Mangalia – politica locală

29 iunie 2015

Reabilitatea falezei Mangalia Saturn

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 18:47

Iată ce apărea în 21.01.2015 în editiadesud.ro

Proiect de 34 de milioane de lei pentru reabilitarea falezei Mangalia-Saturn

nb10Clubul Nautic “Callatis” a găzduit, astăzi, lansarea proiectului “Lucrări de amenajare şi modernizare, zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia-Saturn)”. Proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”. La eveniment au fost prezenţi edilul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, primarul localităţii Balcic, Nicolay Angelov, consilieri locali şi manageri din turism din sudul litoralului.

Valoarea proiectului este de 34 milioane de lei, din care 33,7 milioane de lei fonduri nerambursabile. Finalizarea lucrărilor va avea loc în luna decembrie a acestui an. Potrivit declaraţiilor managerului de proiect, Rodica Rîpianu, obiectivele proiectului constau în valorificarea resurselor naturale, diversificarea serviciilor turistice şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti în zona de sud a litoralului.

Conform documentaţiei tehnice, aleea pietonală adiacentă plajei va fi reabilitată pe o distanţă de 2,5 kilometri, între Hotel Paradiso şi limita staţiunii Saturn, dinspre Cordonul Saturn-Venus. Finisajele vor fi realizate cu pavimente din granit antiderapant, în două nuanţe.nb12

Tot în cadrul proiectului mai fi amenajat un punct de belvedere, pe structură metalică şi acoperiş din aluminiu, colorat în albastru şi crem. Toate zonele de acces cu diferenţă de nivel vor fi echipate cu scări şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa totală a spaţiilor verzi va fi de 2.000 metri pătraţi.

Promenada va fi dotată cu 200 de bănci şi 40 de coşuri de gunoi, pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Pe noua faleză vor fi montaţi stâlpi de iluminat cu leduri. Lucrările de amenajare şi modernizare a falezei Mangalia-Saturn se vor derula şi pe parcursul sezonului estival, chiar dacă acest lucru ar putea deranja turiştii. Însă, afirmă primarul Cristian Radu, în cazul unei eventuale întârzieri a lucrărilor este posibilă pierderea finanţării proiectului.

Iată şi cum merge reabilitarea, cam ca în pozele de mai sus

faleza_mangalia

5 Comments

  1. La articolul cu impozitele impuse locatarilor la blocurile ANL, scriam referindu-mă la comentatori : „Ar trebui să-i doară la fel şi sifonarea banului public, pentru că şi acela e al nostru, chiar dacă indirect.”

    Acest articol dovedeşte acest lucru, lipsa conştiinţei civice. Chiar dacă oraşul pierde (nu sunt sifonaţi) 33,7 milioane de lei din fonduri nerambursabile, pare a nu interesa pe niciun comentator. Păi cu aşa cetăţeni, aşa primar. Să ne trăieşti mincinosule şi să mai stai câteva mandate ! Ne reprezinţi fidel pe majoritatea dintre noi !

    Văd că pe nimeni nu interesează că e o absurditate să te plimbi pe faleză printre carturi ! Mă întreb firesc, eu de ce mai postez articole, care chiar ar trebui să intereseze pe toată lumea ? De candidat nu candidez nicăieri, probabil doar să-mi fac duşmani. Cred că se apropie momentul să închid prăvălia.

    Comentariu by lucian visa — 1 iulie 2015 @ 18:13

  2. ”ce bine imi pare ca ai luat teapa”
    ”Ce bine imi pare ca ai control”
    ”Ca vine ‘dana’ si te ingroapa”

    Asta vinde domnule Visa

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2015 @ 19:17

  3. Eu de la comentul 2

    Cred ca nu ma intelegeti gresit domnule Visa, nu ma bucur dar articolul nu vinde nu arunca cu noroi in nimeni.

    Am citat mai sus ce vinde.

    Comentariu by Anonim — 1 iulie 2015 @ 19:30

  4. Poate ar trebui sa spuneti cetățenilor, care citesc ca pot comenta fara a le fi sifonat Ip-ul.Multi lucrează intr-un fel sau altul in si cu PRIMARIA, au prieteni, rude care interacționează cu PRIMARIA.Din nefericire cutitul a ajuns atat de adânc la os, incat nimeni nu mai are lucruri simple de discutat, ci acuze, unele poate mai grave decat își permit sa scrie.Va dau un exemplu de comentariu pe care l-am
    Auzit exact din gura persoanei care a patit-o.E vorba de o tânara, Corina care a participat alături de Radu Cristian la campania din 2012.Mama fetei, are un stand in cere vinde diverse bijoux-uri si a apelat pentru Autorizație de funcționare la Ilie Marius de la ADPP.A plătit 1000 lei lui Ilie, fara a-i da Autorizație sau chitanța, dupa care a fost amendată de Politia locală cu aceasi suma.Domnisoara respectiva, a fost inselata.Apreciati ca este infractiune?Informatia poate fi verificată de către domnul Romulus altfel se interpretează ca ar avea cunoștință despre ce se întâmpla.La vremea aceea, Corina impreuna cu mama ei, au vorbit cu directorul de la ADPP, au contestat amenda, dar nu a reușit sa rezolve problema.A plătit si amenda.Cine garantează oricărui localnic ca poate primi o autorizatie cand auzi asa ceva? Comentariul trebuia scris la articolul despre tonete.

    Comentariu by Pt Dl Visa — 1 iulie 2015 @ 22:35

  5. Adică eu, singurul administrator al blogului, îi spun IP-urile voastre mincinosului ? Am auzit şi eu vorbe că el poate verifica cine scrie. O minciună ca atâtea altele.

    Celor de ANL-uri nu le-a fost frică să scrie şi bine au făcut. Eu am fost dezamăgit pentru că nu s-a luat poziţie şi într-o problemă care ne priveşte indirect pe toţi. Nu pot comenta numai eu, nu sunt singurul locuitor.

    Exemplu pe care l-ai dat nu-l ştiu, dar nu mă miră şi bănuiesc că nu e singurul. Cetăţeana respectivă ar trebui să se adreseze Parchetului. Nu cred că va păţi ceva, întrucât i s-a cerut mită.

    Comentariu by lucian visa — 2 iulie 2015 @ 16:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress