Mangalia – politica locală

19 noiembrie 2017

Tribunalul Constanţa a anulat parţial o hotărâre a Consiliului Local Mangalia. Ce taxe ar putea să dispară

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:04

Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, anularea parţială a unei hotărâri a Consiliului Local Mangalia. Decizia a fost luată la cererea prefectului judeţului Constanţa.

Concret, este vorba despre hotărârea nr. 114/21.12.2016 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017. În continuare, Tribunalul a anulat „dispoziţiile cuprinse în Capitolul IV – Taxa pentru eliberarea certificatelor, a avizelor şi a autorizaţiilor din Anexa 1, în ceea ce priveşte «Taxa pentru eliberarea/vizarea avizului de funcţionare»“.

„Anulează Capitolul VII – Taxe Speciale din Anexa 1 – pct.1.6 – «Taxa de promovare turistică». Respinge ca rămasă fără obiect cererea de anulare a prevederilor cuprinse în Anexa 1 din HCL nr. 114/21.12.2016 referitoare la impozitul/taxa pe clădiri“, se mai arată în decizia instanţei.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ionuț Zagoneanu, Ziua de Constanța 16.11.2017

65 Comments

  1. https://www.replicaonline.ro/mangalia-prezenta-la-targul-de-turism-336343/
    … taxa de fraier a lu’ „Πticu” sau „Aici sunt banii dumneavoastra”.

    Comentariu by nabuco — 16 noiembrie 2017 @ 20:53

  2. Ciocanel ești mare

    Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2017 @ 22:12

  3. DIN CULISE, DESPRE SALUBRIZARE ȘI ILUMINAT PUBLIC

    În urmă cu 1 an, firma Polaris M Holding pretindea Consiliului Local Mangalia dublarea prețului la salubritate.
    Deoarece am refuzat o astfel de scumpire, nejustificată în opinia mea, societatea Polaris M Holding nu a mai colectat gunoiul în Mangalia timp de cateva zile, pe motiv ca au gasit datorii la niște asociații de proprietari, vechi de cca 7-9 ani. Primarul Radu Cristian a devenit brusc avocatul lui Polaris și a adunat proprietarii de asociații la Nautic, unde cu listele în mână i-a certat și s-a comportat precum colectorul lui Polaris. Ocazie cu care am remarcat anumite nereguli: datoriile din ultimii 3-4 ani, pretinse de Polaris, în mare parte sunt ale unor foști proprietari care și-au vândut apartamentele. Acestea au putut fi vândute cu datorii la asociație întrucât chiar consilierul juridic al primariei a obligat, prin amenințări de judecată, pe președinții de asociații să semneze adeverințele necesare vânzării.

    În cadrul acestei întâlniri, proprietarul lui Polaris, Martin Eduard, a amenințat că v-a da Consiliul Local în judecată pentru că nu s-a aprobat dublarea prețului pentru serviciul de salubrizare, ceea ce s-a și întâmplat ulterior. Primarul Mangaliei mai mult a ajutat la acest atac concertat asupra Consiliului Local și asupra Mangaliei, care a avut ca scop dublarea prețului pentru salubrizare. Instanța a trimis primăriei Mangalia notificarea prin care municipiul Mangalia este dat in judecată, iar in garanție este chemat Consiliul Local, căruia i se cereau pretenții financiare. Primăria a reținut această notificare, astfel că nici astăzi Consiliului Local nu i s-a adus la cunoștință că a fost dat în judecată. În consecință, consiliul nu a avut apărare legală în instanță. Mandatul apărătorului Consiliului Local pentru a-l reprezenta în acțiunile de judecată se semnează, conform legii, de către președintele de ședință.

    Martin Eduard si avocații săi m-au amenințat că mă dau în judecată, deoarece prin calculele pe care le-am prezentat am afirmat că este o îmbogățire nejustificată a firmei Polaris pe spatele cetățenilor Mangaliei. Au considerat că eu, fiind consilier local din partea unui partid, lovesc în imaginea lui Polaris ca să-mi fac capital politic. Am fost chemat la o mediere amiabilă la sediul cabinetului de avocatura al reprezentanților Polaris, unde mi se cereau pretenții materiale. Primarul a transmis personal o adresă cum că Polaris cere pretenții de la consilierii din comisie.

    În acea perioadă, consilierii Mihai Sorin și cei mai vocali consilieri ai primarului mă acuzau că am intrat cu barda în negocierile cu Polaris, m-au numit în diverse feluri, cum că aș fi necivilizat, pentru că am pus întrebări reprezentantului Polaris despre cum își justifică dublarea prețului. M-au acuzat că nu am fost amiabil. Domniile lor au uitat cine este Consiliul Local și cine este Polaris, și care trebuie să fie raportul dintre autoritate și prestator. Amiabil si prestator de servicii trebuie să fie cel contractat, nu autoritatea care îl contractează.

    Oricât am fost hulit de către colegii mei obedienți primarului, ori obedienți lui Polaris, rezultatele discuțiilor pe care le-am avut “cu barda” sunt: Polaris a continuat să presteze serviciul, iar prețul nu s-a scumpit.

    <>

    MANGALIA
    Să ne amintim că și la Mangalia aceeași companie, Polaris M Holding SRL, a obținut un contract pe 18 ani pentru salubrizare. Contractul nu respectă legea 211/2011, în primul rând, privind colectarea deșeului sortat. Dar și aici e treaba procurorilor.
    Daca pentru un contract pe 25 ani cu Constanța, Radu Mazăre a primit mită 7 milioane euro de la Polaris, oare la Mangalia primarul Radu Cristian a făcut-o doar pentru cele 40 de ghene amenajate de Polaris? (Sunt 40?!)

    Eduard Martin nu a fost arestat pentru corupție. Corupția este cercetată in alte anchete.
    Eduard Martin fost arestat pentru pentru evaziune a taxelor și pentru îmbogățire nejustificată. Exact ceea ce am acuzat în ședința de la Nautic, atunci când Eduard Martin s-a apucat să amenințe că va cere pretenții în instanță, atacând autoritatea publică numită Consiliul Local Mangalia, cât și pe subsemnatul în particular.

    In acea perioadă, oamenii primarului, cât și 1-2 așa ziși “colegi” – aceeași care se străduie de peste 1 an să mă denigreze politic cu diverse metode execrabile și cu calomnii, deoarece îi încurc cumva în vânzările de voturi, mă amenințau că un anumit procuror X o să mă înfunde, unul din greii de la anticorupție despre care este o legenda că până acum l-a protejat pe Radu Cristian. Legenda o povestesc chiar oamenii primarului. Îmi spuneau “Pe tine procurorul X o să te lege!”.
    Își frecau palmele deoarece procurorul respectiv m-a chemat oficial in biroul său și m-a tratat ca în filmele cu comuniști, ba că el decide când să vorbesc, m-a certat pentru ca stau degajat si nu sunt speriat, mi-a zis să mă prezint cu avocat, etc. În condițiile in care nu eram nici suspect, nici inculpat, nici martor – ba eram cel care a reclamat un prejudiciu, făcut mie în calitate de cetățean, pentru că sunt obligat să trăiesc în beznă în orașul meu, fără iluminat public. (Consecință: s-a mai dat drumul la iluminat!) .

    Dacă tot mă amenințau unii că o să mă lege procurorul X pentru că mă bag în jaful organizat și îl încurc, am verificat pe pielea mea dacă legenda este adevărată . După cum m-a tratat un procuror în biroul lui, am fost dezamagit pentru că eu cred în justiție și dreptate. Dacă era o altă persoană neobișnuită cu procurorii, cu justiția, cu organele de anchetă? Și se speria la primul “Bau!”?
    Dar nu judec după propriile sentimente, întotdeauna mă strădui să raționez obiectiv.

    În prezent procurorul respectiv este verificat de către Inspecția Judiciară pentru posibile abateri disciplinare și incompatibilitate. Nu cred că se mai întoarce la parchet, dar dacă se întoarce nu va mai face la fel.

    În continuare, problema deșeurilor din Mangalia trebuie rezolvată printr-un Plan Local de Gestionare a Deșeurilor. Suntem obligați prin lege să sortăm deșeurile, în ele se află o mină de aur.
    După ce deșeurile Mangaliei intră pe poarta firmei care deține groapa de gunoi, nu mai sunt deșeurile noastre. De subvenția din Fondul de Mediu, acordată pentru sortarea si pregătirea pentru reciclare a deșeurilor, beneficiază groapa de gunoi sau cine sortează acolo gunoiul nostru, iar taxa de mediu aplicată pentru nesortare este planificat a fi suportată de către populația Mangaliei.
    Pierdem bani pe mai multe căi:
    – pierdem prima din fondul de mediu, acordată pe tona reciclată;
    – când plătim colectarea deșeului, ca fiind un tot menajer; colectarea deșeului reciclabil are un preț mai mic;
    – plătim transport către groapa de gunoi pentru tot deșeul, când am putea să sortăm în parcul industrial, astfel ca deșeul depozitabil transportat la groapă să se înjumătățescă;
    – pierdem valoarea deșeurilor reciclabile (granule de sticlă, fulgi de PET), care ar fi fost plătită de către achizitori.

    Când în plenul ședinței, în ianuarie 2017, am solicitat rezolvarea problemei cu deșeurile, consilierii au votat amânarea pentru o ședință ulterioară și nu au mai acceptat o discuție pe subiect.

    Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2017 @ 9:19

  4. HCL privind taxele si impozitele a fost atacata nu numai de prefect ci si de consilierii ALDE. In instanta prefectura nu s-a prezentat. Cauza a fost sustinuta de noi, cei 3 consilieri ALDE. Faptul ca instanta ne-a dat dreptate il consideram o victorie, ce-i drept mica, in lupta cu ilegalitatile actualei administratii.
    http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000156819&id_inst=118

    Comentariu by Leonard Tanase — 17 noiembrie 2017 @ 10:57

  5. Brambureala psd-ista ! Si poliloghia de mai sus se incadreaza tot la…brambureala !La sfarsitul lunii iunie Tudose tranteste o ordonanta de urgenta prin care stabileste o taxa de 80 lei pe tona de gunoiul depozitat prin vagaunile din marginile localitatilor. Si cum din punct de vedere tehnologic nici la investiile in gropile ecologice nu se face sortarea promisa de noi mapamondului,pentru care s-au cheltuit si banii europenilor,sunt bagati in aceeasi oala cu totii.Polarisul se spala pe maini si arunca scumpirea in carca primariilor.Baronii locali,care in campanii promisesera ca nu se va scumpi gunoiul…s-au pus contra ! La fel si Ducele nostru !(nu e baron ! E duce…de rapa !) Aplicarea ordonantei este amanata !(ATENTIE-e amanata pana in 1919 !) Scandalul a luat amploare acum cand s-a aflat legatura dintre TELDRUM SI POLARIS ! Ce ma distreaza pe mine e ca cel de la RAJA a ajuns ministru…promovat acolo de unde urmeaza sa-si rupa…gatul ! Cafteala dintre elefantii de la RAJA si cei de la POLUX(pe banii bugetelor locale,atentie ca nici la RAJA nu cunoastem…actionarii!-si ei impun preturi!) a ajuns in sanul conducerii psd si in guvern! Si iata se vede si p’aci,duse acerb de …trepadusi !

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 11:23

  6. scuze am scrin polux in loc de polaris

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 11:31

  7. PS-Deci pretul gunoiului se va dubla in 1919 ! Mai puneti si faptul ca din aprilie se opreste subventia la giga si veti intelege de ce primaria va prelua de la asociatii incasarea(o coace deja ) ! Oricum,de aici incolo sa fii administrator acolo…mai bine te faci consilier pnl(ca V. Ciuraru)

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 11:45

  8. Dublura penala ! https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23621415_843284972511107_3088667982155068107_n.jpg?oh=e43d606f35cfdb217aad5919a35bf2ea&oe=5A9EBB0D

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 12:00

  9. Pt 5:
    Cum a dat ordonanta pentru taxă Tudose, daca primarul a băgat proiect HCL de scumpire a gunoiului in Noiembrie 2016, la cererea lui Polaris?
    Taxa era in legea 384/2013, cu aplicare din ianuarie 2017. Cu alegerile parlamentare nu prea s-au sinchisit sa pregătească momentul, astfel ca au început scumpirile injuste la salubrizare. Constanta a aprobat rapid, pe cand la Mangalia nu s-a aprobat. Si la Nautic, si în Consiliul Local, am afirmat (se poate vedea dupa filmări) ca am corespondenta cu ministerul mediului in acest sens, ca am propus o anulare sau o amânare, probabil in consens si cu alte persoane care au participat la dezbaterea publică cu propuneri si explicatii asupra situației. Au aparut diverse situații care au lungit apariția ordonanței de anulare. Ordonanţa de Urgenţă 48/2017 a ieșit pe 30 Iunie sau la începutul lui Iulie.

    Daca stiam ca se anulează sau se amâna taxa, de ce am mai facut scandalul cu scumpirea salubrizării? Pentru că am vrut sa văd ce va face Polaris, ce va face primăria, ce vor face consilierii. Chiar cand spuneam “Vă asigur că aceasta taxa nu va mai fi!”, in fata primarului si in fata lui Eduard Martin, stiam ca in mintea lor se înfiripa ideea “Trebuie să p facem, momentul este prielnic!”, fără să creadă o iotă din ce spun. La fel cum se uitau la mine intr-o sedinta de comisie cand ceream sa se plătească indemnizațiile copiilor cu orientare școlară, neplătite de luni bune. Dna Rîpianu sau cun se numeste imi spune: “Dle consilier, au dat legea dar nu au dat si metodologia si nu știm cum sa o facem!”. Am replicat că mai bine imi spun adevarul, decat sa ma minta mereu ca săptămana viitoare … iar copiii autiști au nevoie de acești bani pentru medicamente. Am raspuns ca dupa sedinta ma duc la București si cer comisiei parlamentare sa promulge metodologia care lipsește. Se uitau la mine ca la marțieni. Si chiar am fost la București, chiar am contactat pe seful unei comisii, iar in 2 saptamâni dna Rîpianu mă anunța bulversată că metodologia respectiva a intrat in dezbatere publică si va fi promulgată. Știu că pentru unii par filme, de unde atâta tupeu pe un consilier local de la Mangalia, dar martori exista, exista si înregistrările video. Eu le consider realizari si nu am de ce să le ascund, am dreptul sa le amintesc daca tot ma înjura unii pe aici.

    Revenind la oile noastre, primarul si niște mincinoși ca I.S. (nu stiu cine esti si nici nu contează!) au declarat prin Septembrie 2016, ba chiar au trimis scrisori populației ca PSD-ALDE a scumpit apa. Apa nu si-a modificat prețul din 2015, ceea ce dovedește minciuna. Dar nu CL mărește sau scade pretul apei. Daca era așa, micșoram prețul de cost al apei potabile pe cat era posibil. Dar nu se poate, dar se poate ca la Goldterm, sa subvenționezi prețul dupa nivelul de consum, ca pe un ajutor de incluziune.

    Intru prea in detalii si nu are rost. Doar vreau să-i comunic lui I.S. că in dorinta sa politica de a denigra, distorsionează adevarul si bate câmpii. In primul rând discutam despre administrație, ce legătura are politica ta de partid cu subiectul meu despre administrație si jaful organizat asupra Mangaliei? Nu PSD conduce Mangalia.
    Prețul la gigacalorie se va dubla dacă primarul e nemernic (sau tâmpit) si lasă prețul de producție la nivelul asta. A primit bani de la guvernul asta pentru cogenerarea termică. Se știe că am facut mare lobby pentru aprobarea proiectului și pentru obținerea fondurilor. Motivul investiției: scăderea prețului de cost a producției gigacaloriei la jumatate.

    Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2017 @ 12:38

  10. Ma pis pe politica voastra ! Nu ducele de Mangalia face preturile ! Unde dracu vedeti voi cresterea economica cu care va laudati,la salarii(?),la pensii(?) cu care ati mintit poporul la alegeri,iar acum vreti sa puneti mana pe justie…in urma vocii poporului ! Tu nu vezi ca omleta din trei oua pe care o faci e mai scumpa decat friptura de pui ? Ascunde-te ! Nu e momentul sa-ti aperi partidul ! Ma pis pe polica voastra si a celorlalti care-si spun opozitie ! Polica mea se vede in punguta cu doi bani din pensia de cacat !

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 13:01

  11. Imi pare rau dar nu mai pot sa-ti spun domnule,in multe interventii de pe acest blog militai pentru un limbaj civilizat dar se pare ca te-a lovit unde te doare mentalistul si te-ai demascat,licheluta care sub mascca antipesedistului lingi profund piticul.Daca ai argumente spunele dar cred ca ma vei injura si pe mine.

    Comentariu by doru — 17 noiembrie 2017 @ 14:59

  12. @11-Am argumente. Sigur ca am ! Dar totul are o limita ! Mai ales cand un pupincurist de partid te face mincinos ! Asta ar fi un aspect.Altul ar fi ca social democrat inseamna altceva,nu ce face mentalistul ! Acum ,referitor la taxa pe gunoi,pentru care asta ma face mincinos,este adevarat ca s-a amanat pentru 1919 si nu aspectul ca s-a jucat teatru pe anularea ei este important,ci modul in care s-au dus 900 de milioane de euro… unde s-au dus? Mai mult: ce s-a ales de întregul Program Operaţional Sectorial Mediu, adică 5,6 miliarde de euro? Pe urma ca sa te informezi si sa vorbesti civilizat p’aci inseamna sa ai putina minte,nu neaparat de la A3 vsau rtv ! Cat despre administratie,s-o lase moale,ca-i dus rau ! Este cineva acolo la ei pe care-l admir (Paul) si chiar pot sa afirm ca Mangalia a pierdut mult pentru ca psd-ul i-a pus frana ! Sunt convins ca acum nu-l aveam p’asta cu gasca lui ! Daca vrei iti spun si de ce i s-a pus frana…dar nu vreau sa-i fac rau ! Voi membri fanatici nu vedeti decat dusmani-dupa principiul mostenit de la inaintasii vostri :cine nu e cu noi…trebuie blamat,jignit,facut nebun…asta cand stii sigur ca nu-i gasesti trompa prinsa pe undeva !

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 15:43

  13. @12- In doua ocazii am fost chiar in spatele lui la Nautic-atunci cand spune el mai sus si inca intrun rand cand se discuta despre programul Saturn. Iti pot spune cinstit ca asteptam cu speranta interventia lui. Am vazut un neurovegetatv,emotiv,care nu poate pune coerent cap la cap ideile cu care s-a pregatit in prealabil,devenind la un moment dat chiar coleric !(vedeti singuri evolutia lui in CL)Am plecat dezamagit chiar inaintea lui,dupa care a plecat si el …dezamagit de cei pentru care eram si eu dezamagit !

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 16:13

  14. Dorule, las-o, tati, că măcăne…

    Şi eu aş înjura PSD-ul cu orice ocazie. Sînt nişte jigodii.

    Dar nu-s numai ei, toţi actualii din actualele partide mari sînt doar nişte jigodii comuniste înrudite, năşite, botezate şi încruscrite între ele, toate se înfruptă cot la cot din caşcaval.

    Ca cetăţean, pare că Ozzy lucrează bine. Singura lui problemă e partidul. Mai bine zis, percepţia acţiunilor lui prin prisma partidului… Dar, aşa cum spune şi el, nu contează din ce partid este, dacă face treabă pentru oraş. Corect, zic. Nu contează, pentru că toate partidele-s la fel de pline de hoţi şi de penali, rezultatul grotesc şi comunist al unui incest politic prelungit vreme de 27 de ani… Şi dacă ar fi fost la PNL, hoţia este la fel de mare. Poate ar fi fost mai rău…
    Doar că, actualmente, la Mangalia, PNL joacă pe mandat PSD dat de la Centru, iar PSD-ul local face o opoziţie uşor vopsită în galben… E ca dracu’… E fix pe dos, dacă ne uităm la teorie.

    Acuma, cu Cel Ales.
    Cel Ales se pare că chiar a fost ales. Pe nişte promisiuni de Iudă făcute nu vreunui partid, ci clanurilor transpartinice din Constanţa. Restul e can-can…

    Comentariu by Părintele Nomenclaturie — 17 noiembrie 2017 @ 16:31

  15. Alde I.S.si raspopitul,ce ar fi sa spuneti pentru fiecare consilier ce a furat pentru ce fapta a fost condamnat,daca stiti ceva,nu epitete de comunist ,securist etc.,daca aveti ceva daca nu taceti dracului din gura(text).Nu sunt membru de partid si sunt de acord ca in partide sunt oportunisti cautind numai avantaje materiale,dar apreciez faptele si vorbele cu gindirea mea nu clamind indivizi tip Gica contra.

    Comentariu by doru — 17 noiembrie 2017 @ 17:29

  16. ‘Ga-mi-aș!

    Care mai simți, bre, creșterea asta economică năucitoare?

    Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2017 @ 19:04

  17. Auzi, bre Dorule?… Şi cam ce să fac eu acuma? Să nu mai folosesc „epitete de comunist, securist etc” doar pentru că nu sînt plăcute urechilor matale?

    Ei bine, să-i ia dracu’ de martalogi!… de securişti!… de comunişti!

    (Deşi diavolul nu are nici o vină, săracul. Da’ deh, dacă hoţii ăia spun mereu în faţa instanţei că „dracu’ i-a pus”!… )

    Comentariu by Părintele Ion Iliescu — 17 noiembrie 2017 @ 20:16

  18. Pt. #4
    http://www.lucianvisa.ro/2015/06/09/fabuloasele-cumetrii-de-interese-de-la-parcul-acvatic-colaboratorii-pnl-istilor-leo-tanase-si-cristi-dragan-au-pus-mana-pe-doua-hectare/
    &
    https://www.cotidianul.ro/invataturile-lui-hans-klemm-coruptia-inseamna-furt/

    Comentariu by nabuco — 17 noiembrie 2017 @ 23:58

  19. Vedeti d-voastra domnilor, acest cacanar care mananca din banul public, pe nume Doru Colgiu, un navetist de Bucuresti, care se ocupa evident si contul de Facebook al mincinsului de primar, unde lumea crede cu naivitate ca primarul le citeste lor problemele, nu domnilor, va inselati. Intrebarea este: ce mm a facut asta pentru oras ?

    Comentariu by Anonim — 18 noiembrie 2017 @ 10:29

  20. Pt 13
    Dezamăgirile personale depind de așteptările fiecăruia.
    Dacă vă așteptați să mă port cu mănuși cu un prestator de servicii de utilitate publică atunci când șantajează (prin a nu mai presta serviciul contractat) ca să i se aprobe dublarea prețului, injust, o să aveți parte numai de dezamăgiri din partea mea. Cine dorește ca cetățeanul și municipiul să nu fie jecmăniți, apreciază rezultatul că nu i-am lăsat să o facă.
    Fetițele s-au speriat că nu v-a mai fi colectat gunoiul sau ca vor fi date in judecată. Indiferent de orice disensiune intre prestator si autoritatea publică, conform legii 51/2006 operatorul de serviciu de utilitate publică este obligat să continue prestarea serviciului pana la 90 zile, pana cand municipalitatea găsește o soluție. Deci nu se punea problema sistării colectării gunoiului. Cat despre faptul că te dă în judecată, dacă ai argumente solide pentru îmbogățire nejustificată s-ar putea să se întoarcă împotriva celui care săvârșește. Ceea ce s-a întâmplat! Cei care nu au sânge în instalație s-au lamentat că aș fi iresponsabil in pasiunea mea de a arăta că vreau să reprezint cetățeanul (serios? deccând e ceva rău?), dar din punctul meu de vedere am fost foarte responsabil pentru cetateanul Mangaliei și lipsa de temeri se datora argumentelor solide și faptului că știam pe ce mă bazez.

    Video pentru argumentele mele aici: https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/958074967673784/

    Comentariu by Mentalistul — 18 noiembrie 2017 @ 10:32

  21. Pt. #20

    like

    Comentariu by nabuco — 18 noiembrie 2017 @ 10:52

  22. @29-In România de astăzi gestionarea deșeurilor municipale înseamnă doar ridicarea gunoiului și transportul lui, la grămadă, către depozite unde este îngropat în straturi suprapuse, până când se transformă într-un deal pe care, la final, se plantează iarbă și copăcei.Despre modul in care s-au dus 900 de milioane de euro si unde s-au dus as fi vrut sa aflu. Mai mult: ce s-a ales de întregul Program Operaţional Sectorial Mediu, adică 5,6 miliarde de euro? La groapa ecologica,in a carui studiu de fezabilitate la deschiderea investitiei sunt trecute niste tinte procentuale de recuperare.Polarisul e un prestator de swervicii. Cu tintele alea trebuie sa se ocupe…altcineva ! CINE ARE GROAPA ECOLOGICA ? A cui este-actionariat ?! http://www.ecologic.rec.ro/articol/read/reciclare-recuperare/14630/

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 11:30

  23. scuze-ptr 20

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 11:31

  24. Pt 22:
    Către I.S.:

    Ai o manie de a denatura discuțiile despre problemele Mangaliei. Asta îți este agenda? Sau este doar o caracteristică a dtale?
    Eu sunt cel care doresc aplicarea unui Plan Local de Gestionare a Deșeurilor, nu sunt din cei care evită să se rezolve acest domeniu.

    Primar in Mangalia de 5 ani si jumatate este Radu Cristian. Care acum este și stăpân pe Consiliul Local. Are pagină de Facebook, întrebați-l. Sau nu aveți curaj?

    Comentariu by Mentalistul — 18 noiembrie 2017 @ 12:18

  25. Pt 20:
    Și ca să nu mai afirmi aiurea despre România, exista legea 211/2011 care prevede:
    “Articolul 14
    (1) Pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deșeuri și deținătorii de deșeuri sunt obligați să colecteze separat cel puțin următoarele categorii de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă.
    (2) Operatorii economici care colectează și/sau transportă deșeuri au obligația de a asigura colectarea separată a acestora și de a nu le amesteca în timpul transportului.”

    Pentru respectarea legii este responsabil Primarul, ca autoritate publică a executivului ori cine semnează contractul. Contractul cu prestatorul trebuie modificat pentru a se respecta prevederile legale.

    Comentariu by Mentalistul — 18 noiembrie 2017 @ 12:27

  26. @24-Eviti raspunsul ! Ce mi-e Radu Cristian,Iorgus…important e ca vine cate unu din cand in cand sa ne planga pe umeri,cum ca suntem asupriti si tot noi platim ! Ce sa-i faci asta e „agenda” noastra : platim !

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 12:33

  27. Mai ai putin si ma faci si tradator de neam ! De la voi astia care schimbati cascheta…cu boneta de bucatar,ma astept sa imi trantesti si limbajul vostru de lemn : „…sub aspectul savarsirii”… !

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 12:48

  28. pentru turci -nu tatari : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/0/01/Postac%C4%B1film.jpg/220px-Postac%C4%B1film.jpg

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 12:57

  29. Rămâi pe subiect! Nu te descalifica singur.
    După gândirea dtale, I.L. Caragiale a fost un prost pentru că prin activitățile sale au fost gastronomia si a fost proprietar de berarii?
    In 1901 a deschis Berăria Gambrinus din București. A mai avut înainte Berăria “Mihalcea si Caragiale”. Mihail Kogâlniceanu și Costache Negruzzi au scris “200 de rețete certate și alte trebi gospodărești”. De cand ceea ce fac eu este feva de denigrat?

    Comentariu by Mentalistul — 18 noiembrie 2017 @ 13:02

  30. @29 nu e nimic denigant ! Apreciez,asa cum apreciez si postarea asta…care nu seamana cu cea a celor cu cascheta ! Eu insa,sunt pensionar si am timp sa ma distrez p’aci,dar d-ta ai treaba…asa ca ai grija sa nu se prinda ciolanul in fasolea…partidului !

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 13:16

  31. Plm. Virgula intre subiect si predicat!?

    Comentariu by ALDE — 18 noiembrie 2017 @ 13:40

  32. Mai sunt asemenea HCL adoptate ilegal de majoritatea PNL +UNPR care au fost declarate nule sau au fost suspendate de Tribunalul Constanta,astfel:
    1. 09.10.2017
    Ora estimata: 12:00
    Complet: CA11
    Tip solutie: Respinge cererea
    Solutia pe scurt: Respinge actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu Primarul Mun. Mangalia si Municipiul Mangalia ca fiind introdusa impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. Respinge exceptia lipsei de interes invocata de instanta din oficiu. Admite in parte actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu paratul Consiliul Mun. Mangalia. Dispune anularea in parte a HCL Mangalia numai in ce priveste eliminarea functiei publice de director adjunct prin modificarea si aprobarea organigramei aparatului de specialitate al Primarului Mun. Mangalia conform anexei 1 si prin modificarea statului de functii de al aparatului de specialitate al Primarului. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanta sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata azi 09 10 0217 prin punerea solutiei la dispozitie prin mijlocirea grefei instantei.
    Document: Hotarâre 1581/2017 09.10.2017
    2. 23.08.2017
    Ora estimata: 12:00
    Complet: CA9
    Tip solutie: Admite cererea
    Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare a Dispozitiei nr. 424/30.12.2016 emisa de catre Primarul Municipiului Mangalia, formulata de catre reclamantul VUCEA DAN, in contradictoriu cu paratul PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA. Dispune suspendarea Dispozitiei nr. 424/30.12.2016 emisa de catre Primarul Municipiului Mangalia, pana la solutionarea pe fond a actiunii privind anularea actului a carui suspendare se solicita. Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in data de 23.08.2017, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei.
    Document: Hotarâre 1270/2017 23.08.2017
    Oare dece asa si ce prejudiciu aduc ele municipiului.

    Comentariu by fn — 18 noiembrie 2017 @ 17:03

  33. Pt. #28
    http://blogsport.gsp.ro/octavian/2017/11/18/fotbalul-cu-epoleti-de-generali-si-colonei/

    Comentariu by nabuco — 18 noiembrie 2017 @ 17:38

  34. PT.
    Din pacate cu comentariile noastre am deviat de la esenta acestui articol.
    Hotararea cu taxele si impozitele precum si celelalte care mai sunt in aceasta situatie vor aduce prejudiicii grave bugetului primariei Mangalia ,ca din nefericire nu platesc cei vinovati ci se platesc din banii contribuabilor(are balta peste)
    Taxele pentru avize,autorizatii ,certificate au fost platite de multi agentii economici ,ba chiar mai mult, unii au fost amendatii pentru nerespectarea acestor prevederii.In aceeasi situatie este si taxa pentru promovarea turismului platita si incasata ILEGAL.
    Cum se vor mai intoarce acesti banii din taxe si amenzii la cei vaduviti de ei.Asta este clar abuz in serviciu.Acum sa o vad pe aceea persoana care spunea:,,lasati in seama mea dle.Primar ca ii invat eu minte si execut pe cei care se opun”(aici era inclus si DMHI cel mai mare contribuitor la bugetul primariei).Primarul spunea mandru de el:,, sa ii dam pe mana lui S….a pe cei care comenteaza si nu le place”(vezi doamne acea persoana era killerul primariei care ii ,,executa” pe toti.
    In aceeasi oala se afla initiatorul HCL -ului, secretarul municipiului care a semnat pentru legalitate stiind sau ar fi trebuit sa stie ca sunt ilegale si consilierii(PNL +UNPRE) care l-au aprobat stiind clar ca sunt ilegale.Ei ar trebui sa plateasca prejudiciile.Sunt inregistrarii ale sedintelor in care colegii consilierii(din opozitie) le-au citat din legii si le-au spus clar ca adoptarea unor astfel de HCL -uri sunt abuzive si ilegale.
    Apropo domnule primar, Primaria Mangalia trebuia sa recupereze 1,4 milioane lei (14 miliarde lei vechi ) care au fost platiti de municipalitate in contul unei datorii cate Ministerul Economiei.Banii trebuiau platiti de o anume persoana.Ce demersurii legale s-au facut in avest sens din 2015 si pana in prezent?.S-au recuperat banii?.In alte cazurii ati mers repede la procurorul Nita(prietenul dumneavoastra cum va place sa va laudati) de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta pentru recuperarea prejudiciul(vezi cazul ADPP)In acest caz procurorul a omis sa puna masurii asiguratorii si pe averea ta si a celor 4 noi implicati(putin cam ilegal), cum a procedat(foarte corect si legal) in cazul primului lot,a celor 14(foarte rapid).

    Comentariu by VUCEA DAN — 18 noiembrie 2017 @ 17:51

  35. PT.4,32
    Din pacate cu comentariile noastre am deviat de la esenta acestui articol.
    Hotararea cu taxele si impozitele precum si celelalte care mai sunt in aceasta situatie vor aduce prejudiicii grave bugetului primariei Mangalia ,ca din nefericire nu platesc cei vinovati ci se platesc din banii contribuabilor(are balta peste)
    Taxele pentru avize,autorizatii ,certificate au fost platite de multi agentii economici ,ba chiar mai mult, unii au fost amendatii pentru nerespectarea acestor prevederii.In aceeasi situatie este si taxa pentru promovarea turismului platita si incasata ILEGAL.
    Cum se vor mai intoarce acesti banii din taxe si amenzii la cei vaduviti de ei.Asta este clar abuz in serviciu.Acum sa o vad pe aceea persoana care spunea:,,lasati in seama mea dle.Primar ca ii invat eu minte si execut pe cei care se opun”(aici era inclus si DMHI cel mai mare contribuitor la bugetul primariei).Primarul spunea mandru de el:,, sa ii dam pe mana lui S….a pe cei care comenteaza si nu le place”(vezi doamne acea persoana era killerul primariei care ii ,,executa” pe toti.
    In aceeasi oala se afla initiatorul HCL -ului, secretarul municipiului care a semnat pentru legalitate stiind sau ar fi trebuit sa stie ca sunt ilegale si consilierii(PNL +UNPRE) care l-au aprobat stiind clar ca sunt ilegale.Ei ar trebui sa plateasca prejudiciile.Sunt inregistrarii ale sedintelor in care colegii consilierii(din opozitie) le-au citat din legii si le-au spus clar ca adoptarea unor astfel de HCL -uri sunt abuzive si ilegale.
    Apropo domnule primar, Primaria Mangalia trebuia sa recupereze 1,4 milioane lei (14 miliarde lei vechi ) care au fost platiti de municipalitate in contul unei datorii cate Ministerul Economiei.Banii trebuiau platiti de o anume persoana.Ce demersurii legale s-au facut in avest sens din 2015 si pana in prezent?.S-au recuperat banii?.In alte cazurii ati mers repede la procurorul Nita(prietenul dumneavoastra cum va place sa va laudati) de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta pentru recuperarea prejudiciul(vezi cazul ADPP)In acest caz procurorul a omis sa puna masurii asiguratorii si pe averea ta si a celor 4 noi implicati(putin cam ilegal), cum a procedat(foarte corect si legal) in cazul primului lot,a celor 14(foarte rapid).

    Comentariu by VUCEA DAN — 18 noiembrie 2017 @ 17:53

  36. http://statulparalel.ro/

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 18:35

  37. Statul paralel

    Întrebare: Ce este statul paralel?

    Răspuns:
    Statul paralel sunt cei care îsi bat joc de ține. De viața ta, de munca ta, de banii tăi.

    În fiecare zi tu muncești jumătate din timp pentru a-ți putea plăti mâncarea, casa, a merge în vacanțe, a ține copiii la școală. Poate reușești să pui deoparte și ceva pentru tine.

    Restul timpului îl muncești pentru plata taxelor și impozitelor.

    Daca ești nemulțumit de ce primești în schimb, află că de vina este statul paralel.

    Statul paralel își bate joc de tine. De noi toți.

    Statul paralel este compus din toți politicienii și toți demnitarii care te fură. Și care apoi îți râd în față.

    Este compus din cei care au vile și case de vacanță de mii de metri, deși au ocupat sinecuri la stat toată viața, unde au profitat de munca altora si si-au urmarit interesele personale.
    Este compus din cei care au obținut diplome de doctorat pe nedrept, deși ei nu știu să vorbească.
    Este compus din cei care își fac vacanțe în țări exotice, deși salariul lor nu le-ar permite acest lucru.

    Este compus din cei care își numesc în funcții bine-plătite copiii.
    Este compus din cei care fură banii de medicamente sau cei pentru educația copiiilor tăi.
    Este compus din cei care fac bani mulți din afaceri cu statul, prin fraudă și prin corupție.
    Este compus din cei care fura terenuri si case si insule din patrimoniul acestei tari.
    Este compus din cei care obtin comisioane din toate achizitiile publice.
    Este compus din cei care isi acorda drepturi speciale in raport cu restul cetatenilor.

    Indiferent că ești angajat la o companie privată sau bugetar, că ai propria afacere sau ești liber profesionist, tu alimentezi bugetul de stat. În vreme ce ei, reprezentanții statului paralel, se alimentează din bugetul de stat.

    Rezultatul îl vezi zilnic. În spitale, în școlile unde învață copiii tăi, în pensiile pe care le primesc părinții tăi, în investițiile amânate de mulți ani.

    Statul paralel este statul hoților care îți fură viitorul.
    Statul paralel este statul politicienilor care îți promit că îți va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine.

    Ce poți face că să scapi de statul paralel?
    1. Mergi la vot!
    2. Gândește-te pe cine alegi!
    3. Trage-i la răspundere pentru cea ce fac și pentru ce ți-au promis!
    4. Informează-te! Urmărește jurnaliștii de investigații!

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 18:37

  38. http://www.atbs.com/knowledge-hub/top-10-jokes-for-tax-season

    Comentariu by nabuco — 18 noiembrie 2017 @ 19:17

  39. Mentalistul centreaza mentalistul da cu capul ……de cind te-a gonit Boița ai inceput sa aberezi măi băiatule…….dute la munca puturosule

    Comentariu by Anonim — 18 noiembrie 2017 @ 19:18

  40. Pt. #37
    https://ceicunoi.wordpress.com/2013/02/10/indragosteala-de-politicieni-un-fenomen-nociv-pentru-poporul-roman-cum-analizeaza-si-voteaza-romanii-oamenii-politici-pol105/

    Comentariu by nabuco — 18 noiembrie 2017 @ 19:32

  41. Munca e grea , mai bine putina milogeala la Cautis , putina prostie pesedista , dupa care zboara un pesedist vechi si adevarat si ii ia locul un fost vames adunator. Bine intai trebuie putina gargara la sedintele de consiliu sa creada prostii ca e sufletist.

    Comentariu by Dima — 18 noiembrie 2017 @ 19:35

  42. @38- 7) Why won’t sharks attack tax inspectors? Professional courtesy. (unknown)….Asta-i tare ! Parca ar fi fost scrisa de Blejnar,dar fiind necunoscut ,o fi ala disparut- nManta ?! Oricum la ANAF-ul nostru nu se trece de 25 % ! Se scapa unii pe altii la scadenta de 5 ani !

    Comentariu by I.S — 18 noiembrie 2017 @ 19:40

  43. Pt. 41

    Pesedistul vechi si originar a fost executat de alt “pesedist vechi și originar”, încât Pașa a aflat de la știri că a fost exclus din partid. Om cu 20 de ani de luptă pesedistă.

    În acest moment, următorul pe listă este un alt “pesedist vechi si originar”: dl Ciobi. Eu sunt convins că are experienta să inițieze proiecte deliberative sau sa aduca amendamente, care sa corecteze proiectele inițiate în Consiliul Local.
    Dacă aș sigur că il pune pe dl Ciobi

    Comentariu by Mentalistul — 19 noiembrie 2017 @ 21:20

  44. Scuze.. din viteza… revin.

    Comentariu by Mentalistul — 19 noiembrie 2017 @ 21:50

  45. Nu stiu cine este Mentalistul,dar stiu sigur ca limba romana nu o cunoaste.Viitorul verbului il scrie mereu,v-a da.

    Comentariu by Anonim — 21 noiembrie 2017 @ 17:12

  46. @ 45
    Sunt convins ca stii foarte bine cine este. E cam un singur user pe aici obsedat de gramatica. Avatajul celui ce se apuca de invatat la batranete, mai ales daca isi pregateste si nevasta pentru BAC.

    Comentariu by Marian Vasile — 21 noiembrie 2017 @ 18:09

  47. Gresiti,pentru ca privind la „copacii” gramaticii,nu vedeti „padurea” problemei pe care am iscat-o cu un consilier local-unul dintre putinii care coboara printre postarile politice,agramate,rautaciose,etc ! Daca s-ar rezuma la lamuriri clare,in masura in care le cunoaste,totul ar fi ok ! Rezumand ar fi vorba despre : „Polarisul e un prestator de swervicii. Cu tintele alea trebuie sa se ocupe…altcineva ! CINE ARE GROAPA ECOLOGICA ? A cui este-actionariat ?! http://www.ecologic.rec.ro/articol/read/reciclare-recuperare/14630/
    @24-…”Eu sunt cel care doresc aplicarea unui Plan Local de Gestionare a Deșeurilor, nu sunt din cei care evită să se rezolve acest domeniu.
    Primar in Mangalia de 5 ani si jumatate este Radu Cristian. Care acum este și stăpân pe Consiliul Local. Are pagină de Facebook, întrebați-l. Sau nu aveți curaj?” Asta este o problema civica de interes in care ar trebui sa se implice mai multi,insa daca stii despre ce e vorba,pentru ca altfel,incurci…si incarci eterul p’aci de prisos ! Sa stiti ca asta a devenit o problema acuta pentru unele primarii ! Unele orase au ajuns la cocluzia ca mai bine se transporta gunoiul menajer gratuit,in conditia in care se va face sortarea ceruta,pentru care statul nostru a primit bani europeni si care s-au dus in…”paralel” ! Pana in 1919 trebuie gasita solutia in interesul nostru…sau cel mult intro colaborare mixta primarie,cetatean si privat,din moment ce din sortarea facuta din „civism” unii fac bani si altora li se dubleaza prestatia !

    Comentariu by I.S — 21 noiembrie 2017 @ 19:14

  48. PS despre asta era vorba cand i-am spus de dezamagirea mea pentru interventia d-lui de la Nautic . Din filmuletul prezentat de acolo fiti atenti ca el nu apara interesul cetatenilor-vedeti ca spune si de gunoiul intrepriderilor- Cat despre STATU PAMA BARBA COT…arata aerian,venit de pe alta lume ! Vorbea POLARIS-ul,in interesul lor de privati,iar primarul…canci ! De aceea am spus ca ce mi-e Radu Cristian,ce mi-e Iorgus…atata timp cat in afacerea asta e unul cu ochi albastri,din actualul consiliu local cu interese vechi in aceasta problema : FILIP !

    Comentariu by I.S — 21 noiembrie 2017 @ 19:31

  49. D-le Marian, dau o bere pentru faza cu meditatul nevestei!

    Comentariu by Părintele Hilarie — 22 noiembrie 2017 @ 8:14

  50. Referitor la problema deseurilor,care a devenit o noua vaca de muls bani de catre „paralelii” statului,va invit sa lecturati aici ceva care pentru administratia locala poate fi un fel de SF ! http://casa-romanilor.ch/sistemul-de-reciclare-elvetia-2010

    Comentariu by I.S — 22 noiembrie 2017 @ 10:14

  51. IS, esti o specie rara: tu intrebi, iti raspunzi, te certi, te jignesti, te semnezi in toate felurile etc. Fotbalist pe taste. Varsta, mosule!

    Comentariu by Ilie — 22 noiembrie 2017 @ 11:13

  52. https://www.youtube.com/watch?v=iNOxA0z0SBc

    Comentariu by I.S — 22 noiembrie 2017 @ 13:52

  53. Scriu pe telefon, cu autocorrect-ul activat, care mai schimba din cuvinte in funcție de ce mai are prin memorie. Dar cu expresia “de fiecare dată” pentru că s-a întâmplat o dată, este ca atunci când descoperă că s-a furat un ou, le fură pe restul și le declară pe toate furate.
    La cât text scriu eu, orice prost își dă seama dacă e greșeala de tactilografie sau e greșeală gramaticală.

    Iar pt I.S.:
    Ai prins o idee de pe undeva, dar nu ai înțeles-o.
    Gunoiul nu este dus la groapă pe gratis.

    Comentariu by Mentalistul — 22 noiembrie 2017 @ 17:01

  54. @53- Iar o lalai ! Eu spun ca ar putea fi transportat gratuit,sau la pretul stabilit anterior-care are probabil o calculatie de pret acceptata de benefiar-primarie(ca pe cetateni si asociatii,nu-i baga nimeni in seama !) La groapa se depoziteaza in aceleasi conditii ? Polarisul nu plateste alora de acolo ? Dublarea pretului prin ordonanta-amanata pana in 1919,ne duce obligat la modul de sortare,cine o face(cine are groapa ecologica) si mai ales cine primeste bani pentru asta ! Eu nu stiu…tatareste !

    Comentariu by I.S — 22 noiembrie 2017 @ 17:23

  55. Pe noi si pe Polaris, chiar si pe instituțiile publice, ne obligă legea 211/2011 la sortare. Nu știi tătărește, iar eu nu știu prostește.

    Mai întâi: Nu am avut în discuție taxa de 80 lei/tonă, dacă este corectă sau nu. Mie îmi place taxa aceasta, face ordine cu timpul, când s-or deștepta habarniștii. Dar nu am avut utilitatea taxei in discutie, ci faptul că Polaris s-a folosit de ocazia aplicării taxei pentru a mari nejustificat prețul. Am dat exemplu cu persoanele juridice, pentru ca este mai simplu, se încasează pe mc. La persoane fizice trebuie să calculam per total deseuri si sa împărțim la 26.000 usageri.
    Deci Polaris a încercat o îmbogățire nejustificată, pe spatele cetățenilor, cu primarul complice.

    Eu m-am referit la o hoție clară, ilegală, întâmplată la noi.
    Dumneata mă iei cu politica națională. Dacă nu pricepi primul subiect, nu înțelegi sigur nici pe al doilea.

    In timpul ședințelor, cat si prin declarații publice scrise, am explicat soluțiile mele pentru gestionarea deșeurilor reciclabile. Una din soluții ne duce direct la 50% cotă de reciclare, fara costuri mari, fara sa alungam Polaris deoarece, conform legislației aplicabile (actuale!), nu are logistica pentru a se califica pentru serviciul prestat.

    Cum scriam mai devreme, nu interesează pe nimeni din administrația publică din Mangalia. Din contră, s-au dovedit complici in favoarea prestatorului, in defavoarea cetățenilor. Cu un prestator care a tot fost dovedit pentru corupție, chiar si de FBI.

    Si atunci de ce te cerți cu mine? Pentru că nu sunt de acord cu poveștile despre politica la nivel național? Sau pentru că am afirmat că nu pricepi. Asta am inteles, dacă ai luat-o cu subiectul razna, mi-a fost clar că ori treci cu vederea complicitatea povestită, intenționat, ori pur si simplu nu ai priceput. Nu ți-ai vazut aschia in ochi contemplând pădurea.

    Ca să întreb pe șleau: nu ai priceput subiectul sau l-ai evitat? Oricare ar fi, nu e de bine despre dta.

    Comentariu by Mentalistul — 22 noiembrie 2017 @ 21:48

  56. Ozyy dute la muncă puturosule …..Iar ai inceput sa ceri bani prin oras .

    Comentariu by Anonim — 23 noiembrie 2017 @ 1:05

  57. Pt 56:
    Sunt plecat din localitate, zevzecule!

    Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2017 @ 8:32

  58. O să fie poveste lungă, dar interesantă pentru protagoniști.

    Ca să-l explic pe 56 și pe alți 2 pungași:
    Inițial credeam că dupa ce află de prin oraș că am contribuit pentru vreo caritate, vine și bagă textul asta, cum că aș cere bani prin oraș, să contracareze.

    Dar e altceva… Cu asta se ocupă ei: jecmănesc oamenii prin oraș, cum că le rezolvă problemele cu primăria. Fără să le rezolve, bineînțeles. La început au vrut să se folosească de numele meu (pentru că are putere cuvântul meu!), dar i-am dibuit. Am auzit pe unul din ei la telefon: “Vorbesc cu Ozzy chiar acum, o rezolvă el.” Atunci am interzis să-mi fie folosite numele si pozitia de consilier local. De aici și huliganismul celor care au crezut că pot fi marionetă. Ei promit de juma’ de an primarului că vor rezolva cu excluderea mea, că vor scăpa de mine, și ei, și primarul… dar uite că nu m-am clintit. Au dispărut alții.
    Apoi când oamenii excrocați de către cel “vechi și originar” își cer problemele rezolvate, vin aici și o bagă: “Ozzy, am auzit că ceri bani prin oraș!”, cumva să arate că nu au rămas banii la ei.

    Asigur pe toți, cunoscuți și necunoscuți, că eu nu intervin pentru persoane, ci intervin pentru situații, pentru corectarea unor nedreptăți sau ilegalități, pentru a propune ceva constructiv… Nu accept parnoase și șpăgi! Astfel că oricui ați da ceva, oricine v-ar promite ceva in numele meu, nu este adevărat!

    Cel care îmi zice mie despre muncă, nu a fost angajat undeva în toată viața lui. Am peste 20 de ani pe cartea de muncă, iar ultimii ani ca director de marketing si director de vânzări la companii cu acoperire națională. Dacă cineva are vreo frustrare pentru că nu știe din ce trăiesc, să se ducă pe pagina oficială a primăriei și să-mi citească declarația de venituri. Aș putea sta acasă și să fac nimic. Dar atâta timp cât îmi îndeplinesc atribuțiile de consilier, e treaba mea ce fac in rest. Consilierul nu este vreun aristocrat. Doar cei care excrochează sau se vând țin la imaginea lor; cu cât e imaginea mai fandosită, cu atât se vând mai scump.

    Am să explic si de ce mă pricep in gastronomie. Un eveniment culinar de-al meu face vanzare intr-un weekend și 50.000 lei. Am avut în București 1 restaurant și 2 pub-uri. Un eveniment culinar face mai mult profit decat un eveniment artistic. Am sponsorizat si piese de teatru (chiar si un film realizat de Radu Muntean, cu Dragoș Bucur, Văncică și Pelinel), am promovat stand-up comedy la începuturile stand-up-ulii,… dar ca să plătești performerii trebuie sa pierzi vânzarea pe 100 de clienți. Daca nu ai cel puțin 300 in seara aceea, nu merita s-o mai faci.
    Am facut spectacol din mâncare și băutură. Am făcut din gust un show memorabil și l-am transformat în amintiri placute. Am avut echipe până am prins experiență. Am exersat, am studiat, am inventat concepte, am preparat singur peste 60.000 de porții în 3 ani. Acum vin oamenii dupa mine oriunde fac eveniment, cum o trupă cunoscută atrage public plătitor, când are concert. Dacă frustrații nu știu,… asta se face cu artă, pe lângă muncă. Pentru ceea ce știu și pentru ceea ce pot, sunt plătit de locații din București sau din Constanta, sa le scot din gaură și să le fac profitabile. Adică know-how-ul este plătit. La începutul fiecărui sezon estival, pâna sa fiu consilier, am fost plătit de hoteluri cu 700-1000 euro pe săptămână, sa le realizez conceptul pe o identitate proprie, care să facă bani. In aceeasi suma le învățam personalul să-l realizeze.

    Aceasta este doar una dintre activități, pentru care sunt denigrat că aș fi bucătar. Pe de-o parte mă denigrează pentru activitatea gastronomică, pe de altă parte reproșează că nu muncesc? Dacă povestesc și despre celelalte activități ale mele, îi ia de cap. Am intrat eu la idei rapid, nu prea se potrivea. Am înțeles repede: acești excroci au jecmănit oamenii prin oraș, îi “taxau” că le rezolvă problemele cu primăria, primițând că fac eu intervenții. Mă miram eu de ce sar ei la bătaie la mine, când manifestam o aversiune publică față de golănismul lor. Le stricam schema. Dacă nu a mers să fiu complice, au încercat să arate public că mă pot forța. Cum pe mine nu mă impresionează bătăușii de cartier sau cei verbali, ascunși sub anonimat, cam a fost doliu in activitatea de excrocare. Vă dați seama ce frustrare?! Când primarul le-a cedat, cu speranța lui in promisiunea lor că mă vor struni sau “mă vor face”, eu dovedeam contrariul, că nu sunt o marionetă. M-a dezgustat umilința primarului de a se afișa “bot-în-bot” cu asemenea pungaș, dar l-am mai văzut pe acest primar la mâna interlopilor… E slab!
    Deci nu a mers… Iar acum, oamenii excrocați si-au pierdut răbdarea. Strategia asta cu “Ozzy, iar ceri bani prin oraș..!” este justificarea lor, plus că reușesc să mă și denigreze. Prost nu e cine cere, ci cine dă. Celor care au fost jecmăniți nu li s-a aprins vreun beculeț? Nu au vorbit niciodată cu mine, nu am dat de inteles niciodată că ii cunosc sau că am auzit vreodată despre ei? Nu au semne de întrebare?!

    O singură frază, care pare doar denigratoare, de fapt are multe politici în spate.

    Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2017 @ 10:45

  59. Ozghiun, sterge-ti autocorectul. Te face/faci de cacat. Escroc, escrocati etc.

    Comentariu by ALDE — 23 noiembrie 2017 @ 13:04

  60. N-am ce să-i fac. De fapt, nu știu cum.

    Comentariu by Mentalistul — 23 noiembrie 2017 @ 14:18

  61. Atacurile personale la adresa lui Ozzy, mai degrabă îi aduc beneficii de imagine. Se vede clar că sunt de rea credință.
    Celor care fac aceste comentarii le recomand să vină cu argumente pertinente, nu cu denigrări. Ce face omul în timpul liber, e doar problema lui, atâta timp cât nu încalcă legea.

    Comentariu by lucian visa — 23 noiembrie 2017 @ 17:37

  62. Ma gandesc cu groaza ca stiinta…altora ar putea scoate pixuri cu program corector !

    Comentariu by I.S — 23 noiembrie 2017 @ 18:32

  63. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/monologul-emoc-ionant-al-stelei-popescu-din-las-fierbinti-despre-invac-amantul-romanesc.html

    Comentariu by I.S — 23 noiembrie 2017 @ 19:37

  64. este bolnav acest Ozyy ……alooòooo PSDule ce dracu faceți cu acest om ? Voi chiar nu vedeți ce debitează acest om bolnav ….

    Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2017 @ 14:12

  65. mai minciunel bolnăvel Ozyy ia spune tu cit primești din vînzarea de 50000 roni de la madam Boiță ? Îți spun eu …200 roni pe săptămînă ….ai puso afaceristule ce ești …ESTI UN MINCINOS ȘI UN ȘANTAJIST IEFTIN

    Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2017 @ 14:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress