Mangalia – politica locală

27 iulie 2018

Pierderi pe linie. Îi trage ministrul Turismului obloanele? Neptun Olimp SA vinde tot

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 20:17

Ministerul Turismului a decis să scoată la vânzare o bună parte din averea Neptun Olimp SA, una din ultimele sale firme de turism deținute de statul român. Consiliul de Administrație (CA) a convocat pentru 6/7 septembrie o Adunare Generală a Acționarilor (AGA), care să aprobe vânzarea mai multor terenuri și pachete de acțiuni deținute de Neptun Olimp SA. Mișcarea vine în contextual în care statul încearcă de un an de zile să vândă pachetul majoritar de acțiuni pe care îl are la firma din sudul litoralului.

Pe ordinea de zi a AGA din septembrie se află proiecte privind aprobarea demarării procedurii de vânzare a terenului intravilan limitrof vest Vila nr. 6, în suprafață de 427,24 metri pătrați, terenul intravilan acces Hotel Sulina, de 327,92 metri pătrați, ambele din stațiunea Neptun și terenul intravilan de 5.134,10 metri pătrați, afferent Complexului Astoria din Eforie Nord. De asemenea, se dorește divizarea asimetrică a societății mixte Holiday Club Neptun SA, din Neptun, în care Neptun Olimp SA este acționar minoritar, dar și vânzarea prin licitație a pachetului de acțiuni deținut de Neptun Olimp SA în cadrul Flamingo Estival 2002 SA, din stațiunea Olimp.

Afacere cu pierderi

Din primăvara acestui an, Neptun Olimp SA este condusă de un CA alcătuit din Simona Marcela Agârbiceanu, Ionela Stoian, Dragoș Călin, Ramona Petcu Zena și Mihuț Năstăsache, în timp ce director general este Cătălin Mihail Caracostea. Firma a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 716.999 și pierderi de 1.226.032 lei, cu 16 angajați. Neptun Olimp SA este încă proprietara unor active cu o valoare totală de 11.867.476 lei. Acţionarul majoritar al Neptun Olimp SA este statul român, prin Ministerul Turismului, care deţine 52,2156% din acţiuni, alături de care mai sunt SIF III, cu 41,1848%, persoane juridice – 0,5573% şi persoane fizice – 6,0423%.

Ce avere mai are Neptun Olimp SA
În 2016, Neptun Olimp SA si-a schimbat domeniul de activitate din “hoteluri” în “închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Societatea de stat mai deține, ca avere, în afară de bunurile scoase la vânzare, Complexul de Vile Olimp, alcătuit din vilele de 4 stele Afrodita, Hera, Atena, Irene şi Artemis, cu un total de 30 de locuri de cazare, două autocare de 3 stele, o secţiune de plajă în Neptun, restaurantul de 3 stele La Barchetta, cu 336 de locuri şi Pizzeria Complex International din Olimp.

R.C., Replica 27.07.2018

Niciun comentariu

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress