul Direcției Poliția Locală (care pentru tine reprezintă coşul de gunoi și subliniez că am proprietatea termenilor când afirm acest lucru), că dacă tu ai înțeles să mă determini, în mod ilegal, să exercit atribuțiile altora și neaduse la îndeplinire în termen legal, iar pentru refuzul meu întemeiat, să mă sancționezi, ca mai apoi să fii în stare, ca în două rânduri să nu-mi aprobi cererile de concediu de odihnă care erau conforme cu programarea existentă la nivelul direcţiei şi, ca o cireaşă pe tort, îm ultimul rând, să nu-mi semnezi adeverinţa de asigurat în sistemul asigurărilor de sănătate, ei bine, mi-am promis că este momentul să spun:GATA! AJUNGE!ESTE PREA MULT!
    Crezi că nu am dreptate și că exaregez cu ceva că doar suntem pe aceleași meleaguri românești unde se poate câștiga foarte bine, nu-i așa? Îți mai aduci aminte, parcă așa spuneai cu ceva ani în urmă.
    Hotărât îți spun că promisiunea mea vizează punerea în slujba orașului meu natal (apropos, al tău care este?) a întregii mele priceperi,dar și experiență și putere de muncă, pentru a te vedea plecat. Nu-ți mai tolerez nimic. Voi fi pentru tine acel „vis urât” pe care îl aveai în copilărie când pierdeai la ping-pong.
    Dacă tu crezi că eu pot tolera ceva, cuiva, care niciodată nu a fost mai presus ca mine, la niciun capitol, doar la cel care vizează în general banii, averea în care te lăfăi și pe care nu am adus-o încă în discuție, îți pot spune cu siguranță că te înșeli.
    Evident că vei riposta prin ceea ce știi tu mai bine:răzbunări, amenințări, dezinformări, delirul postacilor, manipularea colegilor etc. Sunt pregătit pentru toate și, cel mai important, nu îmi este frică de tine.Până acum nu ai găsit pe nimeni care să te înfrunte și de aceea crezi că ești mai presus de orice.
    Este de așteptat și se înscrie în normalitatea caracterisitcă unui stat de drept în care domnia legii este de necontestat,faptul că, până la urmă, cineva va trebui să-și ia treaba în serios și să te ia la întrebări.
    Sigur că mă aștept la toate represaliile posibile, inclusiv să mă destitui din funcția publică pe care o ocup și asta pentru a fi abuzul și mai grosolan, însă, te asigur că va fi un meci pe cinste atât în cadrul procedurii administrative, cât și în cadrul celei judiciare. M-am antrenat pentru așa ceva. Tu?
    În final, nu vreau să ignor abordarea temei disprețului manifestat în mod permanent față de cetățenii acestui municipiu, domnule primar, pentru că ei nu v-au greșit cu nimic, așa cum nu v-au greșit nici consilierii locali pe care îi tratați cu dosul prin absențele de la ședințele plenului și, în general, din viața administrativă a urbei noastre.
    Nutresc un sentiment de solidaritate manifestat de aceia dintre dumneavoastră care sunt în stare să spună lucrurilor pe nume și pentru care voi încerca să le arăt adevărată față a „întâiului (ne)gospodar al orașului”.
    Voi reveni. O seară bună vă doresc!

    Comentariu by Daniel — 2 august 2019 @ 20:46

  12. Ești Daniel Vlădescu ?

    Comentariu by lucian visa — 2 august 2019 @ 21:08

  13. https://www.cotidianul.ro/ecaterina-andronescu-nu-am-facut-lucruri-gresite/

    Comentariu by nabuco — 2 august 2019 @ 21:31

  14. Da, el.

    Comentariu by Daniel — 2 august 2019 @ 23:08

  15. Dane,, felicitări ! Te asigur ca vei avea toată susținerea unui grup destul de mare de colegi care, deocamdată, din motive pe care le știi si tu la fel bine, nu își pot permite sa iasă public si sa spună tot ce se întâmpla in Primaria Mangalia . Tot ce trebuie sa știe imbecilul asta de Radu, este faptul ca el si hoardă lui de slugi infecte, vor plăti pt toate umilințele, disprețul si aroganta nejustificata, pana la ultimul leu. Te asigur de asta, asa cum te asigur ca, odată ieșit public cu aceasta declarație, vei fi monitorizat nu doar de către noi, colegii, ci si de alții care știu sa o facă profesionist . Esti băiat deștept si înțelegi ca vom fi o forța . O forța pe care ciumpalacul asta nu a bănuit-o, niciodata . Te salut si te susțin necondiționat .

    Comentariu by Alt Dan — 3 august 2019 @ 9:28

  16. De acord, numai că „deocamdată” ăsta să nu reprezinte timpul trecut la momentul alegerii voastre de a vă implica concret. Oricum, mulțumesc pentru susținere și vă aștept alături de mine în lupta pentru normalitate, pentru că, așa este, trebuie să fim mulți și pregătiți.

    Comentariu by Daniel — 3 august 2019 @ 13:30

  17. Corect, dar din „hoarda de slugi infecte” o face parte si simona ciocanel??? Eu cred ca da.

    Comentariu by pop — 3 august 2019 @ 15:33

  18. D-le Visa, protestul lui Daniel cred că trebuie susținut cu toată forța acestui blog. Vlădescu, ajutat și de ceilalți colegi aflați aproape în aceași situație, poate sparge buboiul r.c. Totul depinde de mobilizarea noastră în al susține. Vor vorbi mulți având sprijinul nostru, chiar și virtual.

    Comentariu by mangalian — 3 august 2019 @ 16:05

  19. Da, Daniel e scânteia care poate aprinde pârjolul pentru mincinos.

    Comentariu by Lute — 3 august 2019 @ 16:07

  20. Eu nu am certitudinea că e Vlădescu, juristul din primărie. El are sau găsește foarte ușor numărul meu de telefon, adresa de email e dreapta sus pe blog. Va avea sprijinul meu și îi voi publica documente și acuzele sale, doar după ce luăm legătura. Și alții au folosit numele altora când au postat vreun comentariu pe blog.

    Din punctul meu de vedere Vlădescu e un jurist foarte bun, dar la morală mai are lacune.

    Dacă nu e el cel care a postat, îl rog să ia legătura cu mine pentru a infirma. Nu vreau să aibă probleme aiurea. Chiar dacă nu va lectura blogul, se va găsi cineva să-l informeze.

    Comentariu by lucian visa — 3 august 2019 @ 16:30

  21. Acum am confirmarea că cel care a postat comentariul e Daniel Vlădescu. Situația s-ar putea complica pentru RC.

    Comentariu by lucian visa — 3 august 2019 @ 18:18

  22. Doamne ajută!

    Comentariu by Anonim — 3 august 2019 @ 20:29

  23. Situatia lui RC e oricum complicata, tot ce mai face, in timpul ramas, este să-si piteassca averea si, daca tot o va lua pe coaja, sa mai stranga niste bani pentru zilele negre care se interevad. Situatia complicata va fi pentru cei din gasca, pe care-i va turna si in spatele carora va arunca multe din matrapazlacuri.

    Comentariu by Marian Vasile — 3 august 2019 @ 21:35

  24. Pt.11
    Iti prezint niste hotararii definitive ale Tribunalului Constanta si ale Curtii de Apel prin care se arata clar ca desfiintarea functiei mele si desfacerea contractului de munca sunt ilegale si abuzive:,,Solutia pe scurt: Respinge actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu Primarul Mun. Mangalia si Municipiul Mangalia ca fiind introdusa impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. Respinge exceptia lipsei de interes invocata de instanta din oficiu. Admite in parte actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu paratul Consiliul Mun. Mangalia. Dispune anularea in parte a HCL Mangalia numai in ce priveste eliminarea functiei publice de director adjunct prin modificarea si aprobarea organigramei aparatului de specialitate al Primarului Mun. Mangalia conform anexei 1 si prin modificarea statului de functii de al aparatului de specialitate al Primarului. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanta sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata azi 09 10 0217 prin punerea solutiei la dispozitie prin mijlocirea grefei instantei.
    Document: Hotarâre 1581/2017 09.10.2017″ Primarul a facut recurs si ,,Solutia pe scurt: Decizia civilă nr.873/CA/21.06.2018 Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Red.dec.jud. R.N.Bacu gref.L.Mihai
    Document: Hotarâre 873/2018″ .O alta hotarare ramasa definitiva ,,21.06.2018Tip solutie: Admite cererea
    Solutia pe scurt: HOT: Admite cererea precizata, formulata de catre reclamantul VUCEA DAN in contradictoriu cu paratul PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA, in consecinta, Dispune anularea Dispozitiei nr. 424/30.12.2016 a Primarului Muncipiului Mangalia, prin care s-a dispus incetarea raportului de serviciu al reclamantului, angajat in functia publica de Director executiv adjunct din cadrul Directiei Politia Locala Mangalia, si a Anexei nr. 1 la dispozitie. Dispune obligarea paratului la reintegrarea reclamantului in functia publica detinuta anterior incetarii raporturilor de serviciu, respectiv Director executiv adjunct din cadrul Directiei Politia Locala Mangalia si la emiterea unui act administrativ in acest sens. Dispune obligarea paratului la plata despagubirilor egale cu salariile indexate, majorate si recalculate, precum si a tuturor celorlalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat in cadrul raportului de serviciu. Ia act ca s-au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata de catre reclamant. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in data de 28.01.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei.
    Document: Hotarâre 83/2019 28.01.2019″
    Acestea sunt doar cateva abuzuri ale primarului Radu Cristian si a consilierilor locali obedienti care in final nu fac altceva decat sa prejudicieze bubetul local ce cateva zeci de mii de euro.
    Daniel astea sunt doar cateva exemple de abuzuri ale primarului ,facute cu sprijinul consilierilor PNL si UNPR ,dar in realitate ele sunt mult mai multe si toate vor aduce marii prejudicii bugetului local si asa greu incercat.

    Comentariu by VUCEA DAN — 5 august 2019 @ 12:44

  25. pt.24
    Nu il intereseaza de prejudiicii ale bugetului local pentru ca va marii taxele,iar despagubirile le vor plati,,prostii”.

    Comentariu by VUCEA DAN — 5 august 2019 @ 12:47

  26. Pt.Lucian Visa
    Poza cu pricina face parte din campania electorala, cand timp de trei luni ducea la manastirii(Crucea,Sf.Andrei,Dervent) in fiecare zi de sambata si duminica cate 200 (pe zi)localnici carora le datea si o masa gratuita.De unde atatia banii??????Banii acestia (si nu numai)or fi fost declarati oficial in campanie??????Exemple in acest sens sunt multe si nu pot sa le spun aici pentru ca sunt obiectul unor plangerii penale.

    Comentariu by VUCEA DAN — 5 august 2019 @ 12:58

  27. Buna seara.
    Domnule Vucea…nea Dane, ce n-ai înțeles este altceva, respectiv faptul că toate consecințele anulării actelor administrative adoptate fie de executiv, fie de deliberativ, cu încălcarea prevederilor legale incidente, atrag, după caz, plata unor despăgubiri, penalități, cheltuieli de judecată etc, însă toate aceste obligaţii băneşti se acoperă din bugetul local.
    Această practică trebuie eradicată prin regresul exercitat împotriva persoanelor care sunt vinovate şi care ocupă vremelnic aceste funcţii de aleşi locali, angajarea răspunderii juridice, în general, putând constitui singurul mijloc prin intermediul căruia se va putea responsabiliza fiecare persoană implicată în procesul de emitere/adoptare a actului administrativ. Pe cale de consecinţă, vom putea vorbi de puterea exemplului.
    Cât timp aceste persoane nu vor fi trase la răspundere în nume propriu, cu CNP-ul în buzunar, ca să zic aşa, ei vor rămâne impasibili la acţiunile ce au ca obiect recuperarea prejudiciilor produse la nivelul bugetului unităţii administrativ-teritoriale.
    Eu zic că avem toate argumentele juridice pentru a asigura recuperarea acestor sume fără a mai lua în discuţie împovărarea bugetului local.
    Mai mult, constat cu plăcere că suntem din ce în ce mai mulţi, semn că … se poate, Curaj şi capul sus!
    P.S. În după-amiaza aceasta, factorul poştal mi-a comunicat dispoziţia primarului prin care, actualizând componenţa comisiei interne pentru analizarea notificărilor formulate în baza Legii nr.10/2001, eu nu mai fac parte din componenţa acestei comisii.
    Ce pregătiţi domnule primar? Sigur e ceva ce eu nu trebuie să mai știu. Însă, să știți că sunteți atât de previzibil…

    Comentariu by Daniel — 5 august 2019 @ 22:21

  28. Am înțeles foarte bine ce spui pentru că eu ,și nu numai eu,sunt in situația actuală de a incasa niste sume de bani pentru abuzurile lui Radu ,comise prin încălcarea legilor(așa a stabilit justiția).Eu nu mă bucur că trebuie să iau aveți bani de la primărie însă m-aș bucura enorm sa-i iau din buzunarul lui Radu pentru că a comis faptele cu bună știință chiar premeditare.Sunt multe cauze asemenea însă primăria( nu știu dece???????) NU A VRUT sa recupereze prejudiciul.Este nevoie de un HCl prin care sa oblige executivul sa recupereze sumele imense.O va dori și toți consilierii locali???????.

    Comentariu by Vucea Dan — 6 august 2019 @ 12:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress