Mangalia – politica locală

7 februarie 2019

Mangalia: O biserică monument istoric va fi reabilitată cu bani europeni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:14

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, recent, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Est (Brăila), contractul cu finanțare europeană, în valoare de peste 11 mil. de lei, pentru reabilitarea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Lăcașul de cult, cu o vechime de peste 100 de ani, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța, va fi complet refăcut, cu fonduri UE.

Conform documentației tehnice, clădirea bisericii va fi reabilitată din punct de vedere arhitectural și va fi dotată cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi refăcute fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență. De asemenea, alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și a unui lumânărar. Toate cele patru fațade ale monumentului istoric sunt considerate reprezentative. ”Semnarea acestui contract cu fonduri UE este o altă mare realizare pentru orașul nostru, la acest început de an. Imediat ce problemele lăcașului de cult au fost semnalate de către conducerea parohiei, am elaborat și depus documentațiile necesare pentru obținerea finanțării. A fost un parcurs greu, având în vedere încadrarea clădirii în patrimoniul istoric, dar ne bucurăm că am reușit să semnăm contractul. Clădirea nu mai îndeplinea cerințele de calitate la nivel funcțional, dar și pentru enoriași. După ce vom parcurge toate etapele din proiect, vom demara lucrările de restaurare pentru a pune în valoare acest monument istoric”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai declarat că un alt proiect, care vizează modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, va fi semnat, în perioada imediat următoare.

Replica 07.02.2019

18 Comments

  1. După ce trece termenul de finalizare, CL va mai aproba un împrumut de 11 milioane lei.
    Amin !

    Comentariu by lucian visa — 7 februarie 2019 @ 17:16

  2. Doar că atunci nu va mai fi mincinosul primar dar vom plati cheltuielile facute de el si cei 11 votaci.

    Comentariu by Marian Vasile — 7 februarie 2019 @ 20:53

  3. @2-Pai si acum nu e la fel ? Asta n-are pe cap o gramada de arierate-mai ales de la Tusac ! S-a plans de ele ? L-a lasat ala cu limba de moarte…si mucles ! Asa si cu urmatorul ! Turcul plateste ! (noi- ca doar nu…Ozzy,sau cine o da cu ei la pace,cu sustinere la alegeri !)

    Comentariu by I.S — 7 februarie 2019 @ 21:06

  4. @3-Priviti aici ce am postat inca de pe 13 ianuarie. Sa dea Domnu sa ma fi inselat…….”dupa cum spune actualul primar,sa-si faca bugetul dupa ce-l va termina psd-ul central ! Va dati seama ca aici e vorba de aceleasi „negocieri” pe cine face lucrarile,parandarat…si cote parte din procentele praduite ! Asta in varianta A,pentru ca atat oamenii lui Radu C.cat si psd-ul local pregatesc deja si varianta B,prin care au pornit deja o campanie pe”ascuns” a noului primar-„fiu al Mangaliei-care o sa ne spuna,in virtutea ocupatiei sale profesionale : onorata instanta…n-am prestanta…dar am Constanta ! Nimeni nu atinge subiecte ca actionaritul de la RAJA,sau ce a ramas din parcul industrial local,cel putin ca intentie dupa ce i-a dat sub administratie cele 20% ale primariei…tocmai astuia caruia i se pregateste campania,in varianta B !

    Comentariu by I.S — 13 ianuarie 2019 @ 13:47

    Comentariu by I.S — 7 februarie 2019 @ 21:58

  5. https://www.replicaonline.ro/razboi-in-instanta-intre-un-fost-consilier-local-si-o-firma-celebra-din-mangalia-381327/

    Comentariu by I.S — 8 februarie 2019 @ 0:32

  6. https://www.replicaonline.ro/definitiv-mazare-condamnat-la-9-ani-de-inchisoare-cu-executare-381336/

    Comentariu by I.S — 8 februarie 2019 @ 0:33

  7. Ptr. 2 : ca sa platesti trebuie sa faci ceva si sa produci.

    Comentariu by Alien — 8 februarie 2019 @ 21:33

  8. https://tomisnews.ro/pericol-de-cancer-la-mangalia-consilierul-moroianu-azbestul-dispersat-in-aer-este-un-rau-ireversibil-primarul-cristian-radu-intram-in-zona-ridicolului/?fbclid=IwAR15_J1bssHnj_IkikoS8IeVqWrQnitZgiWtid0OOawAkFsXtmuhTm9Cd48

    Comentariu by Anonim — 8 februarie 2019 @ 21:39

  9. Trebuie sa manance si el niste rahat. In loc sa vada ca se deratizeaza de focarele de infectii care aduc sute de boli … vede niste particule practic inofensive . Dar ce ne putem astepta de la partidul lui Tariceanu. Cred ca lui Leo si lui Bociog le-a fost si rusine sa bage dinastea.

    Comentariu by Alain — 8 februarie 2019 @ 21:41

  10. pt.9 te invitam sa inspiri sanatos acele particule inofensive!

    Comentariu by Anonim — 8 februarie 2019 @ 21:43

  11. @ 9
    Particulele alea dispersate in aer și inspirate în plamani sunt cancer garantat. Peste 100.000 de oameni mor anual în lume din cauza azbestului. Daca poti posta pe un blog cred ca poti da o cautare pe goolge sa vezi care-i adevărul cu azbestul. Daca vre-un mangaliot care va face cancer pulmonar il va da in judeecata pe pitic si pe cei din CL o sa-i cam usture.

    Comentariu by Marian Vasile — 8 februarie 2019 @ 22:00

  12. Ce mai sunt cateva mii in plus ? Incredibila este rautatea oamenilor care pentru a-si vedea vecinii cu garajul daramat sunt de acord si sa riste sanatatea copiilor lor. N-a zis nimeni sa nu le darame dar cu respectarea legilor si fara sa ne distruga noua sanatatea. Cat despre primar…ce sa mai zicem. Faptul ca raja are conducte de scurgere care contin azbest il indreptateste pe el sa umple orasul de moloz cancerigen.

    Comentariu by Anonim — 9 februarie 2019 @ 11:09

  13. @12 Când iei diplomele scolare de branză si alte peschesuri creierul, neutilizat, se atrofiaza. Azbestul in sine, in forma compacta, nu este nociv ci doar particolele dispersate, prin spargere, taiere, gaurire, ardere. Conductele de apa formează pe interior un strat de saruri astfel ca apa nu e in contact direct cu azbestul. Daca primarul nu e capabil de astfel de ratioanamente fara sa-si fractureze cele cateva sinapse, Mesterul Ciuraru, cu facultate facuta la batranete, ar trebui sa stie, la fel si dom profesor ori subinginerul de la cultura. Dar când te manjesti cu cacat constiinta se transforma in vidanja.

    Comentariu by Marian Vasile — 9 februarie 2019 @ 11:50

  14. Cand creierul este utilizat excesiv prin contabilitatea spagii la vama , un aport toxic neinsemnat ti se pare un mare drob de sare pentru a face capital politic. Cine stie .. cunoaste ca o basina data in timpul demolarii are efect mai nociv decat asa zisul azbest.Ba da cum dracu la RAJA formeaza stratul si apa de pa garaje nu ? Probabil conducta e de la PSD … P.S. Eu sunt la munca , nu am timp sa casc gura pe langa garaje in scop de capital electoral sa inspir asa zisele particule. Probabil le inspira tot aia care muncesc. Inspir destui de vapori de vopsea in santier si probabil o sa am o treime din pensia alora in uniforma hoti de cartofi sau vamuitori de tigari tiganesti.

    Comentariu by Alain — 10 februarie 2019 @ 16:59

  15. Ba, conductele de la RAJA au format stratul in timp. Poate la fel si apa de ploaie. Dar alea nu s-au spart ca placile de garaje.Asa ca mai reflecteaza

    Comentariu by Geany — 10 februarie 2019 @ 17:01

  16. Bine ca m-ati informat ca am spart multe garaje pe deasupra si inseamna spor de toxicitate la cartea de munca. Ce , numai ala care imi dadea liber prin vama sa ia pensie nesimtita , vreu si eu

    Comentariu by Jogardel — 10 februarie 2019 @ 17:02

  17. @14
    In santier nu se mai vopseste de ceva vreme. Tu la cărui postac esti Naila ? A lui Colgiu sau a lui Ciuraru ?

    Comentariu by Marian Vasile — 10 februarie 2019 @ 19:13

  18. UN castel ,care era o ruina,atentie castel,in Adeal a fost reabilitat cu 2,5 milioane de euro .Si avea 2000 mp. iar la noi o biserica,functionala, costa la fel ca un castel?

    Comentariu by VUCEA DAN — 15 februarie 2019 @ 12:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress