Mangalia – politica locală

16 martie 2018

Fabricarea pâinii la Mangalia. Din ciclul: IDEI, PROPUNERI, SOLUȚII

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:52

FABRICAREA PÂINII ÎN MANGALIA(partea 2-a).

Fosta fabrică de pâine, care a aparținut de Dobrogea SA, s-a închis în 2012, deoarece societatea intrase în procedură de faliment.

In acea fabrică se produceau circa 30.000 pâini pe zi, cu piață de desfacere în Mangalia și localitățile din jur: Limanu, 2 Mai, Albesti etc. Fabrica deținea 2 cuptoare pe tunel, cu o capacitate de 10.000 pâini fiecare, iar pentru completare mai avea 3 cuptoare pe rotativă, cu o capacitate per cuptor de 4.500 pâini/24 ore (total cca 13-14.000 pâini). In cuptoarele rotative se produceau și “specialitățile” (cornuri, covrigi, batoane etc.).

Piața de pâine a Mangaliei reprezintă un necesar de 14.500.000 pâini pe an, o cifră de afaceri de cca 3,5 milioane euro pe an, cu tot cu specialități. La care se mai adaugă necesarul din stațiuni, din care ponderea pe specialități (chifle) este mai mare.

În prezent, pâinea din Mangalia este adusă din Constanța, din Tuzla, din Basarabi, din Vama Veche, etc., cel mai mare distribuitor fiind Dobrogea SA, care are o logistică mai bună. Pe timp de vară, fabricile din Tuzla, Basarabi, etc., au contracte cu stațiunile și au probleme de livrare, in sensul că la Mangalia ajung la ore târzii să furnizeze magazinelor din Mangalia.

O fabrică în Mangalia ar furniza la orice oră pâine proaspătă, nici magazinele nu ar mai avea probleme cu returul. Din cauza problemei cu retururile, pâinea livrată în Mangalia de către societăți din alte localități are aditivi speciali (enzime pentru prospețime) in ingrediente. O parte din pâine se cumpără din rețelele de supermarket, unde este produsă din aluat congelat.

Pe lângă faptul că din economia Mangaliei se scot anual mai mult de 3.500.000 euro (+ vânzarea în stațiuni!), deoarece nu avem o fabrică de pâine, pâinea pe care o mâncăm nu este de calitate!

Mangalia deține un parc industrial de 13 ha (in fostul șantier 1), cu utilitati, cu spațiu pentru logistică, cu toate facilitățile pe care le acordă statutul de parc industrial: nu se plătesc taxe si impozite, nici măcar taxele de urbanism pentru construire, ș.a.m.d. Este locul ideal pentru a înființa o fabrică de pâine, este la îndemână.

Pentru început s-ar putea da drumul la un cuptor pe tunel, cu capacitate de 10.000 pâini, și cu completare pe un cuptor pe rotativă, cu o capacitate de 5.000 pâini. S-ar putea asigura doar 50% din necesarul Mangaliei, când ar produce la capacitate maximă. Cu posibilitatea de mărire, în cazul în care fabrica poate atinge o cotă de piață mai mare.

Parcul industrial deține spații pentru birouri, deține o parcare pentru logistica auto, cale de acces facilă, utilități pentru funcționare. Cheltuielile construcției unei fabrici de pâine și a logisticii pentru distribuție pot scade la jumătate. Beneficiază anual de facilitățile pe care le acordă statutul de Parc Industrial. Multe localități nu au reușit să obțină HG pentru statut de parc industrial, iar noi avem la Mangalia din 2003. Și nu îl folosim.

Cea mai rentabilă soluție, pentru municipiul Mangalia, ar fi ca autoritatea publică locală, Consiliul Local, să înființeze o societate comercială și să construiască această fabrică de pâine.

În Mangalia încă există foști angajați ai fabricii Dobrogea SA, care au fost disponibilizați la închiderea fabricii și se pricep în această meserie. Un liceu ar putea înființa o clasă profesională de brutari și patiseri, la fiecare 2 ani, pentru a specializa forță de muncă, astfel ca la sfârșitul școlii profesionale, sau de meserii, să aibă locul de muncă asigurat.

O altă variantă ar fi ca un investitor să fie interesat de această piață de pâine de 3,5-4 milioane euro și să înființeze o fabrică la Mangalia.

În topul cifrelor de afaceri după CAEN, din Mangalia, avem societăți comerciale care se ocupă de cereale:

CAEN: 111 – Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase; 19,9 milioane lei (4,5 milioane euro).

Am să propun Comisiei Economice a Consiliului Local. Trebuie să fie de-a dreptul iresponsabili să nu accepte un astfel de proiect.

mangalianews.ro,  Menabit Ozghiun, consilier municipal, 15.03.2018.

68 Comments

  1. Am postat acest articol, nu pentru a lăuda ideea, ci din contră.
    Evident că administrația locală poate fi acționară și la o fabrică de pâine, dar și la o fabrică de chiloți sau autoturisme.
    Producerea pâinii este o afacere ca oricare alta. Suntem în capitalism. Oricare dintre noi, după obținerea condițiilor legale, putem produce pâine. Probabil cu credite. Dar și administrația ar trebui să se împrumute dacă vrea să facă pâine. Nu cred că o fabrică de pâine privată poate fi blocată de administrația locală. Poate doar niște întârzieri la autorizația de construire.
    Sau de ce n-am lua pâine din Bulgaria. Probabil că ar fi mai ieftină. Poate și de mai bună calitate.
    Nu cunosc de ce a plecat Dobrogea SA din Mangalia, dar una din cauzele probabile a fost concurența neloială, adică vânzările la negru (gri) ale competitorilor mai mici.
    La fel ca pâinea, putem discuta de oricare alte afaceri care teoretic pot fi făcute de administrația locală. Problema e că administrația nu e în stare să aibă grijă de obligațiile ei prevăzute de legea 215, legea ei de bază.

    A lua măsuri populiste e o golănie, pentru că viitorul va fi mai rău. Așa a câștigat PSD-ul la nivel național și vedem cum țara a luat-o pe arătură.
    Guvernul, administrațiile locale trebuie să încurajeze crearea de locuri de muncă, nu să le facă neapărat statul. Așa au ajuns sus țările în care migrează românii azi. Hai să urmăm modele de succes, nu să ne întoarcem la socialismul falimentar.

    PS. În mai puțin de o oră aparatul meu de pâine trebuie să-și finalizeze job-ul. Miroase deja a pâine. Fără afânători.

    Comentariu by lucian visa — 16 martie 2018 @ 17:02

  2. Sunt de acord cu dvs. cu faptul că oricine ar putea să facă o fabrică de pâine de capacitate mare. Dar nu oricine va vrea să facă, mai exact nimeni. Fabricile de pâine de capacitate mare sunt in țară, în parte, Societăți pe Acțiuni care provin din preluarea fostelor fabrici mari comuniste:
    Dobrogea SA, Titan SA, Compan SA, Vel Pitar SA, Simpa SA, Harmopan SA, Pan Grup SA, etc. Celelalte fabrici private, de tip SRL, care au ajuns la capacitate industrială au ajuns la acest volum de producție in timp îndelungat.
    Recuperarea investiției din fabricarea pâinii se face in timp îndelungat, din acest motiv nu se îngrămădește nimeni sa faca o astfel de investiție.

    Ar trebui să scriu cât un manual de business (de obicei chiar se face) ca să vă fac să înțelegeți că pentru înființarea unei fabrici de pâine nu vor fi investitori privați persoane fizice, decat daca nu are ce face cu banii, ii investește si uita de ei. O fabrică de pâine a Mangaliei îndeplinește o necesitate, fara pierdere de buget mare (avem noi pierderi de milioane euro pe prostii), in timp devine investiție daca este bine manageriată.
    Că nu aveți încredere in modul de administrare a întregului municipiu este altă problemă. Cei care au avut succes in localitățile lor, nu ar fi avut daca nu se apucau de treabă cu încredere.

    Nu are rost să justific opinia mea despre necesitatea ca Mangalia să aibă o fabrică de pâine, a administratiei ca in alte localitati sau privată prin investitor. Avem opinie diferite, probabil din cauza experiențelor diferite in a construi afaceri de la zero.
    Prima încercare este să propun CL, care poate dețină si societate comercială de transport, ori de plimbări cu bicicleta, daca ajunge la concluzia oportunității.
    De ce ar fi utilă administratiei? Pentru spital, pentru azilul de batrani, pentru grădinițe, pentru scoli, etc. Pentru că ajuta la crearea locurilor de muncă, etc. Care sunt beneficiile? De ce a fost creat Goldterm? Ca Mangalia să aibă căldură fără probleme pe viitor. Se câștiga ceva cu Goldterm? Nu face profit (subvențiile sunt altă poveste), indeplineste o necesitate. La fel si o fabrică de pâine.

    Dar dacă aveți credința că este o golănie, vorba poetului “Golănia se află în ochii celui care privește”.

    Comentariu by Ozzy — 16 martie 2018 @ 20:02

  3. erată: “decat daca cineva nu are ce face cu bani”
    Și inca vreo 2, din cauza de autocorectul de pe telefon.

    Comentariu by Ozzy — 16 martie 2018 @ 20:27

  4. 🙂
    http://www.literparc.ro/carti-gramatica/

    Comentariu by nabuco — 16 martie 2018 @ 22:34

  5. Puteti sa faceti o noua fabrica. Eu am executat-o pentru ca trebuia sa intre Dobre pe piata din Mangalia sa ajunga fisu ministru. Acum obiectivul a fost indeplinit , prostii au votat ca la carte și nu mai stam in vanzarea painii desigur cum bine ati intuit. Am facut si un Brick acolo , desigur stiti a cui e firma tot a noastra de la psd sa fim siguri ca nu ii trece cuiva prin cap sa produca paine. E buna ideea lui Ozzy asta ca o firma ,,de stat,, ne aduce noi beneficii , director de al nostru , angajati care vor vota cu cine trebuie ca la RAJA , insa ma cam enerveaza Visa ca ne da in vileag.

    Comentariu by Tusy — 17 martie 2018 @ 9:32

  6. …asta este un exemplu de sofisme perfecte !!

    Comentariu by Anonim — 17 martie 2018 @ 10:30

  7. @5- Si pe mine m-a suparat ca n-a spus mai clar,in loc de : „Miroase deja a pâine. Fără afânători”….miroase deja a afânători,fara pâine !!!

    Comentariu by I.S — 17 martie 2018 @ 10:44

  8. Vine acum scadenta la scoaterea subventiei de la energie ! Ce-or mai scoate din putul gandirii !(ce sunt nebuni sa taie…de unde fura !)

    Comentariu by I.S — 17 martie 2018 @ 11:00

  9. Ozzy -un plan de afaceri solid care sa reziste in economia de piata se face tinand cont de „invatamintele” lui Marx-pe care voi il ignorati,referitoare la profit-plusvaloare,care vine dupa vanzarea marfii la adevarata valoare…nu la aia pe care o mascati ca sa aveti de unde fura !

    Comentariu by I.S — 17 martie 2018 @ 11:09

  10. This is an excellent site!A lot of useful info and handy suggestions, thanks =)
    http://robertcussen.ie/cheap-custom-essays-142/

    Comentariu by Jorgeplaic — 17 martie 2018 @ 12:42

  11. În calitate de consilier local am o opune, de fapt o propunere. Poate să fie considerată bună de către alții, ori să nu prezinte interes. Dacă majoritatea oamenilor consideră că sunt un tâmpit în propuneri, este riscul meu: pierd credibilitatea.

    Există funcții de producție economică și funcții sociale. De exemplu, judecătorul, cel din siguranța publică, profesorul, medicul, cel care se ocupă de cultură (istorie, literatura, muzică, etc.), cel care se ocupă de asistență docială, administrație publică. Funcțiile sociale într-o societate nu dau de mâncare (nu sunt materiale), dar fără ele societatea degenerează. Și sărăcia degenerează societatea, și funcțiile productive sunt importante.

    În chestiunea cu a avea producție de pâine în Mangalia se îndeplinesc nevoi sociale, cât și economice. În primul rând de siguranță publică, in cazul unei izolări fortuite din cauza unei calamități, război, carantina epidemică, etc., Mangalia nu va avea pâine. Nici nu este nevoie de vreo izolare, este de ajuns să dea faliment Dobrogea SA. Alaltăieri i s-a cerut falimentul.
    În Mangalia cel mai mare distribuitor este Dobrogea SA. O bună piață au acaparat-o si lanțurile de supermarket, care au mai mulți furnizori. Am colindat Mangalia si am intrebat câtă pâine vând magazinele, cine le este furnizor, cat de repede vine comanda, cine ia retur si cine nu, etc. Media este ca la 5 magazine de cartier se vând 1000 pâini pe zi. Unele magazine vând 30-40 pâini, altele 300-400. De exemplu, “Crăciun” (nu stiu cum se numeste real) vinde 400 pâini pe zi. Vara se vând mai multe pâini la toate.
    Dacă subit mâine Dobrogea SA nu ar mai distribui, fabricile de la Tuzla, Basarabi, Vama Veche nu au logistică de distribuție ca sa acopere necesarul Mangaliei.

    Apoi partea economică. 4 milioane euro ies anual din Mangalia prin faptul ca noi cumparam pâine de la altii. Cand de fapt am putea aduce alți bani in economia Mangaliei.
    Nu avem în Mangalia privați atât de puternici încât să investească valoarea unei fabrici de pâine și să aștepte amortizarea ei în câțiva ani. Doar administrația publică are puterea financiară, răbdare privind profitul, rapiditate in realizare. Ar avea un beneficiu dublu pentru că Spitalul cumpara pâine, grădinițele cumpara pâine, azilul cumpara pâine, cornuri si batoane pentru scoli, etc. O societate a Consiliului Local nu dă faliment, daca se administrează responsabil. Din piața de 4 milioane euro, o cota importanta s-ar recupera. Locuri de muncă.

    Și ar mai putea să o facă un alt investitor privat dinafara Mangaliei. Dar din spirit de Fair-Play am sa propun acest proiect mai întâi Consiliului Local. Pentru că nu-i este greu să o facă. Văd că teama multora este de furt, de nepricepere in administrare, etc. Hai să bocim că pică drobul de sare si ucide pruncul!

    Mangalia are parc industrial. Localitățile care s-au dezvoltat in România s-au dezvoltat cu parcurile industriale. Exista facilitați pentru parcurile industriale: cei care își desfășoară activitate in parcurile industriale nu plătesc taxe si impozite.
    Parcul industrial mai are un singur angajat: Dl Ungurean. Pentru ca am administrația a fost nepricepută în a dezvolta economia Mangaliei. Toți s-au mulțumit să trăim din șantier, șantierul a devenit orașul, iar acum când șantierul aproape că a înghețat activitatea, devenim o fantoma de oras.
    Am vizitat parcul industrial si mi s-a spus ca din 2003 pana im prezent nu a interesat pe nimeni din tot UAT despre parcul industrial.

    O fabrică de pâine nu ar fi o pierdere. Mangalia nu mai face nimic. Nici pâine, nici lapte, nici confecții textile, nici comerț.
    Citesc pe aici opinii a unor minți înguste, pentru care le este mai importantă teama ca un altul sa nu facă ceva, decât să-i fie bine orașului.

    De la pâine am să trec la Planul Local de Gestionare al Deșeurilor. Este obligatoriu. In deseuri este o mină de aur. Dupa ce gunoiul Mangaliei intra pe poarta gropii de gunoi, deșeurile nu mai sunt proprietatea noastră. Acolo, din ce este de drept al nostru, Iridex face 1-2 milioane euro pe an.

    În economia Medgidiei, recuperarea, sortarea si pregătirea deșeurilor reciclabile se află pe locul 7 din cifrele de afaceri pe CAEN-uri, in valoare de 3,7 milioane euro. Noi avem si statiunile, care vara fac deseuri in mare parte reciclabile.
    7.
    CAEN: 3832 – Recuperarea materialelor reciclabile sortate
    16,1 milioane lei (3,7 milioane euro)

    Am să propun mărirea sferei serviciilor de utilitati publice, ca pe lângă salubrizare, îngrijire spații verzi, întreținere străzi si trotuare, etc, sa existe si serviciul public de recuperare, sortare si pregătire a deșeurilor reciclabile. Alte 4 milioane euro care se pot întoarce in economia Mangaliei. In primul rând suntem scutiți de taxa de mediu de 80 lei pe tona deșeu, plus ca se primeste prima de la stat (unii ii zic subvenție), care la unele deseuri ajunge si 20 euro/tonă.

    Pâine și deseuri: doar din acestea in economia Mangaliei intra cca 8 milioane euro.
    Din 3.1 miliarde lei (710 milioane euro), șantierul naval reprezintă 2,3 miliarde lei (516 miloane euro). Dar in afara de salarii, care nu depășesc 70 milioane euro (in epoca de glorie a șantierului), de fapt nu a intrat nimic din economia Mangaliei.
    Iar tâmpeniile pe care le debitează primăria, ca nu mai vin cote defalcate de TVA si impozit pe profit, ii anunț pe aceasta cale pe cei din primărie ca vânzările lui DMHI sunt exporturi, deci nu li se aplica TVA. Iar DMHI nu a mai avut profit de mai mult de 10 ani, decât datorii.

    Ca fapt divers, cu turismul facem doar cca 36,9 milioane euro. 8 milioane euro in economia Mangaliei, recuperate din cele 2 activități, le denigrează mințile înguste.

    Faptul că nu există credința că se poate realiza? Asta este o chestiune personală a fiecăruia, pasărea din colivie spune că zburatul este ceva greu. Cand in anul 2002 m-am apucat de ceva, care pentru unii părea greu, chiar imposibil, eu am avut încredere pentru că făcusem formula. Si s-a întâmplat ceea ce multe minți înguste decretau că este imposibil. In 3 ani piața mea de acoperire era de la Satu Mare pana la Vama Veche, de la Timișoara pana la Fălticeni. In 2005 m-am apucat de alta, diferită, la fel părea ceva imposibil. Ce ar fi fost sa ascult pe cei care nu se pricep, ca nu voi reuși?
    Eu nu sper ca ceva ce plănuiesc sa se întâmple. Speranța este pentru cei neobișnuiți să realizeze. Eu nu sper niciodată, eu am încredere.
    Scriu asta ca să înțelegeți că nu am să ascult pe cei nepricepuți, ci am să ascult pe cei pricepuți, care au experiența construirii de la zero și a gestionarii unor afaceri cu volume de vânzări de milioane de euro.

    Fiecare are dreptul la opinie, il reprezintă. Chiar citesc cu interes ceva din ce am de învățat. Fiecare are dreptul la opinie. Chiar și eu.

    Comentariu by Ozzy — 17 martie 2018 @ 13:37

  12. Fiecare cu opinia lui. E democratic. E corect să ne gândim cu creăm locuri de muncă în Mangalia. Fără ele orașul nu va mai avea viitor.
    Dacă Mangalia ar produce pâine de 4 milioane de euro, nu înseamnă că pâinea s-a produs din nisipul mării și acești bani sunt plus valoare. Lumea de azi e globală. Vrem să profităm de alții, dar noi să ne închidem ?
    Referitor la calamități, s-a întâmplat ca în Mangalia, acum mulți mulți ani, într-o iarnă foarte grea, pâinea să fie adusă cu șenilatele armatei. Poate cei mai în vârstă ne vor da amănunte. Dar într-o astfel de situație vom mânca doar pâine ? De ce să nu avem și o fabrică de mezeluri, brânzeturi și de alte produse alimentare de milioane de euro pe care le cumpărăm din altă parte ? Pe frig tare ar merge și o țuică, o palincă sau niște whiskey. Eventual și niște suc acidulat.
    4 milioane de euro, pe lângă alții, pleacă din Mangalia pentru că avem o administrație din Constanța. De ce ? Pentru că PSD a fost părtaș și a făcut blatul cu PNL.

    Comentariu by lucian visa — 17 martie 2018 @ 16:39

  13. @11-Asta este condescendenta maxima,fata de cineva care sare peste gramatichia elementara-si mai da vina pe programul corector al telefonului(sic!)-direct la economie avansata si ii mai numeste pe cei din comisia economica „iresponsabili” daca n-ar fi de acord cu inventia lui…pentru apa calda ! ………..Vreti sa mai fiu presedintele vostru? – Beeeee ! https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19961513_1455282877843790_6008994541558424139_n.jpg?_nc_eui2=v1%3AAeHVWcDj3f6kW2ZVUv0ONT4oFdbHjr6570cXB5o7Pm88iho8rvvUR9xgrOOU34q8wRu3bzys3LLgGPlIxkjmP3VAqQ0CzivJhfeARWPvCdTf-w&oh=54c15d656a1f8db49d742dd347108960&oe=5B03D7F7…………………https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10530897_956143287757754_7574392587756303929_n.jpg?_nc_eui2=v1%3AAeE39VwbTdDDKs51Y-h5oZe0CrgyCIX5CzoJyeoe3PJpSFi5vcnxYtlNZSslGg4iXa2GcKo9eqweEEfP8zVTQ5vZ-sOf_quQz83xikXLw6AQEg&oh=1cfaffa94c0fb9f3eafaed5408912d86&oe=5B3E00C4

    Comentariu by I.S — 17 martie 2018 @ 16:58

  14. @12-Da au fost situatii cand caram paine spre Limanu cu un amarat de buldozer,pe soseaua impracticabila…dar pe langa noi treceau ca vantul masini de armata(cu enspe diferentiale),peste nametii de pe camp,cu o lada de paine catre graniceri ! Si statia aia de asfalt,mica dar automatizata si foarte buna pentru micul nostru oras-pe care a instrainat-o Iorgus,am adus-o de la Nicolina tot peste campuri,peste nameti cu un astfel de trailer !

    Comentariu by I.S — 17 martie 2018 @ 17:21

  15. http://www.tolo.ro/2018/03/17/sa-renunti-la-fapte-inseamna-sa-renunti-la-libertate/

    Comentariu by nabuco — 17 martie 2018 @ 17:33

  16. Cu asemenea mentalități a ajuns orașul unde a ajuns.

    Să te apuci să justifici de ce să nu avem fabrică de pâine în Mangalia este deja lipsit de bun simț. Am avut până în 2012 și a fost bine. Pâinea care se vinde cel mai mult în Mangalia este cea de Dobrogea feliată și ambalată in pungi să reziste, cu enzime speciale pentru prospețime, dar care sau o textură și un gust de ….. Cu pâinea aceea ne hrănim copiii. Sau cu cea produsă din aluat congelat.

    Pe locul 11 in cifre de afaceri în Mangalia, după domenii, dupa construcția nave, reparații nave, turism, comerț, restaurante, se află:
    CAEN: 111 – Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase
    19,9 milioane lei (4,5 milioane euro)

    Numai faptul că îmi spuneti că o piață de 4 milioane euro nu inseamna profit de 4 milioane euro imi dovedește naivitatea dvs in acest domeniu. Este vorba despre valoarea pieții.

    În pâinea de 1 leu intra materie prima, cost de producție, cost de management, cost de distribuție, adaos comercial la magazinele din Mangalia. Dacă ingredientele, energia, combustibilul pentru transport, etc. se achiziționează de la altii, restul costurilor sunt beneficii pentru toti cei angrenați: salariile angajaților, adaosul comercial din producție, adaosul comercial din vanzare, sunt valori care se întorc in Mangalia.

    Nu are rost să continui discuția, pentru că nici nu trebuie să vă conving pe dvs.

    Comentariu by Ozzy — 17 martie 2018 @ 18:40

  17. Acum 20 de ani, când eu făceam parte din conducerea orașului, Mangalia era în topul comunităților cu populație asemănătoare. Marea majoritatea a locuitorilor erau mândri că fac parte din acestă comunitate. Probabil erau mentalități retrograde !!! Și nu că aveam fabrică de pâine.

    N-ai decât să faci ce fabrică vrei pe banii orașului. Dacă vrei să mă convingi pe mine, atunci fă o fabrică de pâine privată și eu te voi felicita public. Până atunci vedeți ce faceți voi PSD-iști cu șantierul. Sunt mult mai multe locuri de muncă și o cifră de afaceri mult, mult mai mare. Îl distrugeți sau nu ? De fapt, distrugeți Mangalia sau nu ? Prima cărămidă ați pus-o susținând indirect alegerea actualul primar. Continuați ?
    Dacă ai coaie, răspunde ! Direct și la obiect. Sunt convins că ești bine intenționat, dar hai să spunem lucrurilor pe nume și să nu o mai cotim politic. Apropo, mai e în afară tine vreun membru în PSD Mangalia ?

    Comentariu by lucian visa — 17 martie 2018 @ 19:01

  18. O „afacere” de la -1 nu de la 0.
    https://www.cotidianul.ro/dati-o-carte-faceti-parte/
    cu mare succes mai ales pentru viitor.

    Comentariu by nabuco — 17 martie 2018 @ 19:52

  19. Eu răspund la orice și nu mă eschivez.
    In urma cu 20 ani ati preluat Mangalia de la Sidere, care cam inventase GOLD. O dovadă acele vremuri că principiul meu ca de administrația publica si serviciile de utilitati publice trebuie să se ocupe administrația publică. Stockholm are societatea de servicii de utilitati publice din 1946.
    Și v-a lăsat Sidere o moștenire, un instrument care a facut orașul frumos. Cu moștenirea de la Sidere se laudă Iorguș si in zilele noastre. Cand a distrus Iorgus aceasta moștenire, s-a dus in ruina si orasul. Externalizarea serviciilor de utilitati publice a creat borcanul cu miere, pe care se luptă toată mafia asta politico-economică, încât am ajuns sa avem primari care nici nu sunt din Mangalia, sau nu locuiesc in Mangalia.
    Amintirea acelor vremuri sunt dovada că nu sunt un tâmpit.

    Apoi… Între timp administrația publică s-a schimbat, vremurile s-au schimbat. Ce făceați in urma cu 20 ani, nu mai functionează astazi.
    Eu nu sunt o persoană, consilier local din partea PSD. Nu sunt nici presedintele lui PSD Mangalia, nici presedintele lui PSD in România, ci doar o persoana căruia PSD i-a dat un loc eligibil pe lista de candidați consilieri locali la Mangalia. Practic unul adus de afară, pe care nici pesediștii din Mangalia nu il consideră de-al lor, din moment ce nu mă cheamă la ședințele lor. Pentru că am acceptat sa fiu consilier local, așa cum spune comunicatul lor de presă atunci când am acceptat, pentru că: “ …I s-a oferit un loc de consilier pe lista PSD Mangalia domnul Ozghiun Menabit, un reprezentant de marcă al societății civile… PSD îi oferă domnului Menabit șansa ca, o dată ajuns consilier local, să poată continua demersurile sale benefice cu și mai multe șanse de succes, fiind chiar în interiorul forului unde se iau deciziile pentru Mangalia”.
    Subiectul activității mele este Mangalia.

    Am mai dat de astfel de mentalități, care atunci când nu au alte argumente, încep sa reproșeze cu PSD și țara, când noi discutăm despre Mangalia. De ce nu se reproșează despre PNL și Mangalia? Pentru că este mai aprope de noi, in al doilea mandat primarul Mangaliei parca a luat-o razna, vrea neaparat sa puna Mangalia pe butuci. De cand a intrat la PNL e mai pe distrus decat in primul mandat.

    Dacă vreți să cunoașteți opinia mea despre șantier, pot să elaborez. Pentru că este mult de explicat.
    Pe scurt: in istoria lor, coreenii au plătit angajatii si cheltuielile prin datorii, iar toate încasările (nu doar profiturile) le-au externalizat. Cei care le-au dat 51% a fost guvern PNTCD. Si au urmat guverne PSD, PNL, PD-L, chiar si Cioloș in 2015-2016, pe timpul lui a fost ultimul an de furt măreț. Buba s-a spart după ce in ultimii 10 ani DMHI a acumulat datorii in medie de 100 milioane euro pe an.
    Daca țineai 6.000 de muncitori acasa, pe 1000 euro salariu media, se făceau datorii de 72 milioane euro plus taxe. Coreenii au facut vapoare in DMHI pe degeaba, pentru ca au lăsat in urma datorii de 1.2 miliarde euro.
    Nu PSD a permis asta, pana s-a spart buba, din 2004 pana in 2016 au fost 11 ani de guverne de dreapta si 3 ani de USL.

    Astazi guvernul se străduie să rezolve situatia șantierului pentru viitor, nu pentru salariul de mâine. Pot sa explic pe indelete ce se negociaza si poate veti înțelege de ce nu se spune nimic.
    Ca fapt divers, STX France a fost in aceeasi situatie. Niște coreeni au dat faliment, au lăsat multe datorii, abia prin vara 2017 statul francez a naționalizat șantierul, iar in 5 Februarie 2018 a finalizat negocierile cu Fincantieri, care a luat 50%, iar statul francez a împrumutat cu 1% pe Fincantieri ca acesta sa aibă managementul.
    Voi continua…

    Comentariu by Ozzy — 17 martie 2018 @ 20:09

  20. NATO obligă România sa aloce 2% din PIB pe armată. PIB al României este de 200 miliarde euro.
    In 2015, de exemplu, pe armata se aloca doar 1,5 miliarde euro. Diferența de 2,5 miliarde euro trebuie sa meargă pe înzestrare. De unde poti sa te înzestrezi? Pe navale de la Fincantieri, de la Damen (dar are doar Sigma depășit), etc. Fincantieri produce pentru US Navy, are șantier militar in Winsconsin. Fincantieri le produce americanilor si portavioane, si fregate, si corvete, si submarine, etc.

    O corvetă fată de o nava de mare tonaj, cum producea DMHI, este o “bărcuță”. O astfel de “bărcuță” are un cost de achizitie mare, de 10 ori costul unei nave comerciale de mare tonaj. De aceea te obliga NATO sa bagi 2% din PIB, pentru ca acei 2% se vor duce doar la cei autorizați sa construiască. Astfel ca eram obligati sa scoatem din țara cca 2-3 miliarde euro pe an, pentru niște “bărcuțe”.

    Cuiva, cu ocazia falimentului coreenilor, i-a venit ideea: De ce să nu construim și noi niște “bărcuțe” și să păstram banii in țară? Pai știm noi să le construim? Nu, nu știm. Dar le pot construi tot cei de la care trebuia sa le luam, adica Fincantieri, ori Damen, dar la noi. Contractul cu 4 corvete il câstigase Damen in 2016, le dăduse Cioloș contractul.
    Astfel ca se anulează procedura de achizitie, iar acum, pe 26 Februarie 2016 s-a anuntat o alta, care are niște condiții interesante:
    “Ofertantul câștigător are obligația de a consolida/dezvolta pe teritoriul național al României o capabilitate industrială navală, în domeniul militar, prin intermediul căreia să se construiască și să se doteze o primă corvetă …….. Ulterior, această capabilitate navală de pe teritoriul național al României va trebui să fie în măsură să execute lucrările de mentenanță a corvetelor pe durata de viață a acestora dar și lucrări de mentenanță pentru restul navelor din cadrul forțelor navale române.”

    Ce treaba are DMHI cu achizitia de corvete? Pai pentru DMHI s-a introdus aceasta condiție. Dar nu stiu cat a ținut cineva la DMHI, dar sunt sigur că intenția mare era asta:
    Parte din miliardele de euro pe înzestrarea de echipamente militare navale s-ar vârsa în ministerul economiei daca acesta naționaliza șantierul. Uite si cele 3 submarine ale lui Fifor, etc. Practic DMHI ar fi fost folosit ca instrument pentru a reîntoarce in economie din cei 2% din PIB.
    Daca se întoarce 1% din PIB, e si NATO mulțumit pt ca lor le apare ca am cheltuit 2% pe armata, dar daca se întoarce 1% mai scade deficitul bugetar.

    Nu ma refer ca aceste contracte militare sa fie subzistenta șantierului. Ci ca sunt doar o atracție pentru unii mari in domeniu ca sa devină interesați de DMHI. Adică intre Uljanik din Croația (in aceeasi situatie) si DMHI, in Februarie Fincantieri a declarat ca nu mai e interesat de Uljanik. Unde apropos, era si Damen interesat.

    Avem condițiile achizițiilor corvetelor. Unde se pot construi? Decat la Galați sau Mangalia. Daca le ia Damen, o varianta este sa le producă la Galați si trebuie sa mute undeva comercialul. Ori le produce la Mangalia.
    Daca le ia Fincantieri, trebuie sa le producă la Mangalia.

    Fincantieri nu este interesat să cumpere acțiuni in șantierul naval. Fincantieri este interesat ca dupa ce statul naționalizează șantierul, sau ia 51% acțiuni, sa închirieze șantierul si forța de muncă. Drept pentru care a depus oferta cu planul de management, in care și scrie:
    “Grupul Fincantieri ar putea începe colaborarea cu DMHI printr-un acord de cooperare pe termen lung, care ar prevedea alocarea unor cote specifice de volum de muncă și a anumitor servicii și resurse furnizate de Fincantieri Șantierului Mangalia pentru gestionarea operațiunilor, având în vedere posibilitatea unui contract de închiriere de către Fincantieri a instalațiilor și personalului șantierului naval”
    Si asa nu are nicio treaba cu datoriile lui DMHI, etc. Închiriază pe termen lung, cu angajamente industriale, etc.
    Nu stiu daca a remarcat cineva, dar majoritatea celor care au plecat s-au dus tot pe șantiere Fincantieri: la Tulcea, la Brăila, la Saint Nazaire in Franța, etc. Cumva Fincantieri conserva forța de munca.
    Mai mult, in Mangalia, Fincatieri a închiriat parterul unei clădiri pentru centru de proiectare, unde vor lucra 30 persoane.
    Din acest motiv, ministerul economiei nu cedează sa aibă cel putin 51% din DMHI.

    Damen, daca negociaza ceva, negociaza producția de nave comerciale. Cu siguranța Fincantieri, care este partener si cu Naval Group, se vor ocupa de corvete, fregate, submarine. Damen nu are submarine in portofoliu. Iar corvetele Sigma ale lui Damen sunt depășite, se fac din 1960.
    Fincantieri a achiziționat producția a 7 corvete multirol pentru Qatar, producția începe din 2018. A mai achiziționat 15 corvete pentru Canadian Navy. Si tot asa.

    Sa nu uitam ca 4 corvete costa cat cifra de afaceri a DMHI pe 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, în total.

    Mai continui daca interesează pe cineva…

    Comentariu by Ozzy — 17 martie 2018 @ 20:48

  21. Erata: pe 26 Februarie 2018 s-a dat anunțul de achizitie al celor 4 corvete cu condițiile pe care le-am menționat.

    Comentariu by Ozzy — 17 martie 2018 @ 20:59

  22. Cel care iti face temele cu „declansatoare” a uitat sa-ti spuna despre:
    http://mobile.hotnews.ro/stire/22335682

    Comentariu by nabuco — 17 martie 2018 @ 23:17

  23. deja se vede directia in care ne impinge psd alde.avem legea defaimarii,dupa cum ne orezinta situatia onorabilul consilier psd asteptam cu interes legea nationalizarii.statul paralel e in actiune.cat de curand statul va fi psd alde partidul unic.

    Comentariu by baubau — 18 martie 2018 @ 8:24

  24. Mdea, am să continui pentru cine este interesat. Aud voci că dacă naționalizează statul șantierul, vai de noi, o să ajungă fier vechi. Este una din posibilități, dar cea mai puțin probabilă. In afară de caracterul mioritic al românului, de emo, când miorița năzdrăvană îi spune că cei doi vor să mi-l omoare, si ii recomanda sa-si țină alături si-un câine mai bărbătos, …. al nostru in loc să-si ascută cuțitele, bocește ca o babă și își alege mormântul.

    Statul se străduie in toată această perioadă ca, măcar pentru armată, să producă în România. Cu posibilitatea să exporte.
    Exemplu: Pe 12 ianuarie MApN si compania americana General Dynamics, care detine firma elevetiana Mowag, au semnat un contract pentru achizitia a 227 de transportoare blindate Piranha 5 si derivate, din care 197 vor fi asamblate in Romania la Uzina Mecanica Bucuresti.  Costul total al programului este de circa 895 de milioane de euro.

    De curând, toată presa vuia că a zis Fifor ca vom face si un submarin. L-au luat la mișto, iar acesta a plusat: nu 1 submarin, ci 3 submarine. Stai, Mihăiță, de unde ai tu bani de 3 submarine? Ca nu s-a mărit pușculița peste noapte. Si imediat proiectul a devenit fiabil si logic: nu pușculița s-a mărit, ci s-au micșorat submarinele. De ce?

    Batimetrica de 40-50m (linia de adincime egala cu valoarea mai sus denumita)) este la circa 40-30 Mm (60-80km) de la uscat… Un submarin cu diametru de 9-11m (ca Delfinul nostru) ca sa se scufunde la adincime periscopica are nevoie de o adincime a apei de 15-20m, full in imersiune are nevoie (dupa bunul simt marinaresc …de 3 ori adincimea apei) de adancime de 25-30m, apa care este in fata Constantei, in largul marii la o distanta de circa 30-25Mm. In caz de alarma, plecand de la dana 0, are nevoie de circa 1,8-2,5 hr sa intre in imersiune.
    _In anii 80′ se spunea ca la fiecare 15-25 minute trece un satelit de spionaj militar (sa presupunem rusesc) deasupra unui punct de interes…portul Constanta, exemplul de fata. La prima trecere este detectat, la a 2-a trecere, se confirma pozitia pe pasa de iesire, iar in 30minute este lovit de o racheta lansata din Crimeea…Asta in mai putin 1hr-1hr20min, timpul necesar pentru a parcurge distanta si a intra in imersiune.

    Solutia optima pentru conditiile noastre ar fi un submarin mic, cu un pescaj foarte redus, preferabil dotat cu AIP, polivalent.
    Aparent, sunt multe conditii de indeplinit dar un asemenea proiect exista deja, sub forma prototipului XMS-26 Caiman al DCNS, un submarin excelent pentru operatiuni litorale, cu capacitate de a se aseza pe fundul marii si de a executa o multitudine de misiuni.

    Probabil un SMX-26 Caiman, eliberat de briz-brizuri inutile, s-ar situa la un 230 milioane $, ceea ce l-ar face accesibil si pentru unii mai fomisti, cum suntem si noi.
    O eventuala lansare a programului la noi, asa cum francezii l-ar putea lansa in China, s-ar bucura de atentia mai multor cumparatori si ar ridica presiunea de pe costurile de productie si de pe Marina Militara, in privinta calendarului comenzilor si platilor.

    Am putea sa ne gandim si la o oferta comuna Damen + Saab, cu Sigma + program Gotland+.
    Si Gotland este potrivit pentru operare in ape litorale, „calca” doar 5.6m si este un produs matur, “battle proven”. Numai americanii stiu cat i-a chinuit la exercitii !
    Cum suedezii nu mai produc la ei Gotland pentru ca trec la A26, ar fi o oportunitate productia unei variante Gotland+ la noi.
    Gotland este si el accesibil ca pret, cca 250 milioane $, are AIP, sta in imersiune 14 zile fara snorkeling, 4 lanstorpile x 533mm cu 12 torpile, 2 lanstorpile x 400m cu 6 torpile, poate acrosa 48 mine. Sunt sigur ca lanstorpilele de 400mm pot fi inlocuite cu unele standard NATO, de 324mm.

    Daca ii reuseste, ar fi excelent pentru ca, dupa producerea corvetelor si modernizarea fregatelor, producatorul va putea continua activitatea in santierul romanesc, cu ceva modificari ale dotarilor si reinstruirea personalului, pe noul program de submarine. Asta ne-ar asigura pastrarea mainii de lucru calificate si un santier operational si profitabil in care sa ne efectuam mentenanta navelor de lupta.

    (Voi continua, pana ajung si la situatia DMHI, cat si la nivelul negocierilor)

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 8:30

  25. Poate mulți se întreabă ce legătură au proiectele militare cu DMHI, care este un șantier naval comercial.

    Să privim mai întâi la istoria Mangaliei. Dupa al doilea război mondial, rușii au confiscat flota României. Prin ‘52 (din câte țin minte) au returnat flota României, iar SOVROM, o întreprindere sovieto-românească, s-a apucat sa unească lacul Mangalia de Marea Neagră printr-un canal. Atunci s-au alungit digurile, tot ei au construit si digul zis genovez.
    Armenii, grecii si multi altii care aveau case la Mangalia, au fost deportați.

    In 1938, populatia localitatii era de 3.000 de locuitori. Incepand din anul 1952, numarul locuitorilor a crescut an de an, astfel ca, in 1956 erau 4.792 locuitori, in 1966 s-a ajuns la 12.764, in 1985 erau 37.915, iar in 1994 se ajunsese la un numar de 44.526 locuitori.

    Începând cu 1952, Mangalia a devenit oraș militar și a fost interzis pentru alții. 1956 – pe malul de nord al Lacului Mangalia, a luat ființă Grupul Industrial al Comandamentului Marinei Militare.

    06.1974 – prin Ordinul Marelui Stat Major al M.Ap.N. nr. CL 00670, SNM trecea ȋn subordinea Direcției Generale a Ȋnzestrării din M.Ap.N. Ȋn acest an, pe malul de sud al Lacului Mangalia, ȋn apropierea satului 2 MAI, au ȋnceput lucrările de extindere a șantierului militar, zona respectivă devenind Sectorul 2 al SNM-ului.

    03.1980 – prin Decretul de Stat nr. 64, Șantierul Naval Mangalia este ȋmpărțit ȋn două: Sectorul 1, din nordul Lacului Mangalia rămânea in continuare SNM (UM 02029), ȋn subordinea M.Ap.N.-ului, iar Sectorul 2, din zona de sud a lacului, devenea Șantierul Naval “2 Mai” Mangalia, și intra ȋn subordinea Centralei Navale Galați

    1984 – Șantierul Naval “2 Mai” Mangalia a devenind Fabrica de Construcții și Reparații Nave (FCRN) “2 Mai” Mangalia și s-a unit cu Șantierul Naval Constanța.

    1990 – FCRN “2 Mai” devine Șantierul Naval “2 Mai” Mangalia S.A.
    1997 – s-a  constituit societatea mixtă româno-coreeană Daewoo – Mangalia Heavy Industries S.A. (D.M.H.I.), partea româna, prin SN “2 Mai” Mangalia, deținând 49% din acțiuni, iar partea coreeană, 51%.

    Mai întâi, șantierul naval de la Mangalia a fost șantier militar. Lucru care l-a facut sa devină oraș, de la o localitate de 3.000 locuitori. Prin 1930 era doar un târg de barcagii și pescari.
    (Informatii din lucrările lui Marin Tănase, frumos sintetizate. Mulțumesc!)

    Da, da, atunci era comunism. Situatia din prezent diferă. Diferă, dar în bine. In perioada de glorie a DMHI, acesta fabrica 12 nave de mare tonaj pe an, facea in acelasi timp reparații și conversii, cu o cifra de afaceri de 500 milioane euro. Cum e sa faci doar o “bărcuță” de corvetă si să încasezi 400 milioane euro? Si apoi vin alți bani pentru mentenanță. Or fi mândri navaliștii, bravo lor și respect, ca au construit nave mari si bijuterii navale, dar in termeni economici nu inseamna că și cu profit. Prin urmare DMHI are datorii de 1.2 miliarde euro. Uljanik are 3,4 miliarde euro. Mi-a atras atenția unui actionar de la Uljanik, Croația, care spunea că: să fabrici doar nave comerciale de mare tonaj este pagubă. Ca un șantier să facă și profit, trebuie să deschidă si o divizie pentru nave militare. Dacă nu faci mastodonți cum face China (oricum China are alte costuri pentru forța de muncă), te duci pe copcă.
    M-am uitat la marii constructori de nave și am constatat că majoritatea fabrică și tehnică militară. Mitsubishi fabrică echipamente militare navale, chiar și tancuri. Fincantieri fabrică de toate.
    Iar de curand (pe 20 februarie), in santierul Fincantieri de la Castellammare di Stabia, s-a pus chila unei nave de tip LHD (landing helicopter dock) de dimensiuni impresionante. Diferenta marcanta a acestei noi clase este data de dimensiunile ei, care sunt similare cu cele ale portavionului „Cavour”, respectiv 250m lungimea puntii, 36 metri latime si un deplasament de 30 de mii de tone.

    Cum am arătat, anunțul de achizitie al corvetelor, din 26 Feb 2018, are condiție ca cel care obține contractul să dezvolte o facilitate industrială navală de tip militar, unde să le producă, iar ulterior să le asigure mentenanța.

    Nici Damen, nici Fincantieri, nu sunt proști și știu exact mișcarea statului român. De aceea negocierile pentru DMHI sunt foarte grele. În Franța, la Saint Nazaire, negocierile au durat aproape 1 an. De la naționalizarea șantierului de catre statul francez și pana la finalizare au trecut mai mult de 6 luni.

    Statul are 2 opțiuni:
    1. fie să achiziționeze toate acțiunile
    2. fie să achiziționeze doar 51%, dacă Damen insistă pentru șantier

    Statul nu va ceda sa fie actionar majoritar, daca are de gând sa lucreze cu Fincantieri. Damen poate lua 49%, își va produce comercialul, in timp ce Fincantieri se va ocupa de contractele militare. Posibil sa vedem si o renaștere a SNM (șantierul militar). Oricum Fincantieri a dat de munca lui DMHI in 2017 de 12.000 tone, iar in 2018 a dat deja de 5.000 tone.

    Mai este o varianta ca Damen, in joint production cu altii, sa vina cu o oferta alternativă si pentru contractele militare. Asta inseamna ca Damen sa faca mai întâi înțelegerile, apoi oferta pentru statul român. Deci, tot e nevoie de timp.

    O altă variantă ar fi sa se ducă naibii tot pentru ca nu ar mai fi interesat nimeni, dar acest lucru e prea putin probabil.
    O sa dau imediat fragment din oferta de management al Fincantieri catre statul român, in cazul cand acesta finalizează intenția de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni in DMHI. De aici si răspunsul categoric al ministrului economiei ca statul nu accepta decat sa dețină 51% din acțiunile DMHI.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 9:41

  26. Grupul Fincantieri este pregătit să-și extindă și mai mult activitățile din România printr-o cooperare mai strânsă și pe termen lung cu Șantierul Naval Mangalia, unde Fincantieri subcontractează deja o parte din volumul de muncă din producție…
    În cazul în care Guvernul României ar fi interesat de o colaborare cu Fincantieri și de continuarea procesului de achiziționare a pachetului majoritar de acțiuni la DMHI de la Daewoo Shipbuilding &Marine Engineering, grupul Fincantieri este disponibil să devină partener industrial de referință al Mangaliei și să integreze Șantierul Mangalia în rețeaua de șantiere navale Fincantieri, asigurând acestuia asistență și know-how în domeniul operațiunilor comerciale, ingineriei și producției comerciale, alocând producții din contractele deja achiziționate și din contractele suplimentare de negociat atât din potențiala cerere locală pentru navele maritime, cât și din accesul Fincantieri la oportunități de afaceri globale și diversificate. Acest lucru ar conduce la consolidarea capacității industriale a României, a ocupării forței de muncă și a know-how-ului în segmentele strategice și de valoare ridicată, precum cea a segmentului navelor de croazieră, petrol și gaze, nave destinate Apărarii Naționale, devenind cel mai mare șantier naval integrat al grupului Fincantieri din întreaga sa rețea globală de producție. Grupul Fincantieri ar putea începe colaborarea cu DMHI printr-un acord de cooperare pe termen lung, care ar prevedea alocarea unor cote specifice de volum de muncă și a anumitor servicii și resurse furnizate de Fincantieri Șantierului Mangalia pentru gestionarea operațiunilor, având în vedere posibilitatea unui contract de ÎNCHIRIERE de către Fincantieri a instalațiilor și personalului șantierului naval”, scrie în oferta de management a lui Fincantieri.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 9:42

  27. Ozzy apucate de tradus:
    https://www.literaturadeazi.ro/rubrici/la-revedere-colto-maltese/panzele-sus-3546
    si lasa pe noi „caracterul mioritic al românului”.

    PS:
    http://www.webtekno.com/donanim/deniz-kuvvetleri-nin-yeni-denizalti-gucu-pirireis-ile-tanisin-h16965.html

    Comentariu by nabuco — 18 martie 2018 @ 10:18

  28. @27
    apuca-te

    Comentariu by nabuco — 18 martie 2018 @ 10:21

  29. frumos raspuns…documentat…submarinul care sta pe fundul marii, asteapta sa treaca bomba si pac ataca si el.asa asteapta si sectoru 1 ..eu cred ca acolo se produc arme dar noaptea sa nu vada satelitu. nici noi nu ne dam seama asa de bine e camuflata productia.
    hai sa spunem repede ca nationalizarea e buna,ce te faci cu managerii pe care i va pune psd ul.astia n au fost in stare sa construiasca o autostrada de la 0 in 30 de ai. sa fim seriosi.cred ca stimabilul ozzy e doar un raspndac al politicii psd in teritoriu.cineva mi a spus c ar fi ruda cu sevil si va fi numit ministru al inzestrarii armatei.sau ceva peste servicii.daca l lasa darius.eminenta cenusi a psd ului.eminenta economica.nu stiu daca acum zeghea mai are culoarea cenusie.

    Comentariu by baubau — 18 martie 2018 @ 11:22

  30. Pt. #29
    http://mediafaxfoto.ro/Preview.aspx?Id=6767804
    Cam asa ceva?

    Comentariu by nabuco — 18 martie 2018 @ 11:31

  31. În oferta pentru planul de management scrie clar: Fincantieri se ocupă de management. Are proiectele, are proiectare, are comenzi.
    Nu va pune statul niciun manager, in cazul in care angajează pentru management pe Fincantieri.

    Cora a angajat pentru management pe Provera. Se obișnuiește in companiile multinaționale. Când negociam cu Cora condițiile economice (fiind furnizor autorizat catre Cora, Carrefour, Metro, Real, Auchan, Selgros, Kaufland, etc.), le-am negociat cu Provera.

    Sinteza mea privind negocierile pentru DMHI nu o întâlnești nicăieri. Decat informatiile tehnice pe România Military.
    Pe cine din Fălticeni interesează de șantierul naval din Mangalia? Te pomenești ca a facut cineva o sinteza la minister doar pentru Mangalia si mi-a transmis mie , raspândacul.
    Și chiar dacă ar fi adevărată aberația dtale, te pomenești ca din toată Mangalia pe mine m-o considera cel mai reprezentativ.

    Dar apreciez haterismul dtale. Nu l-ai canalizat să contrazici expunerea cu alte argumente, ci doar m-ai atacat pe mine personal, pentru apartenența mea la PSD, cu nimic logic. Un fel de, ca d.Vișa, “Ia nu mai face tu pe deșteptul!”. Când cuiva îi este ciudă pe asta, dovedește că apreciază capacitatea.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 12:14

  32. Joi, ministrul psd-ist al economiei va promite navalistilor ca vor produce pe banda submarinul de tip rusesc,pe care l-au denumit Vifor-ul si care se va vinde mai ceva ca painea calda a lui Ozzy…la libraria din centru ! http://assets.diarioregistrado.com/legacy/news/diarioregistrado/55d608a4d04e9.png

    Comentariu by I.S — 18 martie 2018 @ 12:50

  33. Pentru cine ar fi interesat, de curiozitate.

    http://www.romtehnica.com.ro/site/wp-content/uploads/2018/02/anunt-participare-si-documentatie.pdf

    http://www.romtehnica.com.ro/site/wp-content/uploads/2018/03/Clarificare-3.pdf

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 13:30

  34. Si uite asa trece Ozzy pe la casieria Ficantieri sa-si ia banii de reclama ! Sa aiba si el bani de tigari si de sapun !

    Comentariu by Anonim — 18 martie 2018 @ 13:36

  35. Ozzy, dar la fotbal nu te pricepi deloc ?
    Ca prea semeni cu:
    https://m.digisport.ro/special/gigi-becali-era-olimpic-la-matematica-profesoara-imi-dadea-10-doar-mie-351303
    si
    http://www.economica.net/mobile/uzina-de-armament-a-lui-gigi-becali-a-fost-achizitionata-de-o-companie-din-sua-si-va-fi-redeschisa-in-acest-an_95718.html

    Comentariu by nabuco — 18 martie 2018 @ 13:47

  36. nu e haterism.e realism.atata timp cat esti psd , le faci politica si chiar mai mult e normal sa fi asociat cu ei.asa zisele tale argumente sunt doar o logica care trebuie sa indrepte necunoscatorii spre ce va doriti voi.adica psd ul si ma repet pana la proba contrarie esti rosu aprins.n am nimic cu tine.nu cred ca te am vazut vreodata si nu stiu dac am pierdut ceva tinand cont ca esti vedeta.si mare manager furnizor,antreprenor, amic cu neste presedinti americani etc.asta da hatereala nu/?
    nu am nevoie de arguumente.dupa 20 si ceva de ani de guvernare psdista uite unde am ajuns.si ne afundam si mai mlt.neputand sa i intrecem pe nemti ne am gandit ca mai bine i batem pe greci.sa dam un faliment national mai mare decat ei.si mai reusit.
    dar ce vorbesc eu aici?un nene pe nume sima ii dadea exemplu pe nastase si hrebe care au o avere de vreo 900 mil de euroi.,,neste psd isti.
    toata viata bugetari.buna guvernare.halal.acum nu se negociza planul de afaceri al celui care va lua santierul.se negociaza spaga pe care o va da cel ce va lua.
    ia vezi behteu ala, aia cu fregatele sau pentruca tot zici ca i lucrat eads ala cu frontierele.si cate si mai cate.

    Comentariu by baubau — 18 martie 2018 @ 13:54

  37. Sunt niște huligani la Steaua și Dinamo, care indiferent cum joacă echipele, ei înjură pe ceilalți și se omoară între ei.
    Si au fost in stare sa bage in spital o femeie care mergea pe strada, care purta întâmplător o geacă albastră cu roșu.
    Nu am să înțeleg fanatismul asta tâmpit niciodată.

    Este vorba despre șantierul naval, despre armata română și despre potențiale companii străine care ar putea să preia șantierul.
    Nu am venit nici să-ți convertesc credința.
    Nu am nominalizat niciun nume de partid, pentru ca situatia ca au dat coreenii faliment in Coreea, nu are legătura cu politica din România.
    Te pomenești ca si pentru falimentul coreenilor de la STX France, din Saint Nazaire, in situatie similară, o fi vina tot vreunui partid din România.

    Iar furturile acceptate de la DMHI au început in timpul guvernării Boc.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 14:07

  38. Auzi,Ozzy,statul roman sa produca ceva cu santierul pe care deja il are si care sta degeaba (fier vechi) si abia apoi sa isi puna labele mizerabile si corupte pe DMHI. Auzi la el ….sa nationalizeze santierul….Sa faca dovada ca poate si abia apoi sa incerce cu DMHI !

    Comentariu by ***** — 18 martie 2018 @ 14:59

  39. Nu prea inteleg de ce vă certați cu mine. Eu am povestit cum o situatie, asa cum un istoric povestește conjuncturile construirii sau prăbușirii podului lui Apolodor din Damasc. Cât de corect si de logic ar fi să mă certați pe mine pentru că Traian sau, mă rog, imperiul roman a construit un pod si a cucerit Dacia pe care nu a putut sa o țină.

    Auzi, Ozzy, Traian sa dovedească întâi că poate să țină pe barbari afară, și abia apoi să cucerească Dacia!
    Un fel de: întâi mireasa trebuie să dovedească prin copulație înainte de nuntă că va fi virgină în ziua nunții.
    Acuși mă încalț și mă duc să pun statul la treabă, că e al meu si l-am adus de acasă, iar el (statul) nu asculta de nimeni altcineva decat de mine.
    Am auzit. Acuși mă încalț și execut.

    Poarta e deschisă, dar unii tot sar gardul.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 15:41

  40. Astia sar gardul,il dau afara p’asta pe usa si el top la loc…pe geam !

    Comentariu by I.S — 18 martie 2018 @ 15:45

  41. Daca nu v-ati saturat de magicianul din bucatarie…ia poftiti : https://www.youtube.com/watch?v=Ib2Vl7JEjfc

    Comentariu by I.S — 18 martie 2018 @ 16:23

  42. Ozzy,statul nu e al tau,e condus de AI TAI! Pe ce pun ei mina se face praf!

    Comentariu by ***** — 18 martie 2018 @ 17:53

  43. Tot aia cu bani or sa faca si o fabrica de paine. Degeaba au saraciile bunavointa daca nu au bani. in primaria Mangalia, coruptia e la un nivel foarte ridicat.

    Comentariu by Dan — 18 martie 2018 @ 17:56

  44. Mangalia se indreapta intr-un declin total de la ani la ani. Cei care conduc orasul sunt doar niste incompetenti manjiti de spagi si condusi de un primar care nu isi justifica averea.

    Comentariu by Dan — 18 martie 2018 @ 18:01

  45. Pt 42:
    Mangalia a ajuns o ruină sub conducere penelistă.
    De ăștia nu te-am auzit, să-i scoți ochii lui Vișa.

    Comentariu by Ozzy — 18 martie 2018 @ 22:13

  46. Din 2012 de cand acest escroc a fost numit primar, orasul e jalnic din toate punctele de vedere.

    Comentariu by Anonim — 19 martie 2018 @ 9:37

  47. Pt.45
    Peneliști sunt doar cu carnetele de partid. Eu critic PSD-ul pentru că sper să facă ceva folositor Mangaliei.

    Comentariu by lucian visa — 19 martie 2018 @ 12:08

  48. @47-Nici eu nu sunt prea lamurit. „sunt dar cu carnetele de partid”…sau sunt „doar” cu carnete de partid…sau cum ar spune noii lor colaboratori : „decat” cu carnetele de partid !!!

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 12:19

  49. @47 S-a atins aici momentul alegerilor din 2012-cand BEJ nu a mai tinut cont de BEC si l-a ras pe Iorgus in favolarea lui Radu.C-dar mai important mi se pare de lamurit-si sunteti unul dintre cei care o pot face-ce s-a intamplat cu pdl-istii care l-au tradat pe Iorgus(chiar el a spus asta !) si au ajuns sub „conducerea „independentului”…”decat” cu carnete de partid !(probabil din albastre au devenit galbene!)

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 12:28

  50. Care PNL Mangalia ? cine ? Ciuraru ? cine Dragos Ionita un traseist politic pus doar sa ridice mana la vot fiind || cu politica, ajuns si el la apogeul sau politic, cine ? Sorin Andrei cu o dacie in declaratia de avere, Linica Stan ? care a furat THR-ul cand era prin conducere. Cu cine ? cu N. Griguta ? alta traseista politica insetata dupa avere dupa ce Iorgus a facut-o ”femeie”.

    Comentariu by Anonim — 19 martie 2018 @ 12:53

  51. „Sa existe si serviciul public de recuperare, sortare si pregătire a deșeurilor reciclabile” O idee geniala ! Spuneam si eu cu ceva timp in urma ca din gunoi se pot obtine bani frumosi cu conditia ca sa stii cum sa procedezi. In primul rand, sa dai posibilitatea cetatenilor sa poata preda separat gunoiul. In tarile nordice acesta se recicleaza in proportie de 95 % !!

    Comentariu by Nemo — 19 martie 2018 @ 15:03

  52. PNL Mangalia are 9 consilieri locali. Cu cei 2 de la UNPR fac majoritate in consiliul local.
    Ziceti ca nu ar fi PNL-iști. Si atunci nu este vinovat PNL că li s-a deturnat partidul? Eu nu cred că a fost deturnat, sunt prea multi consilieri. Așa sunt ei.

    PNL Mangalia se află la conducerea administratiei. Nu există o vină abstractă, prin asociere la ceva pentru care nu au nicio putere. Nu vad aici prea multe critici si reproșuri fața de PNL Mangalia, fiind direct răspunzători.

    Își consuma cate unii energia pe aici sa imi proiecteze vreo vina ca sunt in PSD, care numeste guvernul. Eu nu-l numesc, unii pe la București. Dar in mintea lor extremista condamna prin asociere. Dar au aici in Mangalia pe cei direct răspunzători pentru starea deplorabila a municipiului, dar aceeasi oameni nu le-au gasit nicio vină.
    La un momendat unii au fost atat de schizo încât sa ma acuze pe mine ca sunt la PSD, ca PSD l-ar fi pus pe Radu Cristian (eu nici nu eram cand a luat primul mandat!), si ca de jaful organizat al lui RC si veneticii lui as fi eu.

    Helau! Pentru nemerniciile lui RC asupra Mangaliei primul vinovat este RC – presedintele PNL Mangalia, vicepreședinte de județ la PNL. La fel de vinovati sunt consilierii PNL.

    Ia să văd, cine mă contrazice?

    Comentariu by Ozzy — 19 martie 2018 @ 17:32

  53. Dle Vișa, dacă un învățător vrea sa facă un elev eminent doar criticându-l (mai ales si fara rost!), o să-l transforme în RC.

    Comentariu by Ozzy — 19 martie 2018 @ 17:50

  54. @52-Aici iti dau dreptate ! Ba mai mult-la @49-am spus de pdl-isti,care la vremea aceea erau mai tari decat pnl in Mangalia si totusi au plecat capul in fata „independentului” cu toate ca stiau ca BEJ a cerut refacerea pv de sectii,care erau modificate si cu stersaturi si pe care independentul le-a trimis inapoi „umflate” si trecute pe curat pe alte foi ! Si pdl-istii…s-au plecat in fata stapanirii centrale si au tacut spasiti ! Si cu ALDE e aceeasi poveste,dupa ce Blaga era la catarama cu Tariceanu ! Dupa mine inventia USL-securisto-comunistoida a fost inventata de aia carora voi le spuneti stat paralel…da’ numai atunci cand sunt afectati ai vostri ! E un fel de suma nula in care ponderea termenilor e hotarata de ei ! Lege a partidelor de cacat…democratic ! Intre timp s-au dezvoltat ONG-urile…dar si acolo conform cu invatamintele inaintasului Nastase „ei cu ong-urile lor,noi cu ale noastre”,a iesit o democratie si mai…”absconsa” !

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 18:20

  55. Statul paralel : https://www.g4media.ro/ce-ascunde-campania-impotriva-statului-paralel.html

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 20:30

  56. Pt. #55
    https://www.replicaonline.ro/traian-basescu-s-a-dezlantuit-la-adresa-laurei-codruta-kovesi-ce-ar-fi-spus-sefa-dna-in-interiorul-institutiei-cum-ar-fi-fost-amenintat-fostul-presedinte-349493/
    Se refera (si) la pct.8 de la Timisoara?

    Comentariu by nabuco — 19 martie 2018 @ 21:01

  57. VOM PĂȚI CA ȘANTIERUL NAVAL.
    CINE ESTE COREEANUL NOSTRU.
    – coreenii au muls șantierul si au fugit, lăsându-l dator cu miliarde euro.

    6 ani…
    De 6 ani nu a asfaltat străzile. Nu s-a îngrijit de școli, nu s-a îngrijit de iluminatul public, pentru că așa au vrut țoalele lui de firmă. E bezna in parcări, se fura benzina din rezervoare.
    De 6 ani…

    6 ani… 120 milioane euro și nimic.
    Acum vrea sa ia taxă pentru că parchezi in fața blocului sau când mergi la cumpărături. Dar cică nu are parcări ca să-ți ia banii.
    Ți-ar lua, dar de 6 ani nu a amenajat nicio parcare, nu a îngrijit niciun trotuar, nu s-a îngrijit de iluminatul public din parcări.
    De 6 ani…

    Dar cum să ia bani pe parcare dacă nu are parcări? Se apucă de dărâmat garajele. O să amenajeze parcari cu cheltuieli de parcă ar construi blocuri. Din împrumut de milioane de euro de la CEC BANK.

    Sa facă parcări din bugetul local? Ei nah, bugetul local e mătrășit demult, e antamat! Acum se concentrează sa fure banii din viitor, prin împrumut.

    Deci … va amenaja fiecare parcare pentru 40 mașini cu costul a unui bloc de 40 apartamente. Se va plăti din împrumut, pe care îl vor plăti cetățenii dublu.

    Va trage niște linii lângă trotuare, apoi va lua banii pe parcare. Cetățenii vor parca unde au parcat si pana acum, dar pe bani.

    Dar in viitor, cand se va plăti rata la bancă, la ce vor renunța cetățenii ca sa o plătească? La străzi? La iluminat public? La îngrijit spațiile verzi?
    Nu ajung anii în care ne-a deposedat de lucrurile firești unui oraș, vrea sa traim la fel și in următorii 15 ani!

    Vom păți ca șantierul naval. El este aidoma coreeanului care a supt șantierul si a fugit lăsându-l dator cu miliarde euro.
    El e coreeanul nostru. Cu țoale de firmă.

    Comentariu by Ozzy — 19 martie 2018 @ 21:39

  58. @56- De acolo pleaca tot necazul…de la art.8 si Base ne-a aiurit cel mai tare cand i-a spus lui Nastase ca poporul e nevoit sa aleaga intre doi comunisti ! Noi ne-am papat mamaliga…insa ma gandesc,hatru si cu o frustrare nepotolita,ca nu mai este mult si vine timpul cand „decreteii” vin la rand la…pensie ! Atunci o vor baga sigur pe maneca,mai ales ca unii dintre astia care-si trag pensii speciale acum,vor apuca si ei…noul art. 8 ! Pana atunci sa nu ne stresam ca sa apucam si noi ! Si pentru asta iata ceva special : https://www.facebook.com/BuzzBox.Today/videos/1340853786016513/?pnref=lhc.friends

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 21:42

  59. Like @57

    Comentariu by nabuco — 19 martie 2018 @ 22:06

  60. @56- http://www.comedymall.ro/tetelejurnal/tetelu-si-pensia-lui-tudorel-17054480

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 22:52

  61. Pt. #58
    https://www.replicaonline.ro/adrian-nastase-vizita-la-moscova-chiar-inainte-de-alegerile-prezidentiale-349297/

    Comentariu by nabuco — 19 martie 2018 @ 23:05

  62. @61- I: Cum se bagă prezervativul? Cu tot cu ouă, sau fără?
    R: D-le Adrian Năstase, ați fost rugat să vă abțineți de la glume de genul ăsta.

    Comentariu by I.S — 19 martie 2018 @ 23:12

  63. Gata, 61 si 62, ați facut politica.
    Inca o data ați salvat Mangalia!
    Mi-amintiți de aia doi de la balcon, din păpușile Muppets.

    Comentariu by Ozzy — 20 martie 2018 @ 0:26

  64. Ai cazut ca pisica ! Da’ degeaba ai picioare daca n-ai…cap ! https://www.g4media.ro/document-democratia-in-pericol-comisia-de-la-venetia-desfiinteaza-proiectul-lui-plesoianu-impotriva-ong-urilor-de-ce-expertii-europeni-exprima-ingrijorari-serioase-si-acuza-intimid.html

    Comentariu by I.S — 20 martie 2018 @ 8:40

  65. https://www.youtube.com/watch?v=uH4_sShU1CE

    Comentariu by I.S — 20 martie 2018 @ 8:43

  66. Pt.57
    Ai dreptate. Dar mai am o întrebare. PSD Mangalia e de aceeași părere ? Sau ei sunt subcontractori ?

    Comentariu by lucian visa — 20 martie 2018 @ 10:16

  67. Pt 66:
    Subiectul este despre PNL Mangalia, care administrează municipiul spre ruină.

    Intrebarea nu e la locul ei. Discutăm despre ceva si deodată cineva întreabă “Cât e halatul?”.

    Mangalia o administrează gașca de la PNL Mangalia. Eu zic că au sodomizat găina în coteț, vine cocoșul și întreabă “Dar calul…, calul e vinovat de viol?” Păi calul nu are loc in coteț, nene Vișa! Altcineva a sodomizat găina, nu te mai uita cruciș la aia calului.

    Comentariu by Ozzy — 20 martie 2018 @ 19:34

  68. Pt. #67
    https://www.youtube.com/watch?v=rosT62twdiU

    Comentariu by nabuco — 20 martie 2018 @ 19:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress