Mangalia – politica locală

2 februarie 2015

Gloria Babuşcă făcea afaceri imobiliare cu Romulus Dumitrana

Filed under: Primar — lucian visa @ 23:14

Gloria Babuşcă, soacra care l-a făcut putred de bogat pe primarul Mangaliei, este un personaj central şi în declaraţiile de avere şi interese ale numitului Romulus Dumitrana, administratorul public al Municipiului Mangalia, fost coleg de facultate cu primarul şi intim al acestuia. Cu alte cuvinte, acest Dumitrana care administrează Mangalia cu delegaţie de la Cristian Radu făcea în trecut afaceri cu soacra celui care i-a dat pe mână patrimoniul oraşului. Iar asta explică pe deplin fulminanta sa ascensiune. În declaraţia de avere pe care a depus-o în anul 2013, Dumitrana menţiona că deţine patru terenuri extravilane din altă categorie decât cele agricole, forestiere sau luciu de apă, în suprafaţă cumulată de 143.000 de metri pătraţi, cu toate situate în Constanţa. Dar nu de unul singur! Astfel, trei terenuri au fost dobândite în 2005 şi 2006, în parteneriat fifty-fifty, jumi-juma, cu soacra actualului primar. Al patrulea, dobândit în 2008, avea drept titulari pe numiţii: „Lixandru, Babuşcă, Crăciunescu, Dumitrana şi Iordache”. Mizând probabil pe spaţiul îngust al rubricii din declaraţie, administratorul Mangaliei a omis să menţioneze şi prenumele coproprietarilor.

În declaraţia de interese din 2013, Dumitrana menţiona calitatea sa de asociat în firmele „RDG Grup, ASCI Induestry (sic!), Minadi Construct şi Mister 98”. Foarte interesant este faptul că prima din cele patru firme avea sediul chiar în apartamentul deţinut de Gloria Babuşcă. Societatea avea ca obiect de activitate consultanţa pentru management şi afaceri, însă rezultatele ei financiare au fost extrem de slabe (nu de aici sunt banii de terenuri!). De altfel, pe 29 ianuarie 2014, firma a fost dizolvată şi radiată cu totul din Registrul Comerţului. Trebuie să spunem că, în momentul de faţă, Dumitrana nu mai apare asociat în niciuna din cele patru firme. Individul şi-a cesionat părţile sociale de la ASCI Industry SRL (firmă funcţională care produce ambalaje din carton) către Florentina Angelescu, soţia directorului adjunct de la ADPP Mangalia. În firmă mai sunt asociaţi Constantin Ion, noul prefect al Constanţei, şi Constantin-Adrian Crăciunescu, şi el (ca şi Dumitrana) fost partener de afaceri imobiliare al soacrei lui Radu, dar şi fost membru în Consiliul de Administraţie al GoldTerm SA Mangalia, numit acolo la iniţiativa primarului. Că, vorba aceea, nu se mai găseau alţi administratori prin Mangalia în afara partenerilor de tranzacţii ai soacrei-afaceriste a lui Radu!

Probleme cu legea

În declaraţia de avere din 2014, ultima pe care a depus-o, Dumitrana menţionează că în 2013 ar fi moştenit şi el un apartament, pe care l-ar fi vândut rapid cu 36.000 de euro. Acesta a omis să menţioneze şi numele cumpărătorului apartamentului moştenit nu se ştie de la cine, preferând mai degrabă să-şi creeze grave probleme în raport cu Agenţia Naţională de Integritate, decât să divulge vreun secret care ar trebui păstrat cu sfinţenie. Alte două terenuri s-au insinuat în ultima sa declaraţie de avere: unul de 19.000 mp, celălalt de 50.000 mp, fără ca marele administrator de oraş să precizeze anul dobândirii, eludând încă o dată obligaţiile legale.

Prezenţa lui Dumitrana în schemele de îmbogăţire prin moştenire ale primarului Radu ridică serioase probleme în raport cu legea. Poate n-ar strica să avem o anchetă temeinică a organelor în drept, care ar trebui să ne lumineze cum de a putut soacra-afaceristă a lui Radu să agonisească atâta avere din pensia ei modestă şi cum de a făcut afaceri tocmai în parteneriat cu oamenii de casă ai primarului. Nu cumva a fost doar un paravan? Iar dacă a fost un paravan, nu cumva banii investiţi erau imposibil de justificat de beneficiarul real?

Oare dacă Gloria Babuşcă ar fi fost soacra unui angajat din mediul privat, iar nu a unui sinecurist de stat acuzat în presă de practici de tip jumi-juma, ar mai fi agonisit bunuri de atâtea milioane de euro?

romy

ziarulputerea.ro/?p=35 şi ziarulputerea.ro/foto/puterea.pdf

25 Comments

  1. O doamnă intră la farmacie şi îi cere farmacistului arsenic. Farmacistul întreabă:
    – Doamnă, la ce vă trebuie arsenicul?
    – Pentru ca să-l omor pe soţul meu!
    – Doamnă, nu pot să vă vând arsenic pentru acest motiv, îmi pare rău, spune farmacistul.
    Atunci doamna scotoceşte în poşetă şi scoate o fotografie cu soţul ei care făcea dragoste cu soţia farmacistului. Acesta se uită la fotografie şi spune:
    – Ah, scuzaţi-mă, n-am ştiut că aveţi reţetă.

    Comentariu by lucian visa — 2 februarie 2015 @ 23:56

  2. e halucinant sa vezi cum un om serios, citit de alti oameni seriosi, pot lua de bune santajismele unui adrian carlescu. sincer, domnul visa, te credeam mai intelept. carlescu e sinonim cu tot ce inseamna santaj, denigrare si scandal in mangalia ultimilor 10 ani. un borfas neobosit, anchetat penal in mai multe dosare penale, dar si civile,caruia o sa i se infunde in viitorul apropiat. fereasca dumnezeu sa fiu din partea piticului mincinos, e alt pierdut si asta, dar ma minunez cum sariti toti dupa ce arunca o jigodie ca carlescu, fie-i cacofonia dedicata. by the way, de ce scoate ziarul puterea ca anonim?iorgus a gresit nasol platindu-l pe carlescu sa-i orchestreze campania asta, aici ai avut dreptate, d-le visa. ideea era sa nu luati de bune datele lui adrian carlescu. un jegos scrie jegosenii despre un jegos. nu stiu cum isi poate privi baiatul in ochi carlescu asta…

    Comentariu by carlanu — 3 februarie 2015 @ 0:07

  3. dar daca , doamna carlanu faptele expuse in articolul de mai sus sunt adevarate si increngatura asta nenorocita se va demonstra, atunci ce mai spuneti?
    aici trebuie sa intervina Parchetul si DNAul, si astfel poate ca ne vom lamuri cu totii ca avem un city manager cinstit, care nu face afaceri cu soacra nimanui, care si-a declarat cinstit averea in fata cetatenilor Mangaliei si e alb ca neaua! asta cu neaua mai greu:)
    Auziti?! dar daca au facut cum se spune in articol ce spuneti, ar merita sa-i trazneasca Dumnezeu?! ca pana la lege…

    Comentariu by oarecare — 3 februarie 2015 @ 1:16

  4. DA, SE MERITA O ANCHETA LA SINGE. UN OM CINSTIT , IN VIATA LUI NU AR FI ACCEPTAT SA FIE NUMIT PRIMAR, IN CONDITIILE IN CARE AU AVUT LOC ALEGERI, indifferent cine le-a cistigat. TINERII MANGALIEI SOMEAZA SI EL ISI ADUCE „smenarii” din CTA….numai de aici rezulta cit e de „CURAT”. S-a vazut cit de cinstit a fost nastase, cu motenirea, asa si asta, O BABA ,probabil, FARA PREA MULTA SCOALA SA CISTIGE MILIOANEDE EURO..

    Comentariu by zek — 3 februarie 2015 @ 8:37

  5. Romulus te astept in campania urmatoare sa te umilesc pe tine si pe piticul cu cravata . Iti garantez ca o sa va blestemati zilele . Numai sa pot daca nu cumva piña atunci nu ajungeti la bulau .

    Comentariu by 123 — 3 februarie 2015 @ 9:05

  6. Mai zec……cei mai cinstiti se pare ca au fost pdl-istii in frunte cu Iorgus al tau , nu? Sunt toi ingerasi in frunte cu Blaga si Udrea

    Comentariu by Anonim — 3 februarie 2015 @ 9:44

  7. Daca soacra e moarta , prinde orbul , scoate-i ochii ! Legea permite acest „lant al slabiciunilor”si vor mai exista matusi si soacre care n-au lucrat niciodata dar au avut pensie de urmas de la sot si au facut averi !

    Comentariu by Anonim — 3 februarie 2015 @ 10:24

  8. mai asta de la 6 –AI INTELES TOT. CU DEALDE TINE, INAINTE….TI-AM SPUS EU CA-L VREAU PE IORGUS ??? AM SPUS CA ” ASTA A FOST NUMIT”, E SINGURA LOCALITATEDIN TARA CARE ARE PRIMAR NUMIT si nu ales. ASTA AM SPUS, DA CEI NOMINALIZATI DE TINE SI ALTII SA MEARGA UNDE LEE LOCUL. LA URMATOARELE ALEGERI, SCOATE-TI CERTIFICAT DE HANDICAPAT PE MOTIV CA NU ESTI IN STARE SA FACI DIFERENTE INTRE OAMENI.

    Comentariu by zek — 3 februarie 2015 @ 16:16

  9. Măi zek, prietene, Problema nu e asta! E cu romulică! E cu jumătățică! Mafia locală dirijată de mințile lor super înfierbântate, constrânse să achite niște datorii postelectorale, ne face pe noi, locuitori închinați acestui orășel, să-i urâm. Să-i blestemem urât! Probabil că deja simt iubirea ce-i înconjoară!

    Comentariu by Zoga — 3 februarie 2015 @ 17:46

  10. Rucăcar! Ce …. mai faci?

    Comentariu by Zoga — 3 februarie 2015 @ 17:48

  11. Ieri,zona Baraci,un grup de rromi,verificau o cladire ce ar fi trebuit sa fie gradinita pentru copiii lor.Ca tot ei au transformat-o in grajd,pardon wc e alta discutie.In fruntea lor …Rafet,conu Iorgus si marele jurnalist de investigatie Carlescu.Jenant!

    Comentariu by I know — 3 februarie 2015 @ 18:41

  12. Santajismele chiar daca sunt adevarate aveau valoare acum doi ani sau chiar trei . Sorry , nu punem botul.
    Lucian Visa nu a afirmat ca a luat de bune santajismele. Doar le a postat. Poate nici nu le crede.

    Comentariu by Votantul — 3 februarie 2015 @ 19:45

  13. Eu am spus că a început campania electorală. Cârlescu o fi sau nu o fi şantagist, nu ştiu. În schimb am văzut că se pricepe la investigaţii şi cred că majoritatea celor scrise acolo sunt adevărate. După ce am văzut filmul emisiunii de la Dobrogea TV cu Bociog şi Cârlescu, e clar cine a scris ziarul. Se conturează din ce în ce mai clar şi cel care l-a comandat.
    La comentariul 1 am postat un banc. De fapt vroiam să spun că indiferent cât de priceput ar fi cineva pentru postul de city manager, îl poate ocupa doar unul care are reţetă, adică încrengătura din articol.

    Comentariu by lucian visa — 3 februarie 2015 @ 20:11

  14. domnule visa, hai sa nu fim orbi. mangalia e mica, toti stim cine e si ce face carlescu. acuma e slugoiul lui iorgus,a fost un ruman toata existenta lui de parvenit penal, marsav si fara scrupule. da, am ceva personal cu ipochimenul in cauza, dar asta nu ma opreste sa cred ca iorgus a facuto greseala majora. nu cu carlescu- iarasi fie-i dedicata cacofonia- ar face treaba. lumea e satula de anonime si birjarii. carlescu o sa crape in puscarii, poate la fel si radu si tusac si iorgus, asta e destinul lor de malefici pt mangalia. carlescu nu avea informatiile astea fara sa i le dea iorgus din primarie, cu ajutorul nenmuritorilor de acolo, asa ca nu-i mai ridicati statuie de ziarist. serveste meniurile aruncate contra cost si atat. important e sa se scoale omul din mangalia si, fara ziare si fituici, sa intrebe care e mersul in oras, in primarie. sa aleaga singur, sa gandeasca de capul lui, nu din haznaua lui carlescu. pacat de orasul asta, chiar a ramas frumos, orice i-au facut tembelii de primari pana acum.dl visa, spre deosebire de interlpul carlescu, chiar aveti prestanta. marsati pe ceea ce stiti si puteti face d-voastra, cumva, candva, se vor schimba in bine si lucrurile din mangalia asta. dar fara carlescu. o jigodie ca el spurca locul, chiar daca spaga luata de la fruvimed il tine activ pana la sfarsitul vietii lui de cacat

    Comentariu by carlesku — 4 februarie 2015 @ 0:34

  15. Ptr.14 De unde sa aiba Iorgus informatii din primarie daca el nu mai este acolo de 7 ani .Chiar nu credeti ca este prea mult sa-i puneti tot in carca lui si pe acest Carlescu?

    Comentariu by Anonim — 4 februarie 2015 @ 7:56

  16. Pt. #13
    http://www.atacdeconstanta.ro/dosare/3073-uranus-sa-mangalia-pusculita-primarului-iorgus.html
    … si toata „salba” de titluri din dreapta articolului …

    PS
    cine are interes sa „bruieze” blogu’ cu postari si link-uri „absurde” ?

    Comentariu by nabuco — 4 februarie 2015 @ 14:42

  17. Ptr chiorul de I Know…te dai destept dar te asigur ca nu a fost nici urma de Cirlescu la Baraci….dar voi aveti cosmaruri cind auziti de oameni care nu sunt de acord cu FURACIUNILE voastre….

    Comentariu by Cirlescu2 — 4 februarie 2015 @ 14:57

  18. Pt.14
    Eu nu discut de moralitatea lui Cârlescu, ci de conţinutul articolului. Este adevărat sau nu este adevărat ?
    Evident că informaţiile provin din primărie şi după părerea mea, provin de la colaboratorii apropiaţi ai mincinosului. Mulţi din ei sunt nemulţumiţi şi-l vând. C-aşa-i românul !
    Dacă a ajuns DNA-ul la Strutinsky, înseamnă că se apropie şi de Mangalia.

    Comentariu by lucian visa — 4 februarie 2015 @ 17:22

  19. Ce increngatura am votat in orasul asta…Si totusi…cum mai pot exista cetateni care sa creada in ei?

    Comentariu by Anonim — 4 februarie 2015 @ 19:22

  20. Pt.19 Sunt oameni dependenți de pomeni. Unii chiar nu sunt de condamnat. Pensionarii care se simt frustrați de inechitatea sistemului nou pentru ei, pe care nu-l înțeleg dar trebuie să-l digere. Mai sunt mituitorii de profesie, deținătorii de afaceri care depind de bunăvoința puterii locale și care prin influență asupra angajaților și a celor ce depind de ei pot să creeze o masă de susținători, nu convinși, mai repede forțați de soartă. În rest e mizeria de la social care-l adoră pe minusculul mincinos și pupincuriștii constănțeni, cu regim de șefi, cu smartfoane de la șefu, cu intrare prin față, cu bonuri de combustibil sau chiar cu mașinile instituției sub dos, care au și ei la rândul lor un grup de manipulat. Așa se trăiește prin orășel și astea sunt perspectivele celei mai jegoase perioade ale acestui oraș.

    Comentariu by Zoga — 4 februarie 2015 @ 22:08

  21. Pacat de tine!Pacat ca te numesti coleg al celor multi din Primarie,Social,Adpp etc.Dar asta e,vei ramane un frustrat anonim ce vei scrie sub anonimat in orice mandat.

    Comentariu by Pt Zoga — 4 februarie 2015 @ 22:55

  22. o fi cum o fi carlescu asta ,singura intrebare pe care mi o ridic e daca a falsificat el adica ziaristul si declaratiile de avere ale celor doi.din ele reiese clar cum o pensionara si un bugetar se imbogatesc in rommania.mai mult nu e nevoie.si app nea primare..da de imobilu pe care l ai in constabnta langa casa de mode de ce nu scrii in declaratie.chiar daca nu e pe numele tau.sa tot fii bugetar,in rest s auzim numai de bine…alooo dna ul ???

    Comentariu by milli — 5 februarie 2015 @ 12:20

  23. Pt 21 Ce treabă are scrisul sub anonimat cu furăciunile administrației? Parcă și tu ești un frustrat anonim, cu diferența că faci valuri doar sub mandatul ăsta nenorocit….

    Comentariu by Zoga — 8 februarie 2015 @ 20:20

  24. are dreptate carlanu (pct.2). Cârlescu este un ziarist care trăiește de pe urma șantajului. Dacă urmăriți evoluția lui ca ziarist o să vă dați seama cu ce se ocupă, cum face rost de bani. A scos acum un ziar anonim, împreună cu un alt șantajist din Mangalia, așa zisul ziarist Guzu Paul, susținuți de consilierul Dragoș Bociog. Săracul consilier, habar nu are în ce rahat a intrat. Când o să-i fie lumea mai dragă o să-l ardă aștia doi. Sunt ași.

    Comentariu by ziarul anonim — 11 februarie 2015 @ 2:14

  25. Problema nu e Cârlescu. Problema e dacă cele relatate sunt adevărate.

    Guzu Paul, cel acuzat că a transportat droguri de poliţia din Italia, e cel care s-a plâns la wordpress că-i preiau articolele. Ulterior aceştia au suspendat vechiul blog. http://www.replicaonline.ro/mangaliotul-paul-guzu-acuzat-de-trafic-de-droguri-in-italia-va-fi-extradat-109340/ Până la urmă a scăpat de extrădare şi face jurnalistică la Mangalia.

    Comentariu by lucian visa — 11 februarie 2015 @ 8:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress