Mangalia – politica locală

5 februarie 2015

Bisericile din Mangalia, racordate la sistemul de termoficare şi de gaze naturale

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:44

Mai multe locaşuri de cult din Mangalia vor fi branşate la sistemul centralizat de termoficare, precum şi la cel de alimentare cu gaze naturale. Decizia aparţine consilierilor locali, care au aprobat, în acest sens, un proiect de hotărâre, ce va fi pus, în scurt timp, în aplicare.

Vor fi racordate la sistemul de termoficare Biserica Sfântul Gheorghe, Biserica Sfinţii Mihail şi Gavriil, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Paroha Mangalia nr. 4 şi Geamia Esmahan Sultan. Locaşurile creştin ortodoxe ce vor fi branşate la sistemul de gaze naturale sunt: Sfântul Mina, Adormirea Maicii Domnului – Neptun, Parohia Mangalia 6, Sfânta Maria (militară), Adormirea Maicii Dmnului – Mangalia, alături de Biserica Penticostală Speranţa, Biserica Creştin Baptistă Emanuel, Biserica Romano-Catolică Sfântul Apostol Andrei, Biserica Creştin Adventistă de Ziua a 7-a.

Atât cheltuielile aferente executării lucrărilor de branşare a respectivelor imobile de cult, cât şi costurile lunare generate de încălzirea acestor spaţii în sezonul rece vor fi suportate din bugetul local de venituri şi chetuieli.

La nivelul Mangaliei funcţionează 14 locaşuri de cult, dintre care doar cinci vor fi racordate la sistemul de încălzire centralizat, întrucât soluţia tehnică o permite. Valoarea investiţiei este estimată, de către societatea furnizoare de agent termic din localitate, Goldterm SA, la 72.000 de lei, însă estimarea corectă a valorii va fi stabilită de un studiu de prefezabilitate.

editiadesud.ro 05.02.2015

3 Comments

  1. cu bisericile vedem cum este dar despre noul cod rutier ce spuneti? pe mine ma intriga foarte mult politia rutiera a noastra care sta in marea majoritate la plesneala la iesirile din oras unde sunt 4 benzi si fara treceri de pietoni..dupa ce ca avem un oras ciuruit de zici ca mergi cu trenul mai trebuie sa stea si acesti garcea infumurati…prindeti pe cei care fac liniute prin oras nu aiurea in tramvai

    Comentariu by auci — 5 februarie 2015 @ 19:05

  2. Ce consilieri, CU FRICA DE DUMNEZEU SI CREDINCIOSI AVEM…PINA GASESC CEVA DE CIORDIT, ATUNCI UITA DE „APROAPELE”.
    DIN BANII NOSTRI, SA PLATIM CALDURA SI GAZELE LA BISERICA?? CUMVA EU AM MASINA CA A LOR, SAU VILA ???
    DOMNILOR CONSILIERI, NU CREDETI CA A VENIT TIMPUL SA MAI SI JUDECATI CU CREIERUL???? RUSINE…

    Comentariu by zek — 7 februarie 2015 @ 10:26

  3. Daca tot vor fi incalzite si racordate la gaze, mai bine sa dea pachetele electorale cu pui si malai tot la biserica. Asa gloatele votante isi vor lua pachetele si vot putea multumi si lui radu si lui doamne-doamne in acelasi loc. Si se vor ruga sa i lumineze la vot si sa le trimita un primar mai bun, care sa le dea mai multe pachete, in care sa fie si mincare pentru animalele de companie. Si vor promite ca vor vota si cateii lor pe radu, ca altfel nu mai poate aduna destule voturi.
    Ca de numig, de data asta, nici tabara cealalta cu cazanele nu l mai numeste.
    Aferim!

    Comentariu by Anonim — 7 februarie 2015 @ 12:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress