Mangalia – politica locală

22 iunie 2017

Remus Cristy Baisan: Sezon estival 2017. Dezolant!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:00

Remus Cristy Baisan: ”De cativa ani locuiesc in statiunea Neptun. Aici, timp de 9 luni pe an este liniste. E pustiu, de fapt. Totul este ‘abandonat’, sau cum le place unora sa spuna, in ‘conservare’. E o stare de asteptare… Unii asteapta turistii, altii asteapta pe cineva sa le cumpere afacerea/hotelul. Si unii si altii asteapta sa faca multi bani din nimic. Putini sunt cei care cu adevarat muncesc si au dorinta de a depune efort.

Motivul? Sunt prea multe motive pentru a le enumera.

Statul roman se face ca nu intelege fundamentalul in aceasta situatie creata pe litoralul romanesc in ultimii 25 de ani. Si anume ca acest litoral apartine romanilor, tuturor romanilor. Este o responsabilitate nationala ca acest litoral sa fie ridicat la standarde corecte. Nu poate fi nici responsabilitatea exclusiva a mediului privat, dar nici a autoritatilor locale. Nici unii, nici altii nu au resursele necesare pentru a schimba mersul lucrurilor. Si asta se vede de la an la an, prin inrautatirea lucrurilor si nu prin progres.

Dezamagirea, odata ajuns pe litoralul romanesc este maxima. Este dezolant. Si asa va ramane daca nu schimbam ceva.

Nu de promovare si de marketing avem nevoie la acest moment, ci de investitii in infrastructura care este de multi ani depasita, invechita, distrusa.

Noi, romanii, meritam ca acest litoral care ne apartine tuturor sa fie adus la un nivel al anilor in care traim.

Pana cand statul nu va interveni si nu va gasi solutiile corecte, nimic, dar absolut nimic nu se va schimba in bine.

Doar ca, dupa experienta podului de la Agigea, a carui reparatie a durat sase ani si inca nu este finalizat, nici nu vreau sa ma gandesc cate zeci de ani ar putea dura reabilitarea acestor statiuni distruse.

Imi pare sincer rau pentru toti cei care anul acesta vor veni pe litoral si vor fi din nou dezamagiti. Asa este, nimic nu s-a schimbat in bine de anul trecut, de cand ati fost ultima oara…”.

mangalianews.ro 22.06.2017

7 Comments

  1. Gândire PSD. Să ne dea statul.

    A calculat cumva Cristy Baisan câte impozite (pe clădiri, terenuri și pe salarii), plus taxe s-au strâns de la Neptun în ultimii 5 ani și au ajuns în bugetul local ? Sigur nu.
    Oare cât la sută din acești bani s-au întors în infrastructura stațiunii ? Mă îndoiesc că s-a depășit 10 %.

    Comentariu by lucian visa — 22 iunie 2017 @ 16:06

  2. Scrie cu grija sa nu deranjeze pe Constanței 13

    Comentariu by tolo — 22 iunie 2017 @ 16:58

  3. @ 1:

    Vă rog să faceţi legătura logică între „Nu poate fi nici responsabilitatea exclusiva a mediului privat, dar nici a autoritatilor locale” şi „Să ne dea statul”.

    Comentariu by Părintele Glagorie — 22 iunie 2017 @ 20:14

  4. Gandire de politician nehotarat. adica sunt liberal, coleg cu CR, sunt si patron si imi place moca mult gratis. sa imi dea cineva, sa imi faca cineva, de preferat statul, iar io sa castig multi bani si nu investesc nimic.
    io nu inteleg cum se poate da o autorizatie de construire de spatiu de cazare fara sa il obligi pe investitor sa faca macar un numar de 1/2 parcari din totalul spatiilor de cazare. toti asa zisii investitori, construiesc pensiuni, hoteluri, vile iar masinile pe strada, ca, de nu mai ramane loc si de parcari, si tipa sa faca primarul parcari. Primarul, in loc sa-si faca treaba si ii oblige la parcari tipa si el la altii, altii la altii si ne mai numim oras turistic de interes national cu pretentii de oras european. de asta au plecat 4 milione de romani in pribegie, iar visul fiecarui copil e sa faca varsta majoratului sa apuce si el pe aceeasi cale.

    Comentariu by Anonim — 23 iunie 2017 @ 12:32

  5. Acum când a fost din CJC poate are alte păreri. Realiste.

    Comentariu by lucian visa — 23 iunie 2017 @ 18:28

  6. @4:
    Nu „să ne dea statul” este mesajul reacţiei.

    Eu cred că reacţia este în alt context, acela al susţinerii legislative şi al respectării obligaţiilor pe care le are Statul în teritoriu şi faţă de ceea ce se află în acel teritoriu administrat.
    Reciproc, beneficiarii trebuie să valorifice acele resurse puse la dispoziţie de Stat, nu doar să le „mulgă”.

    A existat, pe vremea Elenei Udrea, un program de susţinere a litoralului, prin legislaţie dedicată, prin înfiinţarea unor mecanisme de finanţare pentru elemente de infrastructură, prin punere la dispoziţie de knowhow (asistenţă cu proiecte, planuri urbanistice, idei, specialişti). Asta era gândirea din spate.

    Că programul a devenit robinet de drenare a banilor către anumite firme şi persoane, asta e doar o consecinţă aproape firească a micimii mentalităţii românului, aşa că programul a fost băgat în gard. Că numărul de privaţi care şi-au bătut joc de acest program a fost suficient de mare încât iniţiativa să cadă în ridicol, este iarăşi un fapt.

    Aşadar, aveţi alte informaţii concrete pe care să vă bazaţi speculaţia?

    Comentariu by Părintele Navigaţie — 23 iunie 2017 @ 20:40

  7. No entanto alguma das melhores atividades com o objetivo de apagar stress, a impaciência bem como
    a angústia, fazendo através de que sua capacidade se
    distraia contudo se esqueça dos dificuldades por acabado. http://wiki.tenekur.carnavalgame.com/index.php/Os_Mitos_Em_rela%C3%A7%C3%A3o_a_A_Correria_A_fim_de_A_F%C3%AAmea

    Comentariu by wiki.tenekur.carnavalgame.com — 25 iunie 2017 @ 1:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress