Mangalia – politica locală

29 iunie 2017

Shhaideh a deschis puşculiţa. Milioane de lei ajung la Cernavodă şi Mangalia pentru investiţii

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:05

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a emis un ordin privind alocarea unor sume pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor conform Programului „Termoficare 2006 -2020 căldură şi confort“, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.

S-a aprobat alocarea unor sume pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate, iar banii se transferă bugetelor locale de la bugetul de stat. Utilizarea acestor sume se va face cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 642/2006 şi ale Ordinului 124/2012 al ministrului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit Monitorului Oficial, Partea I, nr. 489/28.VI.2017, au primit finanţare mai multe obiective de investiţii din judeţul Constanţa, după cum urmează: Cernavodă – circuite secundare şi puncte termice aferente extinderii reţelei de termoficare PT ID Chirescu, PT35, PT 43, PT 45, extindere circuit agent primar Prelungirea Seimeni. Valoarea cofinanţării de la bugetul de stat este de 8 milioane de lei.

Şi municipiul Mangalia beneficiază de 6.500.000 de lei, pentru execuţie instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă prin montarea unui motor termic cu putere instalată de 1.5 mwt în centrala termică nr. 9, inclusiv execuţie reţea primară între CT 10, CT 9 şi CT7, dar şi pentru creşterea eficienţei cazanelor de apă fierbinte şi pentru racordare la reţeaua de gaze a sistemului de alimentare cu energie termică a municipiului Mangalia şi reabilitarea reţelelor termice aferente CT7.

Lavinia Siclitaru, Ziua de Constanța 29.06.2017

42 Comments

  1. Cogenerarea va însemna o reducerea a costului gigacaloriei, dar va fi și o sursă de poluare. De ce să nu punem și noi umărul la ridicarea temperaturii pe Terra ?
    Poate montarea de panouri solare sau pompe de căldură geotermale ar fi fost o soluție mai bună pentru viitorul Mangaliei. Să nu uităm că în Mangalia există un precedent cu pompe geotermale la Sanatoriul Balnear.
    Dar în Mangalia dezbaterile publice sunt strict interzise și o singură părere contează.

    Comentariu by lucian visa — 29 iunie 2017 @ 17:10

  2. Deci tot pentru centrale , adica acolo unde au ramas mocangii subventionati. Odata castiga din banii celor ce muncesc iar pe de alta parte le da si guvernul.

    Comentariu by Popoviciu — 30 iunie 2017 @ 0:45

  3. ….si cine zicea ca primarul e liberal ??o fi, dar numit de psd… Si legat de centrale, intreb, scolile au centrale proprii, e corect si legal ca ele sa fie exploatate de goldterhm ?? si scoala sa plateasca giga calorii, in conditiile in care tot scoala plateste curentul si apa …Daca ar verifica cineva magariile astea….

    Comentariu by Pop — 30 iunie 2017 @ 10:54

  4. Luna Februarie este ultima lună când se mai pot acorda subvenții pentru căldură. Dacă nu se reduce prețul gigacaloriei, populația va plăti 470 lei/gcal în loc de 200 lei/gcal.

    Pentru cei cu poluarea: cogenerarea termică poluează mai mult decat sistemul actual? Cu acelasi volum de gaz natural se produce mai multă caldura, cantitatea de CO2 evitata pe an este de 4396 tone/an (conf. studiului, dacă s-ar implementa la toate centralele).

    Panouri solare? Eoliene? Sigur că le dorim.
    Dorim si asfalt. Si lumina pe străzi.

    Comentariu by Mentalistul — 30 iunie 2017 @ 15:47

  5. PTR 4
    Iar le stii tu pe toate. De unde ai scos termenul asta februarie? O fi feb. 2021 sau 2030. Nu panica oameni cand nu trebuie si cand nu esti sigur de ceva. Vezi ca iti iei pietre in cap.

    Comentariu by ALDE — 30 iunie 2017 @ 20:03

  6. Băi pacoste de primar, da’ pentru infrastructura din cartierele Dobrogea 1 şi 2 când faci ceva util? De exemplu, ce-ar fi chiar să le faci?

    Ştiu că faci parte din ultimele generaţii care se mai jucau în ţărână, dar copiii născuţi şi crescuţi în acele cariere cu ce au greşit, de îi obligi să se joace la fel?

    Comentariu by Părintele Grijanie — 30 iunie 2017 @ 21:41

  7. Grijania ma-tii, si unde ai vrea tu sa se joace copii ? Pe asfalt, pe infrastructura ? Nu ai parcul langa tine ?

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2017 @ 7:36

  8. Stimabile, stai jos. Patru. Comentariul meu e pentru cunoscători. Drumurile nu au avut asfalt pe ele dintotdeauna, iar cartierele în discuţie reprezintă o treime din suprafaţa lotizată a oraşului. Adică e cu mers pe jos. Prin drumuri de praf.

    Cât despre parc, să şi-l bage undeva, că a costat patru milioane şi jumătate de euro, de cinci ori mai mult decât ar fi trebuit să coste!
    Madam Shaiddeh crede că şi 1,4 milioane de euro e mult pentru Mangalia, nu ştie cum lucrează piticul. Păi dacă piticului i-au trebuit 4,5 milioane numai pentru jighineaua de-i spun unii „parc”, cum să-i ajungă 6,5 milioane lei (1.4 milioane euro) pentru ditamai centralele?

    Aşa că mizilicul alocat de la guvern se va duce doar pe un contract de consultanţă pentru lucrarea cu centralele.

    Comentariu by Părintele Grijanie — 1 iulie 2017 @ 8:22

  9. Asa cum spuneam: grijania ma-tii ! Era mai bine cu comcm tau , nu e bine ca e parc acolo si ne putem duce copii ? Nici nu ma intereseaza cat a costat , hotului de hot i-e frica…

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2017 @ 11:22

  10. E buna a dracu’ berea rece si uitandu-ma la aberatiile voastre.

    Comentariu by zozo — 1 iulie 2017 @ 12:17

  11. 8 stai jos,ești prea prost nici 4 nu meriți pt ca ești mincinos si membru ALDE.
    Toată lumea știe ca parcul a costat 1,8 Mil euro.
    Si da chiar e bun pt oraș si locuitorii săi chiar dacă șefii tai de la partid ochisera terenul pt a își face vile.

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2017 @ 17:03

  12. Romulus vroia sa faca vila acolo da s-a sucit. Isi face in parcul de la stadion

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2017 @ 17:56

  13. @ 11
    Parcul, atunci cand s-a lansat proiectul cu fonduri europene costa aproape 3,4 milioane de euro. Sunt destule documente si declaratii pubice ale mincinosului in acest sens. Dupa ce pierdut, din nepricepere, prostie si furt pe fața, finantarea doar voi stiti probabil cat a costat si viitorul audit.
    Ca e util orasului nu contesta nimeni, cat de functional este afla doar cei care merg in parc si se impiedica de dalele care au decalaje pe verticala de peste 1 centimetru, care se coc sub razele soarelui si pun copii sa faca pipi in sticle sau dupa gherete ca wc-ul este mereu inchis.

    Comentariu by Marian Vasile — 1 iulie 2017 @ 19:25

  14. Pentru 9 şi 11:
    Păi de-aia te-a prostit piticul, pentru că nu te interesează ce face cu oraşul, câtă vreme ţie îţi dă, indiferent cât costă. Poţi fi mai ignorant de-atât?

    Îţi duci copiii acolo ca să ce? Să facă insolaţie? Să NU calce pe iarbă? Să NU se plimbe cu rolele sau cu bicicleta?

    Şi mai terminaţi cu prostia asta că „parcul e bun pentru oraş”. V-a prostit de vedeţi stele verzi! Numai vouă, votacilor ignoranţi, vă place să fiţi furaţi. Dacă vouă vă place, nu ne trageţi şi pe noi în troaca voastră senilă. Oraşul e băgat în căcat de iubitul vostru primar, la ce-i mai foloseşte un parc? Jaful cu parcul e doar o mică parte. V-a furat la toate lucrările pe care le-a făcut. Dar vouă nu vă pasă. Aveţi… „parc”.

    Comentariu by Părintele Grijanie — 1 iulie 2017 @ 21:33

  15. Tot pentru mulţumiţii de la 9 şi 11:

    Încă vreo două „succese” ca parcul, faleza şi Istorie la malul mării, şi oraşul e terminat! Asta înţelege primarul vostru prin succes.

    Comentariu by Părintele Grijanie — 1 iulie 2017 @ 21:45

  16. Bai, grijania ma-tii, fa copii inainte sa mai zici ceva ca se vede ca esti popo… Si ia-l si pe vasilica marinica cu tine ca bate campii , auzi la el , inginerul cu decalaje de 1 cm…, ptiu nu v-ar mai satura Dumnezeul , dragutzul , de cata ura si dusmanie aveti in voi ! Va pasa de oras , samaritenilor, cat imi pasa mie cu cine va frecati voi intre voi, detineti adevarul suprem si le stiti pe toate ca niste oameni mari ! Parcul ala ramane acolo inca 500 de ani de acum incolo, de voi si de mine nu o sa mai stie nimeni peste 100 de ani ! Frustratilor ! Ati vandut tot din orasul asta si ati dat banii pe festivaluri si nimic la omul de rand si acum faceti morala ! Duceti-va , deacului !

    Comentariu by Anonim — 2 iulie 2017 @ 0:16

  17. Cand scrii astfel de postari din Bucuresti e normal sa fii revoltat Colgiule. Daca te duci sa vezi cum arata parcul de la balnear o sa prevezi si viitorul parcului asta. Iar daca aveai copii si-i duceai in parc erai printre primii care critica executia proasta.

    Comentariu by Marian Vasile — 2 iulie 2017 @ 8:28

  18. Hmm , mai bine executie proasta decat fabrica de beton poluanta. Sau se oftica careva ca nu mai ia dreptu ? Cum era aia cu Nevergreen ? Ca vad ca e totusi verde.

    Comentariu by Ilie — 2 iulie 2017 @ 8:45

  19. @18
    Mai bine executie foarte buna si pe bani europeni cum era in plan. Daca se facea asa nu trebuia sa scoatem aproape 2 milioane de euro din bugetul primariei. Cu acesti bani si cu alte milioane de euro date tot din buget pe celelalte proiecte cu fonduri europene unde s-a pierdut finantare asfaltam tot orasul. Dar asta o face un om gospodar nu un hot pus pe minciuna si furtisag care plateste niste de-alde Anonim sau Ilie sa-i tina isonul.

    Comentariu by Marian Vasile — 2 iulie 2017 @ 9:07

  20. Pt 16, 17, 18:
    Aveţi puţintică răbdare, o să vă mai aburească primarul vostru cu încă vreo două „succese” de-astea care „nu contează cât costă”, de-o să vă usture… Iar voi veţi fi permanent fericiţi. Vă uitaţi la treburile astea ca mâţa-n calendar, fără să înţelegeţi ce ce întâmplă, nu vedeţi legătura între ele şi manevrele cu taxele.

    Pt 18: „Mai bine execuţie proastă…” O replică tipic românească, de struţ.

    Dar în special pentru 16:
    Vă înţeleg frustrarea, ceilalţi primari nu v-au dat nimic. Bănuiesc că piticul v-a umplut frigiderul, de-aia îl stimaţi atâta.

    Comentariu by Părintele Grijanie — 2 iulie 2017 @ 9:18

  21. Tipic romanesc e sa te scoata omul din rahat si dupa aia sa il injuri. Da miliardele platite pe subventii ciorilor si putorilor care nu au muncit o zi nu te deranjeaza mai … grijanie ?

    Comentariu by Ana — 2 iulie 2017 @ 19:00

  22. Pe langa ciori, mai sunt parazitii ordinari si moldovencele analfabete… vad ca nu zice nimeni nmk de ele

    Comentariu by anonim — 2 iulie 2017 @ 20:30

  23. Pt 21:

    Foarte bine spus! Aşa a ajuns piticul să fie votat. Iar acum ăia sar în apărarea lui.

    Bună observaţie!

    Comentariu by Părintele Grijanie — 3 iulie 2017 @ 6:44

  24. https://www.replicaonline.ro/contract-inedit-cat-cheltuie-primaria-mangalia-vara-aceasta-pentru-salvamari-323468/

    Comentariu by anonim — 3 iulie 2017 @ 10:22

  25. pt.16
    Ba ..grijania ma-tii” stai linistit ca Radu a vandut orasul mai mult decat toti ceilalti ,din inaintea sa.Cat despre bani pentru festivalurii de nimic, a dat Radu de zece ori mai mult decat Tusac si Iorgus la un loc si daca vrei iti pot dovedii.Si ce este mai grav este ca i-a dat si ilegal.

    Comentariu by VUCEA DAN — 4 iulie 2017 @ 7:09

  26. Pt,11
    Greu este sa fii prost sau si mai greu sa te faci.In toate documentele pentru constructia parcului din FONDURII EUROPENE ,valoarea era de 17,5 milioane lei( se afla afisata la intrarea in parc).Nu s-a obtinut fondurile europene (pentru ca nu s-a realizat la timp)si nici imptumutul de 10 mil.euro nu s-a luat si atunci s-a platit 1,8 mil.euro din banii primariei.Deci 1,8 mil.euro este valoarea reala a tot ce s-a facut acolo si asta umflata mult(o pot dovedii).Si atunci unde se ducea diferenta dintre cifra afisata(in documente)aprox. 4mil.euro si cea platita real de 2 mil.euro ?.

    Comentariu by VUCEA DAN — 4 iulie 2017 @ 7:23

  27. Din banii pe diferenta dintre gcal reala (470lei) si cea platita suventionat de populatie(200lei)s-a facut hotelul de langa Balnear.Domnule primar stiti ceva?????.

    Comentariu by Anonim — 4 iulie 2017 @ 7:29

  28. Bai, mosulica Vucica, stai in banca ta de spagar nenorocit, si traieste-ti batranetile senile, pana nu se leaga astia de tine si te scotocesc din urma. Asa cum am spus, hotului de hot ii este frica, nu te mai da corectul orasului ca nu esti fara pata. Ai uitat ce faceai la politia comunitara si ce spagi incasai de la noi, agentii economici ? Sa nu apuci ziua de maine daca am dreptate ? Despre ce vorbim, coruptule ?? Taci, dracului, din gura !

    Comentariu by Anonim — 4 iulie 2017 @ 7:54

  29. Daca tu esti un agent economic care mi-ai dat spaga dece nu ai depus plangere .Daca tu mi-ai dat mie vreun ban sa nu apuc ziua de maine.Dar nu cred ma Colgiule(sau lacheii tai) ,iar despre spagi si banii furati de la oras acolo tu esti campion impreuna cu Radu et.comp.unde ati provocat pagube materiale orasului de milioane de euro.Cati bani incasezi de la Goldterm?.Iar despre amenintarii ca ma scotocesc astia(probabil procurorii lui Radu)din urma nu ma sperii mai spagarule ordinar si ma astept la orice de la niste nenorocitii ca voi.Nu mi-a fost mie frica de altii mult mai marii si importantii ca voi.Ati sapat multe gropii la multii oamenii dar aveti grija sa nu picati in ele.

    Comentariu by VUCEA DAN — 4 iulie 2017 @ 8:52

  30. Si inca ceva ati uitat de spagile din campaniile electorale din 2012 si 2016.Aici sa aveti grija de voi ca este grosa de tot si eu pot fii martor alaturii de multi altii .

    Comentariu by VUCEA DAN — 4 iulie 2017 @ 8:56

  31. e simplu …directorul de la goldterm si nu numai el au salarii de 8000 de lei lunar..adica vreo 2000 de euro

    Comentariu by wow — 4 iulie 2017 @ 10:54

  32. @ 26
    Asta e suma care s-a platit anul trecut dar primaria mai are ceva bani de dat constructorului, asa cum se vede din bugetul pe acest an. Din acest motiv constructorul nu a mai remediat nici o deficiența la parc în acest an și se pare ca deja actionează pentru castigarea drepturilor cuvenite în instanta.

    Comentariu by Marian Vasile — 4 iulie 2017 @ 11:44

  33. Pt 22. Esti un prost nenorocit! Nu stii ca in Moldova s-au nascut toate varfurile culturii romanesti! Eu nu am auzit un moldovean vorbim dezacordat , gen ,, e multe” cum am auzit de la multi,, telectuali” ca tine. Or fi ei saraci, dar nu prosti!

    Comentariu by Anna — 5 iulie 2017 @ 6:51

  34. Pt.32
    Asa s-a procedat si la Aleea Teilor .Au lucrat vreo 5 firme (daca nu mai mult)nu au fost platite la timp si rezultatul se vede.Asi fi curios daca Radu ar fi acceptat asemenea manopera (realizare)si materiale la el in curte.

    Comentariu by VUCEA DAN — 5 iulie 2017 @ 6:53

  35. a fost numita directoare peste tot ce a apartinut serv ADPP d-na SIMONA CIOCANEL.Mare a ajuns femeia.Ma intreb ce face Dumitrana,Ilie Marius,au alte functii,sau nu mai sunt in grati.

    Comentariu by anonim — 5 iulie 2017 @ 6:54

  36. Ei, daca este Simona Ciocanel se duce naibii si ce a mai ramas. Nu este dacat o alta incompetenta din randul incompetentilor numiti pe orice alte criterii decat cunostintele.O palarie prea mare pentru capul ei nebun si isteric.

    Comentariu by dana — 5 iulie 2017 @ 8:16

  37. Azi a fost sedinta cu salariatii unde d-na SIMONA CIOCANEL este director.Nici nu a fost bine numita ca a si anuntat curatenia din toamna a salariatilor care nu corespund exigentelor sale.Oare stie ce sa ceara unui salariat,este atit de competenta dumneaei incat sa faca fata unui serviciu cu multe probleme.Vom vedea a zis orbul

    Comentariu by anonim — 5 iulie 2017 @ 21:01

  38. Sa intelegem ca nu mai este la taxe ?

    Comentariu by Carbid — 6 iulie 2017 @ 2:14

  39. Pentru 35. Stii , de fapt primarul este cel mai bun care l-ar putea avea Mangalia la ora actuala. Am avea cele mai mari sanse. Din pacate , in loc sa asculte de cine trebuie , pune urechea la ,,ciripitorii,, care mananca numai rahat , fara sa verifice sau sa asculte si alte pareri. De aici apar toate problemele. Exista oameni vechi care erau inca in gratiile primarului si totusi au plecat , satui sa vada cum ia bice tot calul care trage. Aici este de fapt problema orasului. Calul care trage are si puterea sa franeze caruta atunci cand se indreapta spre prapastie. Dar nu poate daca ceilalti incep sa mearga chiar atunci inainte.

    Comentariu by Zuza — 6 iulie 2017 @ 2:21

  40. ptr 38 Este si la taxe,omul bun la toate,sa vedem rezultatele

    Comentariu by anonim — 6 iulie 2017 @ 7:02

  41. Ciocanel este doar o marioneta in mainile primarului infractor caruia ii face jocurile. O carpa cu aere de superioritate.Vine si randul ei sa fie concediata.

    Comentariu by dana — 6 iulie 2017 @ 8:52

  42. @39
    Bun la ce ?
    Ai impresia ca dupa cinci ani de esecuri rasunatoare mai crede careva in capacitatea edilitara a acestui mincinos?

    Comentariu by Marian Vasile — 6 iulie 2017 @ 9:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress