Mangalia – politica locală

8 august 2018

Un şarpe i-a agitat pe locuitorii din Mangalia! Iată ce spun autorităţile locale

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:36

Imagini neplăcute pentru cei care nu sunt deloc prietenii reptilelor! În cursul zilei de marţi, 7 august a.c., o locuitoare a oraşului Mangalia a suprins şi fotografiat un şarpe de dimensiuni relativ mari care stătea pe iarbă, în zona sensului giratoriu din oraş.

Ce fac locuitorii atunci când observă un şarpe pe iarbă? Îl fotografiază! Asta s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, 7 iulie a.c., în Mangalia, la sensul giratoriu din oraş. Aici, o mangaliotă a observat prezenţa unui şarpe de dimensiuni relativ mari care îşi făcea veacul în iarbă. Personajul principal a fost fotografiat şi urcat pe un grup de facebook, în locul unde reacţiile nu au întârziat să apară. “Trebuie să ştim în ce zonă ca să ferim copiii!”, a declarat o mămică din oraş, îngrijorată de ceea ce vede. Alţii fac haz de necaz şi se gândesc doar că ar putea să ajungă pe mesele din restaurantele din oraş, sub deviza “delicatese”: “Delicatese pentru restaurante… ar fi tare să apară în meniu carne de şarpe”, a declarat amuzat un alt locuitor al oraşului.

Contactat de reporterii Replica de Constanţa, viceprimarul oraşului Mangalia, Dragoş Anghelescu, a declarat că prezenţa şerpilor este oarecum firească, însă doar în condiţiile în care din punct de vedere geografic, oraşul se situază între ape. Lucrul acesta duce la prezenţa uneori a şerpilor în oraş. Cu toate acestea, potrivit viceprimarului de Mangalia, numărul sesizărilor cu privire la prezenţa şerpilor în oraş este în scădere faţă de anii anteriori.

“Nu ne mai confruntăm cu aceeaşi problemă cu care ne confruntam anii anteriori, ţinem sub control cât se poate de bine igienizarea în parcurile şi spaţiile verzi din oraş. Faptul că avem acţiuni de deratizare pentru rozătoare, pe lângă acţiunile pentru ţânţari ţi gândaci, nu cred că influenţează apariţia şerpilior sau reptilelor de altă natură. Să înţelegem şi să încercăm să prevenim. Nu vă îngrijoraţi, sunt cazuri izolate care apar foarte rar. Sunt 1-2 cazuri raportate într-un an de zile. Trebuie să luăm în calcul poziţia geografică. Avem lac , avem mlaştină.”, a declarat Dragoş Anghelescu, viceprimarul oraşului Mangalia.

Autorităţile locale recomandă cetăţenilor care se confruntă cu astfel de probleme, pentru soluţionare, să sesizeze Poliţia Locală Mangalia pe numărul Dispeceratului 0756. 201. 404.

Paula SOLOMON, Replica 08.08.2018

12 Comments

  1. Șerpii sunt din Constanța.

    Comentariu by lucian visa — 8 august 2018 @ 16:36

  2. Lucian-a facut candva un pamflet sarpelui de la Tomis !!! Asa ca asteptam altul de la Lucian Visa ! https://ro.wikipedia.org/wiki/Glykon

    Comentariu by Anonim — 8 august 2018 @ 19:41

  3. PS la @2- La Hagieni avem vipere,asa ca aveti surse…de inspiratie !

    Comentariu by I.S — 8 august 2018 @ 19:43

  4. S-a schimbat placuta de marmura de pe gazonul de la intrarea in primarie !

    Comentariu by I.S — 8 august 2018 @ 19:57

  5. Am eu un şarpe pentru oricare din scorburile primarului…

    Comentariu by Părintele Încolonare — 9 august 2018 @ 10:29

  6. Nu ai tu sarpe asa de gros. Alea sunt tabacite bine de altii au antrenament.

    Comentariu by Fane — 9 august 2018 @ 10:57

  7. Pai ca sa ajunga in functii nu trebuie antrenament ? Vrei asa , fara .. experienta ?

    Comentariu by Dana — 9 august 2018 @ 10:58

  8. Omul nu se refera la gaurile la care credeti voi.

    Comentariu by Gore — 9 august 2018 @ 10:58

  9. Felicitari doamnei manager de la Spitalul Municipal Mangalia! A devenit permanenta pe „fonctia” primita cadou de la micul sarpe veninooosSSSSS.
    Felicitari doctorilor, medicilor si asistentelor din spital pentru sprijin si incurajare! Avem un oras frumos, cu institutii functionale, conduse de oameni competenti, cu oameni veseli, sanatosi, voiosi si datorita efortului dumneavoastra sustinut.
    Se pare ca micul sarpe va unge toate clantele cu …. miere ( seamana doar la culoare cu veninul) ca sa le puteti linge linistiti cand veti merge la
    doamna manager pe persoana fizica.
    Ca sa cereti fese si spirt.

    Comentariu by Anonim — 9 august 2018 @ 15:45

  10. La cât e iarba de mare in oraș și stațiuni ma și mir ca Oana acum nu au înviat dinozaurii, nu au apărut și alte reptile…. o sa facem curând safari in Mangalia și statiuni

    Comentariu by Fedai — 10 august 2018 @ 9:13

  11. @9 ce e de spus?oare medicii asistentele si ceilalti din spital se vor simti ok cand in galeria cu pozele directorilor, unde se regasesc nume care au facut istorie in medicina in oras va aparea si poza manageritei secretare de succes?
    asta e.

    Comentariu by wow — 10 august 2018 @ 10:09

  12. Asta e Mangalia !

    Comentariu by lucian visa — 10 august 2018 @ 19:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress