Mangalia – politica locală

15 februarie 2018

Scenariu de ultimă oră şi aproape sigur ca realizare: Statul român doreşte să deţină 51% dintre acţiunile şantierului, iar partenerii olandezi de la Damen, 49%!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 12:52

Reprezentanţii Ministerului Economiei ne-a declarat că în ultima perioadă au tot existat negocieri cu olandezii de la Damen, discuţii care se poartă intens şi zilele acestea pe tema preluării pachetului majoritar de acţiuni de 51% deţinut de DSME.

Surse din cadrul ministerului ne-au dezvăluit faptul că discuţiile sunt însă canalizate către intenţia statului român de a avea de acum înainte rol de acţionar majoritar, nu minoritar cum a fost în ultimii 20 de ani.

Astfel, se fac demersuri astfel ca parteneriatul cu olandezii de la Damen, care deţin Şantierul Naval Galaţi, să se parafeze în scurt timp, numai că aceştia vor intra în posesia a 49% dintre acţiuni. Acest lucru înseamnă că Şantierul Naval Mangalia va avea preşedinte român, iar vicepreşedinte, olandez.

Decizia trebuie luată până la data de 7 martie, deoarece după data de 8 martie DSME va avea libertatea să vândă cui doreşte, caz în care statul român nu va mai avea şansa de a deveni majoritar.

editiadesud.ro 15.02.2018

7 Comments

  1. Parcă azi nu e 1 aprilie.

    Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2018 @ 12:53

  2. Pana la 1 aprilie n-ar fi prea mult si oricum nu ati reusit sa intrati in academia catavencilor cu asta ! Exista un precedent …si mai gogonat ! Va invit pe toti sa vedeti interventia din finalul ultimei sedinte de C L a…copostacului mentalist-aia cu :decat sa dam banii pe biserici…mai bine achitam datoria santierului !

    Comentariu by I.S — 15 februarie 2018 @ 13:10

  3. https://www.replicaonline.ro/santierul-naval-daewoo-mangalia-angajatii-victime-colaterale-scrisorile-catre-guvernanti-care-arata-proportiile-crizei-345912/

    Comentariu by I.S — 15 februarie 2018 @ 13:17

  4. Ozyy era drogat in acea ședință de CL ….un coleg de-al lui povestea ca mirosea foarte urît……ori era neîngrijit sau mai bine zis nespălat ori de la anumite substanțe . Cit de curînd va spune că el a rezolvat cu șantierul la o discuție cu guvernul . De ce mai este tolerat și primit prin ședințele de CL chiar că este o dilemă . Ca și bufon pe acolo este bun dar altfel nu .

    Comentariu by Anonim — 15 februarie 2018 @ 15:14

  5. S-a dus naibii Mangalia dacă nu se mai recunoaște sarcasmul.

    Eu am pus in vedere o situatie: lăsând la o parte faptul ca este dat in judecată consiliul local si nu știm, mai grav este ca vad pe portal ca CL da in judecata pe altii, fara a se hotărî de catre CL, printr-un avocat care nu are mandat sa dea in judecata in numele CL. Cum ar veni, dl Vișa dă in judecată pe X, fără să aibă la cunoștință.
    Normal, situatia a fost luată la mișto.

    A doua interpelare a fost: “Daca Mangalia isi permite sa faca împrumut de 13 milioane euro pentru zugrăvit, la fel de ușor putem sa ne împrumutam 26 milioane dolari sa cumparam acțiunile șantierului.” Subiectul era despre împrumut, un sarcasm la sfârșit de sedinta, deoarece nu vor sa rezolvam problemele orasului si sunt părtași la jaf organizat.
    De asemenea, sarcasm pentru ca începusem sa vorbesc despre șantier si s-au speriat ca le cer sa ne adresam ministerului economiei. Cei care au priceput, dintre ei.

    Despre șantier: lucru interesant este ca guvernul dorește ca statul sa dețină 51% din acțiuni. Statul nu poate cumpara acțiuni. Nu pentru ce cred ei, din legislația noastra, ci din cauza legislatiei internațională, privind șantierul naval. Se considera de catre organizația internațională in domeniu ca este ajutor mascat si încalcă legislația privind concurenta.
    Dar statului ii trebuie 2% sa aibă control in șantier.
    Mie mi-a surâs ideea aceasta: cei 2% sa-i cumpere municipalitatea. Nu va agreea nimeni, vom pierde in competiție cu altii, pentru ca nu se atribuie direct.
    Dar am ales asa sa amintesc administratiei publice despre șantier.

    Comentariu by Ozzy — 15 februarie 2018 @ 17:58

  6. Acesta a fost tot sarcasm:
    https://www.facebook.com/CallatisTV/videos/1805251506435210/

    Comentariu by Ozzy — 15 februarie 2018 @ 18:04

  7. https://www.replicaonline.ro/militarii-obligati-sa-poarte-uniforma-de-oras-in-drumul-spre-serviciu-345861/

    Comentariu by nabuco — 15 februarie 2018 @ 21:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress