Mangalia – politica locală

28 august 2017

Deşi nu a mai fost reactualizat de aproape 20 de ani, PUG-ul Mangaliei, pus în dezbatere publică în maximă… „discreţie“

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:37

Postat pe site-ul oficial al primăriei, în urmă cu mai bine de cinci săptămâni, anunţul laconic privind adoptarea noului Plan Urbanistic General al Mangaliei a fost pus în dezbatere publică oarecum… în „şoaptă“. Deşi urbea de la malul mării nu a mai beneficiat de o reactualizare a PUG-ului de aproape două decenii, dezbaterea publică privind acest proiect a avut loc, la finele săptămânii trecute, dis de dimineaţă, la Club Nautic „Callatis“, în prezenţa a… cinci oameni de afaceri! Mai mult, PUG-ul nu a fost pus la dispoziţia publicului decât la sediul primăriei, „pe hârtie“, fără a fi publicat nici pe pagina oficială a instituţiei şi nici pe o altă pagină de Internet, unde să poată fi consultat online. Arhitectul primăriei, Paul Enache, a declarat, în faţa celor cinci oameni de afaceri prezenţi în sală, că PUG-ul nu a mai beneficiat de o reactualizare de aproape 20 de ani: „Am obţinut aproape douăzeci de avize de la diferite ministere şi instituţii publice. Mai avem de luat încă două avize, de la ministerele Culturii şi Dezvoltării. PUG-ul Mangaliei este foarte vechi, nu a mai fost reactualizat de 17 ani“.

Sosit la dezbatere chiar în timpul desfăşurării acesteia, consilierul local Ozghiun Menabit s-a arătat indignat că primăria nu a mediatizat această întâlnire aşa cum trebuie: „Din nou vă bateţi joc de noi. De ce nu aţi anunţat această întâlnire, de ce nu am fost anunţaţi nici noi, consilierii locali, cei pe care îi veţi chema să aprobe acest PUG? Măcar pe cei din comisia de Urbanism puteaţi să îi înştiinţaţi, nu mai spun că, potrivit legii, trebuia să ne anunţaţi personal, pe fiecare în parte, pentru că suntem direct implicaţi în aprobarea PUG-ului“.

Potrivit arhitectului primăriei, Paul Enache, procedurile de convocare a dezbaterii publice ar fi fost urmate, adică anunţul a beneficiat de o apariţie print într-un ziar din presa judeţeană şi o alta, online pe pagina de internet a instituţiei publice la care este angajat. Mai mult, spune angajatul primăriei, el, personal, nu va invita pe nimeni la o dezbatere publică.

Acesta a mai spus că PUG-ul ar putea suferi modificări, dar numai în cazuri extreme, prin urmare dezbaterea fiind una mai mult „consultativă“: „În cazul în care este vorba despre un teren de 500 de metri pătraţi sau de modernizarea unei case, nu putem modifica pe un proiect la care lucrăm de ani de zile. Aceste lucruri pot fi reglementate prin PUZ-uri“, a conchis Paul Enache.

PUG-ul Mangaliei va fi supus votului consilierilor locali într-o proximă şedinţă ordinară. Varianta propusă de angajaţii primăriei a noului PUG nu a fost postată, nici la această oră, pe site-ul primăriei.

editiadesud.ro 28.08.2017

5 Comments

  1. Corect era : ,, Desi opozitia nu a facut nimic din PUG timp de 20 de ani , face gargara la ala care munceste

    Comentariu by Fane — 28 august 2017 @ 17:51

  2. Domnule Fane, ce înţelegi dumneata prin expresiile „opozitia nu a facut nimic din PUG timp de 20 de ani” şi „ăla care munceşte”?

    Comentariu by Părintele Intoxicaţie — 29 august 2017 @ 7:11

  3. Pt. 3. Ăla care muncește este micul repetent care s-a chinuit o grămadă de ani pe la facultate și acum a luat 3 și ceva la examenul pentru post, cu toate că avea subiectele în buzunar. El este omul sfertului de primar care adună șpăgi. Mai mult nu poate. Dacă se forțează puțin la un act sau o problemă de serviciu, îl ia damblaua. Simte nevoia să se încuie în birou, să fugă acasă… Ar trebui să treacă pe la un confrate să-i zică ceva de deochi sau să-l scuture de necuratu’. Pute de lene la fel ca primarul și a fost trimis acolo pentru că oricum nu știa ce să spună și să încheie repede treaba.

    Comentariu by Popa Nartea — 29 august 2017 @ 8:25

  4. http://www.cotidianul.ro/prima-revolutie-pentru-competenta-306302/

    Comentariu by nabuco — 1 septembrie 2017 @ 10:27

  5. http://www.cotidianul.ro/un-omagiu-doamnei-zoe-petre-306374/

    Comentariu by nabuco — 1 septembrie 2017 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress